Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא למה ללכת על חדש? לדעתי אפשר ללכת על קיה סורנטו או יונדאי סנטה פה שיתנו את הטוב מכל העולמות

אם כבר הוא יכול ללכת על הSMAX ובאמת להנות מכל היתרונות.

פורסם

על איזה יתרונות אתה מדבר? ראיתי עכשיו סקירה ביוטיוב

תא מטען מזערי בפתיחת 7 מושבים, שורה שלישית לא יותר מרווחת מהאאוטלנדר, שורה שניה כמו בטויוטה וורסו, וכמובן שאין לו פוזה של ג'יפ. אז מה היתרון, עוד כמה סוסים?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תא המטען של הפורד משמעותית גדול יותר גם ב 7 מושבים. הרכב נראה יותר טוב מהאאוטלנדר לדעתי שלא נראה כמו ג'יפ אלא סתם מוזר. המנוע טורבו של הפורד הרבה יותר חזק. חבל שהפסיקו לייבא אותם ב 2014.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

לגביי הפורד - הבנתי ממוסכניקים שהם מאוד אוהבים את הרכב. ציי רכב של ליסינג סובלים עכשיו מפורד SMAX קשות, המון לקחו אותם ולקראת תום התקופה הוא עושה המון בעיות. העצה שקיבלתי - לא להתקרב ל SMAX.

יכול להיות שבמודל של ליסינג תפעולי זה לא נורא, אבל אם אני רוכש פרטי אני מעדיף רכב עם אמינות מוכחת כי אני זה שבסוף אסע איתו למוסך.

בינתיים עוד לא נפל הפור... אבל נראה לי שאין ברירה אלא להתכנס להחלטה בימים הקרובים.

אגב - הפיג'ו 5008 שיש לי כרגע מעולה מבחינת הנפח, מקומות איחסון, כוח מנוע (כשהוא נוסע), חלוקת מושבים ומקומות. על כל אלה יש לי רק מילים טובות. הבעיה היא שמבחינה מכנית האוטו פשוט זבל. אחרי הבעיה הראשונה שמופיעה הוא מתחיל להתפרק וכל הזמן צצות בעיות חדשות (כולל הפסקת נסיעה בלי התראה, או ההאטה לכמעט עמידה כי החיישן נגד החלקה התחרפן).

קשה לי להבין איך חברה כמו פיג'ו יכולה להרשות לעצמה לייצר רכב כזה, אבל באותה נשימה אני גם לא מבין למה ברכב 7 מקומות לא עושים 3 מושבים נפרדים בשורה השנייה (או למה לא מותחים בגז' ב 10 ס"מ כדי שלפחות יהיה אפשר להכניס צידנית).

אבל יכול להיות שזו "מחלה" שלנו פה ספציפית בישראל שבגלל המס המחירים כל כך יקרים וזה משפיע על ההחלטה. אם הייתי בארה"ב או אירופה ללא ספק הייתי הולך על רכב 7 מקומות אמיתי כמו סיינה, טראוורס, קרניבל וכו...

לפחות בכולם יש מובילאיי :-)

פורסם

אני לרוב קורא ואינני מתיימר להבין את העולם הזה כרבים אחרים כאן...

לגבי ה-smax אני חושב שאני יכול להעיד לגביו...

הרכב ברשותנו כ-8 שנים, נרכש כחדש, והיום עם קרוב ל-190KKM.

טופל רק במוסך מורשה יבואן עד רעננה.

מעבר לטיפולים השוטפים שמבוצעים באדיקות, הדברים הגדולים החריגים היו תושבות מנוע שהוחלפו ב-90KKM וב-180KKM, משאבת דלק שהוחלפה אחרי 120KKM ומשאבת הגה כוח שהוחלפה ב-150KKM.

ממש לאחרונה הוחלף מסרק הגה.

צמיגים אני מחליף רביעייה כל 50KKM.

מדובר ברכב בעל אחזקה יקרה אך מתגמל ונוח למשפחה עם 4 ילדים. אני כמעט יכול להגיד שיש בו אפילו חדוות נהיגה :-)

התחלנו לחשוב על החלפה שלו לאחרונה ואני לא ממש מוצא חלופה טובה לפחות כמוהו בסכומים של עד 200K ש"ח.

תודה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
גם בביקורות רכב זה מופיע:

"במבט מבחוץ קשה להאמין שטויוטה ורסו - כולה 444 ס"מ מפגוש לפגוש - מכילה בתוכה שלוש שורות מושבים. אבל זו עובדה. יש כאן שלוש שורות מושבים. השורה האמצעית מרווחת למדי ומאפשרת להושיב שלושה מבוגרים. בשורה השלישית, כאן נגמרו לטויוטה הקסמים, אפשר להושיב רק ילדים, רצוי ילדי גן"

(יואב קווה, כבישים)

יש גם ביקורת על החוסר בפתחי מיזוג בשורה השלישית, אבל בקטע הזה אין הבדל בין אאוטלנדר לוורסו.

מבחינה מסויימת זו גם המעלה של הוורסו:

א. קל למצוא איתה חניה ולתמרן איתה - האורך שלה הוא כשל משפחתית ממוצעת

ב. פחות מוציא עיניים לאנשים - מי שלא מכיר מכוניות בטוח שזו מכונית רגילה ולא 7 מושבים (אפי' בשטיפת רכב לוקחים ממני הרבה פעמים מחיר של רכב רגיל ולא של 7 מקומות)

פורסם

לא, כי פורד S-MAX מוציא עיניים לאנשים... :lol:

הקטע באמינות של רכבים זה כמו באמינות של סוחרים. הסוחר יכול להציג 1000 ביקורות טובות, אבל 10 ביקורות רעות יכולות לגלות את פרצופו האמיתי. כי אם הוא ירמה כל אחד, זה יהיה שקוף מדי.

מספיק שאתה רואה שמתוך גולשי הפורום (מדגם מייצג של האוכלוסיה הישראלית) זה אכל אותה עם פורד S-MAX וזה אכל אותה עם פג'ו 5008, כדי להבין שצריך להתרחק מהרכבים האלה אם רוצים ראש שקט. במיוחד שההוא שטוען שהרכב מעולה, מספר בדרך אגב על החלפת תושבת מנוע, משאבת דלק, מסרק הגה, משאבת הגה כח... ומציין שהאחזקה שלו יקרה... :-)

כאחד שהיתה לו דייהו נובירה, הזוועה המוטורית הגדולה ביותר, והוציא עליה 50K במשך השנים, תוך היכרות אישית עם כל בעלי המוסכים בארץ ובזבוז של אלפי שעות יקרות, דיכאון ועוגמת נפש, התחלתי להעריך את השקט שהיה לי בשנים האחרונות עם הונדה FR-V שנת 2007 שמכרתי לפני שנה. לא לבדוק מים, לא לבדוק שמן, לא לפתוח מכסה מנוע בכלל, ולבקר במוסך פעם בשנה.

פורסם

אני חייב לציין שהפרשנות שלך מעניינת...

כן, אחזקה של פורד smax יקרה.

יקרה יותר ממכוניות שעלו 25% פחות ממנה. לא יקרה יותר משל מכוניות סאלון.

מצד שני הרכב מתאים למשפחה גדולה יותר מכל הכאילו 7 מקומות שנמכרים כיום ונמנו כאן בעץ.

כן, גם מהאאוטלנדר.

מעניין שרבים שנוסעים על הרכב הזה, פרטי או ליסינג, לא מחליפים אותו כל כך מהר.

אולי בגלל שאין חלופות אחרות ברמת המחירים שלו.

ואכתוב שוב, האאוטלנדר הוא לא חלופה לגיטימית. הוא לא מתקרב להיות כזה.

תודה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אאוטלנדר מכור לאאוטלנד... מבחינתו כל חלופה אחרת היא שגיאה שכוללת אמינות סחירות נוחות מודרניות מרווח יופי עיצוב וכל דבר אחר שתחשוב עליו. יש כאלו שנוחות זה דבר חשוב אחרים סחירות אחרים אמינות אחרים קידמה טכנולוגית ואחרים פשוט לא רוצים להיות עדר.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

לי יש את סדר העדיפויות שלי, ולאחרים יש סדר עדיפויות אחר.

אם מישהו מחליט שפורד יותר נוח לו, ותחזוקה יקרה ו/או ביקורים במוסך לא מעניינים אותו, שיקנה את הפורד ויהנה מנוחות / מרחב / ואט אבר.

הוא הדין לכל אחד שמתאהב ברכב מסויים ומחליט שהוא נראה פצצה.

נ.ב. לשם המחשה, אני מניח שאם הכיס שלי היה עמוק יותר, שיקולים של אמינות וסחירות בכלל לא היו מזיזים לי.

פורסם

ברשותי S-MAX בת 5+. טפו, טפו מלח מים מלח מים. תחזוקה סטנדארטית לחלוטין ורכב שעד היום אני לא מצליח למצוא משתווה לו בחבילה פראקטיות+ניהוג. (בטווח מחירים הדומה לעלותו במקור).

תגידו הנסועה שלך מאוד נמוכה - נכון!

בעבודה יש לנו מספר S-MAX שעברו את מועד הסכם הליסינג והאריכו אותו, כי האלטרנטיבות המוצעות - אאוטלנדר למשל, זה ירידה גדולה ברמה. מדובר ברכבים שעשו 75K-150K ק"מ וכוחם במותינהם.

מקווה שהסקודיאק לא יאכזב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מוסיף כאן לטובת מי שיחפש הלאה - זו הייתה ההחלטה שלנו בסופו של דבר...

אחרי הרבה התלבטות בסוף נבחר האאוטלנדר על פני הוורסו (לבן פנינה, ריפוד בהיר), השיקול העיקרי היה שבמחיר כזה עדיף לקבל גם חווית נהיגה טובה יותר (רכב גבוה ומפנק יותר, קונסולה יותר מתקדמת עם ווייז ואפליקציות מוזיקה).

לא יודע אם זה צריך להיות השיקול העיקרי וימים יגידו אם זו הייתה בחירה מושכלת אבל אני מקווה שהרכב גם ישמור על סחירות סבירה כשנבוא למכור אותו. האאוטלנדר עלה יותר מהוורסו אבל בסכום שעדיין לא מטה את הכף בצורה מוחלטת, בטח לא כשלוקחים בשיקול שימוש של 3-4 שנים ברכב.

אני חייב לציין שהוורסו עדיין נראית מרווחת יותר במושב השני (3 מושבים נפרדים) אבל מאוד ספרטנית באיבזור. אני מתקשה להבין למה משענת היד שליד הנהג לא מכילה ארגז סגור שאפשר לשים בו ארנק, במקום חלל פתוח שפחות אפקטיבי. הייתי גם מצפה שב 2017 טויוטה תיישר קו עם תמיכה באפליקציות בסיסיות לא תדרוש "התאמות" בצורה של החלפת הקונסולה.

בכל אופן, נראה שהילדים נהנים ועוד לא נתקלנו במגבלות נפח רציניות לטיולי שבת. סה"כ הרכב נוסע טוב ומרגיש מצויין מבחינת הנהג.

תודה לכל מי שטרח והגיב, ההתלבטות הייתה לא פשוטה.

רק לציין שוב - זו הייתה מערכת השיקולים שלנו שנבעה גם מהיסטוריה עם רכב אחר, לא בטוח שזה מה שמתאים לכל אחד.

תודה.

פורסם

בשעה טובה על ההחלטה

יש כאן לא מעט בעלי אאוטלנדר ואני בינהם שבסך הכל מרוצים מאוד מהתמורה. כמו בכל דבר בחיים, לכל רכב גם היקר והחדיש ביותר יש חסרונות ויתרונות. בשקלול, גם אצלי לאאוטלנדר היו הרבה יותר יתרונות מאשר חסרונות. אני מחזיק באחת כמו שלך מינואר 2016 ולא מתחרט על שבחרתי בה. עברתי מסלול התלבטות ארוך ומייגע שבמסגרתה בחנתי לא מעט חלופות (3008, cx5, ספורטאז, קשאקאי ועוד) ובסופו של דבר תמיד לאאוטלנדר היה איזה שהוא יתרון משמעותי בהשוואה אליהם (ולא רק האופציה של 7 מקומות שמבחינתי היא לא הכרח). יש חברי פורום שמחזיקים או החזיקו באאוטלנדר טרם מתיחת הפנים (2015 ומטה) שדעתם השלילית חד משמעית. כמעט ולא מצאתי שום סימוכין לחסרונות כפי שהם דאגו להציג אותם השכם וערב בשרשורים כאלה ואחרים (שחלקם כקונטרה ליוזר outlander..)

סע בדרכים טובות, תהנה מהרכב - הייה שקט - עשית בחירה טובה וראויה.

פורסם
השאלה היא למה ללכת על חדש? לדעתי אפשר ללכת על קיה סורנטו או יונדאי סנטה פה שיתנו את הטוב מכל העולמות

גם אני חשבתי על זה, אפשר ללכת על רכב יד שנייה שנת 2015-2016 במצב מצוין במחיר משמעותית יותר נמוך, אבל כל אחד ושיקולו.

אני גם קצת לא מבין מדוע פסלת את הקיה קארנס כ"כ מהר - על הנייר היא אמורה לענות על הצרכים שלכם היטב. בנוגע לאאוטלנדר, כפי שכבר כתבו לך, מאד פופולארית בחברות הליסינג ולכן אם סחירות עוד 3-4 שנים זה שיקול משמעותי אז יהיה קשה למכור אותה במחיר סביר.

בכל אופן, אם יצא לך לקחת את הרכבים שהתעניינת בהם לנסיעות מבחן? איך התרשמת מהם?

• תוכן חדש...