Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קניתי סונטה למיטיד חדשה.

היתה לי התלבטות קשה בנושא, האם לקנות חדשה עם הנחת חבר ומימון זול מאוד.

או יד שניה בת שנה אחרי ירידת ערך גדולה.

החלטתי לקנות חדשה.

כשבאתי לסוכנות לרכישה ביקשתי לראות חוברת אחריות , ב2 סוכנויות לא היתה את החוברת.

בדיעבד הבנתי מדוע.

מסתבר שלרכב יש 5 שנות אחריות על על האוטו והמערכת ההיברידית 7 שנים.

אבל...:

האחריות הזאת היא רק לקונה הראשון של הרכב.

מי שקונה יד שניה או אפס קמ.

מקבל רק שנתיים אחריות

כלמוביל מגדירים זאת כ24 חודשי אחריות+ התקופה הנוספת בהתאם לסוג המכלולים 3 או 5 שנים נוספות.

שנגיד שקנית אפס קמ. קיבלת רק שנתיים אחריות על הרכב, כנראה שאלו החוקים בישראל.

אבל אם קנית מהיבואן קיבלת את מלוא האחריות של הרכב.

הדבר איננו מפורסם בשום מקום!

אני משער שהם בטח הוסיפו בפרסומות איזו כוכבית, בהתאם לתנאי האחריות בחוברת.

זה בעיני טריק מלוכלך. שבסופו של דבר מוריד מערך הרכב כרכב יד שניה.

מסקרן לדעת אם גם בארנב שזה השוק העיקרי של הסונטה ישנה התניה שכזאת.

פורסם

אני יכול להבין שהם נותנים לליסינג אחריות מופחתת כי הליסינג מקבל הנחה משמעותית. אבל אתה בטוח שאם רכב שנקנה מהחברה פרטית ונמכר לקונה פרטי לאחר מכן לא זכאי למלוא האחריות? בדרך כלל, כך זה עובד. כלומר אם אתה קנית פרטית מכלמוביל ומכרת אחרי שנה לקונה פרטי, הקונה זכאי לאחריות מלאה. תבדוק שוב....

פורסם

אפילו באתר שלהם זה לא כל כך ברור (לא לדגם המדובר):

אחריות היצרן לרכב יונדאי ניתנת לתקופה של 24 חודשים מיום מסירת הרכב לרוכש המקורי, אחריות זהה ניתנת ל- 12 חודשים נוספים או עד 100,000 ק"מ)סה"כ מיום עליית הרכב לכביש), המוקדם מביניהם.

החוק מחייב אחריות מלאה ל-24 חודשים ללא הגבלת ק"מ. האם החוק תקף גם לרוכש יד שנייה? אין לי מושג.

פורסם

זה לא טריק. מי שקונה רכב בלי לברר את כל הפרטים הללו מראש שלא יבוא בטענות.

מישהי מהעבודה שלי עמדה בפני אותה הדילמה בדיוק. יד ראשונה 0 קילומטר משלמה סיקסט התחייבו רק על 3 שנים אחריות + 7 על המערכת ההיברידית. זה הרתיע אותה והם רכשו חדשה מהחברה על אף פער המחיר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מוזר

פיספסתי את הדבר הזה באתר היבואן.

אז כן שנתיים אחריות ולא 5 רגילות ו7 על ההיבריד. מי שקונה יד שניה או אפס קמ נדפק חזק!!!

לטעמי היו צריכים להדגיש את זה יותר בפרסום. אבל לא מפתיע שזה מתחבא

פורסם

היה רכב עם 25 אלף קמ בן פחות משנה שרצו עליו 154.

לי עלה על הכביש 175.

הפער לא הצדיק בעיני. ובטח ובטח שגם לא היתה לי אחריות ארוכה

פורסם (נערך)
לא בטוח ש״נדפק חזק״.

השאלה מה הפער במחיר ברכישת הרכב.

איזה פער שלא יהיה, עדיין נדפק חזק. אם אתה הולך להחזיק את הרכב הרבה זמן, ההפרש במחיר, אלא אם כן תקבל את הרכב במחיר פחות מעלות כל החלקים הפוטנציאלים שעלולים להתקלקל (מה שלא קורה אף פעם), לא מצדיק את ההפרש באחריות. בכל זאת רכב היברידי והסוללה עולה סכום בלתי מבוטל.

לקניה יד2 0ק"מ יש מחיר. כל אחד שיעשה את השיקולים שלו.

עריכה: בדקתי תעודת אחריות, אצלי היא רשומה על השם שלי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקיצור עשיתי קנייה נכונה שלא הלכתי על יד שניה או אפס קמ

אני מתכוון להחזיק את הרכב כ5 שנים או 100 קמ המוקדם מבניהם .

פורסם

מה כבר אמור להתקלקל ברכב בעלות של 15 אלף שקל? בלי קשר לעסקה הספציפית, לא חושב שנתיים נוספות של אחריות מלאה שווה לסכום שמעל ל-10,000 שקל - ברוב רובם של הרכבים כיום.

פורסם

יש כאן מהומה רבה על לא דבר והרבה דיסאינפורמציה:

מנהל מותג יונדאי אישר באוזניי שהאחריות לגבי דגמי איוניק וסונטה זהה לחלוטין לכל מי שרכוש את הרכב ליסינג או פרטי יד ראשונה או משומש האחריות היא

5 שנות אחריות או 100000 ק"מ על הרכב (הראשון מבינהם) ו-7 שנות אחריות או 150000 ק"מ על הסוללה (ראשון מבינהם) לכל הרוכשים.

והרי לכם הסעיף בתעודת האחריות שמאשר זאת (סעיף 3ב)

כתוב שם "מיום מסירת הרכב לרוכש המקורי" הפרשנות של פות"ש היא שאחריות ניתנת לרוכש בלבד, הפרשנות לדעתי היא שמדובר פשוט בניסוח קלוקל (המילים "מסירת הרכב לרוכש המקורי" היו צריכות להתחלף ב"מיום עלותו של הרכב על הכביש"

אם הפרשנות של פות"ש היא נכונה הרי שכל מי שרוכש יונדאי ואינו הרוכש המקורי לא יקבל אחריות בכלל (ואנו יודעים שזה פשוט לא נכון) ותודה לפותש ששלח לי את תעודת האחריות.

WhatsApp Image 2017-03-11 at 21.51.40.jpegWhatsApp Image 2017-03-11 at 21.52.43.jpeg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
http://www.consumers.org.il/category/service-and-warranty

לפי אתר הגנת הצרכן האחריות היא למוצר ולא לאדם.

אני חושב שיש כאן עבירה על החוק.

האחריות כמתבקש חוקית בישראל על כלי רכב שזה 24חודש ללא הגבלה אתה צודק.

כאן יש אחריות נוספת שהיבואן יכול לתת למי שיחפוץ ובאלו תנאים שירצה ובלבד שיהיה ללא הבדל דת, גזע ומין.

• תוכן חדש...