Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל יש בידי מסמך המעיד על תאריך ושעת החזרת הרכב. עברו מאז כ-5 ימים. עכשיו, יום שישי, כבר אין עם מי לדבר שם.

אני כמובן אתקשר ביום ראשון ב-8 בבוקר.

קראתי על מקרה שאדם שמכר את רכבו נדרש לשלם 1800 שקל להוצאה לפועל בגין נסיעות בכביש 6 שכלל לא ביצע, לאחר שהרכב נמכר והועברה בעלות.

ואילו הרכב היה הורג בן אדם ונמלט, אני מניח שהיו עוצרים את בעל המנוי{שבטעות לא התקשר כדי לבטל את המנוי, או שכח} על ביצוע "תאונת ברח", או הריגה.

יש בידי מסמך על החזרת הרכב. במידה ובוצעו נסיעות או עבירות, או חלילה מה שכתבתי למעלה, בעזרת עורך דין, אפשר להשתחרר מזה?

ישה? ומישהו עם ידע בנושא, יכול לשפוך אור כאן?

פורסם

כביש 6 פועלים מתוקף חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל).

.

לפי סעיף 6א לחוק זה, בעל הרכב (חברת הליסינג) אחראית לתשלום עבור הנסיעות בכביש (כאשר היא מעבירה את החיוב אליך + עמלה).

מאחר ורצית להימנע מתשלום תוספת עמלה לחברת הליסינג, לקחת עליך את האחריות לתשלום עבור הרכב,

כולל האחריות להודיע להם על הפסקת המנוי/ החזרת הרכב לחברת הליסינג.

כל עוד לא הודעת להם על החזרת הרכב - אתה אחראי לתשלומים עבור הנסיעות ברכב בכביש 6 (זה חלק מההתחייבות שלך מולם) - סעיף 14 בחוזה פתיחת מנוי לכביש 6.

אתה יכול לבטל את המנוי כבר עכשיו, דרך אתר האינטרנט של כביש 6.

פורסם (נערך)

OK

ומה קורה במקרה של מהירות מופרזת? תאונות? פיגוע?{לא עלינו, דוגמה} דו"חות אחרים?

החוק "היבש" מעניש חפים מפשע עם הוכחות חותכות, שלא היו במקום האירוע, ומחייב אותם על עבירות שאחרים ביצעו?

הרי לחברת ההשכרה יש את כל הפרטים של ה"אשמים" האמיתיים במקרים הללו. שמות, רישיונות, כרטיסי אשראי ועוד...

במילים כאלה ואחרות, אתה בעצם אומר שאני צריך לשלם על חובות, עבירות, ופשעים של אנשים אחרים.?[כי זה החוק].

תמיד אפשר לברר בקלות מי נהג בכביש, ואצל מי הרכב היה, באיזה תאריך ושעה, לפי הרישום שקיים בחברת ההשכרה.

אשמח לשמוע עוד דעות כאן, ובכל מקרה ביום "א" אבקר אצל עורך דין.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אתה מערבב בין מקרים שונים.

ת"ד/ פיגוע/ עבירת תנועה - פונים לבעל הרכב הרשום (חברת הליסינג) ומקבלים ממנה את פרטי הלקוח.

בנסיעה בכביש 6, יש 2 אפשרויות :

1. נסיעה בתור לקוח מזדמן, ואז הם פונים לבעל הרכב (חברת ליסינג) שמחייבת אותך בתשלום + עמלה שהם גובים.

2. נסיעה בתור לקוח רשום, ואז כביש 6 פונים אליך ישירות מבלי לברר האם אתה בכלל בעל הרכב. כדי להיות לקוח רשום, חתמת על חוזה מול חברת כביש 6. באחד הסעיפים בחוזה (סעיף 14), נכתב במפורש כי אתה לוקח אחריות לכל הנסיעות ברכב בכביש 6, וכי במקרה שאתה מחזיר את הרכב לחברת הליסינג - עליך לעדכן את חברת כביש 6. כל עוד אינך עושה זאת - אתה ממשיך לשאת באחריות.

זה גם המקרה שקראת על אדם שמכר את רכבו ונאלץ אח"כ לשלם עבור נסיעות בכביש 6 שביצע הבעלים החדש.

אשמח אם תעדכן מה אמר העו"ד.

פורסם

זו הייתה "עסקה" טלפונית. לא חתמתי על שום מסמך. לקחתי רכב שכור ל-3 ימים בלבד. באתר ניסיתי לבטל, אך ללא מס" לקוח, שמופיע בחשבונית אין אפשרות לרשום רכב, או להסיר רכב. ניסיתי כמה פעמים. ביום החזרת הרכב, דווקא התקשרתי כדי לבטל, ולאחר זמן המתנה ממושך, השיחה נותקה. בפעם השנייה היה תקליט שאומר שיחזרו אליי, וזה לא קרה.

יום למחרת היו לי דברים חשובים לעשות וזה הסיח את דעתי. היום נזכרתי בזה, כנראה מאוחר מדי.

אני אבקש מחברת ההשכרה את פרטי הנהג, וכמובן אפקסס לכביש 6 את חשבונית עם סיום השכרת הרכב והחזרתו.

פרטי הנהג והכרטיס אשראי שלו, שמורים אגב, בחברת ההשכרה, במקרה שיגיעו חיובים, במשך 3 חודשים. הוא לא יוכל להכחיש שהוא לא נסע, כי הוא חתם על קבלת הרכב אחרי ההחזרה. אם המצב יגיע לזה, אבקש מ-AVIS להעביר את פרטי האשראי שלו לכביש 6.

יש חוקים דביליים שחייבים סוף סוף להגיע לסיום.

אני לא מבין מה הבעיה כאן. אני יכול להוכיח שלא נהגתי ברכב בתאריך מסויים, והרכב לא היה ברשותי. אני גם יכול להוכיח מי בדיוק נהג ברכב, וב-AVIS קיים אמצעי תשלום בעבור הנסיעה.

יש מקרים שהצדק חייב לצאת לאור. אכלת ? שתית? תשלם!

ואם בכל זאת, זה לא יקרה, זה יסתיים בבית המשפט. לא הכל חייב להתנהל לפי חוק יבש ישן, כזה או אחר.

אני מניח שזה יסתיים בעזרת שופט שחושב בהיגיון, כי צריך לעצור את התופעה הזו.

פורסם

האם, מלכתחילה, קיבלת את רשות חברת ההשכרה לרשום את הרכב בכביש 6 שעל שמך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, והם אפילו בקשו ממני לעשות את זה.

כשנרשמתי טלפונית, הם לא מסרו לי "מס" לקוח", וללא הפרט הזה לא ניתן לבטל.

מחר ב-8:00 בבוקר אבטל את זה ואבדוק מה הנזק. ובהתאם לזה אתקדם.

פרטי הנהגים והאשראי שמורים ב-AVIS.

פורסם

אני לא יודע על מה אתה כועס. אתה חתמת חוזה מול כביש שש, זה שהרכב לא בבעלותך, לא מונע ממך להתקשר איתם בחוזה.

חוזה לא חייב להיות חתום ידנית.

כביש שש מעניק הנחה לבעלי מנוי מהסיבה שכאשר היא מזהה את הרכב נכנס לכביש היא ישר מחייבת את בעל המנוי בלי להתחיל לחפש את הבעל הרכב ובעקבות חסכון בעבודה , כביש שש מעניק הנחה.

מסיבה שאיננה ברורה (יכולה להיות גם עקב שירות לקוי של כביש שש) לא ביטלת את המנוי, לכן לוגיקה פשוטה היא שאתה עדין אחראי על התשלומים בגין הנסיעות.

יכול להיות שלאחר שתפנה לשירות לקוחות שלהם, יבטלו רטרואקטיבית את החיובים (ככל שקיימים) שנוצרו לאחר החזרת הרכב על ידך.

לפני שהנך כועס ומחפש את מי לתבוע בבית משפט, תבדוק קודם האם נוצרו חיובים חדשים על הרכב לאחר שהחזרת אותו.

בהצלחה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

לוקח 10 יום כדי לדעת אם היו או לא היו חיובים. או נסיעות נוספות. זה לא מיידי.

היום התקשרתי ל-AVIS. אם היו חיובים, זה תהליך ארוך. קודם מחייבים אותי, אחר-כך פקס לכביש 6 מטעם AVIS, עם פרטי האשראי של הנהג שנסע שם, ואם כל זה יתממש באמת, ללא תקלות, {כי חברות ההשכרה לא כל כך אוהבות את הרעיון}, החשבון שלי יזוכה, על ידי כביש 6, לאחר 45 ימי עבודה.

אני לא כועס, אלה מכין את עצמי למציאות שאנו חיים בה, יום יום.

פורסם

"ואילו הרכב היה הורג בן אדם ונמלט, אני מניח שהיו עוצרים את בעל המנוי{שבטעות לא התקשר כדי לבטל את המנוי, או שכח} על ביצוע "תאונת ברח", או הריגה."

אל תחשוש מזה. לי היה מקרה שבצעו עברות עם הרכב והמשטרה לא עשתה בזה כלום . המשטרה לא מתייחסת לזה.

• תוכן חדש...