Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה יוצא לי לדבר עם מוכרי רכב משומש הטוענים שקנו רכב ישירות מהסוכנות אך עשו זאת דרך חברת "פרמיום".

לפי התיאור מדובר בליסינג תיפעולי כשחברת פרימיום אחראית לטיפולים ותיפול בתיקונים.

אני לא ממש מבינה מה יהיה רשום לי בקניה ברשיון - האם זה נחשב כקנייה מחברת ליסינג?

מישהו מכיר אולי את החברה? האם אני יכולה לסמוך על הדיווחים שלהם בהקשר לטיפולים?

המוכר אמר לי שעליו לשלם 8000 שקל כדי להסיר את השיעבוד לחברה והוא יעשה זאת לפני שנלך להעביר בעלות.

לא ממש ברור לי ממי בעצם אני קונה את הרכב (הוא אומר שהרכב על שם אישתו וכמובן שאדרוש לראות את תעודת זהות)

כמובן שאקח את הרכב לבדיקה במכון חיצוני.

נ.ב.

אם מישהו יכול להמליץ לי על מכון מומלץ לבדיקת רנו פלואנס באזור המרכז אודה לו מאוד

פורסם

אחורה פנה. עכשיו.

אני לא מכיר חברה בשם פרימיום (סיריסאלי? פרימיום? מה, הוא מוכר ספות עור וקרם אנטי-אייג'ינג?) בתחום הרכב, ואני מכיר את כל החברות הגדולות. אולי זאת חברה בת/אחות/חברהממשקרובה או סתם מישהו שפתח מגרש. האופציה האחרונה נשמעת לי הכי הגיונית. והכי מפוקפקת.

1. 8000 שקל בשביל להסיר שעבוד? ולפני שעושים העברת בעלות?! זה נשמע הגיוני?

2. חברות ליסינג עושות טיפולים או במוסכי היבואן (חברת 'קרסו' במקרה של רנו) או במוסכים של חברת הליסינג עצמה במקרה של חברה גדולה (אלדן, אלבר). יש חברות ליסינג שהן חברות בנות של יבואניות רכב, ושם המצב יותר פלואידי (פריים ליס - לובינסקי, יבואן פיג'ו-סיטרואן, שלמה סיקסט - ש.י.ר, יבואן אופל). אז חברת "פרימיום" ש"אחראית" על הטיפולים של רכב ליסינג תפעולי נשמע לי תמוה ברמות.

3. לא, את לא יכולה לסמוך על שום דיווחים. את יכולה לסמוך על פלט היסטוריית טיפולים שמקבלים מהמוסך בו הרכב טופל (או אחד ממוסכי הרשת במקרה שמדובר במוסך יבואן/חברת ליסינג עם כמה סניפים) וגם זה, כשזה מגיע בחיזוק של בדיקה במוסך מטעמך שיאמת שמצב הרכב תואם את גילו.

4. אה, ברווווווור. רשום על שם אשתו... אם ככה הכל בסדר. אפשר לקנות, זה בטח גם מוסיף עוד איזה 10% למחירון.

רוצה לקנות רכב מאדם פרטי? קני מאדם פרטי. רוצה לקנות מחברת ליסינג/השכרה/טריידאין? קני ישר מהחברה. רכב שעבר כמה ידיים (תוך כדי תהליך המכירה, לא במהלך החיים של האוטו) הוא כנראה לא בדיוק מציאה. אם הוא היה טוב הבעלים שלו (פרטי/חברה) היה מוכר אותו בעצמו ולא משלם עמלות לכל מיני "פרימיום".

לא חסר רנו פלואנס בשוק*, לא צריך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

*אם תגידי "לא, אתה לא מבין, זה מציאה מטורפת, ועוד פרשנויות אחרות ל"זה טוב מכדי להיות אמיתי" אז כנראה שזה לא אמיתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה לעונים,

עדכון - החברה היא "פרימיום ליס" (אין עליה הרבה מידע באינטרנט). העסקה שנעשתה היא שהרכב על שם הקונה אך משועבד ל "פרימיום ליס" בעסקת ליסינג תיפעולי.

מחר אני מקווה שאצליח להשיג את הסטוריית הטיפולים של הרכב.

היתרון שאני רואה בעסקה הזאת היא שהרכב היה בשימוש אצל אדם אחד, בעוד שכשאני קונה רכב מליסינג, לרוב לא יודעים כמה ידיים עבר הרכב (יתכן שהוא היה רכב שירות של איזו חברה).

בכל מקרה, כשהקונה יסיים את התשלום האחרון בעצם לא תהייה הסטוריית ליסינג והוא יוכל למכור את הרכב כיד ראשונה בבעלות פרטית. כך שיתכן שאני אקנה רכב מבעלות פרטים בלי לדעת שהוא היה בשיעבוד ולשלם מראש יותר.

שיהיה ברור שאני לא מנסה לשכנע את עצמי (המחיר גם לא כזה מדהים). פשוט להיות ראלית.

פורסם

לעסקה הזאת יש ריח של לקרדה מקולקלת. אני באופן אישי הייתי מתרחק ומהר.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
תודה לעונים,

עדכון - החברה היא "פרימיום ליס" (אין עליה הרבה מידע באינטרנט). *

העסקה שנעשתה היא שהרכב על שם הקונה אך משועבד ל "פרימיום ליס" בעסקת ליסינג תיפעולי. *אין דבר כזה. אם הרכב הוא בעסקת ליסינג הוא רשום על שם חברת הליסינג*

מחר אני מקווה שאצליח להשיג את הסטוריית הטיפולים של הרכב. *מצוין*

היתרון שאני רואה בעסקה הזאת היא שהרכב היה בשימוש אצל אדם אחד, בעוד שכשאני קונה רכב מליסינג, לרוב לא יודעים כמה ידיים עבר הרכב (יתכן שהוא היה רכב שירות של איזו חברה). *ואיך את יודעת שפה הרכב היה בשימוש אצל אדם אחד? כי "זה מה שהם אמרו לך"? זה מה שכולם יגידו לך. המהדרין יוסיפו "רכב צמוד של מנכ"ל/מנהל איזור/אמא של האפיפיור*

בכל מקרה, כשהקונה יסיים את התשלום האחרון בעצם לא תהייה הסטוריית ליסינג והוא יוכל למכור את הרכב כיד ראשונה בבעלות פרטית. כך שיתכן שאני אקנה רכב מבעלות פרטים בלי לדעת שהוא היה בשיעבוד ולשלם מראש יותר. *גם את זה אמרו לך? אין דבר כזה "אין הסטוריית ליסינג". היא נשארת לתמיד - ברשיון יופיע "מקוריות: הכשרה/החכר"*

שיהיה ברור שאני לא מנסה לשכנע את עצמי (המחיר גם לא כזה מדהים). פשוט להיות ראלית. *קצת נשמע כאילו לשכנע את עצמך זה בדיוק מה שאת עושה, והיית ממליץ לך בחום להפסיק עם זה.*

באדום

פורסם

אמרת שהרכב נקנה מחברת פרימיום ליס, עד כמה שידוע לי אין יבואן בשם זה, משמע הרכב נקנה מחברת ליסינג בעסקה מסויימת, (יד 01 0 ק״מ/ ליסינג תפעולי וכו׳) משמע היד הראשונה של הרכב רשומה כליסינג (השכרה/החכר ברשיון).

זה שהוא מסיים לשלם על הרכב (או משהו כזה, לא בדיוק הבנתי) לא יימחק מהרשיון את היד הראשונה שרשומה כליסינג, ויהפוך אותה ליד 00 פרטי.

להמחשה- בן משפחה שלי קנה לפני כשנה קיה פיקנטו חדשה, נרכשה מחברת אלדן ב72,000 ש״ח, הרכב רשום כיד 01, והיד הראשונה, רשומה על חברת הליסינג.

הוא לא היה צריך מימון ולא הלוואה, שילם הכל במזומן, זה לא הפך את הרכב ליד 00 פרטית כי זו לא המקוריות של הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

נשמע הזוי מאוד. צריך לעשות הפרדה ברורה בין שעבוד לבין ליסינג (לא משנה באיזה מסלול). אם הרכב משועבד אין לזה שום אזכור בשום מקום ולא קשור בכלל למי הבעלים בפועל של הרכב. בליסינג הרכב רשום על שם חברת הליסינג וזה נרשם ברישיון הרכב ונשאר שם.

כשעושים ליסינג הרכב לא משועבד, כי הוא בכלל לא רשום על מי שמשתמש בו, אלא על החברה. כשמישהו קונה רכב, על מנת לקבל הלוואה לרכישה הוא עלול להידרש לשעבר אותו. אין קשר בין הדברים ונשמע שמנסים לעשות לך סלט בראש כדי לערבב אותך ולמכור לך רכב שהיה בליסינג ורשום ככזה במחיר של רכב פרטי.

אני אחזור על עצמי (ועל כל שאר התגובות כאן) שוב, העסקה הזאת מריחה מאוד מאוד לא טוב. הייתי ממליץ בחום לרדת ממנה או לבקש ממישהו שמבין בזה טוב מאוד להתלוות אלייך.

• תוכן חדש...