Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב הינו פיג'ו פרטנר 2 ליטר HDI שנת 2007.

לאחר שכבר הותקנה בקרת שיוט בעזרת המדריך שאיציק פירסם החלטתי להחליף את השעון הדיגיטלי הסטנדרטי במחשב דרך.

המחשב אמור להציג חיווי על תקלות, דלתות פתוחות, זמן ותאריך, טמפ' חיצונית, צריכת דלק רגעית וממוצעת, ק"מ עד לתדלוק וכו'.

את הרעיון וההנחיות לקחתי מפורום רוסי/אוקראיני של ברלינגו. אם אתם הולכים על זה, כמובן שכל האחריות עליכם בלבד :wink:

המצרכים:

1. מסך למחשב דרך שהוא בעצם המחשב עצמו (multi function display). אני השתמשתי במחשב מC5. ניתן כנראה להשתמש במחשבים מרכבים נוספים של PSA. לשים לב שיש כמה סוגים של תצוגות ואתם צריכים את התצוגה מסוג B. דבר נוסף זה שלמשל מהC5 המסך מגיע עם חזית וכפתורים מתאימים אבל תאורה ירוקה. לעומת זאת מסך של 307 יגיע ללא חזית מתאימה אבל יתאים בגוון התאורה -כתום. כדאי לבקש שישלחו לכם את המסך יחד עם הקונקטור שלו. אני רכשתי מאיביי בעלות של 170 שח כולל משלוח.

2. כפתור לדיפדוף בין מצבי התצוגה של המחשב. כאן יש שתי אפשרויות:

הזולה - למשוך חוטים ולהוסיף כפתור עצמאית.

היקרה - לרכוש ידית וישרים שמגיעה עם כפתור מקורי. לרוב אי אפשר לרכוש אותה בנפרד והיא מגיע יחד עם היחידה שאליה מתחברת גם ידית הוינקרים, בקרת השיוט והשליטה על המערכת.

אני הלכתי על האפשרות היקרה והזמנתי מאיביי יחידה שמגיעה עם ידית וישרים שכוללת כפתור, ידית וינקרים וידית שליטה על המערכת. עלות 230 כולל משלוח.

3.חיישן טמפ' חיצונית - עולה כמה עשרות שקלים. אני עוד לא קניתי אבל ברגע שאקנה, אוסיף למדריך.

4. גישה לתוכנת לקסיה/PP2000 על מנת להפעיל את האופציה של מחשב דרך.

לעבודה:

ע"פ הדיון בפורום הרוסי, המסך הוא בעצם מחשב ולכל מסך יש יכולת מסויימת לקרוא ולפרש נתונים מסויימים. יש שלושה סוגים עיקריים:

1. שעון רגיל - יודע להציג רק שעה.

2. טייפ A - יודע להציג נתונים מהמערכת המקורית במידה וקיימת, שעה ותאריך, טמפ'.

3. טייפ B - כאמור את המסך הזה אתם צריכים. יודע להציג את כלל הנתונים.

בסה"כ למחשב מגיעים 5 חוטים. 2 לוקחים מהקונקטור של השעון ועוד 3 מהקונקטור של לוח השעונים.

חיווט:

מהקונקטור המקורי של השעון פין מספר 1 לפין מספר 9 במחשב דרך.

מהקונקטור המקורי של השעון פין מספר 2 לפין מספר 8 במחשב דרך.

מהקונקטור של לוח השעונים פין מספר 1 לפין מספר 7 במחשב דרך (מתחברים לחוט קיים).

מהקונקטור של לוח השעונים פין מספר 11 לפין מספר 4 במחשב דרך (להוסיף חוט).

מהקונקטור של לוח השעונים פין מספר 13 לפין מספר 18 במחשב דרך (להוסיף חוט).

מבחינת המסך זה כל החיווט הדרוש. יכולים לחבר אותו והוא אמור להתחיל לעבוד.

מסך:

התאורה בפרטנר היא כתומה לכן העדיפות היא שגם המסך יאיר בכתום. הבעיה שמסך של 307 מגיע ללא חזית עם כפתורים.

לכן החלטתי להשתמש במסך של סיטרואן C5 שמגיע עם תאורה ירוקה אבל חזית מתאימה.

על מנת להושיב את המסך במקום במקום השעון צריך לחתוך/לשייף שני פינים שמפריעים.

צבע התאורה של המסך נקבע ע"י הרקע שמוצמד לו מאחור. בעזרתו המאוד אדיבה של יוסי ממוסך "גבע" קיבלתי מסך תקול עם רקע כתום. פתחתי את המסך שלי ואת המסך התקול וחתכתי בעדינות את הרקעים עם סכין יפנית. את הרקע הכתום הדבקתי במסך שלי ועכשיו יש לי מסך עם תאורה כתומה שתואמת את התאורה בשאר האוטו.

מפה צריך גישה לתוכנת לקסיה/PP2000 על מנת לאפשר את האופציה של מחשב דרך בBSI.

אני מצרף תמונות של חלק מהתהליך עד עכשיו. הידית עם כפתור "הדיפדוף" עוד לא הגיעה אלי ואת חיישן הטמפ' עוד לא רכשתי אז יהיו עידכונים ברגע שאקבל הכל. כמו כן אני צריך להעביר בPP2000 את בקרת השיוט ל"בקרת שיוט עם תצוגה גרפית" ועכשיו זה אמור לתת חיווי במסך בלי שלוח השעונים מתחיל להשתגע.

במקור - עם שעון דיגיטלי פשוט:

1.jpg

מחשב דרך מול שעון:

2.jpg

קונקטור מקורי של השעון:

3.jpg

קונקטור למחשב דרך:

5.jpg4.jpg

קונקטור של לוח השעונים:

7.jpg6.jpg

תאורה ירוקה מקורית של מחשב C5:

8.jpg

החלפת רקעים:

12.jpg11.jpg10.jpg

תוצאה:

13.jpg14.jpg

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כל הכבוד!

יש לי כמה תמונות של פירוק החלק העליון של הקונסולה ושל השעון המקורי, אם תרצה אפשר להוסיף למדריך.

לוח שעונים מוחזק עם בורג אחד, אחרי שמושכים את המסגרת רואים אותו. לוקח 10 שניות לפרק לוח שעונים, הפירוק הכי פשוט שראיתי.

בשביל להחליף את מכלול ידיות האיתות/מגבים צריך לפרק את כירת האוויר ואת גלגל ההגה, גם לזה יש מדריכים של איציק ושלי.

בהצלחה בהשלמת הפרוייקט!

אגב לא הגיע מחשב דרך בדור הזה של ברלינגו בשום רמת איבזור שנמכרה בארץ.

ותאפס את התראת הטיפול - פתיחת סוויץ' תוך החזקת לחצן איפוס Trip לחוץ בלוח שעונים, ממשיכים להחזיק אותו עד שמספרים בתצוגמה מגיעים ל 0 ואז משחררים.

פורסם
כל הכבוד!

יש לי כמה תמונות של פירוק החלק העליון של הקונסולה ושל השעון המקורי, אם תרצה אפשר להוסיף למדריך.

לוח שעונים מוחזק עם בורג אחד, אחרי שמושכים את המסגרת רואים אותו. לוקח 10 שניות לפרק לוח שעונים, הפירוק הכי פשוט שראיתי.

בשביל להחליף את מכלול ידיות האיתות/מגבים צריך לפרק את כירת האוויר ואת גלגל ההגה, גם לזה יש מדריכים של איציק ושלי.

בהצלחה בהשלמת הפרוייקט!

אגב לא הגיע מחשב דרך בדור הזה של ברלינגו בשום רמת איבזור שנמכרה בארץ.

ותאפס את התראת הטיפול - פתיחת סוויץ' תוך החזקת לחצן איפוס Trip לחוץ בלוח שעונים, ממשיכים להחזיק אותו עד שמספרים בתצוגמה מגיעים ל 0 ואז משחררים.

אני אשמח אם תוסיף. שכחתי מהחלק הזה לגמרי :oops:

זה באמת מאוד פשוט ביחס לכל רכב אחר שבו יצא לי להתעסק עם פירוקי לוח שעונים/דש.

נכון, לא הגיע מחשב דרך. אני יודע שבחו"ל רכבים עם מערכת מקורית הגיעו עם מסך מסוג "טייפ A". בארץ לא נתקלתי.

אני אשתדל לצלם את המשך הפרוייקט בצורה מפורטת יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תוכל להרכיב מערכת מקורית ואז מסך סוג A.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תוכל לשפצר את הידית שלך.

אלעד

פורסם
תוכל לשפצר את הידית שלך.

אלעד

נכון! ברכבים בהם ידית כמו זו (לא ידית חלולה) ניתן לעשות כפתור - יש כבר הכנה בפנים. אני בטעות משכתי לא רק את הפקק אלא גם את פס העברת המידע. עכשיו גם אין לי אפשרות להפעיל וישר אחורי :?

אני אפתח את הידית ואנסה לסדר את פס המידע ואז לעדכן אם הכפתור עובד.

בקשר למסך טייפ A - זה בעצם מחשב נחות יותר מטייפ B והוא לא יודע להציג את כלל הנתונים.

פורסם

מוסיף כמה תמונות של פירוק השעון מפרויקט אחר שעשיתי ברכב זהה:

1 (14).JPG1 (15).JPG1 (6).jpg

העמודים הרלוונטיים מספר רכב:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

פורסם

השאלה אם אפשר לדעת האם הרכב תומך במידע כזה או אחר , למשל אצלי בצג מופיע טמפ שעות והתראה על דלתות פתוחות אבל לא הצריכת דלק

פורסם

איזה מסך יש לך? טייפ A או B? אם בC3 עסקינן אני מהמר על A.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

אכן קיימת הכנה לכפתור בידית המקורית!

על מנת להכין כפתור צריך מברג שטוח קטן, קפיץ, משהו ארוך ודק שילחץ על המגע בידית.

שלב ראשון לשלוף את המכסה בעזרת מברג קטן ושטוח. שימו לב שהוא לא יוצא בקלות אבל אל תמשכו את כל החלק ששולט על הוישר האחורי. זה מה שעשיתי בהתחלה וככה תלשתי את פס העברת המידע (דרש ממני לפרק הגה, לפתוח את היחידה של המנופים ולסדר את זה).

20170219_123913.jpg

אתם תראו חור קטן בחלק העליון של הידית. לשם צריך להכניס את החלק שילחץ על המגע.

יש צורך בקפיץ על מנת שהכפתור "יחזור" חזרה לאחר כל לחיצה.

20170219_123959.jpg

ואת הפקק צריך לשייף סביב על מנת שיחליק בקלות ולחתוך לו שני "מגבילי תנועה". הם נראים כמו האות "ח" ונמצאים בתחתית הפקק.

20170219_123939.jpg

אלה המסכים שקיימים במחשב הדרך:

חיווי על דלתות פתוחות ותא מטען

20170217_132551.jpg

תאריך, שעה ובהמשך טמפ' (עדיין אין חיישן)

20170217_132602.jpg

ק"מ עד לתדלוק

20170217_132606.jpg

ק"מ מצטבר

20170217_132611.jpg

צריכת דלק ממוצעת

20170217_132615.jpg

צריכת דלק רגעית

20170217_132619.jpg

מהירות ממוצעת

20170217_132623.jpg

כנראה מגביל מהירות

20170217_132634.jpg

ולגבי זה אין לי מושג (אולי מישהו מכיר?)

20170217_132638.jpg

חיישן טמפ' עוד לא קניתי. אעדכן כאשר אתקין אותו.

לגבי בקרת שיוט - ניסיתי לשנות את ההגדרה בPP2000 לבקרת שיוט עם תצוגה וזה שוב שיגע לי את לוח השעונים. לכן החזרתי את ההגדרה בחזרה לבקרת שיוט ללא תצוגה. אני עוד אבדוק את הנושא, אולי פספסתי משהו.

פורסם

יפה מאוד.

לגבי Overspeed זה לא מגביל מהירות ממש אלה התראה בצפצוף אם עברת את המהירות המוגדרת. זה פיצ'ר של סיטרואן C5, בברלינגו הוא למייטב ידיעתי לא צריך לעבוד גם כשיש מחשב דרך מקורי.

הפיצ'ר השני, Check control - נותן פירוש מילולי לנורות תקלה, זאת אומרת אם יש נורת תקלה דולקת הוא יכתוב את תאור התקלה, לא לכל התקלות יש תאור.

גם זה, אני לא בטוח שיעבוד.

דבר נוסף, אני לא חושב שבתצוגה הזאת אמורים לראות חיווי כלשהו של בקרת שיוט.

היה דגם נוסף של שלוח שעונים, עם תצוגה של בקרת שיוט בתוך לוח שעונים. לדעתי שינוי קונפיגורציה שנסית לעשות מתייחס לדגם לוח שעונים ולא לצג מחשב דרך.

פורסם

כל הכבוד. חסכתי לך קנייה של com2000.

מאיפה הבאת קפיץ שיתאים בדיוק לקוטר שנדרש?

מה הכנסת בחור הקטן (נשמע מוזר, אני יודע)?

אלעד

• תוכן חדש...