Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם :) חדש פה.

שוקל לקנות הונדה סיוויק האצבק (קומפורט). מצאתי מספר רכבים פוטנציאלים, ביניהם אחד סוף 2010 עם 65,000 ק"מ יד 2 שהמחירון שלה הוא 67K (ביד 2). מתלבט כמה להציע.

מספר שאלות:

1. המוכר אומר שהרכב נרכש מסוכנות רכב בטרייד אין, ויש מאחורה על הרכב את השם של הסוכנות - אבל ברשיון רשום שהוא יד 01 מפרטי. הוא גם אמר שהוא מתחייב שהבעלים הקודם הוא אדם פרטי.

* כיצד זה יתכן?

* האם זה מוריד מהמחירון למרות שרשום שזה מפרטי ואם כן כמה?

2. בנוסף הוא החליף 2 דלתות אחוריות עקב 2 תאונות שונות, טוען שנכנסו בו אך שהוא בדק ואין נזק לשלדה. יש לציין כי הוא אינו מוכן להתחייב על כך בבדיקה וטוען שהוא בדק את זה כבר ושלא יהיה כלום. מבדיקה שלי (שאינני מבין ברכבים כלל) הדלת תקינה ובכללי הרכב נראה במצב מעולה.

* האם זה מוריד ערך וכמה פחות או יותר? אני מבין שיש לבדוק את העניין כאשר אקנה במכון בדיקה, אבל בהנחה והוא עומד במילתו ולא נעשה נזק לשילדה. אשמח גם לשערוך גס בעניין כדי לקבל מושג.

3. שאלות נוספות שאפשר לשאול ודברים נוספים שצריך להיזהר בהקשרים הנ"ל?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

1. הבעלים הקודם מכר את מכוניתו לסוכנות טרייד-אין והבעלים הנוכחי קנה אותה מהם - אין בזה שום בעיה וזה לא מוריד ערך.

2. אפשר לבדוק אם נקבעה לרכב ירידת ערך או לא בכל חברת ביטוח לפי מס' הרישוי של הרכב, אם יש לבעלים דו"ח שמאי זה מספיק טוב.

בכל מקרה אין לדלג על השלב של בדיקה קניה לפני רכישה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובה המהירה

לגבי עניין הערך, לכל חברת ביטוח יש נתונים על כלל הרכבים? אני פשוט נותן להם את מס' הרישוי של הרכב והם אשכרה אומרים לי כמה הערך ירד (ממחיר המחירון)?

במכון בדיקה יכולים להגיד כזה דבר?

וכמובן שלא אדלג על שלב הבדיקה. אני מגיע עם מוסכניק שאני מכיר שיבדוק קודם את הרכב במקום לראות שאני לא זורק כסף על הבדיקה, ואח"כ הולך למכון.

הבעיה שמוכר לא כל כך מוכן לחתום על התחייבות לגיר שילדה ומנוע (מדאיג אותי בעיקר השילדה) - אבל המוסכניק טוען שבעין הוא יכול לראות אם משהו נדפק.

מה אומר?

פורסם

1. לחברות הביטוח יש מערכת המאפשרת להם לדעתכמה ירידת ערך יש לכל רכב, הם לא ששים לשתף את המידע - אבל לחץ פיזי מתון (וקצת קשרים) יכולים לעזור.

2. המוכר לא חייב לך כלום, ואינו יכול להתחייב על דברים שאינו יודע בוודאות. מה גם שיתכן שהרכב עבר פגיעה שאינו יודע עליה ביד הקודמת.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
1. לחברות הביטוח יש מערכת המאפשרת להם לדעתכמה ירידת ערך יש לכל רכב, הם לא ששים לשתף את המידע - אבל לחץ פיזי מתון (וקצת קשרים) יכולים לעזור.

2. המוכר לא חייב לך כלום, ואינו יכול להתחייב על דברים שאינו יודע בוודאות. מה גם שיתכן שהרכב עבר פגיעה שאינו יודע עליה ביד הקודמת.

אחלה תודה!

פתוח לשמוע עוד תגובות

פורסם

לבעלים של הרכב אמור להיות דוח שמאי שמעיד על מה ניזוק בדיוק ומה ירידת הערך.

אם לא מתחייב בבדיקה לנזק בשלדה(לא מדבר על עצם החלפת הדלתות - אלא על העובדה שלא נוצר נזק לשלדה) - לטעמי אין טעם להמשיך את העסקה..הונדה סיוויק זה לא בדיוק רכב נדיר בשוק היד שניה ולכן לא שווה אפילו את המאמץ.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מכרתי לפני כחודש סיוויק מיד ראשונה פרטית 115 אלף קילומטר ללא אף תאונה או תקלה ב46K, הייתי מציע לפחות 10 מתחת למחירון,בניגוד למה שחושבים לא ממש קל למכור סיוויק כיום שכן הרכב יקר ביחס למתחרים מהשנתון שלו

פורסם
לבעלים של הרכב אמור להיות דוח שמאי שמעיד על מה ניזוק בדיוק ומה ירידת הערך.

אם לא מתחייב בבדיקה לנזק בשלדה(לא מדבר על עצם החלפת הדלתות - אלא על העובדה שלא נוצר נזק לשלדה) - לטעמי אין טעם להמשיך את העסקה..הונדה סיוויק זה לא בדיוק רכב נדיר בשוק היד שניה ולכן לא שווה אפילו את המאמץ.

אני דווקא חושב שחוסר הרצון של הבעלים להתחייב מעיד על יושר - ולא על התחמקות. נניח לצורך העניין שהבת של הבעלים עלתה על מדרכה וכתוצאה מזה קורת הרוחב קיבלה מכה. נחשב "שלדה" או לא?

כשאני המוכר אני מגלה כל מה שידוע לי - ולא מתחייב על כלום - מי שלא מתאים לו, שיעבור הלאה.

מכרתי לפני כחודש סיוויק מיד ראשונה פרטית 115 אלף קילומטר ללא אף תאונה או תקלה ב46K, הייתי מציע לפחות 10 מתחת למחירון,בניגוד למה שחושבים לא ממש קל למכור סיוויק כיום שכן הרכב יקר ביחס למתחרים מהשנתון שלו

לא ציינת את השנה של הרכב שלך,וכן אם מדובר בהאצ'בק או סדאן לפיכך קשה להסיק דבר מהקביעה שלך שיש להציע 10K פחות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אוקי,10 מתחת למחירון עבור כל סיוויק או רק בגלל התאונה?

ואם זה עבור כל סיוויק, אז כמה לבקש הורדה על 2 התאונות הללו ב2 הדלתות? מקווה רק שהבדיקה שתעלה לי איזה 500-600 לא תיפול.

פורסם

אני מסכים עם zvit לעניין ההתחייבות.

אם אני מוכר רכב שהיה מעורב בתאונה ותיקנתי איך אני יכול להתחייב על שלדה נקייה במכון?

גם אם אני רוצה להיות פיקס כל מה שאני יכול להעשות זה להציג תיעוד לתיקונים שבוצעו ודו"ח שמאי אם יש לי. אני יכול לדעת מה המכון ימצא?

אנשים שמתחייבים לדברים כאלו ואחרים לא מרשימים אותי

אם אין לו תיעוד זה לא אופטימלי. אי נכונותו להתחייב לשלדה לא היתה משנה לי לכאן או לכאן.

ובכל קרה בדיקה במכון ודעתו של המסכניק שאתה מביא חשובות יותר מהכל.

• תוכן חדש...