Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיים בסרט?!

לפחות תכבד את פותח השרשור.

ביקשו ממנו 1,000 ש"ח על התקנה.

תשים לב שהרמקולים מתאימים לפתחים, יש לו טבעות הגבהה ובנוסף לזה גם הציעו לו מנחת ב-400 ש"ח למרות שהוא לא זקוק לו, מכיוון שהמגבר מתאים לחיבור ישיר ליציאות

הקוממפוננטים מיד וטוויטר מקדימה מתאימים בול, וגם אם צריך טבעת אז יש לי. לגבי הטוויטרים הם טיפה קטנים יותר מהמקור

ולכן אולי איזו טבעת כלשהי לתאם.

6X9 מתאימים ומחליפים את המקוריים מאחור, אין בעיות תאימות או מימדים.

ד"א הציעו זוג מנחתים ב400 ש"ח למרות שכאמור, אין צורך בהם וכנראה

שלא מכירים את היחידה הזו של המגבר..

נראה לך סביר לקבל הצעת מחיר של 1,000 ש"ח + 400 ש"ח למנחת שאינו נחוץ?

לדעתי זה לא סביר

-

פורסם (נערך)
ג'יזס, אנשים.

בסרטון הזה של הרדיו ואולי גם בזה של האחוריים, הוא עושה מירוץ נגד השעון בפירוק.

ושוב, זה רק הפירוק נטו. כמו שאריק רשם, מה לגבי סלילת כבלים (שזה אומר גם להתאים למרחקים, לשים סופיות, לעטוף בבד מגן, לצמד לכבלים אחרים וכו'), מה לגבי חיתוך פלטה למגבר, עיטוף שלו, לחכות קצת שדבק יתייבש, אולי צריך לייצר אי אילו טבעות תיאום מאפס, להוסיף אולי קצת בידוד, לכוון הכל.

אם אני שם רכב בבעלותי ולא בליסינג אצל מתקין שצריך ככה לפרק חצי אוטו, אני רוצה שהוא יקח את כל הזמן שבעולם כדי שהכל יחזור למקום בדיוק כמו שהוא יצא מהמפעל (או יותר טוב). ואם כל הזמן שבעולם זה רק יום עבודה, דיינו.

שאלת אגב לכל מי שחושב אחרת, היפותטית, פותה"ש מוכן לשלם לכם 200 ש"ח ובירה. אבל על כל נזק שהוא (כולל השריטה הכי קטנה) ו/או בעיה בדיעבד בהתקנה יתבע אותכם על עגמת נפש ויום עבודה שלו שאתם מבזבזים לו. עושים את זה או לא? וכמה זמן יקח לכם אז?

היכן בדיוק ראית שאני מציע התקנה ב200 שח" ובירה? עשה טובה לעצמך ותחסוך עקיצות מיותרות לאנשים שאתה כלל לא מכיר. עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם (נערך)

זה קרוס-רפרנס מהשרשור הזה.

ומדובר בשאלה היפותטית שאיננה מופנית כלל אליך, אלא למי שחושב שזה שטויות לבצע התקנה כזו ושהמחיר מוגזם בעליל.

ובכל מקרה לא מדובר בעקיצה, ולמרות היותה שאלה היפותטית, היא רצינית מאוד.

סקרן אותי לרגע לראות מחירים בחו"ל להתקנות.

אז מחיפוש פשוט מצאתי כמה מקומות שלא נחשבים לדעתי לטופ שבטופ:

http://www.bestbuy.com/site/car-electronics-professional-installation/car-audio-installation/pcmcat143000050016.c?id=pcmcat143000050016

התקנת מגבר 4 ערוצים - 120$, קומפוננט - 100$, רמקולים - 40-65$. סה"כ 260-285$ = 1000-1000 ש"ח.

כל המחירים ללא ציוד נלווה (כמו חיווט וכד' להבנתי)

https://www.cartoys.com/install-rates/

התקנת מגבר 4 ערוצים - 150$, התקנת קומפוננט - 130$, התקנת רמקולים - 70$. סה"כ 350$ = 1350 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
חיים בסרט?!

לפחות תכבד את פותח השרשור.

ביקשו ממנו 1,000 ש"ח על התקנה.

תשים לב שהרמקולים מתאימים לפתחים, יש לו טבעות הגבהה ובנוסף לזה גם הציעו לו מנחת ב-400 ש"ח למרות שהוא לא זקוק לו, מכיוון שהמגבר מתאים לחיבור ישיר ליציאות

נראה לך סביר לקבל הצעת מחיר של 1,000 ש"ח + 400 ש"ח למנחת שאינו נחוץ?

לדעתי זה לא סביר

אני מכבד מאוד,אבל אתה פולט שטויות בקצב.

אני בא מהתחום,וגם עונה לך מתקין מכובד,אבל אתה בשלך.

בוא נלך עם הראש שלך,רבע שעה לפרק רדיו,פלוס רבע שעה לפרק דפנות אחוריות(זה יותר).

חצי שעה עבדת על פירוקים,עוד רבע שעה לפרק 2 דלתות קדמיות.

45 דקות רק פירוקים של דברים עקריים(בלי עוד הרבה דברים קטנים).

נגיד רק שעה וחצי לפירוק והרכבה של הרכב(וזה אם אתה ממהר מאוד)

מה עם סלילת כבלים? כבלים צומחים על העצים? יש לך עץ כבלים בחצר? לא,כבלים עולים כסף.

נכנס עם הכבלים של הרמקולים לתוך הדלת? 20 דקות בקל לצד,וזה אם הלך לך ממש טוב.

מיקום של המגבר,פלטה למגבר,מיקום של הקרוסים.

חיווט של המגבר לרמקולים?

חיווט המגבר לרדיו?

הרכבה של רמקולים אחוריים,הגבהות לרמקולים קדמיים ואחוריים.

כיוונים?!

בקיצור יש פה רשימה ארוכה מאוד,גם של עבודה וגם של חומרים,מה אתה חיי בסרט שאנשים עובדים בחינם?

מספיק שהמתקין בטעות שבר משהו הכי קטן ברכב הוא כבר הפסיד את כל ההתקנה הזו,למה הוא צריך למהר?אתה מתווכח על כלום,ממש על כלום,אין לך שמץ של מושג מה בכלל הרכב הזה דורש מבחינת פירוק והרכבה ועוד מבחינת התקנה ואתה עוד מתווכח?

לך לתחנת מרכזית ת"א ב300 שקל ירכיבו לך הכול עם כבלים,אבל אם קליפס אחד יחזור למקום תגיד תודה.

אתה יכול להגיד עד מחר שזה יקר,זה לא.

יכול מאוד להיות שמתקין יגיד לך יום שלם להשאיר את הרכב,אנשים לא עובדים בלחץ ובצדק.

אני על התקנה של המערכת שלי,למרות שגם יכלתי להתקין לבד,הלכתי למתקין והשארתי את הרכב יומיים,למה?

כי אני יודע שהעבודה בוצעה על הצד הטוב ביותר.

בנוגע למנחת,תתפלא אבל מתקינים הם גם בני אדם,הם גם טועים,לא כל מתקין מכיר את כל ליין המגברים של כל חברה במיוחד אם הוא לא מכר ללקוח את המגבר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בוא נסכם את העניין שלדעתי 1000 -1200 כמו שהציעו לי בהמשך, יקר!

מה לעשות, זו דעתי.

אף אחד לא אמר ללכת לקצה השני, 300 ש"ח או 500 ...

מה גם שמציעים לך אביזרי "מאסט" שמבחינתי מיותרים לגמרי וזה לא פחות מרגיז

כי אתה מציין בפירוש שאין כל צורך בחרא הזה במקרה של המגבר הספציפי הזה!

שאתה מבין שמנסים לווזלן אותך בעוד 300-400 ש"ח על פארש.

פורסם

אריק, ההודעה הארוכה שלך לא משכנעת אותי.

אני עדיין חושב שההתקנה הזו לא שווה 1,000 ש"ח.

אחרי שפירקת את הדיפונים האחוריים, מה שנשאר לך לעשות זה רק 4 ברגים והרמקול בחוץ, לא טבעות ולא שטויות אחרות.

גם ההרצה של החיווט לא אמורה להיות מסובכת (הכסאות כבר מפורקים למקרה ששכחת).

דבר נוסף, מתקין לא אמור להכיר את כל המגברים, אבל ישר לדחוף ללקוח מנחת ב-400 ש"ח זה בושה.

מתקין טוב צריך להגיד ללקוח:"חכה רגע, אני בודק בגוגל אם צריך מנחת".

נ.ב

זה לא משנה אם ההתקנה שווה 300 או 600,

אני לא הייתי מרכיב מערכת אצל מתקין שלא בודק מה אני צריך להרכיב וישר מנסה למכור לי מנחת ב-400 ש"ח

-

פורסם

כרגע הוכחת לי ללא צל של ספק שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

בוא רק תסביר לי דבר אחד, ממתי מחברים את הרמקול ישירות לפח ולא עם הגבהה, גם אם אין הגבהה במקור.

בקיצור וויכוח מיותר,אין לך מושג על מה אתה מדבר.

פותח השרשור, אם יקר לך תחפש מתקין יותר זול, המחיר שקיבלת הוא מחיר טוב לרכב הנ"ל.

אם תקבל מחיר יותר זול ממקום אחר תדע בוודאות שזה יבוא על חשבון איכות ההתקנה ואיכות הפירוק והרכבה.

אני לא מתכוון להגיב בנושא הזה יותר, זה הכסף שלך אני לא יכול להגיד לך מה לעשות איתו.

רק תהיה מודע להשלכות.

דרך אגב אני תמיד בעד diy.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק היקר,

הצעת מחיר זולה ממקום אחר לא אומרת שפות"ש יקבל איכות פחות טובה בפירוק ובהרכבה.

אני בטוח שיש מספיק מתקינים מקצועיים בארץ שכבר פירקו רכב אחד או שניים ויודעים לעבוד.

-

פורסם

ברור שחלקכם לא ראו התקנות גרועות מהם, לא ממליץ להתפשר בבחירת המתקין, 200₪ שקל הבדל בין ההצעות לא יעשו אותך עשיר, אבל כן יחסכו הרבה עוגמת נפש והתקנה חוזרת ומיותרת.

• תוכן חדש...