Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמכונית, הגולף 150 בליגה אחרת לגמרי מאיוניק.

ביצועיה ברמה אחרת לגמרי, נוחות הנסיעה ואיכות הנסיעה כנ"ל וגם ההרגשה בתא הנוסעים שונה בתכלית.

תביט בתא הכפפות המרושל של האיוניק ובזה המושקע של הגולף, או אפילו בתחתית תאי האחסון בדלתות, ותבין.

אתה צודק.

אבל בראיה של רוכש רכב שבוחן את החבילה שקנה כמכלול (יבואן, אמינות, עמידות וכו'), לי אין ספק שכקונה שאלה שתי האופציות היחידות שעומדות בפניו הייתי בוחר ביונדאי בלי להסס לרגע.

• תגובות 214
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגע שאני מקבל מכונית למבחן, זה לא מהווה שום שיקול.

כמכונית, הגולף 150 עדיפה עליה בכל פרמטר אפשרי, למעט צריכת הדלק, שגם הגולף היא סבירה בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בכדי להתחרות בגולף הקוריאנים ייצרו את i30 שטרם הגיעה ארצה.

לדעתי איוניק ונירו מתחרים בסגמנטים אחרים.

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

הזמנו,

צפי עד סוף ינואר

הוזמן הדגם הלבן שלדעתי נראה הכי טוב

כלמוביל שירות מעולה נציג מגיע עד המשרד מסביר כמו שצריך שלח הסכמים ופירט כמו שצריך

בנוסף מקבל רכב גישור עד האספקה.

פורסם

נהגתי על האיוניק והנירו. הרכב ההיברידי האידאלי הוא שילוב של הנירו עם אחריות אבזור ותא נוסעים של האיוניק.

כקונה פרטי פוטנציאלי לאיוניק יש בעיה מול האוריס (שמקבלת את TSS) שעולה כ 7 אלף פחות (במבצע שהסתיים אפילו יותר).

ביונדאי לא מוכנים לשום הנחה במזומן וחבל.

נצטרך לחכות לבמצע "חבר"/הוט כדי לקבל מחיר סביר יותר, או נקנה באוריס.

בצפיפות התנועה המתגברת כל יום, היברידית היא האפשרות המועדפת מבחינתי.

לגולף אין מה להציע מבחינת אבזור בטיחות בנתיים. צריכת הדלק שלה רחוקה בעשרות אחוזים מול הברידי טוב בעיר.

אם כבר אוטו רגיל, הייתי הולך על מזדה 3 עם אבזור בטיחות ומולטימדיה איכותית.

פורסם

האוריס חסרה את אבזור הבטיחות שיש באיוניק ובנירו. היא גם לא מציעה חוויית נהיגה ונסיעה עדיפה על אף אחת מהקוריאניות וההיפך הוא הנכון. גם אם היא עולה אלפים בודדים פחות, לדעתי היא נותנת משמעותית פחות ומהווה רכישה פחות טובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בסיס הגלגלים של האוריס קצר ב 10 ס"מ מזה של האיוניק/נירו/פריוס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הגולף גם תקבל בקרוב אבזור בטיחות אקטיבי במתיחת פנים /עדכון מינורי שעברה (ביחד עם האוקטביה והלאון).

הייתי מעוניין לראות מבחן צריכת דלק בעיר שמשווה בין בנזין רגיל להיברידי , לראות עד כמה הפער הזה משמעותי, כי בנתיים במבחן הכי קרוב לזה ההיברידי (אוריס סטיישן ) הפסיד לבנזין (308SW עם S&S) הרגיל בעיר.

פורסם (נערך)
האוריס חסרה את אבזור הבטיחות שיש באיוניק ובנירו. היא גם לא מציעה חוויית נהיגה ונסיעה עדיפה על אף אחת מהקוריאניות וההיפך הוא הנכון. גם אם היא עולה אלפים בודדים פחות, לדעתי היא נותנת משמעותית פחות ומהווה רכישה פחות טובה.

ב CH-R שיגיע יהיה יותר איבזור בטיחות - גם זיהוי תמרורים ואורות גבוהים אוטומטיים. בינתיים באוריס יש את שתי אלה מול בקרת שיוט אדפטיבית ושמירה על נתיב (אם כי יש התראה על התנגשות ועל סטיה מהנתיב).

חווית נסיעה עדיפה באיוניק? עם כל ההערות על נוחות בעייתית ורעש חזק במושב האחורי? איך בדיוק. גם צריכת הדלק כנראה תהיה עדיפה באוריס אם כי כאן דרוש מבחן השוואתי בתנאים זהים, אולי קארזפורום ירים את הכפפה?

P.S. נזכרתי שלטויוטה יש גם מערכת מקורית ולא סינית.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

בהדגמה היו 5 מכוניות בצבעים שונים, כשכולן עמדו בשורה אחת ליד השניה, לטעמי האדום היה נראה הכי טוב.

באוטו השחור היה תא נוסעים בהיר, נראה טוב אבל פחות פרקטי.

פורסם

לגבי אוריס אני רוצה להוסיף, שבנוסף מדובר על מכונית צפופה למדי, במושב האחורי זה אפילו מקשה יציאה, כי קשה להוציא את כפות הרגליים מתחת לכיסאות הקדמיים. מבחינה הזאת תוספת של 10סמ"מ בבסיס גלגלים של היונדאי נותנת מרווח הרבה יותר גדול מאחור. וגם כמו שציינו: חווית הנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום חווית נהיגה באיוניק, לא יודע איך הגעת למסקנה הזו.

קומפקטית סבירה +, לא פחות ולא יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הזמנו,

צפי עד סוף ינואר

כלמוביל שירות מעולה נציג מגיע עד המשרד מסביר כמו שצריך שלח הסכמים ופירט כמו שצריך

בנוסף מקבל רכב גישור עד האספקה.

אני גם הזמנתי בלבן.

לדעתי הלבן הכי פרקטי והכי מתאים לרכב הזה.

Hyundai IONIQ

פורסם (נערך)

חן, לטעמי יש חווית נהיגה טובה בהחלט כי הרכב נוסע טוב, גם מבחינת איך שמערכת ההנעה עובדת וגם מבחינת כיול מתלים.

כתבת שאתה לא אוהב את ההגה ודוושת הבלמים. אני דווקא חושב שיחסית להגה חשמלי הוא בסדר גמור לנהג הממוצע. כמו שציינתי זה לא רכב GTI שקונים במיוחד כדי לתקוף פניות. יחסית להייבריד, הבלמים בכלל מעולים והדוושה אפילו אינפורמטיבית למדי.

אתה כותב שהיית מעדיף את הגולף. זה טוב מאוד. אבל השאלה איך היית מעדיף אותו: עבור נהיגת מבחן על רכב חדש או לשלם ממיטב כספך ולרכוש רכב כזה לשימוש יומיומי (זאת אגב, לדעתי אחד הבעיות פה בפורום יעוץ לפני רכישה - אנשים רבים ממליצים לרכוש רכבים שבעצמם אף פעם לא היו רוכשים אותם). מה שמחזיר אותנו לסימני שאלה (הייתי אומר אפילו סימני קריאה, אבל זה נשמע יותר מידי בומבסטי) לגבי שאלות מה יקרה לטווח הרחוק יותר.

למשל לטווח הרחוק, אורך האחריות זה יתרון אבסולוטי, צריכת דלק זה יתרון אדיר גם הוא. מערכות בטיחות זה גם יתרון בלתי מבוטל. בנוסף לכל זה, מדובר על רכב נעים וחכם להתנהלות היומיומית.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לגבי אוריס אני רוצה להוסיף, שבנוסף מדובר על מכונית צפופה למדי, במושב האחורי זה אפילו מקשה יציאה, כי קשה להוציא את כפות הרגליים מתחת לכיסאות הקדמיים. מבחינה הזאת תוספת של 10סמ"מ בבסיס גלגלים של היונדאי נותנת מרווח הרבה יותר גדול מאחור. וגם כמו שציינו: חווית הנהיגה.

יותר מרווח מאחור וכאב ראש כבונוס. :lol: ונאמר כאן שמרווח לראש מצומצם מאוד באיוניק. ואם אתה לוקח את אוריס סטיישן, אז תא מטען הוא גם גדול יותר וגם משמעותית נוח יותר לשימוש. בקיצור אין רכב מושלם, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. אבל להגיד שאוריס נותנת משמעותית פחות? נראה לי מוגזם.

• תוכן חדש...