Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחר מספר פעמים שביצעתי את העבודה בהצלחה, חשבתי לשתף במסקנות שאולי יעזרו לאחרים.

שלוש השיטות שניסיתי, הניבו תוצאות מספקות ביותר. והרכב עבר טסט לאחר ביצוע כל אחת מהן.

שיטת משחת השיניים

התוצאה מספקת בהחלט והיא המומלצת למשתמש הביתי.

השתמשתי במשחת שיניים ( משחה ייעודית לשיניים רגישות ) שהתייבשה ומגבת ישנה - ללא מים.

השיטה בעצם מבצעת פוליש עדין על הפנסים בדומה לצחצוח שיניים.

יש למרוח מעט מהמשחה על הפנס ולשפשף עם המגבת. כשהמשחה נעלמת מהפנס יש להוסיף עוד ולהמשיך.

לאחר כרבע שעה עבודה על כל פנס, הפנס נהיה חלק ושקוף.

שיטת ניירות השיוף

שיטה שהניבה תוצאות טובות, אך אינני ממליץ עליה עקב הקושי בביצוע. למרות הנאמר ניתן לבצעה בבית.

יש לרכוש ניירות שיוף בחספוס הולך ויורד. אני השתמשתי בניירות 500, 1000,1500,2000,2500

מתחילים בנייר הגס ביותר ופשוט משפשפים את הפנס עד שכולו בגוון חלבי ואטום. לאחר מכן עוברים לנייר הבא אחריו (500 הוא הראשון והבא בתור 1000, אחריו 1500...).

לאחר שימוש בנייר העדין ביותר הפנס ירגיש חלק לחלוטין, אך יהיה אטום.

כעת השלב המעצבן - יש למהול יאכט ורניש (לכה) וטרפנטין ביחסים שווים. כ200 מ"ל נוזל סופי יספיקו לשני פנסים.

כעת יש לטבול צמר גפן בנוזל ולמרוח על גבי הפנס בתנועה אחת מתמשכת מצד אחד לשני ללא חזרה אחורה.

יש להתחיל מלמעלה ולסיים למטה. חשוב מאוד לא להשאיר מריחות ונזילות. כעת הפנס יראה שקוף ולאחר מספר שעות ניתן יהיה לגעת ולראות כי המטרה הושגה.

שיטת הפוליש

השיטה הטובה והקלה ביותר לטעמי, אך היא דורשת כלי מכני לביצוע פוליש. לביצוע השתמשתי בקומפרסור, משייפת אקסצנטרית ופד לפוליש (מעין כרית פרוותית).

יש למרוח חומר פוליש עדין ( 3M במקרה שלי ) ופשוט להבריק את הפנס בדומה לצבע הרכב. התוצאה נראית מעולה.

התמונות המצורפות מציגות את שיטת משחת השיניים. יום למחרת הרכב עבר טסט.

IMG_20161007_095923.jpgIMG_20161007_121543.jpg

פורסם

השיטה עם הלכה ממש לא מתאימה לשום פנס, החומר הזה לא נתפס טוב על פלסטיק ופשוט יתקלף אחרי תקופה קצרה,

ניתן עבוד עם נייר השיוף, ולעשות פוליש גס ועדין , בצורה ידנית זה יהיה המון עבודה, אבל יתן תוצאות טובות הרבה יותר, בסוף שמים וקס, לעיתים אם הפנסים שרופים למדי יש לחזור על הפעולה מידי שנה..

פורסם

אני ביצעתי את השיטה עם הלקה על שני רכבים שונים והחזיק די טוב, בוודאי שמספיק בשביל לעבור טסט.

פוט''ש- 200 מ''ל נוזל?! איפה שפכת כ''כ הרבה?!אני הסתפקתי בכמה מ''ל בודדים.

פורסם

מעיד שלאחר 3 פעמים שנכשלתי בטסט על עוצמת אור חלשה והחלפת נורה, ביצעתי את שיטת משחת שיניים השנה ועברתי.

מוסיף לשיטה, שבנוסף למשחה ממליץ להוסיף סודה לשתיה על מנת שהשפשוף יהיה גס יותר. וגם שפשוף עם מברשת שיניים אבל אפשרי גם עם היד.

השאלה האם לא צריך איזה ווקס או איטום כלשהו כמו הלכה?

פורסם

משחת שיניים זה דומה מאוד לפוליש עדין,

אפשר להשתמש בPEAK להברקת כלי כסף, עובד מצויין, ולמעשה כל פוליש יעשה את העבודה.

בסוף אפשר לשים שכבת וקס להבקרה ואיטום, ככל התעבוד יותר תקבל תוצאה טובה יותר.

לכה זה לא חומר שמיועד לפלסטיק הוא לא נדבק עליו טוב, עובד זה עובד, רק מייצר הרבה יותר עבודה לאחר מכן,

שיוף עם ניירות מהגדול לנמוך עושה עבודה מצויינת , ליטוש עם פוליש ווקס מביא לתוצאות הרבה יותר טובות.

אני פשוט דואד אחת לשנה לעבור שוב עם פוליש וזה שומר על הפנס חדש.

• תוכן חדש...