Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

אני עצבני ורותח על המוסך שלי! ביקשתי ממנו הצע"ח לתיקון של שני חיישני חמצן בפוקוס שלי - עליון ותחתון. בבדיקה עם סורק עלו התקלות הבאות:

P0135

P0141

שתיהן תקלות של מעגלי חימום של החיישנים. המוסך שלי הציע לי שני חיישנים מקוריים ב-1800 לעליון ו-1300 לתחתון. לגבי החליפיים, הוא הציע שני חליפיים של חברה אמריקאית (הוא לא יודע לומר לי איזו) ב-900 לאחד.

בבירור מול מוסך מורשה של פורד (מוסך אמנון אוחיון בגבעת שאול) ניתנה לי הצעה של 440 שקלים לחיישן כולל מע"מ לפני עבודה.

החיישנים במוסך אמנון אוחיון של מוטורקראפט, המקוריים של פורד.

סה"כ עלות העבודה היא 440+440+350+מע"מ, סה"כ 1390 שקלים חדשים.

אני שונא אנשים כאלה. הפרש של כמעט 2000 שקלים!

הוא פשוט איבד לקוח. אני לא מוכן לקבל חלקים לא מקוריים לרכב, גם באוטו הישן שלי - מיצובישי לנסר 1993.

אין בעיה, תרוויח, אבל למה כ"כ הרבה ולמה על חשבוני?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כן הוא אכן מוסך כללי. עשיתי אצלו טיפול יישור קו, שכולל החלפת שמנים ופילטרים - עלה לי 2000 שקלים.

שמן מנוע הוא הכניס לי EUROL, פילטר שמן מנוע הוא שם לי סיני וכן גם פילטר אויר סיני.

פלאגים היו רטובים, הוא החליף לפלאגים מקוריים של פורד.

הוסיף קצת שמן גיר אדום כלשהו (לא ברור איזה). כשהוא החליף לי את שמן המנוע הוא לא ביצע שטיפה, אלא פשוט מילא לאחר שרוקן את הישן.

מים ירוקים הוא לא החליף, אלא הוסיף מעט. שאלתי אם הוא יכול להחליף לאדומים (כי הבנתי שהם מחזיקים יותר ואיכותיים יותר) והוא אמר שזה לא משנה הצבע, כולם אותו הדבר. אהא.

אני קצת מבואס מהעבודה שלו, אבל מה שבטוח, אליו אני לא חוזר.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

למה? כובע.

למוסך יש חובה לתת מגוון של חליפים לרכב שלך ולא יחיד. הוא יכול לתמחר את החישן המקורי לפי רצונו.

להלן ציטוט מספר החוקים, חוק שירותי רכב (מעודכן ל-18.7.16), סעיף 132

בעל רישיון להפעלת מוסך יציע ללקוח, לשם ביצוע פעולה ברכב, יותר מסוג אחד של מוצר תעבורה ויסביר ללקוח את ההבדלים בין סוגי המוצרים בטרם ייתן לו הצעת מחיר לפי סעיף 132 , והכול זולת אם לא יכול היה להשיג יותר מסוג אחד כאמור במאמץ סביר; לעניין זה, "מאמץ סביר" - בדיקה בכל אלה, וכן בדרך נוספת או חלופית שקבע השר: הצעת סוגי מוצרי

תעבורה ללקוח

במוסך

( 1 ) בפרסומים של בעלי רישיונות לסחר במוצרי תעבורה לפי סעיף 125 ;

( 2 ) אצל מוסכי השירות של יבואן מסחרי המייבא כלי רכב מתוצר הרכב הנוגע

בדבר;

( 3 ) אצל בעל רישיונות לסחר במוצרי תעבורה

סעיף 132

( א ) 1 בעל רישיון להפעלת מוסך ייתן ללקוח הצעת מחיר שתכלול את הפעולות

שהמוסך מציע כי יבוצעו ברכב, את מספר שעות העבודה הצפוי, את מוצרי

התעבורה המוצעים לפי סעיף 131 , את היקף האחריות למוצר התעבורה ולפעולה

שתבוצע ברכב ואת פירוט התשלומים.

( 2 ) השר רשאי לקבוע הוראות לעניין פרטים נוספים שייכללו בהצעת המחיר.

( 3 ) הוראות סעיף זה יחולו גם אם גורם אחר, לרבות מבטח כהגדרתו בפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל 1970- 23 , הוא שיישא בתשלום בעד ביצוע הפעולות ברכב כאמור, כולן או חלקן.

(ב ) הצעת מחיר תינתן לראשונה ללקוח במסמך מודפס או בהודעת דואר אלקטרוני (בסעיף קטן זה - הצעת מחיר ראשונה); בעל רישיון להפעלת מוסך רשאי, בהסכמת הלקוח, לעדכן את הצעת המחיר שנתן גם באמצעים אלקטרוניים או טכנולוגיים אחרים, ובלבד שיעדכן בהתאם לכך, בהקדם האפשרי, את הצעת המחיר הראשונה שנתן.

(ג ) בעל רישיון להפעלת מוסך יספק ללקוח את מוצרי התעבורה שפורטו בהצעת המחיר והוסכמו עם הלקוח.

(ד ) בעל רישיון להפעלת מוסך יעביר למנהל, לפי דרישתו ולא יאוחר משבעה ימים מהמועד שבו נמסרה לו הדרישה, וכן במועדים ובאופן שיקבע השר, העתקים מהצעות מחיר ומחשבוניות שנתן ללקוחותיו.

(ה ) בעל רישיון להפעלת מוסך ישמור הצעות מחיר שנתן ללקוחותיו, ובכלל זה הצעות

מחיר מעודכנות כאמור בסעיף קטן (ב), במשך שנה מיום נתינתן.

פורסם

בד"כ, ממה שיצא לי לראות במוסכים, אם מבקשים חלף מקורי מתקשרים למחלקת חלפים של היבואן ומבקשים מחירים.

עד עכשיו לא נתקלתי במחירים שונים כשזה קרה.

את הרווח שיעשו מהעבודה.

רועי, תתנחם בזה שהפעם לא הצליח.

פורסם

לפחות זה. אני לא רוצה לדעת כמה פעמים הוא עבד עלי. יש לו שם פועל שקובע מחירים על דעת עצמו לפי איך שזה נראה. הוא מחליט ששני בקבוקי ספריי קרבורטור זה 50 שקלים, פילטר אויר 150 וכו'.

סתם מבאס.:?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
פילטר שמן מנוע הוא שם לי סיני וכן גם פילטר אויר סיני.

במקומך הייתי מחליף לפילטרים מקוריים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

את הרווח שיעשו מהעבודה.

אתה אופטימי משהו.

לא פעם חוויתי את המצב בו המוסך מחייב גם וגם וגם.

גם עבור שעתון יצרן לפעולת החלפה (במוסך מורשה משרד התחבורה, לא יבואן) למרות שהעבודה

לוקחת משמעותית פחות זמן. גם את "מחיר המחירון" של החלפים (מחיר דימיוני שאתה מגלה שכשאתה

נמצא עצמאית בחנות החלפים הוא מקוצץ מיידית, אפילו לפני שאתה מתחיל להתמקח. למשל נתקלתי במחירון של 750 + מע"מ עבור רדיאטור,

לפני שהתחלתי להתמקח המחיר הפך ל 550 כולל מע"מ). וגם עבור עיגולי פינות (למשל ביקשתי במוסך שיחליפו לי משאבת דלק - הדגשתי שאני

רוצה משאבה מקורית. חוייבתי עבור משאבת דלק מקורית (כך רשום היה בחשבונית וכך גם נטען ע"י בעל המוסך) רק שקודם לכן ראיתי את הקופסה של החלק - מדובר במשאבה "צרפתית". לפי מנהל המוסך מדובר ב 'כמו מקורי'.

כשטענתי בפניו שעבור "כמו מקורי" צריך להיות גם מחיר תואם ולא של מקורי, בלי ויכוח קיצץ מנהל המוסך 200 ש"ח ממחיר החלק).

האמת היא שלצערי הרב לא מצאתי מוסך שאני יכול לסמוך עליו באופן מלא. כמה שניסיתי (וניסיתי כמה), לא מצאתי אחד אמין. כל אחד

עם הקומבינות שלו, עם השטיקים והעיגולי פינות (כמו למשל - אם העובד שלך שבר חלק ברכב שלי, למה נראה לך הגיוני באופן מיידי להוסיף לי את עלות החלק שנשבר

לחשבונית?!).

בגלל הסיבות הללו אני פונה לאסף מהכנופייה בכל פעם שצריך לבצע טיפול שאינני יודע לבצע לבד, פשוט תענוג לראות את

המקצועיות שלו. טיפולי 10 אני עושה לבד כבר מזמן.

לצערי את הסוזוקי קרוסאובר אני נאלץ לקחת למוסך היבואן (בגלל האחריות ובגלל הסחירות העתידית, בכל זאת רכב בן שנה וחצי).

פורסם
אהלן כולם

אני לא מוכן לקבל חלקים לא מקוריים לרכב, גם באוטו הישן שלי - מיצובישי לנסר 1993.

אין בעיה, תרוויח, אבל למה כ"כ הרבה ולמה על חשבוני?

איפה ומי מתקין לך חלקים מקורים בלנסר 93?

וכמה אתה משלם על טיפול ?

פורסם

החלקים הוזמנו מהיבואן, כך לפי טענתו. ראיתי כמה פעמים פלאגים מקוריים, פילטר שמן ואוויר. טיפול היה עולה אצלו בין 850 ל-1200 שקלים תלוי מה מחליפים.

הוחלפה לי משאבת בלם מקורית ועוד.

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...