Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני כיומיים החלפתי את הג'אנטים המקוריים של הרכב לג'אנט במידה 17, עם רביעיית צמיגי DUNLOP טרייה וחדשה.

בעת ההרכבה בוצע איזון לגלגלים, והורכבו מתאמי פלסטיק בין הנאבה לג'אנט.

בדרך חזרה הביתה הבחנתי כי ההגה (ובעצם כל הרכב) רועד במהירויות של מעל 90.

עקב המרחק הרב של הפנצריה בה התקנתי את הג'אנטים, ניגשתי לפנצריה על יד הבית, ובוצע איזון גלגלים מחדש,

והוחלפו מתאמי הפלסטיק בין הנאבה לג'אנט, לחדשים (הפנצריה הראשונה הרכיבה לי מתאמים שגולפו עם סכין יפנית:|).

עכשיו ההגה לא רועד במהירויות הנ"ל, אלא במהירויות גבוהות, בזמן לחיצה על הגז בלבד.

בעת האצה נניח במהירות 130-140, ההגה רועד עד שאני משחרר את דוושת הגז.

מה יכולה להיות הבעיה?

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

לא ביצעו לך איזון כמו שצריך ואתה אומר שהרכיבו לך ספייסרים, למה בעצם? תחזור למי שהרכיב לך את הג'אנט שיבצע איזון כמו שצריך או שירכיב לך ג'אנט שמותאם לרכב.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא ספייסרים אלא טבעות מרכוז.

בדוק שכל הברגים בגלגלים סגורים טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק בשביל הידיעה, אחרי איזון תעשה סיבוב ותבדוק שוב תראה שצריך לאזן שוב, זה בגלל שהגלגל לא יושב על המכשיר בגיוק בנקודה שהוא נבדק מלפני האיסון.

למה אני חותר : לפי דעתי לא היית צריך לעשות שוב איזון.

תבדוק עכשיו לחץ אויר ואחרכך תחליף בין הגלגלים קדימה לאחורה ותבדוק שוב.

באיזה רכב מדובר ? מקוריות ? ומה השנתון ?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מדובר בסיוויק 2014 עם 35000 ק"מ, מקורי לחלוטין.

את טבעות המרכוז הייתי צריך להחליף בכל מקרה, עקב העובדה שהפנצריה הראשונה שמה לי טבעות שלא התאימו לג'אנט, והן פשוט רקדו בפנים.

הלחץ אוויר היה 34, הורדתי בכל הגלגלים ל32 עכשיו.

פורסם

גם לי יש את אותו הסיפור.. שבוע שעבר הגדלתי מ15 ל16 ושמתי צמיגים חדשים, בפנצ'רייה עשו לי איזון, חזרתי הביתה וההגה רועד בצורה מפחידה ממהירות 90, חזרתי יום למחרת ועשו לי איזון שוב, הבחור שם אמר לי שבגלל שזה צמיגים חדשים צריך לעשות איתם קצת קילומטראז' וצריך לנסוע כמה ימים, אם זה לא יסתדר לבוא שוב, עדיין לא הסתדר. זה הגיוני בכלל שזה יסתדר מעצמו?

פורסם

פות"ש

עצם הרכבת הטבעות מרכוז בצורה שאינה מותאמת ספציפית לנאבה והגאנט , מדובר בתקלה חמורה מאוד, בטח שלא ניתן לבצע התאמה באמצעות סכין יפנית ברמה מדוייקת כנדרש. לגבי רעידות מעל 90 קמ"ש אכן הגלגל לא היה מאוזן מבחינת משקולות , לפי הדברים הדבר הסתדר אך צצה לך תקלה אחרת , שאני חושש כי לא קשורה לכך,

כאשר לוחצים על הגז במהירות גבוהה, והרעידות נפסקות בעת עזיבת הגז, ניכר שמדובר בכלל בבעייה בצירייה עצמה שיצאה מאיזון, כמו כן , הייתי ממליץ לבדוק את עניין הרעידות ברמת הברגים שהורכבו על הגלגל, מספיק שבורג או אום אחד יהיה שונה מהשאר והוא עלול לגרום לרעידות קשות.

במידה והגלגלים הקודמים עדיין אצלך , ממליץ להרכיב אותם מחדש על הרכב ולבדוק האם הבעיה נעלמת,

גם לי יש את אותו הסיפור.. שבוע שעבר הגדלתי מ15 ל16 ושמתי צמיגים חדשים, בפנצ'רייה עשו לי איזון, חזרתי הביתה וההגה רועד בצורה מפחידה ממהירות 90, חזרתי יום למחרת ועשו לי איזון שוב, הבחור שם אמר לי שבגלל שזה צמיגים חדשים צריך לעשות איתם קצת קילומטראז' וצריך לנסוע כמה ימים, אם זה לא יסתדר לבוא שוב, עדיין לא הסתדר. זה הגיוני בכלל שזה יסתדר מעצמו?

שטויות במיץ, ההגה רועד בצורה מפחידה וזה בגלל צמיג חדש? דווקא בגלל שזה צמיג חדש הוא אמור להיות עגול ומאוזן לאחר ההתקנה , אם יש רעידות , יש בעיה של איזון , בהנחה שמדובר במהירות גבוהה בלבד, אני ממליץ ראשית לבחון את הצמיגים האחוריים ולבצע להם איזון מחדש,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
פות"ש

עצם הרכבת הטבעות מרכוז בצורה שאינה מותאמת ספציפית לנאבה והגאנט , מדובר בתקלה חמורה מאוד, בטח שלא ניתן לבצע התאמה באמצעות סכין יפנית ברמה מדוייקת כנדרש. לגבי רעידות מעל 90 קמ"ש אכן הגלגל לא היה מאוזן מבחינת משקולות , לפי הדברים הדבר הסתדר אך צצה לך תקלה אחרת , שאני חושש כי לא קשורה לכך,

כאשר לוחצים על הגז במהירות גבוהה, והרעידות נפסקות בעת עזיבת הגז, ניכר שמדובר בכלל בבעייה בצירייה עצמה שיצאה מאיזון, כמו כן , הייתי ממליץ לבדוק את עניין הרעידות ברמת הברגים שהורכבו על הגלגל, מספיק שבורג או אום אחד יהיה שונה מהשאר והוא עלול לגרום לרעידות קשות.

במידה והגלגלים הקודמים עדיין אצלך , ממליץ להרכיב אותם מחדש על הרכב ולבדוק האם הבעיה נעלמת,

שטויות במיץ, ההגה רועד בצורה מפחידה וזה בגלל צמיג חדש? דווקא בגלל שזה צמיג חדש הוא אמור להיות עגול ומאוזן לאחר ההתקנה , אם יש רעידות , יש בעיה של איזון , בהנחה שמדובר במהירות גבוהה בלבד, אני ממליץ ראשית לבחון את הצמיגים האחוריים ולבצע להם איזון מחדש,

מזתומרת לאזן את האחוריים? הוא איזן לי רק מקדימה, זה היה לי מוזר כי הייתי בטוח שצריך לאזן את כל הרביעייה אבל הוא אמר לי שמאזנים רק את הקדמיים.

פורסם

elians, מה אתה ממליץ? לגשת למורשה?

יכול להיות שיש כאן קשר כלשהו לכיוון פרונט? אחת הסיבות שהחלפתי את הצמיגים, היא עקב שחיקה לא אחידה בגלגלים הקדמיים בסט הקודם עוד מהבעלים הקודמים. יכול להיות שיש לזה השפעה כלשהי על הרעידות של ההגה? בכל מקרה, אגש לכיוון פרונט בהקדם..

פורסם

אני שולל ציריות כי הרכב חדש יחסית ויד פרטית כך שלא עבר קריעה.

לפי דעתי תיגש למכון פרונטים מתמחה לא חאפר, יש מצב חיובי שכיוון פרונט יסדר לך את העניינים.

במחשבה שנייה, לפי דעתי כיוון פרונט יסדר לך את הבעיה המטרידה הזאת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מקווה שכיוון פרונט יפתור את זה.

מפה לשם, יש המלצה לבעל מקצוע מומלץ באיזור נצרת עילית-עפולה?

פורסם

פו"ש מהתיאור שלך אני מסיק שהחישוקים מתמרכזים אל הנאבה באמצעות בורגי הגלגל ולא באופן תקין שבו הנאבה משתלבת במדויק לתוך החור שבמרכז החישוק.

תחושת בטן שלי אומרת שהחישוקים לא ממורכזים עם מרכז הנאבה ומכאן הצרות שלך (זה יכול לקרות כתוצאה מחופש קטן שיש לחורי הברגים).

בקיצור, ללא טבעות מרכוז מפלדה, שחרוטות במדויק לפי המידות הנכונות - קשה לי להיות אופטימי לגבי הסיכוי שלך ליהנות מהחישוקים החדשים.

פורסם

אתה יכול להמליץ לי על עסק כלשהו באיזור הצפון שמתמחה בדברים כאלו?

רוב הפנצ'ריות בנצרת עילית הן חאפריות.

פורסם

אין לי יכולת להמליץ לך כי בדיוק מהסיבות האלה אני נמנע מכל שינוי שכרוך בחישוקים.

ספק אם החאפר שמכר לך את החישוקים בדק את האופסט של החישוק ואת מידת התאמתו אל הרכב.

פורסם
מזתומרת לאזן את האחוריים? הוא איזן לי רק מקדימה, זה היה לי מוזר כי הייתי בטוח שצריך לאזן את כל הרביעייה אבל הוא אמר לי שמאזנים רק את הקדמיים.

תמיד שעושים איזון גלגלים , מומלץ לאזן את כולם יחדיו , אין דבר כזה רק לאזן את הקדמיים, בוצע שינוי של חישוק , בוצע שינוי של צמיג, צמיג זה לא דבר עגול ומאוזן מטבעו אלא חייב לעבור איזון שלו מול החישוק, מי הסנדלר שהיית אצלו?!

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...