Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לצערי הרב הייתי מעורבת בשתי תאונות עצמיות בשנה האחרונה.

בתאונה הראשונה (שהיתה בשנה הביטוחית הקודמת) הפעלתי את הביטוח וסכום התיקון היה כ 8000 ש"ח במוסך מורשה. בבירור שעשיתי לפני שהפעלתי את הביטוח קיבלתי הצעות מחיר שנעו סביב ה 2000 ש"ח ממוסכים רגילים, אך בסופו של דבר המוסך המורשה שכנע אותי להפעיל את הביטוח ("כי למה לא?" ו "שילמת להם מספיק, למה שתשלמי שוב?")

כעת התרחשה תאונה דומה, אם כי הנזקים נראים קצת יותר גדולים. מדובר בניפוץ פנס, פגיעה במגן קדמי וכנף שמאלי, אם כי יתכן שיש עוד נזקים שמתחבאים להם ואני לא רואה.

השאלה היא עד איזה סכום עדיף לי לספוג את הפגיעה בעצמי ולא להפעיל את הביטוח, אם בכלל.

החשש שלי הוא שעם שתי תביעות בשנתיים, יהיה לי קשה מאוד לבטח את הרכב בהמשך.

מדובר בפורד פוקוס 2010, אם זה משנה.

תודה!

פורסם

התיקון קריטי. פשוט קראתי בכל מיני מקומות המלצות להמנע מלהפעיל ביטוח פעם שנייה ברצף, ורציתי לדעת עד כמה זה קריטי.

פורסם (נערך)

בא אתן לך הצעה : בדרך כלל מותר לך לתקן בכל מוסך פרטי שתבחר מחוץ להסדר תמורת קנס של כ ₪2000 את היתר תוכל להגיש קבלות ולקבל זיכוי בדיעבד. כנ"ל לגבי שמאי אם אתה חש שיש ירידת ערך.

החסרון: צריך לשים כסף מראש ואז לרוץ עם קבלות לביטוח...

אם זה אפשרי מבחינת הביטוח שלך הייתי מתחיל במוסך פרטי מבלי לערב ביטוח בהתחלה .מדווח לסוכן על המקרה רק כדי שלא יהיה מופתע אם וכאשר... בגמר הטחפול :אם הנזק לכיס פחות מ ₪5000 הייתי שוקל טוב טוב אם להפעיל את הביטוח .

תשמור את הביטוח לקטסרופות אחרת חברות הביטוח יסמנו אותך כ"פסול חיתום". ייסרבו לבטח אותך או כדי לסרב בעדינות יגבו פרמיה יקרה מאד בפעם הבאה.

גם אם תחליט בסוף לתבוע את הביטוח על 3000₪ אז יש פה שיקול של כמה החברה הפסידה עליך בשנה.

התיקון ושמאי פרטיים מורידים מאד את עלות התיקון וכך גם את הפיצוי שחברת הביטוח נדרשת לשלם.

כל הסיפור הזה של "מוסכי הסדר" מכפיל עלויות אם לא משלש.

ועדיין תביעה קטנה בשנה זה לא אסון ועל זה לא ינדו אותך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

גשי למוסך אשר חברים או משפחה מכירים וממליצים .

או - יש את מוסך אלעד בחולון, די גמישים במחירים עם עבודה טובה.

קבלי הצעות לתיקון הנזק - ושאלי אם יש פגיעה משמעותית ברכב - אשר פוגעת בערך הרכב.

במידה ואין פגיעה משמעותית, ומחיר התיקון עד כ 3000 ש"ח כדאי לשלם לבד.

מאחר וההשתתפות העצמית + תוספת התשלום בביטוח בשנים הבאות, הם בערך בסכום הנ"ל.

אם יש פגיעה משמעותית (עלות התיקון אפשר ולא יקרה, כ 3-4000 ש"ח - אבל יש כיפוף בשילדה או פגיעה בעמודים)

- כדאי להביא שמאי ולהפעיל את הביטוח, הן לתיקון והן לפיצוי על ירידת הערך .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תתחיל בתיקון מינימלי שיעביר אותך טסט כי עם המזל שלך יש לי הרגשה שזו לא תהיה הפעם האחרונה שהפנס הזה נדפק. אולי בפעם הבאה זו לא תהיה אשמתך.

פורסם

השאלה הראשונה: מי אשם בתאונה? האם אפשר לתבוע את צד ג' או מי שמבטח אותו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד יותר בעייתי. בעל העמוד עלול לתבוע אותך, אם יהיהו לו הוכחות כי עת זו שגרמת לנזק.

השאלה שהעלית מופיעה בפורום בממוצע 1-2 פעמים בשבוע. בדרך כלל במדור העוסק בנושאים המשפטיים. על כן ממליץ לך לקרוא קצת דעות בשרשורים שבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אומנם אופטופיק אבל מאחר וציינת שזו תאונה עצמית שניה עם נזקים שעל פניו אינם שוליים- אולי כדאי לחשוב מה גרם לאותן תאונות כדי להימנע מהן בעתיד.

קורס נהיגה עולה הרבה פחות מעלות התיקון של נזקי התאונות, הוא לא גורם לירידת ערך ואולי אפילו יתן לך כלים שיחתנו לך כסף בעתיד.

זה לא נכתב ממקום שיפוטי אלא נטו ממקום תועלתי.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה אומנם אופטופיק אבל מאחר וציינת שזו תאונה עצמית שניה עם נזקים שעל פניו אינם שוליים- אולי כדאי לחשוב מה גרם לאותן תאונות כדי להימנע מהן בעתיד.

קורס נהיגה עולה הרבה פחות מעלות התיקון של נזקי התאונות, הוא לא גורם לירידת ערך ואולי אפילו יתן לך כלים שיחתנו לך כסף בעתיד.

זה לא נכתב ממקום שיפוטי אלא נטו ממקום תועלתי.

בהצלחה

זאת נקודה טובה מכיון ששתי התאונות היו דומות: חוסר תשומת לב של שבריר שניה בסיבוב חד. אני לא מתנגדת אף פעם ללימוד, אבל איזה קורס יכול להתאים לזה? אולי ראוי לציין גם שאני נהגת חדשה/

פורסם
זאת נקודה טובה מכיון ששתי התאונות היו דומות: חוסר תשומת לב של שבריר שניה בסיבוב חד. אני לא מתנגדת אף פעם ללימוד, אבל איזה קורס יכול להתאים לזה? אולי ראוי לציין גם שאני נהגת חדשה/

אני מאמין שהוא מתכוון לקורס נהיגה מתקדמת.

אני לא מכיר מקרוב אף אחד מהמקומות שמציעים את הקורס, אבל חיפוש קצר בפורום יעלה לך מגוון דיעות על מקומות ומדריכים.

כל הכבוד על הנכונות ללמוד ולהשתפר.

• תוכן חדש...