Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שמייצר כדורגלנים שמקבלים מיליונים בכל משחק, "זמרים" בינוניים מינוס שסוחפים את הציבור אבל האיכות של מה שהם עושים היא זבל (ג'סטין ביבר ושות') והאמנים הטובים באמת פשוט מתים מרעב.

היי, גם אני חושב שהם היו מועילים יותר בכריית אורניום או חפירת תעלות, אבל אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף על זה"תוצרת" שלהם, אז שיבושם להם.

עדיף ככה, מאשר שכולם יממנו איזו אמנות אזוטרית, שרק בודדים עושים את עצמם נהנים ממנה, אבל האמן מקבל כסף בין אם זה טוב או לא. על שירים של ג'סטין ביבר או קאנייה ווסט לפחות אף אחד לא מכריח אותי לשלם, אם אני לא רוצה לשמוע את זה.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא נכון, זוג שמביא יחד 11 נטו וחי בצמצום יכול בקלות להפקיד כל חודש 3,000 שח לתיק מחקה מדד.

אין מה לעשות, לזוג יש עוצמה כלכלית שאין לרווק, ואני אומר את זה בתור רווק. התמזל מזלי להרוויח כמו שני זוגות כי אני עובד בשוק שיש בו הרבה כסף (עוד משהו שלא מלמדים על בחירת מקצוע- השוק בו אתה עובד יותר חשוב ממה אתה עושה בפועל) אבל זה לא הדיון.

אתה מוזמן להתווכח עם החישוב לגבי צמצום צריכה, חיסכון והשקעה לאורך זמן.

לא רלוונטי

זוג שמכניס 11 לא יכול לחסוך 3 בחודש, כל חודש, כל החיים

ושים לב שגזרת עליהם גם ערירות ובדידות.

בקיצור, רואים שאתה רווק, ורואים שאתה מכניס הרבה כסף.

המספרים שאתה זורק פה פשוט לא רלוונטיים.

והאמן לי, אני מכיר את המיקום הזה על הסקאלה טוב מאוד

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה משלם אגרת רדיו?

אתה משלם מיסים שהולכים למערכת הביטחון ולגלגל"צ?

אז אתה גם משלם על הזבל של ביבר.

הטענה לא היתה שצריך להעריך יותר אומנות אזוטרית, אלא שיש הרבה אמנים יותר איכותיים מהם שמגיע להם יותר.

ביבר וכל אלו לא כותבים אפילו שירים אמיתיים אלא פשוט Corporate bullshit עם מומחים ויועצי שיווק.

זו לא אומנות אלא פשוט מוזיקה תעשייתית שכל המטרה שלה היא לעשות כסף. אין בה תוכן.

וזה בדיוק מה שקורה כששמים את הכסף במקום ראשון ולא מתייחסים לאמן באמת.

פורסם
לא רלוונטי

זוג שמכניס 11 לא יכול לחסוך 3 בחודש, כל חודש, כל החיים

ושים לב שגזרת עליהם גם ערירות ובדידות.

בקיצור, רואים שאתה רווק, ורואים שאתה מכניס הרבה כסף.

המספרים שאתה זורק פה פשוט לא רלוונטיים.

והאמן לי, אני מכיר את המיקום הזה על הסקאלה טוב מאוד

דבר במספרים ואל תתנשא כי אין לי ילדים.

אני אמנם לא אוהב להביא סימוכין מהתקשורת אבל ממה שאני רואה ילד עולה עד גיל 20 כחצי מליון שח, כלומר 2,100 שח לחודש.

שכירות 3 חדרים בב"ש 2,200

מזון 1,500

תחבורה 2 חופשי חודשי נגיד 430

תקשורת 200

ביגוד והנעלה 500

ילד 2,100

1,000 להוצאות בלתי צפויות

אין יס, הוט רכב וחו"ל.

הגענו ל8,000 עם ילד אחד ודירה שכורה בפריפריה

נשאר לך בקלות 3,000 מתוך 11,000 ואפילו יותר אם מצמצמים עוד

את הילד מביאים בגיל 35 אז בפועל פינינו עוד 2,100 ש"ח בעשר שנים הראשונות לבנית התיק. לא צריך להסביר איזו עוצמה יש לזה בריבית דריבית.

פורסם

חשמל, מים, ארנונה, גז וועד בית שכחת.

תוספת עבור תחבורה מחוץ לעיר שכחת גם.

ילד - רק גן וצהרון עולים יותר מזה.

מזון - 1,500 לזוג עם ילד - קשה מאוד להסתדר.

פורסם

אי אפשר לחיות בלי רכב בפריפריה, במיוחד בבאר שבע.

כעקרון אתה יכול אם הזמן שלך לא שווה הרבה אבל אם אתה רוצה שמתישהו הוא יהיה שווה (כי אתה מעלה לו את הערך), אתה חייב שיהיה לך רכב.

אם לא אתה פשוט תבזבז כמות אדירה של זמן (זמן זה כסף) בלחכות לאוטובוסים ורכבות (בחום של המדבר).

פורסם

כן, אבל ממילא דירה למשפחה (אפילו 3 חדרים) בשכירות עולה 5000-6000 שקל, אז לשלם עוד 1000 שקל אבל לגור בדירה שלי?

where do i sign

איך הגעת לסכום הזה ? אני שוכר דירת 4 חדרים עם שותפים במרכז רמתגן בפחות מ- 5000 ש"ח. יש לי חברים ששוכרים דירות 3 חדרים ברמתגן\הרצליה סביב ה- 4K ולפעמים פחות בכמה מאות שקלים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

רק במקרה ולא באשמתי יצא לי לחיות בארץ הזו ב 69 שנה האחרונות.

חייתי בשלטון הסוציאליזם הייתה דאגה לאזרח הקטן, והיה לרוב הגדול של האנשים אפשרות לחיות בכבוד.

היו גם שגיאות רבות , אבל ניתן היה לרכוש דירה, לא ב150-200 משכורות אלא ב 50-70 משכורות.

דאגו לחינוך מגיל בית ספר יסודי ועד לאוניברסיטה במחירים שווים לכל נפש.

יוקר המחיה לא היה מכביד, נכון לא היה בוטיקים למזון, אבל האוכל הבסיסי היה זול!! ( לא מדבר על תקופת הצנע שאז לא היה אוכל אלא בהקצבה ) ועדיין לא מתו אנשים מרעב ולא חיטטו בפחי הזבל.

עד שקם השלטון הקפיטליסטי, והוא קם בעיקר על בסיס בחירה של השכבות החלשות, שמזה 40 שנה כמו מסוממים, בוחרים פעם אחר פעם בשלטון שמטרתו להוריד אותם לקרשים.

בצורה עקבית וכואבת נעשה קשה לחיות פה, הדאגה לאזרח הקטן, בכל מערכות החיים, הולכת וקטנה.

דור שלם של אזרחים, רואה כי התקווה הופכת לחלום , והחלום הוא לא מציאותי, ומכאן המחשבות והביצוע של ירידה בעיקר של אלה שיכולים לתרום הכי הרבה לחברה הישראלית.

האם עברנו את נקודת האל חזור. לא.

אבל זה תלוי בדור הצעיר, ובמעשיו.

ועכשיו לעיניינים פרוזאיים.

זוג צעיר לא צריך להתחיל בדירה של 5 חדרים מעלית ולובי

3 חדרים 70 מטר, משם מתקדמים הלאה. כן לא בונים כאלה דירות היום, משמע צריכים לגור בדירות ישנות יותר.

פרנסה יש בכל הארץ, נכון שבמקצועות מסויימים כמו שוק ההון הריכוז הוא במדינת תל אביב, אבל הייטק יש בכל מקום כמעט בו תזרוק אבן.

פריסת הרכבת מקרבת מרחקים.

מהקריות למרכז עזריאלי שעה וחצי!!

הדירה הראשונה שלי נרכשה בנצרת עילית, כי לא היה את הכסף הנדרש לדירה בחיפה . 3 חדרים 74 מטר, גדלו בה שתי ילדות מקסימות.

עבדתי במשרד בחיפה, אבל לקוחות מפוזרים במקומות שונים לכן רכב היה חיוני, הייתי יוצא מהבית בשעה 0655, בסיום יום העבודה , הלכתי ללמוד כל יום כ 4-5 שעות, והייתי חוזר הביתה בשעה 2200.

שישי שבת הוקדש למשפחה , ולשיעורי בית.

ידעתי שאני בונה את עצמי, לכן זה היה "קל".

סתם למספרים

זרק כאן מישהו שים 3000 ש"ח על מדד SP וברוב הימים תהיה על הסוס., לא צריך ללכת רחוק כל כך, אתה יכול לשים זאת על דירה כאן.

לא בטוח מה הניב יותר.

לגבי מימון דירה.

את הדירה הראשונה לזוג צעיר ( רווקים יבוא גם תורכם לכשירווח ) המדינה צריכה לסבסד, בצורה מסיבית, ולא מדובר בהוצאה תקציבית, אלא בהקטנה של הכנסה תקציבית, וזה יותר קל ליישום.

וסתם כדי לסבר את האוזן של יוסי פרנקוס הרי הלוואה של מיליון ש"ח ל 25 שנה "בלבד" תעלה אכן כ 450K ריבית אבל התשלום החודשי קרן+ ריבית יהיה קצת פחות מ 5,000 ש"ח.

הרבה כסף , אבל עדיף על פני תשלום של שכ"ד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם כבר, הבעיה שאין פה ממשלה שמוכנה ללכת עוד יותר רחוק. להוריד מכסות על יבוא בשביל חג? הרי זו בדיחה. צריך לחסל את כל רעיון המכסות ודי, לבטל את כל "מועצות הפרי והירק" ולפתוח את השוק באמת, בלי להתחשב בהסתדרות. להתחיל לשחרר קרקעות ולהביא קבלנים סינים (כן, סינים) שירימו הכל בשנה אחת.

כל הזמן מחפשים פה פתרונות "חצי עבודה" בלי פעם אחת לעשות את מה שצריך וזהו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

gbguy, אל תאבד תקווה.

אני בן 29.

את הפסיכומטרי עשיתי בקורס מסובסד בתיכון ואח"כ עוד פעם ללא קורס. סיימתי בגרות רגילה (4 יח"ל מתמטיקה!! :oops:) עם ממוצע רגיל. ניסיתי להתקבל לעתודה (כדי שהוריי לא יממנו מהכסף שאין להם את שכ"ל שלי) ולא הצלחתי.

אז הלכתי להיות הנדסאי (עתודה טכנולוגית). 90% מימנה המדינה/צבא, השאר אני. עשיתי פר"ח, מלגת עיריה, מלגת עתידים ועוד. לא נעזרתי בהורים.

שירתתי בצבא בתפקיד טכנולוגי ולא צרכתי כמעט כלום (כי הצבא מספק הכל אם לא מתפנקים כל יום בעזריאלי על סושי). קניתי פלאפון נוקיה יד2 מחבר פורום בזמן שלכולם היה IPHONE.

כשהשתחררתי, הלכתי לעבוד (ולא במועדפת) כדי לנצל את נק' הזכות שמגיעות לי כחייל משוחרר (במקום לתדלק ואז לטוס להודו). בעזרת התפקיד בצבא הרווחתי יפה וכמעט לא שילמתי מיסים. חסכתי לא רע, קניתי קליאו ספורט, שכרתי דירה בבניין עם 2 מעליות וכו'. אחרי שנתיים נתתי לאחי 80K כדי שהוא יקנה דירה וחזרתי ללמוד (למהנדס).

עברנו (אני ואשתי) לגור ביחידת דיור קטנה וזולה בקרית טבעון, אכלתי מהחסכונות שלי, אבל במהלך כל התואר עבדתי במשרות סטודנט (בין 4X ל5X שקלים לשעה), ורק כדי לסבר את האוזן שאין עבודה בפריפריה - עבדתי בקריות, ביקנעם, במת"מ, בציפורית, בקיסריה ועוד. מלבד זאת עשיתי פר"ח, יזמים צעירים, עתידים, מלגת עיריה וכד'.

כשסיימתי את התואר (לפני כשנה), עברנו ליחידת דיור קצת פחות קטנה וזולה, אך עדיין זולה (במושב). בשנה וקצת מאז חסכנו X כסף, הוצאנו Y על ירח דבש בפיליפינים, אבל כשזה נוסף למה שחסכתי מימי כסטודנט ונוסף למה שנשאר לי שלא אכלתי במהלך התואר. זה הספיק להון עצמי כדי לקנות דירה, אפילו 4 חד'.

להבנתי אתה לומד הנדסה, אז פשוט תנסה למזער הוצאות ולמקסם הכנסות, תעשה מלגות, תעבוד ואל תצרוך סתם, ותגיע תוך 2-3 שנים מסיום התואר ל300-400 אלף שאתה צריך.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
gbguy, אל תאבד תקווה.

אני בן 29.

את הפסיכומטרי עשיתי בקורס מסובסד בתיכון ואח"כ עוד פעם ללא קורס. סיימתי בגרות רגילה (4 יח"ל מתמטיקה!! :oops:) עם ממוצע רגיל. ניסיתי להתקבל לעתודה (כדי שהוריי לא יממנו מהכסף שאין להם את שכ"ל שלי) ולא הצלחתי.

אז הלכתי להיות הנדסאי (עתודה טכנולוגית). 90% מימנה המדינה/צבא, השאר אני. עשיתי פר"ח, מלגת עיריה, מלגת עתידים ועוד. לא נעזרתי בהורים.

שירתתי בצבא בתפקיד טכנולוגי ולא צרכתי כמעט כלום (כי הצבא מספק הכל אם לא מתפנקים כל יום בעזריאלי על סושי). קניתי פלאפון נוקיה יד2 מחבר פורום בזמן שלכולם היה IPHONE.

כשהשתחררתי, הלכתי לעבוד (ולא במועדפת) כדי לנצל את נק' הזכות שמגיעות לי כחייל משוחרר (במקום לתדלק ואז לטוס להודו). בעזרת התפקיד בצבא הרווחתי יפה וכמעט לא שילמתי מיסים. חסכתי לא רע, קניתי קליאו ספורט, שכרתי דירה בבניין עם 2 מעליות וכו'. אחרי שנתיים נתתי לאחי 80K כדי שהוא יקנה דירה וחזרתי ללמוד (למהנדס).

עברנו (אני ואשתי) לגור ביחידת דיור קטנה וזולה בקרית טבעון, אכלתי מהחסכונות שלי, אבל במהלך כל התואר עבדתי במשרות סטודנט (בין 4X ל5X שקלים לשעה), ורק כדי לסבר את האוזן שאין עבודה בפריפריה - עבדתי בקריות, ביקנעם, במת"מ, בציפורית, בקיסריה ועוד. מלבד זאת עשיתי פר"ח, יזמים צעירים, עתידים, מלגת עיריה וכד'.

כשסיימתי את התואר (לפני כשנה), עברנו ליחידת דיור קצת פחות קטנה וזולה, אך עדיין זולה (במושב). בשנה וקצת מאז חסכנו X כסף, הוצאנו Y על ירח דבש בפיליפינים, אבל כשזה נוסף למה שחסכתי מימי כסטודנט ונוסף למה שנשאר לי שלא אכלתי במהלך התואר. זה הספיק להון עצמי כדי לקנות דירה, אפילו 4 חד'.

להבנתי אתה לומד הנדסה, אז פשוט תנסה למזער הוצאות ולמקסם הכנסות, תעשה מלגות, תעבוד ואל תצרוך סתם, ותגיע תוך 2-3 שנים מסיום התואר ל300-400 אלף שאתה צריך.

אני לא כזה טוב בחשבון... אבל יש משהו שאתה לא מספר לנו.

כרגע אני עובד בעבודה שבה אני מקבל 50 שקל לשעה, שזה לא מעט.

אני מצטער, אני לא רואה את עצמי חוסך ב שנתיים או שלוש 300-400 אלף שקל.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
ברכבת זמן הנסיעה מקרית גת לתל אביב יותר קצר מאשר מאשדוד לתל אביב. לכן הנתון של 1:15 הגיוני. אצלי יוצא 1:30.

לשאלתך - כן, דירה בלונדון זולה יותר.

איפה בלונדון? קח בחשבון שלונדון היא בסדר גודל של נתניה עד אשדוד, רק כולל הצד של הים והגדה המערבית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
דבר במספרים ואל תתנשא כי אין לי ילדים.

אני אמנם לא אוהב להביא סימוכין מהתקשורת אבל ממה שאני רואה ילד עולה עד גיל 20 כחצי מליון שח, כלומר 2,100 שח לחודש.

שכירות 3 חדרים בב"ש 2,200

מזון 1,500

תחבורה 2 חופשי חודשי נגיד 430

תקשורת 200

ביגוד והנעלה 500

ילד 2,100

1,000 להוצאות בלתי צפויות

אין יס, הוט רכב וחו"ל.

הגענו ל8,000 עם ילד אחד ודירה שכורה בפריפריה

נשאר לך בקלות 3,000 מתוך 11,000 ואפילו יותר אם מצמצמים עוד

את הילד מביאים בגיל 35 אז בפועל פינינו עוד 2,100 ש"ח בעשר שנים הראשונות לבנית התיק. לא צריך להסביר איזו עוצמה יש לזה בריבית דריבית.

אני לא מתנשא, וסליחה אם הרגשת שלא בנוח.

אני רק רוצה להסביר לך בצורה הכי פשוטה, שזה פשוט לא נכון.

"שכחת" לא מעט דברים ברשימה שלך [טיפולי שיניים? מכשירי חשמל? ריהוט? אפילו דברים פשוטים לכאורה כמו אופניים או טיול לעין גדי, פה בארץ, פעם בשנה, לא נלקח בחשבון בתחשיב שלך].

בשורה התחתונה, האמן לי שההתנהלות הכלכלית שלי היא בכיוון שאתה מנסה לתאר, ותעיד על כך העובדה שלמרות שאני ואשתי מכניסים בערך את הסכום אותו הזכרת, יש לנו דירה ששווה 1.2M, כשמתוכה 300K משכנתא ועוד 150K חובות להורים.

ועדיין, לחסוך לאורך זמן 3K מתוך 11K

זה לא מציאותי

נ.ב. החלטת שכל זוג יכול לגור בבאר שבע. ומה אם שני ההורים ממודיעין למשל? עולה ליסוע אליהם לביקורים ולשבתות? עולה. מפסידים עזרה שלהם עם הילדים [שלעיתים היא הכרחית כדי ששני בני הזוג יוכלו לעבוד במשרה מלאה]? מפסידים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...