Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני הסנט שלי (אמנם נהגתי על משאית בצבא, ועל מרצדס ספרינטר לפני 5 שנים+...)

שים לב לשטח מת המשמעותי שיש לך בצידי הרכב, ובפרט בצד ימין, ברוחב של מטר בערך,

מדופן הרכב לכיוון הכביש.

בשטח הזה לא מעט שליחים (דבילים) על דו"ג נדחפים לשם, וקשה מאוד לראות אותם (אני הייתי מכוון

את מראת ימין בהטיה מטה, ככה שרואים את האיזורים הצמודים לרכב טוב יותר, מאשר החלקים הרחוקים,

מראת שמאל שימשה גם כמראה למרחק (מה שמראה מרכזית עושה ברכב פרטי)), דבר שכרוכב מעצבן אותי מחדש

כל פעם.

דבר שני, בניגוד לרכב רגיל, יש סרח עודף יותר גדול מאחורי הסרן האחורי, ככה שאם אתה נוסע רוורס לחניות וכד',

אל תסמוך על כך שכשהגלגלים יגעו מבדרכה זה בסדר, ברוב המקרים צריך לעצור הרבה יותר מוקדם מזה...

אה, ושים לב לגובה של תמרורים, הם נוטים לבלוט בדיוק לקצה העליון של הרכב, בפרט בנסיעה לאחור (ואז קשה להעריך זאת).

ותיזהר מרוחות צד כשאתה ריק, הן מפתיעות מאוד בפעמים הראשונות.

פורסם

אגב, הרגל שכדאי לסגל, במיוחד בנהגיה במכוניות כאלה - לבדוק את המראה הימנית בכל תחילת תנועה.

למשל לפתח הרגל - כשמשלבים להילוך ראשון, "אוטומטית" מעיפים מבט במראה הימנית.

פורסם
בפניות למשוך ישר יותר ממה שאתה רגיל ורק אז להפנות את ההגה, לזווית גדולה יותר ממה שאתה רגיל.

לא חייבים לסובב את ההגה מאוחר.

אפשר פשוט להתחיל לסובב אותו ה-ר-ב-ה יותר לאט, להמשיך לסובב עמוק לתוך הפניה ורק אז להגביר את קצב הסיבוב. כך הרכב יציב יותר, התפעול קל יותר ועדיין צמיג לא פוגש אבן שפה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תלוי בגיאומאריה של הפנייה.

אם תתחיל לסובב מוקדם, יש סיכוי שתעלה עם הגלגל הימני אחורי על המדרכה. ספציפית נותן דוגמה של פנייה ימינה במקום צר, אבל זה רלוונטי בעוד מצבים.

פורסם

שוב, זו שאלה של קצב סיבוב ההגה. פעם אמר לי מישהו, קצת בהפרזה אמנם, "אין כזה דבר לסובב את ההגה מוקדם מדי, רק מהר מדי."

אם אתה מתחיל לסובב את ההגה ממש ל-א-ט אתה תתפלא כמה מוקדם לפני שהכביש בכלל מתחיל להתעקל ניתן להתחיל לסובב, אפילו ברכב ארוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב זה משהו שקשה להסביר בהתכתבות.

לא יודע מה זה "לסובב ממש לאט".

סה"כ צריך לקחת בחשבון שזה רכב יותר ארוך מפרייבט, בכל פניה החלק האחורי עושה רדיוס יותר קטן מהקידמי בהפרש גדול יותר בינהם ממה שאנחנו רגילים בפרייבט.

פורסם (נערך)
תלוי בגיאומאריה של הפנייה.

אם תתחיל לסובב מוקדם, יש סיכוי שתעלה עם הגלגל הימני אחורי על המדרכה. ספציפית נותן דוגמה של פנייה ימינה במקום צר, אבל זה רלוונטי בעוד מצבים.

לכן הרבה יותר קל בתוך פניות צפופות כאלה, "לחלק" את הפנייה לשניים,

דהיינו סיבוב ההגה, יישור מעט, ואז שוב לסובב להשלמת הפנייה.

מאידך, בבבסיסי צה"ל עם משאית 19 טון הרגשתי הרבה יותר את הצורך בטכניקות הללו,

מאשר עם ספרינטר (אמנם דגם קצר) ברחובות ירושלים, גם הצפופים שבהם.

ככה שאני בספק כמה פות"ש יזדקק לטכניקות הללו עם הדוקאטו (שהוא פחות או יותר באורך הספרינטר)...

עריכה אחרונה על ידי netco
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
תודה רבה עצות מאוד מועילות אני לקראת שבוע הבא לוקח את הדוקאטו

ואכתוב התרשמות. :wink:

הי, במצב די זהה - לקראת רכישת דוקאטו ושמח לשמוע את ההתרשמות :)

גם אודה מראש אם מישהו יכול להפנות אותי למישהו שאפילו מוכן להשכיר דוקאטו להתנסות (אפילו פחות משעה. מצאתי עסק שמציע אבל בטלפון לא היה אמין במיוחד אז ויתרתי)

תודה

פורסם

בלו סקאיי משכירים דוקאטו ודומיו, עולה כ-500 ש"ח ליום, ושים לב שהם לוקחים פקדון של 10K ש"ח בכרטיס אשראי. לפני כמה חודשים שכרתי לצורך עבודה מסויימת, לפני כן מעולם לא נהגתי ברכב מסחרי בגודל הזה. בתכל'ס לא הרגשתי שום צורך לתשומת לב מיוחדת, קל מאוד לנהוג בו ותוך חצי שעה הרגשתי כאילו אנחנו ידידים ותיקים. הרכב זריז וחזק, שדה הראיה קדימה מצויין והמראות ענקיות. מה שכן, הנדסת האנוש די מחורבנת, אבל אני מניח שהמצב לא שונה בהרבה בכלים המסחריים האחרים.

חזיר דיזל

פורסם

אם אתה רציני ומעוניין לרכוש אחת כזאת - אתה מוזמן לפנות ליבואן ולבקש נסיעת מבחן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...