Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע מאזדה NOW או מאזדה NEVER?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתיחת הפנים של מאזדה 3 חוץ מאיזה כיול בטיחותי בפניות (בקצרה פחות מרגישים את התנודות בפנייה), לא ראיתי משהו מהותי.

עד כמה שאני זוכר מאזדה ירדה באזור 7% מנתח שוק ומכרה פחות משנה שעברה. יחד אם זאת דלק רכב בסיכום הכללי מכרה יותר משנה שעברה אבל זה כולל גם את פורד, מיני ובמוו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה פשוטה, יש תחרות בשוק, מאזדה היא לא מספר 1 או 2 ולא אפילו 6. מיצובישי משום מקום עלתה ומוכרת יותר ממאזדה.

שאת רגילה למבצעים מיבואן מסויים כל חודשיים וההנחות גדולה מאוד, ופתאום ההנחה היא 2500 ש"ח אז אני לא חושב שמישהוא ירצה לסגור עסקה בהנחה כזו צנועה.

עובדה אולם התצוגה שלהם עמד שומם והיו יותר אנשי מכירות מקונים.

וכמו שאמרתי קודם יש מתיחת פנים בקרוב וכפי ש-Legacy הזכיר אנחנו בסוף שנה.

כלומר מי שיקנה את הרכב הנ"ל בהנחה של 2500, הרכב שלו ירד באופן חד במחירון בגלל מתיחת הפנים הקרובה וסוף שנה.

דלק רכב היא חברה בבעלות אחד מהאנשים היותר מוכשרים בתחום.

אני בטוח שגיל אגמון יודע טוב מה הוא עושה ולכן לא הייתי מזדרז להשיא לו עצות שיווקיות.

זה לגבי צד המוכר.

לגבי צד הקונה, ראוי שכל אחד יעשה לעצמו את חשבון הכדאיות, לדעתי הפרטית (פרטית בלבד) בהינתן רמת האבזור של הרכב, בהתחשב במוניטין המקומי של היצרן ומתוך היכרות עם היכולת הדינמית של הרכב - אילו הייתי מחפש כיום רכב מהסגמנט הזה לרכישה, סביר להניח שזו הייתה הבחירה ולא שום דבר אחר.

פורסם
מה? לא מסכים לחלוטין!

המחיר המבוקש המשוקלל לפי יצחק לווי זה המחירון. המחיר הזה כולל התיחסות לחודש ב 3 (אם אני לא טועה) שנים אחרונות. מי שמוכר את הרכב שלו בלי לעשות חישוב כזה (בדיוק כמו קמ או יד) עושה טעות ומתפשר.

"כוחות השוק" מכיר?

כל אחד יכול לבחור לפרסם במחירון משוקלל וגם מעליו, הרי מחירון הוא המלצה לא מחייבת.

אבל אז מה יקרה? הרכב יתייבש חודשים בלוחות ואף אחד לא יתעניין בו בגלל המחיר הגבוה ביחס לשאר ההיצע.

פורסם
"כוחות השוק" מכיר?

כל אחד יכול לבחור לפרסם במחירון משוקלל וגם מעליו, הרי מחירון הוא המלצה לא מחייבת.

אבל אז מה יקרה? הרכב יתייבש חודשים בלוחות ואף אחד לא יתעניין בו בגלל המחיר הגבוה ביחס לשאר ההיצע.

כל אחד, פרטי או חברה, רשאי לבחור באיזה מחיר לפרסם ובאיזה מחיר לקנות. שוק פתוח שבנוי מהצע וביקוש.

זה לא משנה את העובדה שנכון להיום, המחירון הקובע הוא של יצחק לווי, והמחירון שלו כולל מספר פרמטרים שניכנסים למחיר הרכב. אחד מהם הוא חודש עליה לכביש כדי למנוע מצב שרכב מינואר שווה ערך לרכב מדצמבר (מאותו שנתון). בשנים הראשונות זה נתון בעל משמעות.

Sent using LG V10

פורסם

bodovg

לא יודע מתי ניסת למכור רכב בפעם האחרונה, אבל השוק ממש קשה. הציבור מעדיף לרוץ לסוכניות עם אין סוף פתרונות מימון מאשר לקנות רכב משומש בכל כספו הנזיל/הלוואה יקרה.

לך תעשה טרייד אין על רכב משומש.. ותחזור לספר לי כמה גילחו לך ממחיר הבסיס בלי לחשב אפילו את חודשי העליה..

בסוף שנה עדיף לחכות חודשיים ולהרוויח עוד כמה אלפים ממשיים - ולא בצורת הנחה כזו או אחרת.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני מסכים שקל יותר היום לקנות חדש מאשר משומש. עדין, אני בחיים לא מכרתי פחות ממחירון משוקלל ולרוב ביותר. נכון שרוב המכוניות שלי היו שונות מה"עדר" ועדיין בעבר היתה גם מאזדה 3 שנמכרה בתוך 24 שעות במחירון מלא. הכל תלוי במצב הרכב ולמצוא את הקונה שמבין שלעסקה ספציפית שווה לשלם מחירון ולפעמים מחירון פלוס.

Sent using LG V10

פורסם (נערך)

למי שבקיא במחירון של לוי יצחק - יש שם טבלא קטנה לתוספת ק"מ פיקטיבית לפי חודשי עליה לכביש

האם הכוונה שם לבטל כפילות של העלאת ערך בגין קמ נמוך וגם בגין חודש עליה לכביש (שהרי מועד עליה לכביש מחושב תמיד בטבלת התוספות הגדולה לפי חודש ינואר)?

כלומר נניח עשיתם במזדה 3 ספיריט שנקנה באפריל 2014 רק 25000 קמ...אז

תוספת בגין חודש אפריל : 4 * 500 = 2000 שח

אחכ מוסיפים מהטבלא הקטנה למטה ,פיקטיבית, 5100 קמ ל25000 שעשיתם במציאות = 30100 קמ : יוצא תוספת של 3.5 אחוז , במקום 5 אחוז ב25000 קמ (שרשום בטבלא הגדולה לפי ינואר).

המשמעות של הורדת אחוז וחצי יכולה להיות די גדולה נניח 1500 שח. וזה כמעט מקזז את תוספת בגין חודש אפריל.

האם נכון?

עריכה אחרונה על ידי אורמת
פורסם

התוספות, בניפרד, ממחיר הבסיס. כלומר, נניח,

2% תוספת על קמ ממחיר הבסיס. 1% על יד ראשונה ממחיר הבסיס. 3% על חודש X ממחיר הבסיס.

אם הבסיס היה 20000, יש תוספת של 6%

Sent using LG V10

פורסם (נערך)
התוספות, בניפרד, ממחיר הבסיס. כלומר, נניח,

2% תוספת על קמ ממחיר הבסיס. 1% על יד ראשונה ממחיר הבסיס. 3% על חודש X ממחיר הבסיס.

אם הבסיס היה 20000, יש תוספת של 6%

Sent using LG V10

ברור, זה לגבי 2 הטבלאות הגדולות שמבוססות על חודש ינואר ....אבל יש שם עוד טבלא נסתרת קטנה שמעלה פיקטיבית את הקילומטראז בהתאם לחודש העליה לכביש האמיתי במהלך השנה, לפי חישוב של 18700 קמ לשנה, מחולק ל 11 חודשים (1700 קמ פיקטיבי לכל חודש)

כלומר הטבלא מצמצמת עליית ערך כי נסעת יותר במהלך השנה אבל קיבלת את הרכב מהיבואן מאוחר יותר מינואר...למרות שבעקרון נסעת מעט יחסית לממוצע.

נכון?

עריכה אחרונה על ידי אורמת
פורסם

בתקווה שהבנתי למה שאתה מתכוון - רכב שעלה לכביש בינואר ונסע 15 אלף ק"מ, שווה יותר מרכב שעלה לכביש בדצמבר ונסע 15 אלף ק"מ בהנחה ששניהם נמכרים באותו הזמן.

נניח ושניהם נוסעים 15 אלף גם בשנה הבאה, מה שווה יותר לך - רכב בן שנתיים עם 30 אלף ק"מ (1,250 לחודש) או רכב בן שנה וחודש עם אותו ק"מ (2,300 לחודש)?

אז המחירון משקלל פנימה את חודש העלייה לכביש (חודש מתקדם יותר בשנה = יותר כסף) ואת הק"מ הממוצע.

בפועל? בהצלחה עם לבקש מעל מחירון בגלל חודש עלייה לכביש שונה מינואר. רוב הקונים לא מבינים (=עושים את עצמם) מה אתה רוצה מהם.

פורסם

רועי דווקא הטבלא הנסתרת הזו פותרת את הבעיה כי היא מצמצמת עליית ערך סתמית לפי חודשים ומאפשרת חישוב יותר מדויק לפי ק"מ משוקלל חודשי על גבי הקילומטראז הממוצע. כנראה מחפשים שיטה פשוטה לחישוב ופשוט מתעלמים מהחודשים. מעניין אם בחברות הביטוח הם יורדים לדקויות האלה - איך ניתן להוכיח קילומטראז חודשי ברכב שנגנב ?

• תוכן חדש...