Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה בניקוז היא: לפתוח את פיטמת הניקוז של הבוכנה שכווצה, ללחוץ על דוושת הבלם ולסגור זהו.

אני לא מכיר שיש לעשות את התהליך הזה חבר שלי אמר שזה הכרחי, כי עלול להכנס אוויר בכיווץ הבוכנה.

אני לא מבין מאיפה יכול להיכנס אוויר.

מה דעתכם?

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם רק החלפת רפידות או רפידות ודיסקים או סנדלים, לא פירקת צינורות, לא פירקת משאבות בלם ולא פתחת ניפלים, לא צריך ניקוז אוויר.

פורסם

תחליף חבר.

כל עוד לא מתעסקים עם הנוזל, אין צורך לנקז.

בהחלפת רפידות דוחפים את הבוכנה חזרה פנימה, מפלס הנוזל עולה במיכל, וזה הכל.

עריכה: בוקי הקדים אותי.

Stay Dirty

פורסם
כלל חשוב...בזמן הכנסת הבוכנה מיכסה מיכל נוזל הבלמים חייב להיות פתוח.

מדוע?

אשמח להסבר.

אני יודע כשמנזקים אוויר מן הסתם המיכל פתוח אבל למה עם הבוכנה?

פורסם

כשמחזירים את הבוכנה של הקליפר, היא דוחפת את נוזל הבלם אל הכוסית. אם הכוסית סגורה עם פקק, לנזל אין לאיפה לעלות. הוא עדיין יעלה, ידחוס קצת את האוויר שבחלק העליון של הכוסית.

אבל יותר נכון ויותר בריא לפתוח את הפקק.

פורסם

לא מדוייק

יש נשם שבדרך כלל נמצא בפקק המשאבה שבזמן כיווץ הבוכנה הנוזל יכול להיפלט ממנו.

לכן אין חובה לפתוח את הפקק .

כמו כן בפתיחת הפקק יש סכנה של אוויר למשאבת הבלם ואז יש צורך לניקוז אוויר מן המשאבה (רק במקרים שגובה הנוזל נמוך).

פורסם

כמו כן בפתיחת הפקק יש סכנה של אוויר למשאבת הבלם ואז יש צורך לניקוז אוויר מן המשאבה (רק במקרים שגובה הנוזל נמוך).

אגדה אורבנית.

אין שום סכנת אויר בפתיחת הפקק כל עוד יש ולו מעט נוזל במיכל. אם המיכל נוזל התרוקן לגמרי כך שנכנס אויר למשאבה, זה כבר ממש לא משנה אם תפתח את הפקק או לא, יש אויר במערכת.

כמו שכתבו לפני, כדאי מאוד לפתוח את הפקק בעת כיווץ הקליפר.

יום טוב גם לך

פורסם

כמו כן באמת זכור לי שראיתי פקק עם נשם באיזו אוטו ישן, כל שאר הפקקים שראיתי היו ללא נשם.

פורסם

חברים צריך להבין במדויק רת חלקי משאבת הבלם הראשית ואת אופן פעולתה בכדי לטעון שאין נשם.

היום הוא קטן מאוד או חד כיווני אבל הוא קיים.

לדוגמא קטנה.

בזמן שחיקת הרפידות המפלס יורד מעט במיכל . אם לא תיהיה כניסה של אוויר מהנשם לא יהיה מה שיגורם לאוויר להידחף פנימה .

ודבר שני שאחד הסיבות לרענון נוזל בלמים הוא ההיחשפות שלו עם האוויר שגורם לו לתוצרי דיכוי

פורסם

לי לא ברור על איזה נשם קטן יד כיווני אתה מדבר..יש לך דוגמא לרכבים שכאלה? איפה ממוקם הנשם הזה? וגם אם אין נשם למה שלא יידחף נוזל בלמים כאשר הבוכנה יוצאת? הנוזל כבר קיים במערכת הוא רק מתקדם וממלא את החלל הריק בין הבוכנה לביית שלה כאשר היא יוצאת..לא צריך נשם לשם זה. כמו שתיקח בקבוק סגור עם מיים ותעשה לו חור בתחתית אז עדיין המיים ייצאו דרך החור למרות שכל הבקבוק אטום סגור ללא נשם! ולמה צריך שיידחף אויר פנימה? ותוצר הדיכוי של הנוזל ניגרם מההיחשפות שלו ללחות בגלל שינויי אקלים ולא לאויר. זה לפחות מה שאני יודע אך אשמח אם תחדד לי בעניין הנשם שאליו אתה מיתכוון...

• תוכן חדש...