Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים יש לי שאלה קטנה

לא מזמן קניתי רכב ראשון והיה בו רמקולים רק בדלתות הקדמיות. בלי לחקור קצת את העניין קפצתי לחנות הראשונה לקחתי רמקולים (לפי המוכר הם מעולים) ועל הדרך קניתי חוטים לחיווט (גידים 1.5 ממר)

אחרי התעסקות התברר לי שהרמקולים ממש לא מעולים אלא סבירים בווליום נמוך בלבד אבל לא בוכים על חלב שנשפך.

אחרי שהחלפתי את החיווט הרמקולים הישנים מזייפים בווליום גבוהה שאלתי היא עשיתי משהו לא טוב או שהחיווט הישן התנהג בתור התנגדות?

פורסם

בהתחשב בכך שלאף אחד מאיתנו אין מושג אילו רמקולים קנית וכיצד חיברת את החוטים, איך אתה מצפה מאיתנו לענות על שאלותיך?

פרט בבקשה את הדגם המדויק של הרמקולים שרכשת.

תאר במדויק או נסה לעזור לנו לפחות עם תמונות כיצד ביצעת את החיבורים.

פירוט דגם הר"ד והרכב גם יכולים לסייע.

פורסם

קודם כל תודה

אציין מראש שאני לא מחפש רמקולים מפלצתיים אלא סבירים שאוכל להנות מהם מידיי פעם בווליום גבוה

מדובר ב pioneer 200w 2wey(TS-F1634R) 4 OHM והמערכת 4x50w ועכשיו קלטתי שהרמקולים הישנים יותר חזקים pioneer 230w.

אם המקסימום של המערכת לרמקול הוא 50 וואטים למה הרמקולים מזייפים בפול ווליום?

בחיווט אני בטוח בעצמי כי המרחב לטעות קטן (היה רשום על המערכת צבעים פלוס ומינוס לרמקולים)

בכל מקרה אם יש צורך מחר אני אצלם את החיבורים שביצעתי.

פורסם

הסיכוי לשידרוג או לשנמוך הסאונד ע"י החלפת חוטי רמקול הוא 0.00000001%

בהנחה שהחיווט החדש חובר בדיוק כמו החיווט הקודם,

תבדוק שהרמקול מחוזק לדלת כמו שצריך

תבדוק גם כיוונים במערכת, סיכוי טוב שכיוונים נכונים יעזרו

* וואטים לא אומרים כלום לגמרי איכות הרמקול

Seat Ibiza - שרשור התקנה ~ Hu: Pioneer Avh-x5850

Comp: Rainbow GL-C6.2 4Ch: GroundZero gzua 4.150SQ

Sub: JBL W12GTI MKII @ Sealed box Mono: Rockford1001BD

פורסם

נתוני מקסימום (200W,230W,50W) לא מעניינים אף אחד.

רמקול איננו הופך לחזק יותר רק כי ההספק המוצהר שלו גבוה יותר.

מדובר על הספק ספיגה של רמקול שמייצג למעשה עמידות טרמית של הסליל.

רמקול עם הספק מוצהר (נומינלי - RMS) גבוהה יותר, יוכל לספוג הגברה חזקה יותר לפני שיגרם לו נזק.

בהתאם, עם העליה בעוצמת ההגברה, כך גם תיגבר העוצמה של השמע, אם כי זו האחרונה תלויה בעוד נתונים ומשתנים.

מערכות לרכב (ר"ד) מספקות בדר"כ בין 15 ל-30 וואט RMS לכל היותר. וגם זה עם אחוזי עיוות גבוהים יחסית.

סדרת TS-F, הינה סידרת הבסיס של פיוניר, ואולי הם סבירים רק ביחס לתקציב שהיית מוכן להוציא (או כך לפחות לפי המוכר).

מה דגם הרמקולים הישנים? אם עדין ברשותך והם תקינים, אפשר להתקין אותם בחזרה, במידה והם נשמעו לך טוב. גם לא ממש הבנתי למה החלפת אותם מלכתחילה.

פורסם (נערך)

בוקר טוב ותודה על העזרה וההסבר חברים, הוואטים שמציגים זה ממש הטעייה.

אז ככה בהתחלה החלפתי את הישנים לחדשים בדלתות הקדמיות פלוס ניתקתי את החוטים הקיימים והעברתי חוטים חדשים במקביל לצמה הקיימת, אחרי ששמעתי אותם החזרתי את הרמקולים הישנים TS-G1614R. בדלתות האחוריות לא היה רמקולים וחוטים אז העברתי חוטים והתקנתי את החדשים מאחור, את הרמקולים קיבעתי עם ארבע ברגי פחפח ואת החוטים הגלויים עטפתי באיזולירבנד. אולי המערכת בעייתית או החוטים לא מתאימים אני לא יודע אבל אני אנסה היום בע"ה להחזיר את החוטים מהצמה סתם בגלל התהייה של מה השתבש.

המערכת סה"כ נשמעת טוב עד בערך רמה 30 בווליום שהמקסימום שלה הוא 40, הבעיה העיקרית היא הבאס שגורם לרמקול לרטוט ולעוות הכל ניסיתי לשחק עם הכיוונים במערכת אבל לא עזר.

עריכה אחרונה על ידי orel40401
פורסם

יש מעין כלל אצבע כזה, שאומר שמעל 75% מהווליום, הסיגנל לרמקולים ביציאות לאחר ההגברה הפנימית של הר"ד מתחיל לקבל עיוות שמיע.

כך שהמספרים שאתה מציג די הגיוניים בסה"כ.

רמקולים עדיף להתקין בצורה שאיננה פח על פח. כלומר לשים איזו טבעת MDF/פלסטיק מינימלית להפריד בין הרמקול לפח הדלת.

כמו כן, בצע חיפוש לגבי בידוד/איטום. לא חייבים לעשות פרוייקט מקיף בנושא, אבל אפילו מעט יכול לשפר באופן מורגש את המצב, בעיקר ישירות מאחורי הרמקול ובכל נקודה בעייתית אחרת.

וכמובן לשמור על רף ציפיות מתון, שכן מדובר בציוד בסיסי שמהווה אולי שיפור על רמקולים מקוריים מהחברה.

אם תוכל בכל זאת לציין את דגם הר"ד (בין אם מקורי של הרכב ואז לציין את דגם הרכב או מכשיר אפטרמרקט ואז לציין את הדגם המדויק), אולי יהיו עוד רעיונות.

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

הרכב הוא ניסאן טידה או גריזלדה כמו שהבת זוג שלי קוראת לו. הר"ד לא מוכר לי nicedrive

20160831_230148.jpg

תודה על שיתוף המידע אנסה לארגן הפרדה בין הרמקול לגוף הדלת ואחקור קצת יותר פעם הבאה :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי orel40401
  • תוכן חדש...