Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם במוסך המורשה לא מוכנים לקחת אחריות על עבודה מיותרת (החלפת הרפידות והצלחות) תתקשר למוסך המרכזי באזור שלך (יש בחיפה ובפתח תקווה) ותבקש לדבר עם המנהל שרות.

כשהצלחות והרפידות שחוקים אז הנוזל במיכל ירד ומהלך הדוושה יכול להיות טיפה יותר ארוך, אבל באופן קבוע. גם אם אין איזה דליפה או משהו חריג הכמות נוזל במיכל אמורה להספיק גם במקרה שהרפידות והצלחות שחוקים לחלוטין- ברמה של חריקות ורעידות בבלימה

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר לכתוב רגוע ונחמד ולהחליף ידע ותובנות..לכן אנו חברים בפורום.

כנראה יש דליפה קטנה.

אפשר גם דרך משאבות הבלמים הקטנות בגלגלים.

לפעמים כאשר רפידות הבלם שחוקות וצריכות החלפה, בוכנות משאבת הבלם.

יוצאות כמעט עד הסוף, תוך לחיצה על הגומיות בהיקפן של מחזירי השמן .

ואז אפשר ונוצרת שם דליפה מקרע קטן, או לחץ על על הגומיות.

לכן - במידה והמוסך ראה כי הרפידות דקות ושחוקות ולכן החליף בלמים.

אפשר כי הייתה דליפה בגומיות, וכעת הבוכנה לא יושבת טוב ויש בריחת לחץ מהמשאבה.

כנ"ל במשאבה הראשית - מהלך בוכנה ארוך במשאבה הראשית עקב ירידת מפלס הנוזל .

יכול לגרום לבריחת לחץ, כאשר הבוכנות חוזרות למצבם הראשוני.

(לכן מבקשים בהחלפת נוזל הבלמים, לא ללחוץ / לפמפם חזק על דוושת הבלם, למנוע תנועה ארוכה של הבוכנה)

צריך לבדוק את המשאבה הראשית, חיבורי צנרת הבלמים לכל הגלגלים.

ומשאבות הבלמים בגלגלים, ולבסוף משאבת ה ABS .

כנ"ל צנרת הוואקום למשאבה הראשית.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ובכל מהקרים שתארת הכשל הוא באטמים\ גומיות או המשאבה - לא הרפידות והצלחות.

רפידות וצלחות שחוקים מחליפים בטיפולים השוטפים. אם המוסכניק חושב שהם לא יחזיקו עד הטיפול הבא הוא אמור להציע להחליף או להגיד לחזור בעוד X ק"מ.

כנראה שלא אמרו לפתה"ש לעשות את זה - הרפידות והדיסקים אמורים היו להיות בסדר.

זה אומר שהתקלה שעליה הוא התלונן במוסך לא זכתה לשום התייחסות והמוסכניק עשה את הדבר הפשוט שמכניס לו כסף ומראש שלח אותו הבית בלי לפתור את התקלה.

עכשו סבבה שבזבזנו כסף

קרע קטן בגומייה או קרטוע במשאבה יכולים באופן תפאומי ולא צפוי להתפתח לקרע גדול בגומיה ומשאבה תפוסה.

ואז יש לך טון וחצי במהירות 50-100 קמ"ש שבולם באופן לא ברור.

אישית די לא אוהב באולינג

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

שלום רב!

כמו שכבר נאמר קיימת נזילה במערכת הבלמים, יכולה להיות קטנה ויכולה לגדול ברגע.

אני לא ממליץ לך לבצע בדיקת האם ה ABS ניכנס לפעולה כי גם אם יש נזילה הוא יכול להיכנס לפעולה כך שזה לא יתרום כלום מלבד סיכון שלך ושל הסובבים.

במידה והחליפו לך דיסקיות וצלחות אני לא חושב שיש הצדקה לבקש את כספך בחזרה כי כניראה הבלמים היו גמורים קצת חובבני מצד המוסך לא להתייחס לתיאור התקלה שלך שבמידה והיו לוקחים אותה ברצינות לא היו משחחרים את הרכב לאחר החלפת דיסקיות וצלחות שברור שלא יפתרו את הבעיה.

נא גש למוסך מורשה (משרד התחבורה) לתיקון התקלה. לא ממליץ לך לנסות לתקן לבד מערכת בלמים. איו שוב דבר שחיבור באמצעות מחשב (OBD) יוכל לעזור בתקלה הנל.

תומר

• ספונסר פורום
פורסם
בדוק גם את השסתום אל חזור שיושב בין המגבר בלם לסעפת היניקה.

תוכל בבקשה מאור ידידי המלומד להסביר כאן מה תפקיד השסתום הזה, ולמה אתה טוען שדליפה בשסתום הזה יגרום לצניחת הדוושה?

אורן

פורסם
תוכל בבקשה מאור ידידי המלומד להסביר כאן מה תפקיד השסתום הזה, ולמה אתה טוען שדליפה בשסתום הזה יגרום לצניחת הדוושה?

אורן

מצטער שאני חלש בפיזיקה אורן...

מגבר הבלם עובד על עיקרון של הפרשי לחצים...אם קיימת בעייה בשסתום תהיה בעייה גם בהפרשי הלחצים כך שזה ישפיע על מהלך הדוושה...זה על קצה המזלג כי לעומק כבר לא אדע להסביר.

עובדות בשטח: אולי לא ניסית אז תנסה...ביונדאי סונטה ביטלתי את השסתום לשם בדיקה שלו, הנעתי את הרכב ובמקום לחצתי על הדוושה..הפכה לספוגית וצנחה עד הריצפה. אם לא הייתה לי את העובדה הזו לא הייתי מיתווכח אבל זה קרה אז יש בסיס חי לטענה.

• ספונסר פורום
פורסם

אז בעצם אינך יודע איך פועל מגבר בלם, לשם מה נחוץ וואקום ולשם מה קיים השסתום החד כיווני במערכת, ואת ההמלצה השגויה שלך לפותח השירשור אתה מבסס על חבלה שביצעת ברכב?

ומבחינתי, אין שום עובדה, אתה מוזמן להגיע אלי למוסך עם הסונטה המדוברת, ולהראות לי שלאחר הסרת השסתום הדוושה מגיבה רק בסוף המהלך,אני כבר אומר לך, זה לא יקרה.

שוב, אתה שולח גולשים לחפש תקלות במקום שהם לא נמצאות, ובאותה נשימה מבלי לראות, באמצעות טלפתיה "חותם" שהבלמים שהוחלפו היו תקינים.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

מחזק את דבריו של אורן תקלה בשסתום הנל לא יכולה לגרום לשקיעת הדוושה והיא לא קשורה לתקלה

צא מהעיניין הזה ואל תתווכח עם בעל מקצוע מוסמך בתחום .

להוסיף רק על דבריו של אורן שלשסתום הנל תפקיד חשוב נוסף והוא מניעת החזרה של האויר שנמצא בסעפת

אל מגבר הבלם לאחר כיבוי המנוע .

האויר שנמצא בסעפת רווי באדי דלק ופיח וכניסה שלו אל מגבר הבלם יגרמו להרס מהיר של הדיאפרגמה

שבאמצעותה פועל המגבר .

לגופו של עניין התקלה של פותח השרשור יכולה להיות לדעתי או במשאבה המרכזית או בבלוק המכני

של יחידת ה abs מה שהציע מאור מבחינת בדיקת תפקוד הabs לא יעזור כי הבעיה אינה חשמלית

והיחידה ממשיכה לתפקד אך צורכת כמות נוזל גבוה מהנחוץ והדבר עלול להוביל לשקיעת הדוושה .

בלי שום קשר המוסכופוביה שהשתלטה על הפורום בניצוח אותם החברים הקבועים לא מכבדת את

בעלי המקצוע שעדיין חורקים שיניים וגולשים כאן. אז אם חשוב לכם שיישארו כאן בעלי מקצוע מנוסים

שיכולים באמת לתרום לכם ולא ילדים שמדברים שטויות כגון תבדוק את השסתום האל חוזר

אז בבקשה קצת כבוד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון,

אני לא חושב שיש כאן מוסכופוביה כללית. אני לפחות הקפדתי לסייג את הדברים שלי למה שקרה מנסיוני בלבד.

בכל אופן המוסכופוביה הזאת לא מופנית כלפי המוסך שלך, ויש סיבה טובה לכך.

בלי קשר, לקרוא כאן בעל מקצוע משתלח בחבר בפורום אחר זה לא נעים.

כשמאור כתב שפרק את השסתום לי היה ברור מיד שעשה את זה לצורך אבחון, ולא בתור איזה "מעקף זמני לברקסים" בסגנון התרמוסטט.

לנסות להציג תמונה לפיה לבעלי המקצוע יש ידע מוחלט בכל נושא (כולל אבחון מדוייק מהרגע הראשון) ואין קומבינות (החלפות ברקסים שלא לצורך) ולבטל כל מי שאינו נחשב לבעל מקצוע, זה פשוט לירוק תחת אושיות הפורום.

זה מבזה בעיקר את בעל המקצוע, ועל הדרך את בעלי המקצוע האחרים, וכן את חברי הפורום המגיבים.

פורסם

כיף לשמוע מקצועיות של בעלי מקצוע. פחות כייף לראות שבעל מקצוע לא מאמין בעובדה שניבדקה. הסונטה הזו כבר מזמן בידיים אחרות ואין לי שום אינטרס לשקר בכך שלאחר הוצאת השסתום וחיבור של צינור בלעדיו הדוושה צנחה והרכב עצר רק בסוף המהלך שלה. אורן...לגבי הברקסים אתה יודע טוב מאוד שזו תופעה מוכרת במוסכים לרוץ ולהחליף רפידות וצלחות כמו גרעינים...ועוד בלי בושה מול אנשים מבינים שבאים ומודדים להם צלחות בפרצוף שלהם כדי להוכיח שהצלחות פיקס וגם הרפידות. זה בעלי מקצוע?! אמינות קודמת למקצועיות! לפרק ולהרכיב כל אחד יודע אבל אמינות זה כבר אופי שלא תצליח לשנות. שקרנים נשארים שקרנים לצערינו! ועוד להמציא לבן אדם שפה ניפתרה התקלה שמה הקשר בין דוושה שצונחת ומאבדת לחץ פיתאום לבין צלחות לרפידות?? יש לך הסבר הגיוני לכך?

רון...זוהי תשובתי!

פורסם

אני חייב לציין שזה אחד הפוסטים המעניינים לאחרונה - מהבחינה המקצועית. חבל שהוא נעשה בטונים צורמים.

בכל מקרה, אשמח אם יהיה אפשר לצרף תרשים עם הסבר טוב למערכת, מיכוון שאני לא הצלחתי להפנים איפה השסתום נמצא ואיך הוא בדיוק עובד - וזה על מנת להבין את המערכת ולידע כללי שלי.

תודה,

ליאור.

• ספונסר פורום
פורסם

אופן פעולת מגבר בלם

שוב, לפותח השירשור, כנס למוסך, זו הכתובת לפתור את התקלה, אנחנו נשמח לייעץ לך ברגע שיהיה לך אבחון מהמוסך.

אורן

פורסם (נערך)
רון,

אני לא חושב שיש כאן מוסכופוביה כללית. אני לפחות הקפדתי לסייג את הדברים שלי למה שקרה מנסיוני בלבד.

בכל אופן המוסכופוביה הזאת לא מופנית כלפי המוסך שלך, ויש סיבה טובה לכך.

חברי פורום מסויימים מקפידים באופן שוטף אם זה ברמזים גסים או בצורה ישירה להדגיש את חוסר המקצועיות של ענף המכונאות רכב בארץ כאשר במציאות זה ממש לא נכון כאשר הם בעצמם חסרי ניסיון וידיעה דלה בתחום המכונאות רכב.

יתרה מזאת כול פאשלה של מוסך מקבלת פרסומת מוגזמת על ידם על-ידי הקפצה והוספת מלל מיותר.

בעל מקצוע שרואה את הנעשה בפורום מחובתו לא לשתוק למעשי הנבלות של חברי פורום מסויימים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מחר אגש למוסך לבדיקה חוזרת, ישנו איזה סדר מסוים שאתם ממליצים ללכת בעקבותיו או שפשוט לתת למוסכניק לעשות את עבודתו? אגב אני חוזר לאותו מוסך משבוע שעבר משום שאצלו כבר התחיל תהליך מסוים של איתור התקלה.

• תוכן חדש...