Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"ארץ" - "כך שברה ממשלת מקסיקו את המונופול של סלים"

"קרלוס סלים. .. כיכב בראש רשימת העשירים העולמית של "פורבס"...

בנחישותם להביא לקץ את הדומיננטיות של סלים, מנהיגים משלוש המפלגות הגדולות במקסיקו הסכימו לוותר על העוינות ההדדית, ערכו פגישות סודיות וטיכסו עצה כיצד לכרסם בממלכתו של סלים...

חברת הדגל של סלים, אמריקה מוביל (America Movil),...לפי החוק החדש, היא חייבת לעמוד בכללים כמפעילת הטלפון הדומיננטית. היא לא יכולה לגבות דמי קישוריות ממתחרות קטנות וחייבת לשתף את התשתית שלה, כולל מגדלי תקשורת...

רגולטורים במקסיקו ניסו במשך דורות לרסן את סלים, לעתים נגד רצון הממשלה, ונדחקו בכל הזדמנות. ...אך עושרו, צבא עורכי הדין שלו וקשריו בממשלה שמרו על יתרונו לנוכח הרגולציה החלשה"

לעומת זאת אצלינו, "בזק" ו"הוט" לא משתפות את התשתית שלהם או משתפות חלקית (למרות הוראה שקיבלו), ומפעילות הסלולר הגדולות כן גובות דמי קישוריות ממתחרות קטנות.

ומה עם הסרחון הבוטה של "מתווה הגז"?

אולי נביא לכאן את ראש ממשלת מקסיקו שיעשה קצת סדר פה?

פורסם

יהודה - תשלים את הפוסט שלך עם ההתנהגות העסקית הקלוקלת של מפעילה קטנה אחת, והזכר שהשניה היא לא אחרת מאשר הוט, שאינה מפעיל סלולרי כל כך קטן. מצד שני - איננו יודעים מהם דמי הקישוריות שנגבו במכסיקו. אצלנו הם מפוקחים בצורה הדוקה וכיום מספיק קטנים כדי לאפשר לחברות להשאר רווחיות (אם כי הרבה פחות מאשר בעבר) עם תוכניות "הכל כלול" זולות מאד.

זאת בלי לזלזל בהשפעה הגדולה (וזאת בלשון המעטה) של בעלי העסקים הגדולים על הממשלה. רק השבוע קיבלנו את הדוגמא עם בזק שהאיסור על נתניהו לעסוק בענייניה הפך ל"בכאילו".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בישראל ביטלו את דמי הקישוריות, ופתחו את השוק הטלפוניה לתחרות לפני הרבה זמן, אז כנראה ממשלת מקסיקו יותר מושחתת.

אגב לישראל יש ציון 31 במדד השחיתית, למקסיקו - 83 (ציון בסקאלה של 1-150, כש1 זה הכי פחות מושחת, 150 זה הכי מושחת).

http://www.worldaudit.org/corruption.htm

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כידוע אין מדד לשחיתות - אלא מדד איך השחיתות במדינה נתפסת. לישראלים יש נטיה להיות ביקורתיים מאד כלפי עצמם, מה שמדרדר אותנו במדד ההזוי הזה.

לפחות, אילו היה מדד ניקוי, היינו במקום טוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סיפור ממקור ראשון על מקסיקו, תושבים שנולדו שם, קנו שטח או בית לבנייה לא זוכר באזור יקר יחסית, מן הסתם מה שאספר לא עושים לכל אחד, בא אליהם אדם הביתה, עם מסמך שהשטח גם שלו, עכשיו בתור ילידי המקום הם ידעו שאין מה ללכת עם זה למשטרה\לרשות שמטפלת כי השרשרת שמקבלת מזה כסף מצוייה מאוד קדימה, שילמו כמו ילדים טובים, לא שאלתי באיזה סכום היה מדובר, אבוי לנו אם נשמח שאנחנו פחות מושחטים ממקסיקו............

פורסם

יהודה - תשלים את הפוסט שלך עם ההתנהגות העסקית הקלוקלת של מפעילה קטנה אחת, והזכר שהשניה היא לא אחרת מאשר הוט, שאינה מפעיל סלולרי כל כך קטן.

נכון, אבל הרעיון הוא להשוות בין שחיתות של ממשלות ולא של המגזר העסקי. אגב, חלק מהתנהגות העסקית הקלוקלת נובע ממשלה מושחתת או סתם לא מתפקדת ולא כופה התנהגות עסקית ראויה.

מצד שני - איננו יודעים מהם דמי הקישוריות שנגבו במכסיקו. אצלנו הם מפוקחים בצורה הדוקה וכיום מספיק קטנים כדי לאפשר לחברות להשאר רווחיות (אם כי הרבה פחות מאשר בעבר) עם תוכניות "הכל כלול" זולות מאד.

מסכים, ובכל זאת דמי הקישוריות עדיין מפלים לרעה מפעילי סלולר קטנים כמו טלזר 019 למרות שעדיף לנו לקדם את התחרות על ידי אפליה לטובה של הקטנים, ולחקות את ממשלת מקסיקו כשהיא מבטלת דמי קישוריות למפעילים הקטנים.

זאת בלי לזלזל בהשפעה הגדולה (וזאת בלשון המעטה) של בעלי העסקים הגדולים על הממשלה. רק השבוע קיבלנו את הדוגמא עם בזק שהאיסור על נתניהו לעסוק בענייניה הפך ל"בכאילו

נכון וזה בנוסף לסרחון שנודף ממתוה הגז, ולשרה מירי רגב שבעד הפעלת מכונות מזל ומירוצי סוסים ועוד. אגב, כל הכבוד לכחלון שמתנגד ליזמה הזו.

בישראל ביטלו את דמי הקישוריות, ופתחו את השוק הטלפוניה לתחרות לפני הרבה זמן, אז כנראה ממשלת מקסיקו יותר מושחתת.

לא מדויק. כחלון כשר התקשורת הקטין את דמי הקישוריות אבל לא ביטל אותם. פתיחת שוק הטלפונים לתחרות היא חלקית. משרד התקשורת הורה לבזק ולהוט לתת לספקי טלפון ואינטרנט וטלויזיה גישה לתשתית שלהם אבל "הוט" מסרבת ו"בזק" נותנת גישה חלקית וזה עובר בשתיקה.

אגב לישראל יש ציון 31 במדד השחיתית, למקסיקו - 83 (ציון בסקאלה של 1-150, כש1 זה הכי פחות מושחת, 150 זה הכי מושחת) http://www.worldaudit.org/corruption.htm .

גם לפי מה שכותב none77 השחיתות במקסיקו גרועה הרבה יותר. אבל כוונתי היתה להשוות שחיתות של ממשלות, שזה לא אותו דבר כמו סוגי שחיתות אחרים.

כולם רואים את השחיתות בצמרת והשחיתות מחלחלת מהממשלה למטה. וחלק מראשי המנגנון הציבורי לומדים מהבוסים: גם אני יכול לעשות מה שהשרים עושים.

סיפור ממקור ראשון על מקסיקו, תושבים שנולדו שם, קנו שטח או בית לבנייה לא זוכר באזור יקר יחסית, מן הסתם מה שאספר לא עושים לכל אחד, בא אליהם אדם הביתה, עם מסמך שהשטח גם שלו, עכשיו בתור ילידי המקום הם ידעו שאין מה ללכת עם זה למשטרה\לרשות שמטפלת כי השרשרת שמקבלת מזה כסף מצוייה מאוד קדימה, שילמו כמו ילדים טובים, לא שאלתי באיזה סכום היה מדובר, אבוי לנו אם נשמח שאנחנו פחות מושחטים ממקסיקו............

עצוב. זה מה שמחכה לנו אם הממשלה תמשיך כך.

פורסם

אני סתם שאלה של הדיוט

בניתי תשתית במאות מיליוני ש"ח

למה אני צריך לתת למתחרה שלי להשתמש בה?

רוצה, שישקיע גם הוא מאות מיליוני ש"ח ואז נתחרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מתאר לעצמי שהיו הקלות וסיבסודים מהמדינה שניתנו לטובת בניית התשתית.

מהסוג שהמדינה לא מעוניינת לחלק בכל פעם שמישהו דורש.

יתכן שאפילו הייתה התחייבות עתידית לכניסת מתחרים.

קח את כביש 6 למשל, המדינה מימנה חלק נכבד מעלות סלילתו ולכם יכולה לקבוע למפעילה מחיר מקסימלי לגביה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אתה מתאר לעצמך זה נחמד.

כביש 6 הוקם במימון פרטי. אחרי 30 שנה הוא יעבור לרשות המדינה.

המדינה פרשה רשת בטחון למקרה שלא יגיעו להכנסות מינימום.

דרכי החיבור לכביש בוצעו על ידי המדינה, וחלקים בדרום הארץ החופשיים מתשלום אגרה , נסללו על ידי המדינה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - נשים בצד את מה שאתה אומר, ושיש בו לא מעט אמת, אם כי לפחות חלק מתשתיות בזק קיימות עוד מימי משרד הדואר (למשל, צנרת). אלא אם בתנאי ההפרטה של בזק נכלל "שוק סיטונאי" עתידי. יש לי גם אי נוחות עם "הגנת הינוקא" שהוט מקבלת כבר 25 שנה.

השחיתות היא ההתערבות האישית של נתניהו, או עושה דברו צחי הנגבי, לטובת חברו אלוביץ.

פורסם (נערך)
אני סתם שאלה של הדיוט

בניתי תשתית במאות מיליוני ש"ח

למה אני צריך לתת למתחרה שלי להשתמש בה?

רוצה, שישקיע גם הוא מאות מיליוני ש"ח ואז נתחרה.

נראה לי שהשיקול של צרכי המדינה, כמו עידוד התחרות, גובר לפעמים על הקודש של רכוש פרטי \ של חברה, למרות שהמשפט הזה אמנם מזכיר סיסמאות קומוניסטיות \ סוציאליסטיות.

ראשית נזכור שהמדינה ממילא פוגעת ברכוש של כולנו ושל כל החברות ע"י מיסים , אגרות, וגם חוקים שמונעים פעילות פסולה כמו חוקים אנטי קרטל או מונופול. כלומר שההוראה לתת למתחרה שימוש ברכוש של חברה אחרת מצטרפת לפגיעות מקובלות אחרות ברכוש.

ניתן לבדוק עד כמה הפגיעה הזו ברכוש ה"פרטי" מוצדקת, ע"י השוואה עם מה שקורה במדינות אחרות, ובמיוחד המדינות שמקובלות כמתקדמות ודמוקרטיות. במסמך זה "תחרות בתחום תשתית תקשורת נייחת", משרד האוצר משווה את המצב בתחום זה לארצות סקנדינביה, הולנד, בריטניה, קוריאה ועוד, ונראה לי שמההשוואה הזו מתברר כי לאחר שממשלות \ רגולטורים אלה הורו לשתף תשתיות תקשורת, חל שיפור ניכר בתחרות, בשירות ובמחירים. יותר מזה, בחלק מהמקרים נכנסו חברות נוספות לשוק, הקימו תשתית תקשורת בידיעה מראש על שיתוף תשתיות, והרויחו.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

בזק ( שהייתה אז חברה ממשלתית ) רכשה בכסף טוב את כל מה שהיה בזמנו שייך למשרד התקשורת.

אלוביץ רכש אותה כבר אחרי שהופרטה.

מאז שנת 2006 חולקו דיבידנדים של X ש"ח לבעלי המניות של בזק.

המנחש נכונה את הסכום יקבל פרס יקר ערך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

שאלת הבהרה ישה ,

בהתחלה מכרו את המניות לגד זאבי (שהסתבך איתם וזוכה לא מזמן)

לאחר מכן (נדמה לי שבשנת 2005) מכרו את המניות לסבן , (כיום הבעלים של פרטנר) שמשך דיבידנדים לרוב

אחרי שמיצה (או לפחות חשב שמיצה ) הוא בתורו מכר את המניות לאלוביץ בשנת 2010

אז האם אתה שואל כמה דיבידנדים נמשכו מאז שהופרטה או מאז שקנה אותה אלוביץ ?

הערה :

רק בשנת 2014 היא חילקה 2,070 מליון ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...