Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. רוב המכירות נסגרות באזור המחיר הרשום או שקיים איזה שהוא אחוז ירידה ובכמה.

לדוגמה אני רואה מחיר 15,000 זה אומר שגם מותר לי לדבר על 12,000 או רק לנסות 14,000.

נ.ב. אני יודע שזה שאלה שתלויה בהרבה דברים אבל לפחות אני רוצה לדעת מה כיון.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוק הרכב, כמו כל שוק אחר, הוא שוק.

יש המון היצע, והביקוש תלוי ברכב.

אם זה רכב נדיר אז אין הרבה גמישות בדרך כלל, אם זה רכב נפוץ אז ניתן תמיד להתמקח.

כמובן שהכל גם תלוי במוכרים עצמם בסופו של דבר.

עצה שלי, תמיד תתמקח.

פורסם

גורמיים של מאפיני המוכר =תלוי ברצון של המוכר למכור את הרכב, בלחץ שלו לכסף,במצב הרוח שלו בשיחה הראשונית,במצב הרוח שלו ביום המכירה.

גורמיים שקשוריים לרכב = מצב הרכב , קילומטרים,שמור או לא , נדיר או נפוץ.

ויש עוד המון גורמיים שעשויים להשפיע.

כעקרון המחיר הוא רק "עוגן " שממנו נעים לכיוונים שונים.

אדם אחד מוריד רכב של 20 ל 19 ואחר רכב של 22 ל 18 . שווה לנסות להוריד אבל גם לא לזלזל בבן אדם ולבקש בקשות לא הגיוניות כמו הנחה של 35 אחוז אם היא לא מוצדקת.

בעיקרון המטרה הכי חשובה היא לקנות את הרכב שאתה רוצה ושיהיה כמה שיותר שמור רק אחרי זה זה ההרגשה של איזה כיף חסכתי כסף והורדתי את המחיר.

פורסם

עצה שלי- אל תתבייש להציע גם הצעה שנמוכה משמעותית אם זהו תקציבך.

אם זאת, לא משנה כמה אתה מבקש, דבר בנימוס ובשפה יפה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

זה לא תלוי רק בטיב הסחורה, זה תלוי מאוד באופי המוכר. אני חושב שרוב התשובות כאן נוגעות למוכרים פרטיים (שהם כמו אנשי הפורום, ופחות לסוחרים ממולחים, שהשתלטו על חלק נכבד משוק יד2).

אם המוכר מדגיש במודעה שהמחיר לא גמיש, כנראה שהוא פחות גמיש. זה מאוד תלוי עדה/תרבות. אם להכליל, מוכר שגדל על התרבות של חלק מחבר העמים לשעבר, לא יסכים להתמקח ויעלב לניסיון, אך גם ישמור מאוד על המוצר שמוכר, במיוחד מבחינה אסטטית.

רוב המוכרים יפרסמו את הרכב בקצת יותר מהמחיר האחרון שהם מעוניינים למכור בו, ויסכימו להצעה רצינית שהיא קצת פחות מהמחיר הנקוב.

רוב המוכרים ירדו במחיר עם הזמן, ככל שמפרסמים יותר ולא מצליחים למכור. לפעמים עד כדי כך שימכרו בסוף במחיר נמוך יותר מהצעה ראשונית נמוכה שקיבלו. נדמה לי שיש ל"דיסקו" מדריך די מפורט בעניין שעוסק גם בזה.

מסכים עם אלה שכתבו שאפשר להתמקח, אבל בנימוס.

פורסם

אם המוכר לחוץ למכור, רכב נפוץ בשוק, במצב פחות טוב מהממוצע - הוא יוריד במחיר.

אם לא - אז לא.

עצה ממני - מראש אל תחפש מציאות.

את כל המכוניות שקניתי - קניתי רק מכאלו שציינו במפורש שמבקשים מעל המחירון.

שילמתי מעט יותר על רכב שמור / מתוחזק ביד אוהבת, ולא "יצאתי פראייר".

גם במכירה תמיד מכרתי "מעל המחירון", ותמיד הקונה קיבל תמורה הוגנת לכספו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפני שבוע קניתי לבן ניסאן מיקרה 2012 פרטית יד ראשונה מעט ק"מ בכמה אלפים מתחת למחירון יד2 ןלוי יצחק. היום ראיתי פרסום למיקרה חדשה "מבצע 60 , מחירון רשמי 75" והבנתי שהמוכר מכר במחיר ריאלי ואולי אפילו גבוה ומי שיתעקש על מחירון אאחל לו בהצלחה

פורסם

ענית לשאלה בעצמך, יש כל כך הרבה פרמטרים שאי אפשר להגיד לך "תשמע, תוריד 16% ממה שמפורסם וזה המחיר"

יש מחירון, זה הסיפתח, משם זזים למעלה\למטה לפי שאר הפרמטרים של העסקה.

קח בחשבון שיש הרבה אנשים שינתקו לך את הטלפון אם תתחיל להתמקח עוד לפני שהראית רצינות וראית את הרכב, מישהו שפותח את השיחה ב"טוב שמע 10K מזומן אני בא לקחת" זה כמעט תמיד סוחר ולא יקבל תשובה סימפתית חזרה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

את כל המכוניות שקניתי - קניתי רק מכאלו שציינו במפורש שמבקשים מעל המחירון.

שילמתי מעט יותר על רכב שמור / מתוחזק ביד אוהבת, ולא "יצאתי פראייר".

גם במכירה תמיד מכרתי "מעל המחירון", ותמיד הקונה קיבל תמורה הוגנת לכספו.

ואת הרכב שאני קניתי, קניתי משמעותית מתחת למחירון. למרות שהוא דגם די מבוקש(אין בליסינג), ללא תאונות, ומטופל במורשה.

אם אתה רוצה לשלם יותר אז בבקשה. אבל אני לא משוכנע שזו עצה כל כך טובה ככלל.

פורסם

תסביר בצורה יפה, שהיום המחירון הוא רק המלצה - מכיוון שהרכב יוצא מראש ממחסן היבואן בהנחות משמעותיות.

איזו סיבה למשל, יכולה להיות לך - לשלם מחיר מחירון על שברולט ספארק (לדוגמא), כאשר הרכב נמכר במבצעי 0 קילומטר ב-12K פחות מהמחירון?

הרי אם תבקש לקבל מחירון, אתה תתקרב די בקלות למחיר של רכב חדש - תסביר את זה בעדינות למוכר, תגיד לו שהצעתך היא הפחתה מהמחירון - למשל אם זה ליסינג, אז 30% מתחת למחירון הרגיל - 20% הפחתה על רישום ליסינג, עוד 10% בגלל השוק הגרוע של ימינו.

על רכב פרטי ושמור במיוחד, הייתי מבקש הנחה של 10% מהמחירון, זה הוגן לדעתי.

פורסם
תסביר בצורה יפה, שהיום המחירון הוא רק המלצה - מכיוון שהרכב יוצא מראש ממחסן היבואן בהנחות משמעותיות.

איזו סיבה למשל, יכולה להיות לך - לשלם מחיר מחירון על שברולט ספארק (לדוגמא), כאשר הרכב נמכר במבצעי 0 קילומטר ב-12K פחות מהמחירון?

הרי אם תבקש לקבל מחירון, אתה תתקרב די בקלות למחיר של רכב חדש - תסביר את זה בעדינות למוכר, תגיד לו שהצעתך היא הפחתה מהמחירון - למשל אם זה ליסינג, אז 30% מתחת למחירון הרגיל - 20% הפחתה על רישום ליסינג, עוד 10% בגלל השוק הגרוע של ימינו.

על רכב פרטי ושמור במיוחד, הייתי מבקש הנחה של 10% מהמחירון, זה הוגן לדעתי.

המיקרה שהבן שלי קנה נמכרה בערך בכ10% מתחת ליד2 משוקלל וזאת כשהוספתי למחיר הקנייה את עלויות יישור הקו (צמיגים ובלמים קדמיים)

אחי קנה ניסאן נוט בת שנה שנסעה מעט ב7% מתחת ללוי יצחק משוקלל

כך שנראה שהקירוב שלך drsubaru די ריאלי

פורסם

תראה, זה מאוד תלוי. אבל עם השנים הכנתי מקרא כלשהו:

גמיש אבל לא בלרינה - 40%~ (כנראה מולחם משני סובארו ג'סטי)

בעקבות נסיעה לחו"ל - 37-38.5%

לא לחוץ למכור - 33.8-35%

גמיש - 31.8%~

לרציניים בלבד - הכי נפוץ ולכן הכי מגוון - 26.2-19.4%

לא כתוב כלום 18.5%~

לא גמיש - 17.2-15.1%

מחיר סופי - 14%~

מחיר אחרון - 12.4%~

לא מוריד שקל - 11-10.5%~

מי שרוצה מחירון שיקנה מיצחק לוי התמונות מדברות בלי זיוני מוח לא בשבת - 10%

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

התשובה היא שרוב המוכרים מבינים כנראה שיצטרכו להוריד במחיר ולכן מבקשים קצת יותר ממה שהם מקווים לקבל.

זה גם מאד תלוי באיזה שלב של נסיונות המכירה מתקשרים בהתחלה בד"כ יותר קשיחים ועם ההבנה שהשוק לא משהו באה הגמישות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה גם מאד תלוי באיזה שלב של נסיונות המכירה מתקשרים בהתחלה בד"כ יותר קשיחים ועם ההבנה שהשוק לא משהו באה הגמישות.

נכון, בגלל זה חיכיתי כשעלה משהו חדש ליד 2, אבל אחרים לא חיכו :cry:

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• תוכן חדש...