Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי המחירון נועד בעיקר בשביל תביעות ביטוח ,מקרה שגנבו לך את האוטו או חס וחלילה טוטאל לוס ,כדי שתדע כמה לדרוש מהביטוח .

במכירות ביד 2 בשוק הפרטי בין אנשים נהוג להוריד לפחות 5 אחוז מהמחירון.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראה, זה מאוד תלוי. אבל עם השנים הכנתי מקרא כלשהו:

גמיש אבל לא בלרינה - 40%~ (כנראה מולחם משני סובארו ג'סטי)

בעקבות נסיעה לחו"ל - 37-38.5%

לא לחוץ למכור - 33.8-35%

גמיש - 31.8%~

לרציניים בלבד - הכי נפוץ ולכן הכי מגוון - 26.2-19.4%

לא כתוב כלום 18.5%~

לא גמיש - 17.2-15.1%

מחיר סופי - 14%~

מחיר אחרון - 12.4%~

לא מוריד שקל - 11-10.5%~

מי שרוצה מחירון שיקנה מיצחק לוי התמונות מדברות בלי זיוני מוח לא בשבת - 10%

איך זה עדיין לא בנעוץ? :D

בכל אופן, לפעמים בתור מוכר אתה בסוג של מלכוד. נניח שיש לך רכב לא סחיר (וסתם לדוגמה בלי לדרוך על יבלות) מישהו מוכר רנו מגאן. אם תשים מחיר גבוה מדי אף אחד לא יתקשר, אם תשים מחיר נמוך מדי אנשים יסיקו שמדובר ברכב גרוע, צריך למצוא איזה שהוא balance.

ובאופן כללי יש להיזהר, כי לא כל מי שמתעקש על מחיר מחירון מחזיק ברכב טוב. :p (ולהפך).

אגב, את הקליאו שלי מכרתי עם "לא לחוץ למכור" חחח ומכרתי את האוטו ב7.5K כשהמחירון הוא כ5 בלוי יצחק. (אבל היה רכב שמור ברמה הזויה עם 63000 ק"מ).

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בד"כ אני משלם מחירון/או משהו קרוב למחירון אבל על רכבים ששמורים ברמה גבוהה מאוד. ואף פעם לא הרגשתי שנדפקתי מזה או ש-"יצאתי פראייר". גם תמיד מכרתי את הרכבים במחיר הוגן ביחס לשוק, ובטח שהוגן ביחס לפחי זבל מליסינג יד 4, שימכרו במעות חנוכה לסוחר הקרוב.

*כמובן שיש יוצאי דופן. לדרוש 55 אלף מחירון רשמי על ניסאן מיקרה 2014, כאשר חדשה עולה 60 אלף במבצע, זה סתם מטומטם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוכן לשלם מעל למחירון על רכב עם הסטוריה מלאה, בעלים שלא חסך עליה באחזקה ולא עשה כל מיני קומבינות כדי להמשיך לנסוע.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בהמשך לדבריהם של pavlic וdave.

אני קניתי לאחרונה לנסר 2008 (קלאסיק) שמורה בצורה מפחידה ושילמתי מחירון בלי להתווכח שנייה על המחיר.

למה? כי הגיע למוכר, וזאת עם אפס ידיעה לגבי שוק, סחירות וכדו'.

מי שמחזיק רכב ברמה כזאת גבוהה, ושמר על הרכב נקי ומסודר, מגיע לו לדעתי גם בונוס קטן על המאמץ.

כמה מכוניות בדקתי, שעל הנייר ובטלפון הורעפו שבחים ללא סוף וכשאתה בא סוף סוף לראות, מדובר בפח אשפה על גלגלים..

אגב, גם כשמכרתי, קבעתי את המחיר לפי מצבו של הרכב שלי, וקיבלתי בדיוק את הסכום שרציתי.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

שום בונוס,בסך הכול שילמת כסף מראש במקום לקנות בזול ולהוציא את אותו הסכום (ולרוב אפילו יותר מכך)במוסך על יישור קו.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
ואת הרכב שאני קניתי, קניתי משמעותית מתחת למחירון. למרות שהוא דגם די מבוקש(אין בליסינג), ללא תאונות, ומטופל במורשה.

אם אתה רוצה לשלם יותר אז בבקשה. אבל אני לא משוכנע שזו עצה כל כך טובה ככלל.

יש מציאות, ויש הזדמנויות. זה ברור.

אבל בד"כ מנסיוני אנשים שמבקשים מחיר מעל המחירון מוכרים מכונית במצב טוב בהרבה משאר השוק, וההפרש במחיר (5-10%) מעל ה"מחירון" יכול להשתלם לקונה, מאשר לקנות "מציאה" במחיר רצפה ולגלות בדיעבד שהמוכר לא היה פראייר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רבים לא יסכימו איתי אבל אני חסיד של יד וק"מ נמוך.

מעדיף תמיד מעט ידיים ומוכן להוסיף סכום נכבד עבור רכב עם ק"מ נמוך בצורה רצינית ואפילו קיצונית.

שנתון אצלי בחשיבות משנית לעומת ק"מ,מוכן לרדת בשנתון ולא מפחד מרכבים עם וותק.

כמובן שהרכב חייב להיות מטופל.

תומר

פורסם

מעדיף תמיד מעט ידיים ומוכן להוסיף סכום נכבד עבור רכב עם ק"מ נמוך בצורה רצינית ואפילו קיצונית.

תומר

היום ראיתי רכב 2002 עם 130,000 ק"מ שהספיק לשרוף כבר מנוע, רק אז קלטתי שלפעמים עדיף 200,000 ק"מ ושמור.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

אני למשל מאלו שלא מסכימים איתך.

אתן לך דוגמא. ממש חדשה. התחדשתי השבוע והחלפתי רכב. (לאחר ייעוץ עם חברי הפורום-תודה!)

קניתי רכב משנת2011 עם ק"מ גבוה מאוד 200K. (שמור מאוד. ומטופל "לפי הספר")

מנגד יש לחבר שלי שנת 2008 שמור בטירוף עם 80K. (אני קניתי לו אותו אז אני יודע....)

שני הרכבים הם סובארו B4 מדור שונה אני לא יתן לך הרבה זמן לניחושים. אבל הרכב שלי נוסע טוב יותר בכל פרמטר! (כן גם בקירקושים ורעש בנסיעה).

המחיר של שני הרכבים לא כ"כ רחוק אחד מהשני. (עקב הק"מ קניתי את שלי בהוזלה משמעותית מאוד). כמובן שקניתי רכב שטופל במורשה מהרגע הראשון לא קיצורי דרך וחסכנות שאינה במקומה. ואני חושב שלא טעיתי.

אני לא ממליץ לקנות רכבים עם ק"מ גבוה/יד 7 באופן גורף. אבל לקנות רכב עם ק"מ נמוך משמעותית עם הפרש גבוה במחיר לדעתי זו שטות. גם כך רוב האנשים יחליפו רכב כל כמה שנים. וההפרש בין תקלות לרכב שנסע נסועה נורמלית . לרכב של זז מהחניה . הוא די שולי ולא ממש שווה את ההפרש.

פורסם

כי המחיר שלהם כמעט שווה....

והשוותי את זה מפני שהאדון שציטטתי. טען שעדיף שנתון נמוך יותר עם ק"מ נמוך. מאשר גבוה יותר עם ק"מ גבוה.

על זה בדיוק עשיתי השוואה.

זה בדיוק מה שהתכוונתי להוכיח. זה מזכיר לי שחבר קנה קורולה 98 מכוסחת ב8K כי הוא אמין.... במקום לקנות יונדאי חדישה יותר.

כי "אין על האמינות של קורולה". לך תתווכח....

פורסם (נערך)

מספר הבהרות:

כאשר אני קונה רכב עם תקציב מוגבל אני תמיד אחפש את הרכב עם היד הנמוכה ביותר והק"מ הנמוך ביותר.

אם הסכום שהקצבתי ייתן לי שנתון X או שנתון Y שהוא ישן יותר (שנתיים,שלוש בוא לא נגזים) אך עם נתונים של ק"מ נמוך אעדיף את השנתון הנמוך.

עברו תחת ידיי מספר רכבים וההעדפה הזו לא אכזבה.

שוב - חובה שהרכב יהיה מטופל.

נ.ב- אל תשכח - רכב מודדים לא רק במנוע. רכב שעבר 200K לעומת רכב שעבר 70K אך "זקן" בשנתיים לרוב יחזיק בלאי גבוה לשאר המכלולים כמו בולמים,ציריות,פלסטיקה ועוד.

שוב-אני לא מכניס את היוצא מן הכלל,אותם פדנטים שמטפלים ומחליפים כל בורג לפני הזמן.

כאן זה לא אירופה - תחזוקת השבר היא השולטת.

תומר

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

• תוכן חדש...