Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו זה נראה לי בדוק.

ראש המנוע הלך , בסוף כל נסיעה יש קצת טחינה במכסה מילוי שמן בנוסף למעט סימני שמן במים.

אמרו לי אולי זה מים שנמצאים בשמן עקב עיבוי וזות מישום שהרכב בזמן האחרון נסע אחת ליומיים שלושה.

והנשם היה פתוח [סגרתי אותו].

יעצו לי להחליף שמן מנוע ולראות אם ישנם אותם סימנים?????

יש לציין שאין איבוד מים משמעותי ממש זניח .

אני חושש לנסוע אם הרכב ולבצע נזק גדול יותר.

אין סימנים של טחינה על המדיד בכלל.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

חבל לנחש סתם.

יש לגשת למוסך לאבחון מדוייק.

טחינה - תתכן כתוצאה מעיבוי של ימים קרים.

סימני שמן במים - מע' קרור מטונפת.

אבוד מים - נזילה כלשהי.

אך מאד יתכן שכל התסמינים אכן מראים על פריצת מעברים, לכן יש לגשת למוסך לאבחון.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש לציין שהרכב לא מתחמם כלל!!!

להפך אני בנסיונות לפתור בעית קור תמידית

תרמוסטט יש ותקין , יוניט חום הוחלף, יוניט מאוורר תקין ובטמפ" הנכונה.

ועדיין לרכב קשה להתחמם.

כשפתחתי להחליף צינור גומי שמוביל מים לצו"ק האוטומטי, הצינור היה מלא לכלוך כמו גריז .

תארתי לעצמי שזה מכניסת שמן למערכת אינדיקציה נוספת היאסימני השמן במכל העיבוי.

ובמוסך לא יוכלו להתאפק מלעשות לי ראש מנוע $$$$$$$$

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

גם אם המוסך יציע לשפץ ראש מנוע, ניתן לפני השיפוץ לאמת זאת ע"י בדיקה של מערכת המים תחת לחץ, הן כשהמנוע קר והן כשהוא חם. לא סביר שישנה דליפה של מים למערכת השמן דרך אטם הראש או הראש עצמו ללא נפילת לחץ אותה ניתן לראות בשעון הלחץ של מערכת הבדיקה, לפחות באחד משני המצבים שהצעתי (חם או קר).

בקשר לתלונה שלך על מנוע קר, בדוק אם צינור המים המוביל מראש המנוע ומהטרמוסטט לרדיאטור מתחיל להתחמם מיד לאחר התנעת המנוע בבוקר (ממצב קר לגמרי). אם כן, ישנה בעיה בטרמוסטט, אפילו אם הוא הוחלף לאחרונה.

יוסי

פורסם

עד עכשוו מתאורך בלבד לא ניתן לקבוע בוודאות שהלך ראש מנוע( למרות שזה מחלה בסקודה),אך ניתן להבין שהטחינה מקורה, בעובדה שהרכב לא מצליח להתחמם!!

יש לבדוק בחשד לתרמוסטט תפוס במצב פתוח!

לא ברור לי עדיין האם עשית ראש מנוע במוסך ,או שהמוסך לא מתאפק ומעוניין לעשות,

גם ללא צורך??

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קבל תגובה

ראשית לפי נסיוני הרב בסקודה עדין לא הלך לך ראש המנוע.

אתה צריך את מיכל המים עד הסוף (ממש עד הפתח)ולהניע את הרכב,

אם המים יורדים למטה המצב תקין אם המים עולים כלפי מעלה יש חשש שהאטם נפרץ והקומפרסיה דוחפת מים החוצה( הבדיקה מיתבצעת בטורים גבוהים יחסית).

אם אין לך איבוד של מים בכמות של חצי מיכל ליומים יתכן מאד שיש לך נזילה קלה

מאחד החיבורים (סבירות גבוה מחלה של הסקודה -אטם טרמוסטת )

בקשר לבעית האי היתחממות אין לך מה לדאוג כך זה כל חורף בכל הסקודות וזה לא שהרכב לא מגיע לטמ"פ עבודה פשוט השעון חום נקודת ההתחלה שלו מאד נמוכה ולכן ביחס לחום בקיץ הוא לא מגיע לקו ההתחלה ,אצלי זה אותו דבר ובדוק אם מד טמ"פ אלקטרוני הרכב מגיע ל58 מעלות

פורסם

מישום מה סימני הטחינה נעלמו כלא היו עכשיו אין כלום והכל תקין....:shock: .

מישהו יכול להסביר לי מה עברתי.

איך היה טחינה באופן קבוע אחרי כל נסיעה [קצת] . ועכשיו אין

אני מבין שהיו מים במערכת בטח כתוצאה של עיבוי .

השאלה היא האם יכולים להכנס אדיי מים למערכת השמן כתוצאה ישירה לניתוק הנשם מהקרבורטור

והעמדת הרכב ללא נסיעה כשלושה ימים.

ועכשיו שהכל תקין מה לעשות להחליף שמן לעשות פשינג ?

להחזיר חיבור נשם לקרבורטור [האם יש פיתרון אחר עדיף]?

קראתי משהו על סיכוי להתחמצנות השמן כתוצאה מניתוק נשם...למה זה גורם ואיך זה מזיק ואיך מונעים

זאת??

"כשפתחתי להחליף צינור גומי שמוביל מים לצו"ק האוטומטי, הצינור היה מלא לכלוך כמו גריז "

מה לעשות בקשר לזה??

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
כדי לבדוק אם יש ראש מנוע - למה הכוונה?יש לנתק את הסטרטר ולפתוח את מכסה הרדיאטור .

ולהתניע :shock: , אם המים עולים - פריצה באטם ראש

מה שאתה מנסה לתאר זה בדיקת לחץ הפוך, שמתבצעת "קצת" שונה.............

שבת שלום,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

חוץ מלאכול טחינה עם זעתר באבו גוש לא לעשות דבר!\

תפסיקו מלעשות מכל דבר פיל, זה אפילו לא יתוש!

עשיתם סלט עם הטחינה ועם הסטרטר ועם מים שגולשים החוצה, ועם הלחץ הפוך!

אין צורך לעשות מטומה מלבד לשמור על מפלס המים, לנגב את" הטחינה" בסמרטוט,

ולנסוע בשלום!

הכל תקין!

בברכה

צביקה

פורסם

קוקטייל הוא טעים מאד, אבל לא כשמדובר באיתור תקלות והסברן.

פריצה באטם ראש עלולה להחדיר מים למערכת השמן או לאפשר חדירת קומפרסיה למערכת המים או שתי התופעות גם יחד. בדרך כלל לכל סוג מנוע ישנה נקודת חולשה אופיינית, ואופי הנזק נוטה לחזור על עצמו.

במזג אוויר קר ולח נוטה לחות הנמצאת באוויר להצטבר ולהתחבר לשמן המנוע. כשהמנוע פועל בצורה תקינה (נסיעות יחסית ממושכות, טרמוסטט תקין המאפשר למנוע להתחמם כמו שצריך) הלחות הזו מתאיידת ולא רואים אותה. כמו כן בשמנים איכותיים ישנם תוספים מיוחדים המקטינים מאד את יצירת ה'טחינה'. אם הרכב פועל כשהמנוע קר ויש בו שמן זול תיווצר אמולסיה (תחליב) בפקק מילוי השמן ובמכסה השסתומים בכלל. במקרה כזה יש קודם כל לתקן את התקלה או האלתור שגרמו למנוע לעבוד קר ואז לבצע נסיעה ממושכת ולדאוג שהמנוע יתחמם. אם התופעה נעלמת, הכל בסדר.

ללא קשר, כשהמנוע פועל קר מדי, ישנו בלאי מואץ של טבעות האטימה של הבוכנות (רינגים) ושל דפנות הצילינדרים בגלל תקיפה כימית של חומצה הנוצרת בזמן עבודת המנוע, יש חשש לעיבוי של דלק בחלל תא השריפה ודילול השמן וכדומה.

שמח בשבילך שזו לא היתה תקלה ממשית.

יוסי

פורסם
קוקטייל הוא טעים מאד, אבל לא כשמדובר באיתור תקלות והסברן.

פריצה באטם ראש עלולה להחדיר מים למערכת השמן או לאפשר חדירת קומפרסיה למערכת המים או שתי התופעות גם יחד. בדרך כלל לכל סוג מנוע ישנה נקודת חולשה אופיינית, ואופי הנזק נוטה לחזור על עצמו.

במזג אוויר קר ולח נוטה לחות הנמצאת באוויר להצטבר ולהתחבר לשמן המנוע. כשהמנוע פועל בצורה תקינה (נסיעות יחסית ממושכות, טרמוסטט תקין המאפשר למנוע להתחמם כמו שצריך) הלחות הזו מתאיידת ולא רואים אותה. כמו כן בשמנים איכותיים ישנם תוספים מיוחדים המקטינים מאד את יצירת ה'טחינה'. אם הרכב פועל כשהמנוע קר ויש בו שמן זול תיווצר אמולסיה (תחליב) בפקק מילוי השמן ובמכסה השסתומים בכלל. במקרה כזה יש קודם כל לתקן את התקלה או האלתור שגרמו למנוע לעבוד קר ואז לבצע נסיעה ממושכת ולדאוג שהמנוע יתחמם. אם התופעה נעלמת, הכל בסדר.

ללא קשר, כשהמנוע פועל קר מדי, ישנו בלאי מואץ של טבעות האטימה של הבוכנות (רינגים) ושל דפנות הצילינדרים בגלל תקיפה כימית של חומצה הנוצרת בזמן עבודת המנוע, יש חשש לעיבוי של דלק בחלל תא השריפה ודילול השמן וכדומה.

שמח בשבילך שזו לא היתה תקלה ממשית.

יוסי

ליוסי שלום רב!

תרשה לי להחמיא לך על התשובה המקצועית, המפורטת והנכונה ביותר, שנתקלתי עד כה

בשרשור זה!

כל הכבוד

בברכה

צביקה

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

בגולף שלי יש אותה בעיה זה מחלה ככה אומרים המורשים,יש כמו צהוב על הפקק בנסיעות קצרות,ואחרי זה נעלם אפילו בלי לנגב,מים באגזוז זה טבעי כשהמנוע קר,זה מלחות ואדים,ואומרים גם מהשמן הסנטטי.

• תוכן חדש...