Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ביטוח ותביעה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע נכנסה בי מישהי כשיצאה ברוורס מחניה(בלמתי חזק אך לא הספקתי והיא לא ראתה אותי בכלל), העיניין הוא שהיא בכלל לא מודה, ולא יכולנו לסדר את זה ביננו(היא לא מוכנה לתת אפילו גרוש)

עכשיו ברור לי שאני צריך להפעיל את הביטוח, אז הזמנתי שמאי הסדר והוא העריך את הנזק ל2000 ש"ח

עכשיו עומדות בפני 2 אפשרויות:

1. לתקן, ולתבוע את חברת הביטוח שלה, אם היא עדיין לא תודה ללכת לבית משפט, ולהסתכן שלא כל הכסף יוחזר לי...(מה גם שאין לי כסף להוציא על זה עכשיו)

2. לתבוע ללא תיקון (דוח גלובאלי) ע"פ הערכת השמאי, אם היא לא תודה ללכת לבית משפט, ואם אני אזכה אז לתקן

הבעיה היא ששמעתי (וגם קראתי בפורום) שהם תובעים ללא תיקון ע"פ הערכת שמאי, אז הביטוח של צד ג' מקזז הרבה דברים ככה שבסוף אני מקבל ממש מעט כסף אם בכלל...

לגבי האופציה ה1, אין לי כסף לבזבז על זה עכשיו, מה גם שלמרות שהיא אשמה, לא בטוח שאני אנצח...

מה אתם אומרים?

פורסם

כן, יש לי ביטוח מקיף

דיברתי עם הביטוח, הסוכן שלח את השמאי, והציג בפני את 2 האפשרויות שציינתי

לכל אופציה יש לי התלבטויות כמו שציינתי בהודעה המקורית...

אשמח לשמוע מניסיון של אנשים, או סתם מידע

תודה מראש!!!:-)

פורסם

אתה צריך לתבוע את הביטוח שלך , ושחברתת הביטוח שלך תגיש תביעה כנגד צד ג'.

אם תפסיד , אכלת אותה עם היעדר תביעות (הנחה בשנים הבאות) , אבל רכבך יתוקן ע"ח הביטוח שלך.

אם תזכה במשפט , ההוצאות הן על צד ג'.

הסתייגות קטנה - לא ידוע לי מה גובה ההשתתפות העצמית שלך ומה ערכה של הנחת היעדר התביעות.

אם הנזק הוא 2000 ש"ח ,וההשתתפות העצמית שלך היא כ-1500 ש"ח , אין טעם שתתבע את הביטוח ,כי ב-3 השנים הקרובות תפסיד יותר כסף על אובדן הנחת היעדר התביעות.

במקרה כזה - ובהנחה שאין לך מימון עבור התיקון והנזק הוא כזה שניתן לנסוע איתו - נסה לתבוע אותה.

פורסם
אתה צריך לתבוע את הביטוח שלך , ושחברתת הביטוח שלך תגיש תביעה כנגד צד ג'.

אם תפסיד , אכלת אותה עם היעדר תביעות (הנחה בשנים הבאות) , אבל רכבך יתוקן ע"ח הביטוח שלך.

אם תזכה במשפט , ההוצאות הן על צד ג'.

הסתייגות קטנה - לא ידוע לי מה גובה ההשתתפות העצמית שלך ומה ערכה של הנחת היעדר התביעות.

אם הנזק הוא 2000 ש"ח ,וההשתתפות העצמית שלך היא כ-1500 ש"ח , אין טעם שתתבע את הביטוח ,כי ב-3 השנים הקרובות תפסיד יותר כסף על אובדן הנחת היעדר התביעות.

במקרה כזה - ובהנחה שאין לך מימון עבור התיקון והנזק הוא כזה שניתן לנסוע איתו - נסה לתבוע אותה.

אוקיי, אבל אם אני זוכה בתביעה, אני לא משלם את ההשתתפות העצמית, וגם זכאי להנחה על העדר תביעות (כי לא אני הייתי אשם בתאונה)

לא כך?

פורסם

בדיוק כזה דבר קרא לי היום. אחד נכנס בזמן שיצא ברורס דפק לי תפנס הימני מאחור. למזלי זה היה מורה מהבצפר שלי. הסקמנו איתו שכל אחד יתקן את שלו. אישתו רצתה להחליף פרטים וכל זה ובסוף הוא לא רצה כי אמרתי לו שיש לי ביטוח, והוא אשם...

לי זה טוב כי אני היתי בלי מלווה וגם אין לי ביטוח חוץ מחובה וצד ג'.

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם

אז ככה, אצלי בזמן האחרון הסיפורים עם הביטוח לא מסתיימים.

אם יש לך ביטול השתתפות עצמית, אז על תחשוב פעמיים, ושהביטוח שלך ישלם, ותתדאג שהם יתבעו את הצד ג; שלה כשי שהפריימיה שלך לא תעלה.

עם יש לך השתתפות עצמית, שכמו שנאמר יכולה להגיעה ל 1500 ש"ח, אז תתאג לתקן לבד, ותגיש כבר עכשיו(תתייעץ עם הביטוח שלך)תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, עם זה קרה כמו שסיפרתה, לא מאמין שלא תזכה.

אבל אם אין באפשרותך לתקן בכוחות עצמך, אז תתבע רק על סמך דו"ח שמאי.

אבל לתבועה חובה, אסור לתת למקרים כאלה לעבור בשתיקה.

אני כבר יש לי 3 משפטים שאני צריך להופיעה בהם. אחד על קנס שלא מגיעה לי בגרוש, אחד על תאונה שהיא טוענת שזה באשמתי, והשלישי זה נגד העיריה על מכסה ביוב פתוח.

בזמן הקרוב לא יהיה לי משעמם זה בטוח :)

פורסם

בוא אני אספר לך רגע סיפור קטן על תאונות, ביטוח ותביעות קטנות... לא לגמרי קשור לנושא שלנו אבל לא יכולתי להתאפק -

סיפורי (התסכל) מתחיל ביום קיץ שבו נסעתי ברחובות נתניה ליציאה ממנה לכיוון תל-אביב, לקנות רדיאטור למזגן. מאזדה 323 נהוגה ע"י אישה זקנה ולא חביבה שהיתה צריכה כבר מזמן להשאיר את הרישיון שלה בחלון ראווה (של מוזיאוון) עמדה בצד ימין של הכביש צמודה למדרכה, עם אורות ברקס. אני האטתי קצת והמשכתי לנסוע. כאשר אני כבר הגעתי אליה (פגוש קדמי שלי ופגוש אחורי שלה מקבילים) היא פנתה שמאלה (כדי להכנס לחנייה שלה שהייתה בצד השני של הרחוב - היא חכתה שהשער יפתח) עליי!! ניסיתי לברוח שמאלה אבל כמובן שכבר היה מאוחר מדי. הנזק? מעיכת הכנף הימני קדמי, מעיכה + שיפשופים עצבניים בדלת נוסע קדמית - נזק של 1500 שקל בערך. אני כבר בלמתי ועצרתי כמה מטרים אחרי (לא נסעתי מהר במיוחד). עכשיו היו הרבה חילופי דברים, מי אשם וכו' היא התעקשה שהיא לא אשמה, דיברה גם עם אבא שלי (הוא בעל הרכב) וכו' - שום דבר לא עזר, היא נשארה בדיעתה. טוב, דיווחנו לביטוח, הביטוח שלי שלח לה מכתב שלפי תיאור התאונה היא אשמה ועליה לפצות את חברת הביטוח כדי שתפצה אותי. היא התעצבנה כנראה והחליטה לתבוע אותנו בבית משפט לתביעות קטנות... חוצפנית. אוקיי, הלכנו למישהו מהעבודה של אימא שלי (משטרת התנועה הארצית) בוחן תנועה שלומד להיות עורך דין (כנראה תובע משטרתי או משהו) והוא הכין לי כתב הגנה מסודר ומנוסח משפטית (בעוד שכתב תביעה שלה היה מלא בשטויות נוסח "אני אישה זקנה חולה וערירית" וכו' וכו' וסיפורי סבתא על הנהגת הותיקה והזהירה והנהג הצעיר והפרוע). לאחר מכן הלכנו צעד נוסף ותבענו אותה תביעה שכנגד, כדי לקבל את הכסף שאנחנו השקענו על התיקון ולא רק שלא נצטרך לשלם לה. עשינו שיחזור של התאונה עם הרכב שלי והרכב של ההורים שלי, הדפסתי בעבודה במדפסת לייזר צבעונית ואיכותית, הגשתי לבית משפט יחד עם כתב תביעה שכנגד + קבלות וכו'... בקיצור השקענו.

מגיע יום המשפט - נכנסים, אני באתי עם אבא שלי כי הוא בעל האוטו, חילופי דברים קצרים, כול אחד תיאר לשופטת מה היה וכו' כו'... השופטת סיכמה שיש כאן שתי גירסאות (היא טענה שאני חתכתי אותה כשהיא כבר הייתה באמצע הפנייה. והכי אוכל אותי שכשהיא דיברה פעם אחת עם אבא שלי והודתה שהיא לא ראתה אותי בכלל אלא התעסקה עם הידית הילוכים...) ושהיא ממליצה על פשרה. אבא שלי הסכים לפשרה, ההיא הסכימה לפשרה, השופטת אמרה זה ישלח לכם בדואר תוך שבוע.

שבועיים אח"כ הגיע מכתב מביה"ש - השופטת מקבלת את הגירסא שלה, אני צריך לשלם לה 1300 שקל... :shock: (היא תבעה 2500 והביאה קבלות רק על 1500 ש"ח). נו מה תגידו על זה? איזה מין שופטת מטומטמת זו?? בן אדם עושה פנייה בלי להסתכל בכלל, ואם זה היה רוכב אופניים/אופנוע? ואם זה היה ילד? היא הייתה הורגת אותם! במקום זה הנבלה הזו צריכה לקבל ממני 1300 ש"ח... :x

זה צדק??? שתלך ל#$%#$&&^*@

אין לכם מושג כמה שזה מקומם אותי ומתסכל אותי... :?

נ.ב.

אי אפשר לערער... למי שחשב על זה, בגלל שהסכמנו לפשרה...

פורסם

כמה מטומטמות בתיק משפטי אחד... והכי גרוע שהשקעת. מדפסת לייזר !

בפעם הבאה - זכור להדפיס במדפסת דיו בלבד , כדי לשפר קצת את ההרגשה , וזכור שלכל סיפור יש שלושה צדדים.

שלי , שלך , והאמת...

לפותח השרשור.

אם תתבע את הביטוח שלך ,ולאחר מכן תצליח לקבל את הכסף מצד ג' - הרי שהתביעה מתבטלת , ותהיה זכאי ליהנות מהנחת היעדר התביעות בשנים הבאות (שוב ,אך ורק אם בסופו של תהליך התשלום לא יחול על חברת הביטוח שלך).

פורסם

שמר, התכוונתי לזה שהגשתי לבית המשפט תמונות של שיחזור התאונה, באיכות גבוהה, עם צילום של איזור התאונה (היכן היא עמדה, הכניסה לבית שלה וכו'...).

אתה יודע מה, גם אם יש הבדל בין הגירסאות תסכים איתי שלא משנה מה, בן אדם שפונה, סוטה מנתיב נסיעתו, מתחיל לנסוע מעמידה וכו' צריך להסתכל לפני זה, לבדוק שהכביש/נתיב/דרך פנויים, לאותת... לא לבצע את הפנייה על אנשים... לזה אתה מסכים? אם לא היה כ"כ מאוחר היה נכנס הרבה יותר לפרטים ואם היה בא לך (אם זה היה מעניין אותך בכלל [ואם אפשר בלי תגובה צינית לזה, בבקשה]) הייתי שולח לך את הכתבי הגנה ותביעה שלי ושלה ונראה אם עדיין היית חושב אותו דבר.

פורסם

היא כבר לא תשתכנע לצערי... :-( וגם אם כן זה כבר לא ישנה...

סתם, זה פשוט מסוג הדברים שיכולים לשגע... זה פשוט מפוצץ אותי מבפנים, אבל אין מה לעשות... לשלם לה את הכסף, להמשיך הלאה ולנסות לנהוג קצת יותר בזהירות.

תודה על האוזן קשבת... :wink:

פורסם

זה בערך מה שקרה לי ביום שישי, אני אשם בגלל טעות של מבוגר שלא יודע לנהוג ומטייל מצד לצד על הכביש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

DRX, פשוט לא יאומן הסיפור שלך, מרתיח גם אותי...

איך הסכמת לפשרה כאשר אפילו לא ידעת מה היא?

בכל אופן, יש מצב שגם במקרה שלי היא תשנה את הגירסה ותטען שאני אשם...

בסוף החלטתי לתבוע את חברת הביטוח שלה (דרך חברת הביטוח שלי) ע"פ דוח שמאי (ללא תיקון קודם),

אחרי גג 30 יום אני אמור לקבל תשובה מחברת הביטוח שלה (יש מצב שהיא תיהיה שלילית כי הפוגעת לא מוכנה לשלם גרוש ובטח שלא השתתפות עצמית) אם התשובה אכן תיהיה שלילית נלך לבית משפט...

פורסם

כן גם אני לא מבין... השופטת הזאת הציגה את הפשרה כאילו זה דבר נשגב ונפלא ושני הצדדים יוצאים מרוצים וכול מיני שטויות בסגנון... ואני ואבא שלי כמובן לא רצינו להראות כמו ששים לריב וויכוחים משפטיים אז אמרנו יאללה שתהייה פשרה... חשבנו שהשופטת תחליט שהיא תשלם לנו ואם לא אז מקסימום שכול אחד ישלם את הנזק שלו (שזה גם לא נורא כ"כ...); אבל לא ציפינו לתוצאה כזו... :cry:

• תוכן חדש...