Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים אז ככה שמי הוא נתי אני חדש בפורום בן 19

יש לי סיאט איביזה שנת 89 מנוע 1500 קרבורטור כפול

אתמול שמתי אותה במוסך לעשות פקום ראש האוטו היה לפני כן של אימי והיא הרסה אוטו

אז קניתי אותה ממנו ואני מתקן אותו ..

האוטו ללא שום שיפורים בצבע לבן שנהב עם שריטה בבאמפר האחורי ימני ומכה בגודל גולה בדלת השמאלית..

רציתי לדעת אם ולמה וכמה שווה לשפר אותה..

האוטו מבפנים מגעיל אותי כל הפלסטיק מתפרק ההגה כזה מגעיל הידית הילוכים נמחק לה המספרים היא נראית כמו ז*ן (חחח) האוטו עבר 190 אלף אני לא יודע אם שווה לי להשקיע תעזרו לייייייי

אני רוצה לעשות אותה מהירה ויפה זהו זה..

אז ככה מה שעולה לי בראש..

חיצונית- באמפר אחורי וקדמי יפים (לא מונמכים) פלוס גריל רשת ולצבוע את האוטו בשחור מטאלי מבריק

פנימית - להחליף הגה לוח שעונים ריפודים ידית הילוכים שטיחים מטאלי מאוטו דיפו ודוושות דמוי ברזל עם חורים

מנוע ויציבות - מטלים נמוכים גאנטים וצמיגים עבים לפחות 16-17 אינץ מגנזיום

אגזוז לחץ מהסעפת של המנוע להגדיל את הצול של המנוע לנפח גדול יותר

זהו בסך הכול .. ומערכת לאוטו אני יסדר במשך הזמן ...זה כבר לא בעיה ..

אני רוצה שמישהו יגיד לי מה שווהלי לעשות וכמה זה בערך יעלה לי כל מה שפירטתי כאן תודה ח'ברה..!!

מוכר סיאט איביזה טורבו ! 89 מנוע 1500 ! ! !

עברה 190 אלף

פורסם

יש לך הרבה מאוד השקעה. וזה הרבה מאוד כסף, אם אתה ממש מאוהב ברכב לך על זה.

אם לא שיפור של המנוע עצמו יעלה המון כסף קח את זה בחשבון.

אי אפשר להעריך את הסכום כי אין סוף לאפשרויות.

סתם משהו קטן לתת לך לחשוב, חברי שמאוהב עד טירוף בסיטרואן AX שלו , החליף מנוע + אלף ואחד שינויים פנימיים במנוע עצמו (המנוע הוחלף מ 1400 קרבורטור ל 1600 הזרקה! שינוי מאוד מאוד יקר).

כל החלק הפנימי של הרכב נמצא במצב מדהים יחסית לשנה של הרכב (89) ע"י עבודה עצמית שלו מה שחסך הרבה מאוד כסף.

לא הוחלפו ג'אנטים (מחליש את הרכב בצורה ניכרת + שינוי אחיזה לא רצוי). לכן לא מומלץ להגדיל ג'אנט במיוחד לא ברכב שלא משופר בצורה ממש אבל ממש רצינית.

הרכב כיום אחרי השקעה של (ואני מעריך) 30,000 ש"ח מינימום! נראה ממש טוב , נוסע עוד יותר טוב (עושה הרבה רע לאימפרזות טורבו וכו') וכמובן יחסית אמין יותר מרכב בעל קרבורטורים (כיוונים למיניהם שדורשים זמן דיוק ומיומנות רבה וגם אז לא מגיעים אף פעם ל 100% ויש דיי הרבה בעיות עם זה ).

תחשוב טוב טוב על הסיפור ההוצאה יתכן ולא תצא לך 30K אבל שתבין לצורך העניין איפה זה מתחיל ויכול להגמר,

כל החלקים הפנימיים אפשרי להשיג מפרוקיות בזול יחסית , אבל כל נושא המנוע הוא מאוד מורכב ויקר. השאלה היא לאיזה כיוון אתה הולך.

וכמובן 30K זה פי 5 יותר יקר מהרכב עצמו, ושוב זאת הערכה מאוד נמוכה למה שהרכב עבר.

צירפתי תמונה דיי ישנה אבל מעודכנת למראה חיצוני + פנימי של הרכב (המנוע הוחלף וגם הג'אנטים לקלים יותר).

sending image.JPG

sending image2.JPG

פורסם

הפלסטיקים המתפרקים היא מחלה ידועה של האיביזות מהדור הראשון. באיביזה שלי (מודל 93) אין כמעט פלסטיק אחד שנשאר שלם...

לדעתי מדובר ברכב עם פוטנציאל "שיפורים" גדול. אני מאוד אוהב את הנסיעה על האיביזה, למרות שיש רבים שיחלקו על דעתי.

בכל מקרה, אם ברצונך לשדרג את תא הנוסעים של הרכב, בדוק אפשרות לשדרג לתא נוסעים של איביזה מהשנים 91-93. בשנים אלו עברה האיביזה מתיחת פנים קלה, ותא הנוסעים עודכן קלות. פחות מתכת חשופה, יותר פלסטיק ומראה טוב יותר.

לגבי ידית ההילוכים והדוושות - בכל חנות שיפורי רכב תוכל למצוא ידית חדשה ו"ספורטיבית", וכנ"ל לגבי הדוושות.

גם אני חשבתי לעשות "פרויקט שיפוץ איביזה", והתחלתי לברר בנוגע להשתלה של מנוע גדול יותר ומוזרק, כזה שהיה באיביזה ספורט. העלויות של דבר כזה, כולל שיפוץ כללי לרכב, מטורפות! כמה עשרות אלפי שקלים, בלי לשים לב יותר מדי.

ולאורן שהציע לקנות איביזה ממודל 94 - בכסף שהוא ישקיע סביר להניח שאפשר לקנות איביזה ממודל גבוה אפילו יותר. לא שווה את הכסף, לדעתי. האיביזות החדשות יותר לא שוות את הכסף לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני שאתה מתחיל לשפר את הרכב שלך, קודם תדאג שיצא מהמוסך, ויסע כמו שצריך...

תתחיל ביישור קו מקיף שיעלה לך כמה מאות שקלים, תחליף צמיגים לגודל המקורי (צמיגים רחבים יותר רק יגדילו את צריכת הדלק), תמשיך עם החלפת בולמי זעזועים (במידה וצריך) ותהנה מהרכב הזה כמות שהוא.

אל תעשה מהרכב מה שהוא לא.

כתחבורה יומיומית עירונית ובינעירונית הרכב הזה מצויין... אני חרשתי עם הרכב שלי את כל הארץ מצפון ועד דרום, בכבישים סלולים ובשבילי עפר, והוא לא ראה מוסך פעם אחת במשך שנתיים פרט לטיפולים תקופתיים ותחזוקה מונעת...

זה רכב זריז מאד, ויכול להיות די מהנה...

אם תפסיק לחשוב כמו ילד קטן שרוצה לתת ברכבות, או להביא בגילגולים... תוכל להפיק מהרכב הזה את המיטב (מבלי שיתפרק לך בדרך).

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לנתי שלום רב! מה שעלייך לעשות כשלב ראשון הוא כך:

יש להוציא את הרכב מהמוסך , להתפלל שהניתוח אולי הצליח, אבל החולה מת!

לבצע נסיעת מבחן עם הרכב , להתרשמות ראשונית, לעקוב בחודש הבא אחרי, סימני אכילת שמן,

אשר יתבטאו בתצרוכת שמן גבוהה, ובעשן לבן/ כחול, לעקוב אחרי התחממות הרכב, כל התחממות לא סבירה לחזור למוסך מייד,לבדוק כל יום לפני התנעה ראשונית שמן ומיים, ובבוקר גם לבדוק עשן , במידה והעשן שחור בבוקר בעייתך, בצוק האוטוי שבקרבורטור, הכנס למכון קרבורטורים,

וסדר זאת!

רק לאחר כחודש עד חודשיים מהתיקון , לאחר שתתרשם שהרכב תקין מבחינת מנוע,

החל לבדוק מצב הצמיגים, הבלמים וההגה, נצל ההזדמנות שהרכב במוסך, לבצע ישור קו בנושא הזה!

רק לאחר מכן התחל בשדרוג הרכב , כמו החלפת הדש בורד, התקנת מערכת סטריאן שתפוצץ לשכנים את הראש, הרכבת מנורות ניאון כחולות ספוילרים, טסות גאנטים מגנזיום ועוד... !

דווח בפורום עם קבלת הרכב במוסך, לאחר תיקון הראש מנוע , אם הניתוח הצליח..!

בברכה

ובנסיעה

בטוחה!

ובברכת ברוך בואך לפורום!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב אז ככה חבר'ה דבר ראשון ואלה נראה אחלה פורום עם אחלה אנשים

טוב לדעת שיש כזה פורום...

דבר שני אני מת לעשות מהאוטו הזה מה שהוא לא .. כמו שאחד כאן אמר ..

אני רוצה להשקיע מצידי 20-30 אלף לעשות אותו משהו נדיר..

אפילו כמו שאמרו להחליף מנוע מ 1500 קרבורטור ל 1600 או 1800 הזרקה..

אין לי בעיה ממש לעשות את זה ..

אני לא אומר שיש לי כסף כמו מים אבל אני עובד וגר עם ההורים ככה שאין לי הוצאות בכלל מכל המשכורת שלי חוץ מסגריות אין לי הוצאות (חחח ) עוזר קצת לאמא ואבא אבל תוך כמה חודשים ספורים אני יכול לעשות מהאוטו הזה מה שהוא לא..

ודבר שני חברים אני לא מהחבר'ה הפוזאיסטים אני לא הולך לעשות מהאוטו הזה מכוער עם אולטרות וניאונים וספוילרים אני לא רוצה פוזה..

אני רוצה ביצעוים ובשקט .. אני כמו שאומרים אוהב את ה (קלין לוק) של האוטו שזה אומר בשבילי

אוטו בצבע אחיד בלי מדבקות בלי שום דבר חיצונים שמשנה תאוטו רק פנסים יפים צבע יפה

אגזוז מבריק גאנטים מגנזיום מבריקים בלי חלונות שחורים בלי כל הזבלה הזה..

שיראה יפה ונקי ושיתן ביצעוים כמו שצריך ..

אני יודע שלאוטו הזה יש פוטנציאל אדיר בגלל זה אני רוצה להשקיע עליו ..

אני לא רוצה לקנות אוטו יותר חדש אני רוצה להשקיע עליו ואלה אני מאוהב בו ..

כמו שאומרים ..

אני באמת יעשה מה שאמרו לי כאן אני יתחיל עם בדיקת האוטו בנסיעת מבחן...

ועוד דבר שיש לציין אני לא ממש מבין בכל העניין של שיפורי רכב אני כמו כולם יודע מה זה אגזוז לחץ מקדש טורבו גיר מקצועי וזהו פחות או יותר במנוע אני גם לא הכי מבין יודע לבדוק מים ושמן (לא עד כדי כך :-P ) אבל לא מבין במובן של "שיפורים" וכו אז תסבירו לי מה זה בבקשה יישור קו מה המטרה של זה ומה זה עושה..

עוד משהו שיש להוסיף אני מהמרכז והמטרה שלי היא לעשות מהאוטו הזה חיית ביצועים אני רוצה אוטו מהיר יציב על הכביש בואו נגיד שאני רוצה להגיע לרמה של ה AX שהראו כאן בתראד הזה..!!

מתי שהוא אני יגיע לאט לאט אבל איך מתחילים ובמה???

תודה לכולם!!!

עברה 190 אלף

פורסם

אני יודע שלאוטו הזה יש פוטנציאל אדיר בגלל זה אני רוצה להשקיע עליו ..

לכל רכב יש פוטנציאל אדיר.

כדי להפוך את הרכב הזה למפלצת, תצטרף עשרות אלפי שקלים, והוא עדיין יהיה נחות ממכוניות אחרות, מקוריות, שמראש תוכננו ע"י המהנדסים שלהם למטרה הזו.

חבל על הכסף שלך.

תקנה אוטו ספורטיבי וזהו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ועוד דבר שיש לציין אני לא ממש מבין בכל העניין של שיפורי רכב אני כמו כולם יודע מה זה אגזוז לחץ מקדש טורבו גיר מקצועי וזהו פחות או יותר במנוע אני גם לא הכי מבין יודע לבדוק מים ושמן (לא עד כדי כך :-P ) אבל לא מבין במובן של "שיפורים" וכו אז תסבירו לי מה זה בבקשה יישור קו מה המטרה של זה ומה זה עושה..
אגזוז פריפלואו (FREE FLOW) - (לא אתייחס לאגזוז לחץ). כשמו כן הוא - מע' פליטה בעלת זרימה חופשית, המצמצמת את התנגדותה לפליטת המנוע. שיפור מע' הפליטה לסוג שכזה יגרע מהרכב פחות כוח ובפועל 'יעלה' את הספק המנוע בכמה כ"ס בודדים.

מגדש טורבו - (לא מקדש) התקן אשר דוחס אויר אל המנוע, מה שגורם להכנסת יותר דלק למנוע ובפועל לפיצוצים חזקים יותר, משמע יותר כ"ס. המגדש יכול להוסיף כמות נכבדת של סוסים למנוע, אך עלותו רבה והתקנתו על רכב שכזה היא חסרת תועלת - לא נראה לי שהמנוע יעבוד עימו טוב למשך הרבה זמן.

גיר מקצועי - אולי כוונתך לגיר אשר בעל יחסי העברה שונים, המתאימים למנועים הגדולים יותר. בהחלפת המנוע יש גם להחליף את הגיר, ע"מ שיחסי ההעברה יהיו אופטימליים לנפח המנוע הספציפי, ע"פ הגדרות היצרן.

יישור קו - הדבר הקריטי ביותר בשבילך כרגע. יישור קו משמעו הבאת הרכב למצב מכני סביר והשלמת כל הטיפולים אשר זקוקים להבאתו למצב כזה. ז"א החלפת כל השמנים, פילטרים, רצועת התזמון, הבלמים, המצתים וחוטיהם, ועוד.

יישור קו הינו הדבר שהכי דחוף לך לעשות מהסיבה העיקרית שברצונך שהרכב יהיה במצב סביר ולא יצוצו בעיות רציניות כפטריות לאחר הגשם, ויישור קו הוא הדבר הבסיסי ביותר למנוע בעיות שכאלו.

בנוסף, כמובן שעליך קודם כל להביא את הרכב למצב תקין וסביר לפני שאתה מתכנן להפכו לחיית ביצועים.

זהו בכללי ובפשטות יתרה.

אשמח לעזור עוד!

שבת שלום ולילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אגזוז פריפלואו (FREE FLOW) שיפור מע' הפליטה לסוג שכזה יגרע מהרכב פחות כוח ובפועל 'יעלה' את הספק המנוע בכמה כ"ס בודדים.

ללא שינוי מערכת יניקה ופליטה מלאה, כולל הזרקה - לא ייתכן כלום. (ואולי אפילו יוריד מומנט).

מגדש טורבו - לא נראה לי שהמנוע יעבוד עימו טוב למשך הרבה זמן.
חוץ מהמנוע - השלדה, מכלולי ההנעה (ציריות), גיר וקלאצ' לא יעמדו בעומסים (גם הנהג).

גיר מקצועי - ע"מ שיחסי ההעברה יהיו אופטימליים לנפח המנוע הספציפי, ע"פ הגדרות היצרן.
אין קשר בין נפח מנוע ליחסי ההעברה.

לא ברור לי מה "מקצועי" בגיר.

יש גירים ייעודיים לרכבי מירוץ, יש גירים שאמורים לעמוד במומנט גבוה.

אם אתה שואל לפני שאתה עושה - קיבלת תשובה.

כמו שאמרתי קודם - חבל על הכסף שלך.

תקנה אוטו ספורטיבי וזהו.

אם אתה שואל כדי ללמוד - חפש במנוע החיפוש של הפורום. יש שרשורים שאפשר ללמוד מהם הרבה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

רז, סה"כ ניסיתי לענות לשואל על שאלותיו בנוגע ל'שיפורים' אלו, בכלליות!

הסברתי לו נושא במשפט רק ע"מ שיבין את הרקע הכללי.

לא התכוונתי בהסברים ביישומם דווקא באיביזה, אלא בכלליות (למרות שנתתי הערה קטנה על כל שיפור, ע"מ שיבין את ההשלכות על רכב זה).

וגם אני לא הבנתי את פשר הביטוי "גיר מקצועי", הנחתי שמדובר בגיר המותאם למנועים בעלי הנפח הגדול יותר, הרי מה כבר יכול להיות מקצועי בגיר?

ולמנועים גדולים יותר בדר"כ ישנן ממסרות בעלות יחסי העברה המותאמות להם בצורה טובה יותר, לא?

כך גם בGTI אם איני טועה.

כמובן שהערותיך נכונות, ועדיין יש מה להוסיף, אך סה"כ עזרתי בקצרה ובתמצות לשואל, הנראה אובד עצות בנושאים אלו.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ואם אני ישים לאוטו הזה מנוע של איביזה 1800 הזרקה??

אני יעשה השתלה כמו שאומרים למנוע הזה ואז יתחיל לשפר אותו !?

בנתיים אני רק יחליף מתלים ודברים שלא קשורים למנוע כדי שבזמן שהחליף מנוע לא הצטרך שוב להחליף מתלים ודברים כדומה ..

כמה עולה בערך להשתיל מנוע 1800 במה זה כרוך ומה הדברים שנגריים אחרי זה ! משמע .- מה עוד הצטרך לעשות ומה עוד הצטרך להחליף אחרי שאני ישים כזה מנוע?

עברה 190 אלף

פורסם

וואלה מצטער לבאס אבל אולי תוותר?

בכל אופן אם תרצה להתחיל בקטנה פה ושם יש לי 2 סעפות יניקה מיוחדות,נפרדות,ככה תוכל להתקין 2 קרבורטורים !!

פורסם

לא נראה לי שעזרת לו.

לעזור לו לזה להגיד לו לרדת מהרעיון.

לשפר את הרכב שלו ברמות שהוא רוצה יעלה כמו אמפרזה טורבו משומשת.

אחרי שהוא ישקיע עשרות אלפי שקלים - הוא ישאר עם איביזה, שאולי היא חזקה, אבל נחותה ולא בטיחותית מכל רכב אחר מקורי שהיה יכול לקנות באותו הסכום, וזה עוד לפני שבכלל מתייחסים לבעיות הרישוי של קומבינה מגוחכת שכזו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...