Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני פונה לחברי הפורום כמוצא אחרון לאחר שדי נואשתי מהבעיה.

אני לא אלאה אתכם בפרטי השתלשלות האירועים, אלא אציג את הבעיה כפי שחוויתי אותה.

אז ככה: יש ברשותי פולו טרנדליין 2003 16V ידנית עם 118000 קמ'. מזה בערך חודשיים וחצי, תמיד כשאני מניע את הרכב בימי קיץ חמים, בדרך כלל בין השעות 13:00-17:00 פלוס מינוס, עולה מכיוון המנוע רעש חזק וצורמני מן שילוב של חריקה ויניקה, לבערך חצי דקה ולאחר מכן הרעש החזק נרגע ונשאר רעש חלש יותר עם חספוס לא אופייני לרעש הרגיל של הרכב. במידה ונוסעים ברכב עם הרעש הזה הסטארטר נשרף לחלוטין. בפעם הראשונה שזה קרה הרכב כבה באמצע הנסיעה ועלה הרבה מאוד עשן ממכסה המנוע. לעומת זאת, בשתי הפעמים האחרות שנשרף הסטארטר היה רק ריח של שרוף אבל ללא עשן. דבר חשוב מאוד שיש לציין! בשעות הערב או בשעות הבוקר לפני שהרכב קולט את כל החום, או בחורף הרכב עובד מושלם. מה גם, שפעם אחת בשעת צהריים חמה לאחר שנשמע הרעש העברתי את הרכב למקום מוצל ולאחר חצי שעה הנעתי והרעש חלף. כמובן שפניתי למוסך הקבוע שלי שאין לו מושג מה הבעיה. בהתחלה חשבו שהרעש מגיע ממותחן תקול שהוחלף, אך הבעיה נותרה בעינה. דבר נוסף, שמוכיח שהרעש מהסטארטר, לאחר שהסטארטר נשרף ואני מניע את הרכב בדרדור הרעש נעלם לחלוטין. הלכו שלושה סטארטרים עד עכשיו ואין פתרון. למישהו יש רעיון?

מצ"ב, וידאו עם רעש המנוע התקין, בערב והרעש הלא תקין ביום.

https://www.dropbox.com/s/mpjtlt6d17ewmjb/VID_20160518_001313.mp4?dl=0

בתודה והערכה מראש

פורסם

אתה יכול אולי לפרט יותר איך נראים הסטארטרים התקולים?

האם יש שחיקה של הגלגלי שיניים,פיח שחור על הסליל,פיצוצים,סימנים של התכה או כל דבר שנראה חשוד?

תמונה גם תעזור

פורסם

כן, הייתה שחיקה מוחלטת של הגלגלי שיניים במיוחד בפעם הראשונה שזה קרה (כשיצא המון עשן). וגם בפעמים האחרות לא היה אפשרי לשפץ אותם. לגבי הקישור, יש שם שלושה סרטונים, מתחת לוידאו יש לך אפשרות לעבור ביניהם על ידי הקלקה ימינה או שמאלה.

פורסם
אני יותר מממליץ לך לקחת את הרכב למוסך רון.

האם הרכב גם רועד ?

(מהמר על גלגל תנופה, אבל איני בעל מקצוע)

היום דיברתי עם המוסכניק בטלפון והוא העלה את ההשערה הזאת..

אבל עדיין לא ברור לי מה הקשר של זה לטמפרטורה בחוץ.

הרכב לא רועד, אבל ניכרת רעידה במוט ההילוכים כשזה קורה.

פורסם

עדין לא מצליח להפעיל את הוידאו,אין לי את הכפתורים המדוברים.

יש לי תאוריה,אחרים יגידו את דעתם:

זה נראה כאילו הסטארטר לא מתנתק אחרי ההנעה והוא משולב לכל אורך הנסיעה משם נובע הרעש והשחיקה של הגגש.

במצב זה הוא משמש כאלטרנטור ונשרף. העשן הגיע אולי מהאלטרנטור או מהמצבר. שווה אולי לבדוק שהמצבר תקין ושלא מתחמם.

הסיבה אולי (אולי!) משהו עם הגגש על גל התנופה,אולי משהו לא תקין שם,כשהרכב חם (בסביבות הצהריים) הגגשים נתפסים.

סיבה אחרת יכולה להיות חשמלית,שמונעת מהסטארטר להתנתק מהגל תנופה.

האם אחרי שהסטארטר נשרף, לא היה רעש גם בצהרים?

פורסם

אחרי שהסטארטר נשרף הרעש הפסיק לחלוטין מיד אחרי.

וגם היום, הנעתי בדרדור את הרכב בשעה שבה הרכב משמיע את הרעש, ולא היה.

פורסם

אני לא בעל מקצוע אבל זה נשמע כאילו הסטארטר לא משתחרר.

משהו לא תקין שם בחיבור בין גל התנופה לסטארטר. או חשמלית או מכאנית.

מה בדיוק גורם לזה קשה לי להגיד.

אני אתן למי שמבין יותר ממני למצוא מה יכול להיות בדיוק הבעיה. אבל לפחות יש לך כיוון.

בהצלחה

פורסם (נערך)

קפוץ לרון

או שבא לך לשרוף עוד כמה סטרטרים.

נשמע שבאמת יש בעיה בגלל התנופה. לא יודע להסביר לגבי הטמפרטורה. משהו כנראה תופס תסטרטר. אולי הגלגל תנופה נטען גם בעקבות הסטרטרים והבנדיקס לא יוצא

sent from another world

עריכה אחרונה על ידי yanivnn
  • תוכן חדש...