Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סוזוקי SX4 שנת 2013.

המדחס של המזגן נכבה ונדלק במהלך הנסיעה.

בבדיקת לחצים הכל תקין.

כשמתחברים למחשב הוא מודיע על חיישן טמפרטורת שמש לא תקין קוד 1504.

האם החיישן שמש יכול להשפיע ולגרום לבעייה זו?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפעמים המדחס נכבה ולא נדלק כמעט כל הנסיעה.

ולפעמים נדלק ונכבה כל כמה שניות.

האם חיישן טמפרטורת אור שמש יכול להיות הבעייה? או חיישן אחר?

פורסם

אותה בעיה בדיוק חוויתי עם סוזוקי ספלאש, וסוזוקי סוופט, שהשכרתי בזמנו.

מזגן חלש ומדחס מתנתק.

כל זה היה קורה בטמפ" מעל 38 מע" ביום. ב-40 מע" ומעלה, כבר היה בלתי נסבל, וכמעט ולא היה עובד.

משום מה בקיה, שזה כמעט אותם מכלולים, המצב שונה.

שמעתי כאן מאיזה מכונאי בכיר על החיישן הארור, אבל לא יודע כיצד, ואם ניתן לעקוף אותו.

פורסם

גם לי בעיה דומה מאוד בסוויפט 2011 (צורה חדשה).

אני נכנס לרכב אחרי שהוא עומד כמה שעות בשמש, חום איימים, מדליק מזגן שם 16 מעלות (בקרת אקלים) ואחרי נסיעה של חצי דקה אני שומע את המדחס שהוא מתחיל כבר להכבה ואז אחרי כמה שניות נדלק שוב.

תקנו אותי אם אני טועה אבל אחרי עמידה של כמה שעות בחום של יולי אוגוסט ואחרי נסיעה של חצי דקה ומזגן על מקסימום קירור, המדחס לא אמור להכבה עדיין.

דבר נוסף שמוזר שהתופעה הזאת ממשיכה כל עוד אני לא יוצא לכביש מהיר/נוסע יחסית מהר יותר בעיר (בהשוואה לסתם ברקס גז בתוך העיר) ואז אני ממש מרגיש את האוויר נהיה קר יותר איך שאני נוסע מהר יותר..

חשוב לציין כשאני נכנס לרכב בשעות הערב ומתחיל נסיעה הכל מעולה ואין שום זכר לתופעות האלה...

האם זה החיישן שמש הזה? איפה הוא נמצא ומה אפשר לעשות?

המלצות לדברים אחרים שיוכלים לגרום לזה??

תודה.

פורסם
גם לי בעיה דומה מאוד בסוויפט 2011 (צורה חדשה).

אני נכנס לרכב אחרי שהוא עומד כמה שעות בשמש, חום איימים, מדליק מזגן שם 16 מעלות (בקרת אקלים) ואחרי נסיעה של חצי דקה אני שומע את המדחס שהוא מתחיל כבר להכבה ואז אחרי כמה שניות נדלק שוב.

תקנו אותי אם אני טועה אבל אחרי עמידה של כמה שעות בחום של יולי אוגוסט ואחרי נסיעה של חצי דקה ומזגן על מקסימום קירור, המדחס לא אמור להכבה עדיין.

דבר נוסף שמוזר שהתופעה הזאת ממשיכה כל עוד אני לא יוצא לכביש מהיר/נוסע יחסית מהר יותר בעיר (בהשוואה לסתם ברקס גז בתוך העיר) ואז אני ממש מרגיש את האוויר נהיה קר יותר איך שאני נוסע מהר יותר..

חשוב לציין כשאני נכנס לרכב בשעות הערב ומתחיל נסיעה הכל מעולה ואין שום זכר לתופעות האלה...

האם זה החיישן שמש הזה? איפה הוא נמצא ומה אפשר לעשות?

המלצות לדברים אחרים שיוכלים לגרום לזה??

תודה.

אצלי בקיה ריו 2010 דיזל אותה בעיה כמו שלך אחד לאחד.

פורסם (נערך)
שלום,

יש לי סוזוקי SX4 שנת 2013.

המדחס של המזגן נכבה ונדלק במהלך הנסיעה.

בבדיקת לחצים הכל תקין.

כשמתחברים למחשב הוא מודיע על חיישן טמפרטורת שמש לא תקין קוד 1504.

האם החיישן שמש יכול להשפיע ולגרום לבעייה זו?

החיישן מודד את כמות אור השמש שהרכב חשוף אליו והמידע הזה בנוסף למידע מחיישנים נוספים נשלח ליחידת בקרת האקלים בכדי לווסת את הטמפ' בתא הנוסעים.

החיישן או החיישנים במקרה ששני חיישנים קיימים מותקנים בדרך כלל בחלק העליון של הדשבורד קרוב לשמשה.

במידה וקיימת תקלה בחיישן בדרך כלל מחשב בקרת אקלים 'לוקח' ערך מסויים של חשיפה לשמש מתוך טבלה השמורה בזיכרון המחשב בכדי שמערכת המיזוג תמשיך לעבוד.

בהחלט ייתכן שתקלה בחיישן תגרום למערכת לא לעבוד בצורה מיטבית.

האם מישהו פירק חלקים מהדשבורד לפני שהתקלה הופיעה ?

האם קיימים חפצים על הדשבורד שפוגעים בחשיפה של החיישן לאור השמש ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם בזמן הבדיקה החיישן לא היה חשוף לאור השמש עלול להופיע קוד תקלה B1504. מומלץ לבצע את הבדיקה שוב פעם במוסך שמכיר את הרכב והתקלה.

ניתן לבצע את הבדיקה גם כאשר החיישן חשוף למנורה של 100 וואט במרחק של כמה סנטימטרים מהחיישן.

פורסם

איפה החיישן הזה אמור להיות? (בסוויפט צורה חדשה) הדבר היחיד שאני רואה זה החיישן אור של התאורה, אני מניח שזה לא אותו אחד...

אגב יש לי מחבר obd2 בלוטות, אני יכול לראות אולי איפשהו את הערך הזה?

פורסם

אז זה בדיוק החיישן תאורה של המצב אוטומטי של האורות, יש מצב שהוא משמש את הבקרת אקלים גם?

איך אני יכול לבדוק את תפקודו? כי מבחינת הפעלה של אורות הוא עובד מעולה... אפילו מדליק את האורות במקטעים של מנהרות...

פורסם

הייתה לי בעיה כזאת בפורד פוקוס (אומנם מזגן רגיל, לא בקרת אקלים), והסתבר שהתקלה הייתה באחת הוונטות של הרדיאטור, שסיימה את חייה.

המאוורר של הרדיאטור (שעליו נמצא גם מעבה מזגן), אחד מתפקידים שלו זה להרחיק חום שנוצר מהדחיסה של גז מזגן. אם החום של המעבה לא מצליח לרדת, כנראה שהבקרת אקלים מזהה שיש תקלה, ומכבה את המדחס, כדי לא לגרום לנזק למערכת, ומדליקה אותו כשהחום יורד.

בקיצור, תבדוק אם המאוורר עובד כשמפעילים את המזגן, אם לא, כנראה שהתקלה שם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אז זה בדיוק החיישן תאורה של המצב אוטומטי של האורות, יש מצב שהוא משמש את הבקרת אקלים גם?

איך אני יכול לבדוק את תפקודו? כי מבחינת הפעלה של אורות הוא עובד מעולה... אפילו מדליק את האורות במקטעים של מנהרות...

למה אתה חושב שזה חיישן של התאורה האוטומטית ?

• תוכן חדש...