Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נוהג בין היתר כל יום בחיפה ויכול להעיד שהרוב כן נוהגים בסדר. אני כמעט ולא רואה מקרים שמישהו מבצע מעשי ביריונות מודעים. מקסימות מישהו לא מאותת או לא יודע לנהוג.

חלק מעינין הבטיחות זה לא להגיד כל העולם אשם ואני בסדר. לנהוג בצורה בטיחותית זה לקרוא רת הכביש ולחזות מהלכים של נהגים אחרים. אם מראש חוזים מהלכים, בפתאום אין מעשי ביריונות. למשל אם אתה רואה מישהו שעוקף ומבין שהוא הולך להכנס לפניך: תאפשר לו - תוריד רגל מהגז, תגדיל מרחק מהרכב שלפניו והוא יכנס בביטחה. ואז אין ביריונות סביבך.

נהיגה זה עינין של גישה. אפשר לנהוג, להתעצבן ולהיות "צודק", ואז הנהיגה הופכת לגהנום או לנהוג רגוע, לקרוא מהלכים של נהגים אחרים, לתכנן מהלכים לפי מה שקורה מסביב ולהיות חכם, ואז הנהיגה הופכת לגן עדן.

כל העינין של הלשנה זה רק כדי לספק עצבים ותסכולים, לסגור חשבונות.

החברה הישראלית לא בנויה לזה כפי שכתב נכון מאוד amiger.

נניח תתחיל להלשין על כל אחד שעיצבן אותך בכביש. זה לא סגירת חשבונות? זה כמובן לא יעבוד כי המשאבים הדרושים לטיפול בהלשנות פשוט לא קיימים, זה כולל את הזמן בבית משפט לטיפוך בכל דו"ח כזה.

כיצד לפתור את הבעיה הזאת?

אז אולי נקצר תהליכים? אם רואים שכביכול העבירה היא מעבר לכל ספק, אז בוא לא נאפשר לערר?

בוא נחסוך עוד קצת ביורוקרטיה ונתן לשוטרים סמכות לשפוט. JUDGE DREDD זוכר? שם זה "עבד".

רגע! אבל אין מספיק שוטרים! מה יהיה לנו? VIGILANTE! מישהו לא אותת? אשם! כדור בראש.

וביי ביי למדינה דמוקרטית. כידוע משטרים טוטאליטאריים לא שורדים לנצח.

זה אף פעם לא עוצר במשהו אחד, כל דבר גורר אחריו דברים אחרים ונכנסים למעגל ללא מוצא.

תפנימו את זה: רק חינוך ואכיפה נכונה הוא הפתרון לבעיות אמיתיות.

כל דבר שבנוי על פחד לא עובד. זה רק מייצר מורדים ואנטיגוניזים. ובסופו של דבר זה מתפרק כאשר יש מספיק מורדים. כאשר יש מספיק אנשים נואשים שאין להם מה להפסיד הכל מתפרק. רגע! אבל זה רק להלשין על עבירות תנועה! זאת תיהיה רק ההתחלה. אחרי זה ינסו לפתור בעיות של זה, ליישם את זה בעוד תחומים. זה אף פעם לא יעצור.

כאשר הדבר בנוי על הבנה, אז אנשים משתדלים לשמור על הכללים כי הם מבינים שזה טוב להם.

למה הרוב כן חוגרים חגורת בטיחות?

1. מפחדים לחטוף דו"ח

2. מבינים שזה לטובתם

3. כי זה מגניב

4. כי ככה יותר נוח לשבת ברכב

כדי לפתור בעיות צריך לחשוב ולא לשים פלסטר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, כבר אין לנו כמעט שוטרים.

יש לנו מתנדבים.

ושוב, זה לא שכולם נוהגים בצורה פראית אבל יש כאלו שכן.

עליהם צריך להתלונן ושיעשו עם זה משהו.

אני לא רוצה שהם יפחדו מקנס אלא שייאלצו להגיע לקורס אזרחות ונהיגה אדיבה במשך כמה חודשים כדי שיפנימו מה שאומרים להם.

אם הם לא יגיעו כי הם פשוט מחרבנים על כולם, ייקחו להם את האוטו וינחיתו קנסות הרבה יותר גדולים.

לא יכול להיות שיש אפילו 1% מהאוכלוסיה שרואה את שאר הנהגים ופשוט אומר לעצמו "לא אכפת לי מהם, אני יותר חשוב ואני אנהג בפראות".

מובן לי שיש פה בפורום לא מעט אנשים שנוהגים בפראות וחותכים (כי "נהיגה ספורטיבית") ואז אומרים "הבעיה הכי גדולה היא אלו שנצמדים לשמאל" אבל בואו נהיה כנים: מי שמפחד מזה באמת, כנראה שנוהג בפראות וחושב שזה ספורטיבי.

ולא, לא כל אחד יקבל קנסות או תלונות.

אם קצין משטרה רואה סרטון שאין בו משהו שמצדיק קנס ואין שם עבירה רצינית, הוא יכול פשוט לא לפתוח תיק.

זה מאפשר סינון של "הלשנות".

אבל אם נגיד 5 אנשים שונים מגיעים להתלונן על אדם אחד ספציפי, אז ברור שיש בעיה עם אותו נהג.

יש לי אליך שלוש שאלות פשוטות:

1) האם אתה חושב שנהג המיאטה בסרטון הזה הוא מסוכן?

2) האם אתה חושב שהוא צריך להיענש על הנהיגה שלו?

3) האם אתה חושב שהסיבה שהעלו את זה היא כנקמה?

[video=youtube;azMe-V63g00]

פורסם

נהג המיאטה עבר על החוק, אין ספק בכך.

אבל...

1. מי שמופתע מהנהג במיאטה לא עושה שימוש במראות.

2. אי האכיפה על הנהג שהתנחל בשמאלי גרם לנהג במיאטה לנהוג כמו שהוא נוהג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מה הקשר להפתעה?

אותי מה שמפתיע זה שהנהג הזה עדיין נוהג כי לא אוכפים את העבירות האלו.

וזה בולשיט ש"מה שגרם לזה זו ההתנחלות בשמאלי".

הוא היה יכול לעקוף את הרכב המצלם מימין, או פשוט להוריד את המהירות.

לא הייתה שום הצדקה לעבור בצורה כזאת, ואתה לא יכול לקשר בין שתי העבירות ולהגיד שהן קשורות אחת לשניה.

זה כמו להגיד למישהי שעברה אונס "אז למה התלבשת סקסי?"

יוצא לי להיתקל באנשים על השמאלי אבל זה לא גורם לי לנהוג בפראות, אז זה לא תירוץ ולא קשור.

שים לב גם שאחרי זה הוא חותך עוד 3 נתיבים בלי איתות ובפראות.

פורסם

ברגע שתאכוף את ההתנחלות בשמאלי כל העבירה הזו שביצע נהג המיאטה הייתה נעלמת כי הוא היה טס בשמאלי.

לך זה לא מפריע שנהגים מתנחלים בשמאלי, לי ולעוד הרבה מאוד נהגים שאני מכיר זה לא רק מפריע זה מעצבן.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

יש לי אליך שלוש שאלות פשוטות:

1) האם אתה חושב שנהג המיאטה בסרטון הזה הוא מסוכן?

2) האם אתה חושב שהוא צריך להיענש על הנהיגה שלו?

3) האם אתה חושב שהסיבה שהעלו את זה היא כנקמה?

1. אני חושב שמי שצילם את הסירטון נוסע לא בנתיב הנכון, לכן השירוקו עקף אותו מימין (זה לא הופך אותו לצדיק), אני חושב שנהג פיג'ו מבצע מעשה של חוצפה ממדרגה ראשונה שהוא נוהג לאט בשמאלי (ועוד כאשר הימני פנוי לחלוטין). זה לא הופך את נהג המיאטה לצדיק, אבל זאת הייתה פרובוקצייה מצד נהג פיג'ו ומי שצילם את הסירטון פשוט לא שמר מרחק (כן, צריך להשאיר מרחק לתמרון גם לרכבים שנוסעים בצדדים).

2. אני חושב לפי הסרטון חייבים להיענש בגלל צורת הנהיגה שלהם: מי שצילם את הסירטון, נהג שירוקו, נהג פיג'ו ונהג מיאטה.

3. כן, כי יש פה מאין עיוות - ראה סעיף 2.

אם אתה רוצה להלשין על אחרים וחושב שזה נכון, קודם תיהיה בסדר בעצמך ונהג לפי חוק. אחרי זה בוא נדון על לשפוט אחרים (אחרת זה משחק מלוכלך וסגירת חשבונות נטו). ומי שצילם את הסירטון יכל למנוע ביריונות אם היה טורח מידי פעם להסתכל במראה האחורית והיה מגדיל את המרחק והיה מאפשר לנהג המיאטה להשתלב בבטחה (להיות חכם ולא צודק).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבעיה בסרטון חמורה יותר מנהג מיאטה מתלהב. הוא לפחות יודע שהוא עושה שטויות, אבל המצלם תקוע בנתיב האמצעי וחושב שזה תקין למרות שכבר נעקף ע"י שירוקו לבנה מימין, שלא לדבר על הפטריוט בפיז'ו הירוקה בשמאלי. הסרטון מתאר מעולה את המציאות העקומה השוררת בכבישי ישראל. כל אחד עושה מה בראש שלו ומאמין שהוא 100% כי היא במהירות המותרת.

הלשנה זה רע. חינוך זה טוב.

הלשנה תביא במקרה הטוב לעומס לא הגיוני על בתי המשפט, במקרה הרע לחברה של אנשים שמתנכלים אחד לשני על בסיס קבוע ואין לאזרחים על מי לסמוך באמת.

אין צורך לפרט למה חינוך זה טוב...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסרטון לא שלי, שיהיה ברור. לקחתי אותו מהשרשור של הסרטונים, שמלא בדוגמאות כאלו.

אתה באמת חושב שזו "מעידה חד פעמית" של נהג המיאטה?

אתה חושב שבכל יום אחר הוא לא מתפרע וחותך אנשים כי לדעתו הם נוהגים לאט מדי?

כולנו יודעים שזה אופי, לא נסיבות.

תאמין לי שאני נוהג על פי חוק.

מקפיד על הימין, מאותת ונוהג באדיבות.

גם רוב הזמן נמצא במהירות מותרת או בגבולות האכיפה שלה.

לא הבנתי את המשפט

3. כן, כי יש פה מאין עיוות - ראה סעיף 2.

פורסם (נערך)

סרטון נהדר שמראה בדיוק את מה שדיברתי עליו!

המצלם והפיז'ו שדדו את הנתיבים שבהם המיאטה והשירוקו היו אמורים ליסוע מהר, ולכן גרמו בהתנהגותם העבריינית להתנהגות עבריינית של נהגים אחרים - שירוקו שעוקף מימין ומיאטה שמבצע תמרון מסוכן, עקיפה מימין, סטיה מנתיב ואי שמירת מרחק.

צלם הסרטון משוכנע שהוא נוסע כחוק, אבל האמת היא שהוא לא. ממש לא. אז הוא אומר לעצמו שלפחות הוא לא מתפרע, אבל לולא הוא והפיז'ו היו עוברים את העבירות הקלות שהם ביצעו - הנהגים האחרים לא היו מבצעים עבירות כאלו בכלל, לא מתפרעים אלא נוסעים מהר בלי להפריע לאיש! כמו בגרמניה!

אז המצלם והפיז'ו משכנעים עצמם שהם מוקפים במשוגעים - מה שנכון, אבל התנהגות כמו שלהם גורמת להתנהגות עבריינית שלהם, שמסכנת את כולם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

יוסי, הבעיה היא לא עם נהג המיאטה, שהוא כמובן נהג מסוכן. הבעיה היא עם הנהגים שחושבים שהם בסדר ושמים פס על כולם בכך שנוהגים לא בנתיב הנכון על פי חוק. זה נהג הפיג'ו ומי שצילם את הסירטון. אני בטוח ששני הנהגים הללו נוהגים כך באופן קבוע.

זאת פרובוקציה שיטתית.

אני חושב שזה שצילם את הסירטון קודם כל היה צריך להלשין על עצמו לפי הצדק. אחרת זה סגירת חשבונות נטו.

בהתחלה לא הבנתי שזה סירטון של מישהו אחר. ערכתי את ההודעה שלי.

ולגבי סעיף 3: בסירטון הזה כולם לא בסדר. להסתכל רק על נהג המיאטה זה לא צודק.

פורסם

הלשנה זה רע. חינוך זה טוב.

על פי מה שאני למדתי בחיים, את נהג הפיג'ו אפשר לחנך אם רק יעשו אכיפת נתיבים.

לא חייבים אפילו לתת קנסות אלא פשוט לעכב ולתת אזהרות, ביחד עם הסבר ואולי עלון שמסביר שוב את המשמעות והחשיבות של משמעת נתיבים.

מצד שני את נהג המיאטה אי אפשר לחנך.

לא אכפת לו מספיק.

הוא ישים זין על כולם ברוב המצבים.

שימו לב שהוא לא רק חתך את הרכבים האלו אלא גם המשיך לעבור נתיבים בצורה מסוכנת אחרי שהוא עבר אותם.

כולנו יודעים שהאגו שלו הוא מה שנוהג, ולא המחשבה על חוקים ועל שיהיה לאחרים נעים בכביש.

הבהרה:

זה לא בגלל שיש לו מיאטה. זה יכול להיות כל רכב.

פורסם

אני חושב שזה שצילם את הסירטון קודם כל היה צריך להלשין על עצמו לפי הצדק. אחרת זה סגירת חשבונות נטו.

אה, אתה מתכוון לסגירת חשבונות על הכביש? סבבה.

אני חשבתי שאתה מתכוון לסגירת חשבונות כי בעל המיאטה הוא שכן שלו שלא נתן לו מלח.

פורסם

ברגע שתחנך את נהג הפיז'ו, המיאטה יטוס בשמאל ולא יהיה שום דבר שיאט אותו, מה שיעשה את זה לא כדאי עבורו לעבור נתיבים בכלל, והופ, נטרלת נהג מטורלל שלא יכול לגרום יותר נזק לאיש. WIN WIN לכולם.

פורסם

נפתח בעבר שרשור שבו עלתה תהיה על נהגים שמשתוללים בכביש אבל ביום יום הם אנשים נעימים מאוד לסביבה.

אין קשר בין איך שאני נוהג לבין היחס שלי לסביבה כשאני לא נוהג.

fiat x1/9

פורסם

לא נכון, פשוט כי נהגים כמו נהג המיאטה מחפשים את הריגושים האלו.

הוא לא כועס על ההפרעה, הוא פשוט מנצל את זה כדי להוריד הילוך ולהעלות לעצמו את רמת האדרנלין.

אם זה לא יהיה לחתוך את הרכבים האלו זה עדיין יהיה מעבר חד בין נתיבים, מהירות גבוהה בהרבה ממה שראוי על פי תנאי הכביש ולקיחת סיכונים מיותרים בכל מני מצבים.

הנהג של הפיג'ו לא תרם לזה אבל ההבדל הגדול הוא שהוא לא מודע לבעייתיות של מה שהוא עושה, בעוד שנהג המיאטה מודע לזה שהוא עושה טרור על הכביש ונהנה מזה.

• תוכן חדש...