Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן היה לי איזה קצר עם המילה הזאת לרגע.

לדוגמא פיאט, המוכר מבקש 21400 לפי מחירון יד 2, אני שיקללתי את המחירון לפי האתר שלהם ויצא לי 24 אלף שקל, קשה לי לקחת ברצינות את המחירון שלהם במצב הזה.

זה ככה גם בלוי יצחק.

כשקניתי את הרכב שלי המחירון המשוכלל שלו בלוי יצחק היה בערך 3K מעל המחירון ה"רגיל", והמחיר שלו היה פחות או יותר בסדר הגודל של הפונטו.

אגב, היה גם הפרש של כמה אלפים בין לוי יצחק ליד2.

המחירונים הם לא כל כך אנדיקציה, כי כמעט לכל רכב יש סיפור שמשנה את המחיר ואז המחירון לא רלוונטי.

זה רלוונטי רק לחברות הביטוח.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המחירון לא יכול להיות מדויק שמדובר במכוניות נדירות עם שוק מאוד ספציפי.

מלבד השונות הסטטיסטית הגדולה המתבקשת במקרים כאלו, חלק מהעניין הוא שלא מביאים בחשבון את ההשקעה הגדולה שיש לשים על מכונית כזאת בשביל שתהיה במצב טוב (ז"א - מחיר השוק על אקזמפלר טוב משקף בתוכו השקעה זאת). גם לא מביא בחשבון את האחוז הגבוה של מכוניות שחוטות או אחרי תאונה קשה שיש בקטגוריה הזאת (אפרופו S2000).

אבל גם עם מכוניות נפוצות יש לפעמים חריגים --

תנסו למצוא פלואנס דיזל פרטית במצב טוב במחיר מחירון (בהצלחה).

טויוטה יאריס או הונדה ג'אז מיד נמוכה ובמצב טוב.

בעבר הונדה סיוויק ידניות במצב טוב (אני מדבר על הדגם שהיה באמצע-סוף שנות ה-90, אוטו משפחתי למהדרין שרק בטעות נחשב לרכב ספורטיבי) החליפו ידיים במחירים גבוהים משמעותית מהמחירון.

כל זה נכון...אם אתה חי ב-2008 :). היום בעיקר המחיר מדבר, וכמעט לכל רכב (גם רכבי שטח חדישים יחסית, ולא אספנות) יש מאות,אםלא אלפי מודעות מכירה.

יש הרבה מנותקי מציאות שדורשים סכומים מופרכים ומוכרים במשך חודשים רבים ואף שנים (לפני שנה וחצי, נפגשתי עם בעל רכב נדיר יחסית, אבל כזה שאפשר גם לייבא מחו"ל די בקלות). המחיר שהוא דרש היה כ-20-30% מהסכום הכולל שהיה עולה לי לייבא רכב כזה חו"ל. הצעתי לו מחיר נמוך יותר בשיעור של 20%. הוא סירב. לסיכום - הוא עדיין מנסה למכור.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הבנתי שמחירון יד 2 הוא פשוט ממוצע של של סכומי המכירה של המכוניות באתר,אני אישית לא חושב שצריך להיתייחס למחירון יד2 כי כשאבטח את הרכב הוא לא יבוטח לפי שוויו במחירון יד 2

בדיוק.

צריך לבטל את מחירון לוי יצחק גם לביטוח, ושכל חברת ביטוח תקבע את המחיר שלה, וכל מבוטח ייבחר חברת ביטוח לפי העסקה הכי משתלמת.

מה שיש כיום זו שחיתות, בה חברה פרטית קובעת מחירון שקובע את ערך הנכס לכל המדינה, וזו בלי שום רגולציה.

שערוריה.

לא צריך מחירונים בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
Nir2220 אז אתה מוכן להכיר במחירון לוי יצחק או לא?

על פי דבריך כאשר יש מחירון, הולכים לפי המחירון. אך אז אתה אומר לא, המחירון הוא נקודת פתיחה ועכשיו אני רוצה להוריד ולא בגלל מום כלשהו, אלה סתם ככה בגלל שאני במזרח התיכון וכאן נהוג להתמקח.

אז למעשה בדיוק בגלל זה עשו את מחירון יד 2, כדאי שיהיה נקודת פתיחה גבוהה בשביל לתת ללקוח הרגשה טובה שהוא התמקח והוריד מחיר.

אם תקרא את מה שרשמתי שוב תראה שאני לא רשמתי בשום מקום שאני רוצה להוריד סתם ככה ממחיר המחירון,אבל רוב המכוניות שאני רואה בשוק המשומשות כיום באזור ב25K שקל לא שוות את מחיר המחירון בגלל מומים כאלו ואחרים וזה לדעתי די הגיוני בהיתחשב במספר השנים שרכבים במחירים האלו נמצאים על הכביש.

ואם כפי שאתה אומר מחירון יד 2 נותן מחיר גבוה יותר כדי לתת ללקוח הרגשה טובה אז עדיין איפה זה פייר? על מה ולמה אני צריך להתחיל מנקודת פתיחה גבוהה יותר?? אם הרכב אינו שווה מחירון בגלל מומים כאלו ואחרים למה אני צריך להתחיל מנקודת פתיחה גבוהה יותר מהמחירון ואז לקבל הרגשה טובה שהצלחתי להוריד אותו למחירון לוי יצחק של הרכב?? שוב אני אומר אני הולך לפי מחירון לוי יצחק כי כשאני אבטח את הרכב והוא יגנב או חס וחלילה ינזק בתאונה אקבל כסף לפי מחירון לוי יצחק.

פורסם

רכב רצוי-הפחת 20 אחוז לשנה הראשונה ועוד 15 אחוז על כל שנה נוספת.במידה וקמ נמוך,יד נמוכה,רכב מבוקש במיוחד-הוסף קצת.זה המחירון...

פורסם

קצת איבדתם אותי חבר'ה, אני ממש לא אומר לאף אחד כמה לבקש על הרכב שלו וכל אחד זכותו לבקש כמה שרק ירצה, אבל אני אומר שיש שני מחירונים, שההפרשים ביניהם בהרבה מקרים מגיעים לכמה אלפים טובים. בתכלס, שאתה מבטח את הרכב אז מחשיבים את ערך הרכב רק לפי אחד מהם,_לפי זה, [זה] המחירון שאליו צריך המוכר להיתייחס ולא למחירון השני.

אני שוב לא אומר לאף אחד כמה לבקש על הרכב, אבל אם, לדוגמא, רכב מסוים במחירון לוי יצחק שווה 20K שקל וביד 2 שווה 25K (ויש הרבה כאלו זה לא נדיר), סביר להניח שאם הרכב במצב טוב, ואכן שווה מחיר מחירון או אפילו מחיר שקרוב אליו,_אותו מוכר היה מתמחר את הרכב באזור ה20K שקל, אם מחירון יד 2 לא היה קיים.

אבל כמובן, בגלל שכמו שאמרנו כבר, כל מוכר רוצה להוציא על הרכב שלו כמה שיותר, הוא מתמחר את הרכב שלו לפי המחירון הגבוה מבין השניים,ואז יוצא מצב שהרכב באמת במצב טוב ושמור ואתה משלם למוכר מחיר שקרוב למחירון יחסית,דוגמא מ25K הצלחת להוריד אותו ל23 ואפילו ל22 ,_ולאחר שבוע נגנב הרכב וחברת הביטוח אומרת לך שהיא מחשיבה לך את הרכב כ20K, ולא כ 25 כמו במחירון יד 2.

בגלל זה אני אומר, אם אנשים שמוכרים לוקחים את המחירון כאינדיקציה כמה לבקש על הרכב הם צריכים ללכת לפי המחירון שנכון להיום חברות הביטוח משתמשות למקרה גניבה או נזק לרכב. שוב, לא אומר לאף אחד כמה לבקש, אבל לדעתי רוב המוכרים היום מסתכלים במחירון לפני שהם מפרסמים, ולפי זה מתמחרים את הרכב,_קצת מעל קצת מתחת, אבל הוא האינדיקציה הראשונה שלהם._בגלל זה לדעתי מחירון יד 2 מיותר בנוגע למכירה או קניה.

פורסם
רוב המכוניות שאני רואה בשוק המשומשות כיום באזור ב25K שקל לא שוות את מחיר המחירון בגלל מומים כאלו ואחרים וזה לדעתי די הגיוני בהיתחשב במספר השנים שרכבים במחירים האלו נמצאים על הכביש.

מה מבחינתך רכב ששווה מחירון? אתה לא חושב שעצם העובדה שהרכב היום מתומחר ב25K ולא במחירו כחדש כבר כוללת את העובדה שהרכב אינו חדש וכולל בלאי מסויים? מחירון מתייחס לרכב תקין במצב ממוצע. מוכר שחושב שהרכב שלו במצב יותר טוב מהממוצע (אין רכב מושלם ב25K,הכל יחסי) זכותו לבקש על הרכב כמה אלפים מעל המחירון. לשיקול הקונה כבר להחליט אם לקחת את הסיכון או שלא. הרי אם קנית ב15 רכב שהמחירון שלו 20 ובאותו הלילה הוא נגנב אתה לא תתקשר למוכר ותתחלק איתו בעודף מהביטוח, נכון?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש רכבים במצב מעולה, ביד 2 שאפילו במחירון מינוס 10% לא ימכרו.

ויש רכבים שבורים אחרי תאונה, שימכרו גם מעל המחירון.

הונדה סיוויק, טויוטה יאריס, סיאט לאון, גולף, אלו רכבים שלדעתי, נמכרים מעבר למה שהם שווים.

סיטרואן C4, פיג'ו 208, רנו מגאן, אלו רכבים שלדעתי שנמכרים מתחת למה שהם שווים.

דעתי, אינה דעתך, ואינה דעת מויישה השכן מלמעלה, וטוב שכך, אחרת היה רק רכב סוג 1 של רכבים על הכביש.

המחיר תלוי בהמון דברים, לאו דווקא נוסחא שקבע מישהו שטוען שהמחירון שלו לא "מנופח" בכדי להחזיק ציי רכב מלפשוט את הרגל.

ישנם הפרמטרים המשמעותיים שיגרמו לסגירת עסקה לאו דווקא קשורים ישירות למחירון.

- ביקוש \ היצע.

- קנייה אימפולסיבית (אחרי חודשים של חיפוש רכב, או צורך בטווח הקרוב לרכב)

- צורך בכסף נזיל בטווח הקצר (החזר חובות אחרי פשיטת רגל של עסק לדוגמא)

ועוד ועוד ועוד.

שורה תחתונה, שוק של קונים, המוכר יכול לדרוש כמה שבא לו, הוא יקבל בדיוק, אבל בדיוק, כמה שהקונה מוכן לתת, ומה שכתוב במחירון זה או אחר לא רלוונטי. כשאתה בצד הקונה, זה מעודד, כשאתה בצד המוכר, זה לא נעים לשמוע אבל זאת האמת.

פורסם
בדיוק.

צריך לבטל את מחירון לוי יצחק גם לביטוח, ושכל חברת ביטוח תקבע את המחיר שלה, וכל מבוטח ייבחר חברת ביטוח לפי העסקה הכי משתלמת.

מה שיש כיום זו שחיתות, בה חברה פרטית קובעת מחירון שקובע את ערך הנכס לכל המדינה, וזו בלי שום רגולציה.

שערוריה.

לא צריך מחירונים בכלל.

זאת הצעה מעולה לביטוח מקיף!

מה לגבי תאונה שבה ביטוח של נהג פוגע צריך לפצות בעל רכב נפגע בגין אובדן מוחלט, או אובדן להלכה?

צריך איזשהו מחירון מקובל משפטית. לא אומר שזה צריך להיות בהכרח התנ"ך-יצחק.

פורסם

תוציא איזשהו חישוב ממוצע מהביטוחים בפועל, תוך התחשבות ביחס בין ערך הרכב לגודל הפרמיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...