Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה בחיפושיי אחר רכב משומש אני נתקל בתופעה ידועה ומאוד מעצבנת, כל המוכרים הולכים לפי מחירון יד2 וכל הקונים לפי מחירון לוי יצחק,שמתי לב שמחירון יד 2 גבוה ממחירון לוי יצחק והרבה פעמים בהפרשים של כמה אלפים טובים וזה מאוד מאוד משמעותי.

אז כל מי שמוכר אומר שהוא הולך לפי מחירון יד 2 ולאחר שאני כבר מצליח להבהיר לו שהולכים לפי מחירון לוי יצחק כי זה מה שנראה לי הכי הגיוני,כי את הרכב אני מבטח לפי מחירון לוי יצחק ולא לפי מחירון יד2 אז המוכר כביכול מוכן לרדת למחיר המחירון של לוי יצחק ולא מעבר לזה גם אם הרכב לא באמת שווה מחיר מחירון כי הוא מרגיש שהוא כבר ירד משמעותית במחיר ואומר "כבר הורדתי לך 3000 שקל אז אתה רוצה עוד להוריד??" ולא מבין שבעצם הוא לא הוריד לי שקל ממחיר המחירון של הרכב.

מה עושים עם זה?? איך אפשר לקנות רכב במחיר נורמלי ולא במחיר המחירון של לוי יצחק כי רוב הרכבים לא באמת שווים מחירון אלא שווים לפעמים גם כמה אלפים פחות אבל אותו מוכר שהסכים לרדת ממחיר המחירון של יד 2 למחירון של לוי יצחק כבר לא מוכן לרדת במחיר כי מרגיש שכבר היתפשר יותר מדי לגביו.

הבנתי שמחירון יד 2 הוא פשוט ממוצע של של סכומי המכירה של המכוניות באתר,אני אישית לא חושב שצריך להיתייחס למחירון יד2 כי כשאבטח את הרכב הוא לא יבוטח לפי שוויו במחירון יד 2 ולדעתי צריך לשים סוף לאחד מהמחירונים וללכת רק לפי אחד מהם,גם מוכרים וגם קונים.

רציתי לדעת מה דעתכם אם יש עוד אנשים שמתוסכלים כמוני מהמצב הזה,אם יש אנשים שחושבים שכן צריך ללכת לפי מחירון יד 2 וכדומה..?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני המחירונים הם אינדיקציה בלבד, סיפתח שממנו כל צד אמור להבין לאן לכוון

מן הסתם ולא צריך לכתוב את זה בכלל - כשאתה מוכר אתה רוצה לפי המחירון הגבוהה מביניהם, וכשאתה קונה אתה רוצה שהמוכר ילך לפי הנמוך, זה לא מדע טילים.

נכון להיום (ואני מאמין שזה יישאר ככה בערך לתמיד) חברות הביטוח עובדות לפי לוי יצחק, אם הרכב ייגנב\טוטאלוס זה מה שאתה תקבל, וזה מה שמשנה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בדיוק בגלל זה אני אומר שלדעתי גם המוכרים וגם הקונים צריכים ללכת לפי מחירון לוי יצחק ולא לפי יד2.

פורסם (נערך)

מחירון יד 2 מוזר.

לדוגמא, הם רושמים מחירון הרכב 25k שקל, אחר כך אפשר לעשות מחירון משוקלל ויוצא פתאום 27k שקל. מה הקטע? זה קורה בכל דגם באתר שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם
מחירון יד 2 מוזר.

לדוגמא, הם רושמים מחירון הרכב 25k שקל, אחר כך אפשר לעשות מחירון משוכלל ויוצא פתאום 27k שקל. מה הקטע? זה קורה בכל דגם באתר שלהם.

אז תחשוב מה זה כשבלוי יצחק המחירון הוא 20K וביד 2 הוא 25K ואחרי שקלול 27K... המוכר בכלל לא מוכן לדבר איתך על מחיר שקרוב למחירון לוי יצחק,והרבה פעמים למרות השקלול מצב הרכב לא מצדיק בכלל מחירון וזה ממש חבל כי אם הייתי מתחיל עם המוכר מיקוח ממחיר המחירון לוי יצחק יכול מאוד להיות שהיינו מגיעים להסכמה אבל שיש הפרש של 5K שקל ואפילו יותר בחלק מהמקרים וזה לא נדיר, זה פשוט מתסכל.

ומה שהכי מתסכל זה שאתה יודע שאותו מוכר ירצה לקנות רכב כשהוא יחפש רכב הוא ילך לפי מחירון לוי יצחק למרות שהוא היתעקש למכור לפי יד2,אבל איך אומרים.. ישראלים...

פורסם

אי אפשר לחייב אדם פרטי למכור או לקנות במחיר קבוע. כל אחד יכול לבחור מחיר שהןא רוצה, בגלל זה יש מיקוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מחירון יד 2 מוזר.

לדוגמא, הם רושמים מחירון הרכב 25k שקל, אחר כך אפשר לעשות מחירון משוכלל ויוצא פתאום 27k שקל. מה הקטע? זה קורה בכל דגם באתר שלהם.

משוקלל לא משוכלל, וגם בלוי יצחק זה ככה; יש בסיס ולאחר שקלול הקילומטרז' + יד + תאריך עליה לכביש + תוספות אתה מקבל מחיר אחר לגמרי, נמוך או גבוהה ביחס לתוצאה הראשונית בהתאם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אי אפשר לחייב אדם פרטי למכור או לקנות במחיר קבוע. כל אחד יכול לבחור מחיר שהןא רוצה, בגלל זה יש מיקוח.

נכון אבל יש מחירון שלפיו הולכים ולפיו אנשים קובעים מחירים,אתה מסכים איתי שיש אנשים שחושבים שהרכב שלהם שווה 50K שקל ובמחירון הוא 35K שקל אז מין הסתם הם לא יבקשו 50 נכון? כי המחירון 35,אז הם יבקשו מחיר שקרוב למחיר המחירון.

המלחירון הוא אינדיקציה למוכר ולקונה אבל כשיש שני מחירונים וההפרשים ביניהם כל כך גדולים זה פותח דלת לבעיות קניה ומכירה של מכוניות.

פורסם

הכל תלוי בביקוש והיצע. אם הרכב טוב - הוא ימכר ביותר. אין חוקים, ואתה לא יכול להכריח אף אחד למכור במחיר מסויים. המחירון הוא נק' פתיחה למשא ומתן.

פורסם (נערך)
משוקלל לא משוכלל, וגם בלוי יצחק זה ככה; יש בסיס ולאחר שקלול הקילומטרז' + יד + תאריך עליה לכביש + תוספות אתה מקבל מחיר אחר לגמרי, נמוך או גבוהה ביחס לתוצאה הראשונית בהתאם.

כן היה לי איזה קצר עם המילה הזאת לרגע.

לדוגמא פיאט, המוכר מבקש 21400 לפי מחירון יד 2, אני שיקללתי את המחירון לפי האתר שלהם ויצא לי 24 אלף שקל, קשה לי לקחת ברצינות את המחירון שלהם במצב הזה.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

בשוק המשומשות בארץ שני המחירונים הם בסה''כ בדיחות,:lol:

תצחק מ/על שניהם.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

Nir2220 אז אתה מוכן להכיר במחירון לוי יצחק או לא?

על פי דבריך כאשר יש מחירון, הולכים לפי המחירון. אך אז אתה אומר לא, המחירון הוא נקודת פתיחה ועכשיו אני רוצה להוריד ולא בגלל מום כלשהו, אלה סתם ככה בגלל שאני במזרח התיכון וכאן נהוג להתמקח.

אז למעשה בדיוק בגלל זה עשו את מחירון יד 2, כדאי שיהיה נקודת פתיחה גבוהה בשביל לתת ללקוח הרגשה טובה שהוא התמקח והוריד מחיר.

פורסם

איזה מנוול המוכר הזה, מנסה להשיג את המקסימום על הרכב שלו.

אני בטוח שכשאתה תמכור את הרכב תדרוש שהקונה ישלם כמה שפחות

פורסם

למה אתה חושב שזה שונה במדינות אחרות?

מחירונים הם אינדיקטורים בלבד למצב השוק.

גם בארה"ב ה-KBB (אחד המחירונים המקובלים ביותר שם) משמש כאינדיקציה בלבד והמחיר נסגר במיקוח בהתאם לסיטואציה ולמצב הרכב הספציפיים.

• תוכן חדש...