Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון למכור את האוטו שלי שהוא סיריון 2010

ולקנות אוטו חדש מיבואן דרך תוכנית הבלון..

יעני הלוואה מהבנק עם ריבית קבוע ולחלק את התשלומים ל3 שנים ואז לשדרג את האוטו.

אשמח לקבל עצה אם יש חורים ברעיון הנחמד הזה שיפגעו בי.

אני בשנות ה20 ומחפש רכב קטן שיהיה נח לנסיעה של 4 אנשים בוגרים לים המלח בנוחות. (דוגמת יעד)

כל סוכן מכירות מספר סיפורים על מנוע טיל עם טכנולוגיה של נאסא ושידרוגים

שלא מספרים לי כלום.

לכן אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים מומחים מה עדיף ומה האמינות (טיפולים ותחזוקה) של הרכבים.

בדקתי מספר רכבים אוטומט-

סופר מיני ומשפחתית:

סוזוקי באלנו 1.2 מנוע עם מתנת מערכת מולטימדיה זולה במחיר של 95 אלף.

יונדאי i20 עם מנוע 1.4 במחיר של 108אלף דגם "מפואר"

שברולט קרוז 1.2 טורבו במחיר של 110 אלף .

ומיני:

שברולט ספארקס 2016 עם מנוע 1.4 דגם מפואר

קיה פיקנטו

יונדאי i10 הדגם החדש.

פורסם

אתה עוד צעיר. הימנע מהלוואות מיותרות.

קנה רכב בתקציב שיש לך זה עדיף.

עוד כמה שנים תיפול עלייך גם משכנתא, הרצון לגור לבד או עם חברה וככה ייגדלו ההוצאות וה1000 שקל שיילכו על הרכב מדיי חודש ייראו לך כבזבוז מוחלט

אני מדבר מניסיון אני נוסע ברכב בן 8 שקניתי בכספי רוב חבריי קנו קרוז או מאזדה 3 בהלוואה עם אפשרות לשדרג אחרי 3 שנים או לקנות את האוטו

שאל כל אחד מהם אין אחד שלא יגיד שעשה טעות

אופציה זו טובה למשפחות שכבר מסודרות מבחינת כסף כלומר יודעים כמה הם מרוויחים וכמה הוצאות יש להם.

אתה לפני תקופה של שינויים ( לימודים גם אופציה שזה יחנוק אותך בה)

לגבי הרכבים מכיר רק את הספארק החדשה על פניו נראה רכב לא רע. צריכת הדלק אצל חבר טוב ( 2000 קילומטר עשה סך הכל) עומדת על 12.7 קמ לליטר

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם

^ בדיוק.

אבל מכל הרשימה ספארק הכי מתאימה לך. הרי לים המלח אתה נוסע פעם ב... וביום-יום היא הכי תתאים לך.

פורסם

שמע כמו שאורן רשם לך, אתה עוד צעיר הייתי ממליץ לך לחשוב פעמים לפני קניית הרכב, אבל במידה וכבר החלטת לקנות אני גם הייתי הולך על רכבי המיני, מרשימת המיני ההתלבטות הגדולה שלי היא בין הספארק לפיקנטו, ההתרון שיש לפיקנטו לדעתי זה ה7 שנות אחריות שיכול לחסוך לך תשלומים נוספים וגם שוק היד שני של הפיקנטו הוא מצויין.

בכל מקרה מממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על הרכב לנפי שאתה קונה.

בהצלחה!

פורסם
^ בדיוק.

אבל מכל הרשימה ספארק הכי מתאימה לך. הרי לים המלח אתה נוסע פעם ב... וביום-יום היא הכי תתאים לך.

למה דווקא הספארק? כל רכב מיני מודרני מתאים לדרישות האלה ודווקא לספארק יש שם הרבה פחות מהפיקנטו, המכירה שלו בעוד כמה שנים תהיה הרבה פחות קלה, יש לו פחות כרית אוויר ובכלל, הוא הרבה פחות נמכר מהפיקנטו. לא כל כך מסכים

פורסם

הספארק החדשה זה דגם ממש חדש וכמות המכירות לא רעה בכלל, לגבי שוק אי אפשר לצפות מה יהיה בעתיד, יש לספארק 6 כריות אויר ונותן יותר מבחינת מנוע ואבזור, לגבי שם דווקא הדגם החדש ניצח במבחני הרכב מול פיקנטו וI10 באתר אוטו וגם ב YNET ויש עליו ביקורות טובות מאד, יש לי אחת כזו.

פורסם

כאחד שמתנגד נחרצות להלוואות עבור צריכה אני גם מייעץ לך לא לקחת את ההלוואה הזו.

תתחיל מלמה בכלל אתה רוצה להחליף רכב ? מה הוא לא נותן לך שרכב חדש יותר כן יתן ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ממליץ על רכב

סופר מיני פיג'ו 208 1.2 טורבו אוט' 6 הילוכים.

דגם Access יעלה לך פחות מ- 90,000 ש"ח.

דגם Active Pro יעלה לך קצת מעל 90,000 ש"ח.

פורסם
למה דווקא הספארק? כל רכב מיני מודרני מתאים לדרישות האלה ודווקא לספארק יש שם הרבה פחות מהפיקנטו, המכירה שלו בעוד כמה שנים תהיה הרבה פחות קלה, יש לו פחות כרית אוויר ובכלל, הוא הרבה פחות נמכר מהפיקנטו. לא כל כך מסכים

מסכים איתך בעניין בזה.

הפינקטו עדיפה גם מבחינת 7 שנות האחריות שמגיעות איתה, לעומת 3 שנות האחריות שמגיעות עם הספארק.

בעיניי זה לא פחות חשוב ממידת הסחירות או שמירה על הערך.

פורסם

תתרחק מהפיקנטו, היה אותה לאבא שלי (פיקנטו החדשה), הרכב בקושי סוחב, הוא חלש מאוד

הספארק יותר טובה, הוא משתמש בה עכשיו, גם ספארק החדשה ומרוצה ממנה, אבל לדעתי ל4 אנשים יהיה צפוף, בכל זאת זה מיני

לי אישית יש יאריס החדשה, מרוצה ממנה מאוד, אמינה, הערך נשמר, תשקול לגבי זה

פורסם

אלא אם יש לך גב כלכלי חזק או קריירה מסודרת - תזהר מהבלון.

זה אולי ראה מוזר, אבל אתה נמצא בפתח של התקופה הכי קשה כלכלית שלך (זוגיות, חתונה, ילדים קטנים, דיור). לך תדע איפה תהיה שהבלון יפרח לך בעוד 3 שנים.

אבל אם אתה ממש רוצה להתחדש מהניילונים ומוכן לשקול אופציה ידנית אז יש עוד כמה אופציות --

הונדה ג'אז (רכב ששקלתי בעצמי לפני שהלכתי על הקקטוס) - מרווחת, ככל הנראה מאוד אמינה, שמירת ערך פנומינלית גם בגרסה ידנית.

אם אתה עושה הרבה קילומטרים - סטפווי דיזל (עוד רכב שבדקתי) - קצת פרימיטיבית אבל זולה, פוזה של ג'יפון וככל הנראה תשמור טוב על הערך (לא יודע מה יהיה עם הסטפווי, אבל ככלל דיזל פרטיות לרוב נמכרות מעל מחירון).

פורסם

תראה... אני בגדול גם שותף לקונספט של - אם אין לך כסף אז אל תקנה.

אבל אני מתנהג הפוך :)

אבל זה כמובן תלוי בעבודה שלך... אני רכשתי את הפיקנטו ב 2011, היו לי 25000 שקל ששמתי כמקדמה ואת השאר לקחתי כהלוואה (כ 50000 ל 3 שנים).

הרווחתי לא רע וזה לא שבר אותי ההחזר החודשי ונהניתי מרכב חדש.

עשיתי אותו דבר היום, פשוט בהלוואה קטנה יותר כי יש לי יותר כסף זמין...

מכרתי את הפיקנטו שלי וקניתי איביזה חדשה כאשר שמתי את ה"פינקטו" כמקדמה ואת השאר אני משלם כהחזר הלוואה.

ספציפית - הייתי כנראה קונה יד שניה כי רכב חדש מאבד ערך בצורה נוראית - אני אישית קניתי חדש בגלל שיצא גרסה עם מנוע חדש וגיר שטופלו בו הבעיות (זמן יגיד אגב...). אני סופר מבסוט מהרכב אגב אם אתה מחפש סופר מיני (לא מרווחת בעליל מאחורה אבל אני לא מסיע אף אחד מאחורה אז לא כל כך אכפת לי). גם הפיז'ו תעשה את העבודה - אבל היא מתחילה בכ 10000 יותר בשביל הגרסה שמאובזרת כמו האיביזה אם אני זוכר נכון.

לגבי הפינקטו - לא כדאי. אחלה אוטו - זריז, קטן, 7 שנים אחריות (רק על מנוע וגיר - על כל השאר 3 וכבר נתקלתי ב 2 בעיות אחרי שלוש שנים שהייתי צריך לתקן עצמאית שהם דיי "באג" יצרן). אבל צריכת דלק של מאזדה 3, מתנענעת כמו ספינה בשיבושים בתוך העיר, מנוע יחסית חלש, מערכת נוראית ממש ואבזור סביר ביותר ולא יותר.

פורסם
תתרחק מהפיקנטו, היה אותה לאבא שלי (פיקנטו החדשה), הרכב בקושי סוחב, הוא חלש מאוד

הספארק יותר טובה, הוא משתמש בה עכשיו, גם ספארק החדשה ומרוצה ממנה, אבל לדעתי ל4 אנשים יהיה צפוף, בכל זאת זה מיני

לא יכול להתווכח עם החוויה של אבא שלך אבל יכול מצד שני לציין שאני כבר שנה נוסע על פיקנטו 2015 ועשיתי כבר 28000 ק"מ כי אני נוסע הרבה נסיעות לצפון ואני לא מרגיש חוסר כוח או שלא סוחב.

מעניין כי הפיקנטו נקנה על ידי כל כך הרבה אנשים בשנים האחרונות וזאת לא תלונה ששמעתי לפני שקניתי. כמובן ביחס למכוניות מיני ולא גדולות יותר.

• תוכן חדש...