Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגיע הזמן לשרשור הראשון שלי פה. :-)

אז ככה, קיבלתי החלטה לפני חצי שנה בערך ללמוד לתואר ראשון בהנדסה כשהכיוון הוא הנדסת תוכנה.

לפני שאני מתחיל את התואר אני צריך לסיים מכינה ועד אז יש לי אופציה גם לשנות את ההחלטה דווקא מתוכנה,

כרגע אני כבר אפשר להגיד לקראת סיום המכינה, נשארו 4 חודשים. (מכינה זה סוג של השלמה ל5 יחידות מתמטיקה ו5 פיזיקה.)

אין לי בדיוק כיוון מסוים כי בתכלס אני לא יודע איך העבודה בכל הנדסה ומה עושים ואיפשהו בתחילת המכינה התחלתי לחשוב יותר לכיוון ההנדסת בניין שזה הכי מבוקש היום (ביקוש בלימודים), וגם כי אני לא חושב שהכי אתחבר להנדסת תוכנה.

האופציות הן: הנדסת בניין, מכונות, חשמל ותוכנה.

בקיצור, מבקש את עזרתכם להחליט לאן ללכת, אין לי פרוטקציות באף אחד מהתחומים, אין משהו מאוד ספציפי שאני יכול להגיד שאני מתחבר אליו בעיקר שכמו שאמרתי אני לא יודע מה בדיוק עושים בכל דבר, אבל חושב שבסוך אוכל להתחבר ולהסתדר עם הכל.

מישהו מכיר קצת את התחומים? המלצות? ביקוש עבודה וכו' אשמח לשמוע.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אל תלמד תחום בגלל שיש בו ביקוש.

לקבל משכורת גבוהה ולסבול כל רגע, לא הופך את החיים לנעימים יותר.

אני לא בהייטק הרבה שנים כך שלגבי מכונות/תוכנה/חשמל אין לי מושג מה הולך.

אין ספק שכעת תחום הנדסת בניין עולה מהר יחסית.

התחום לדעתי, טוב מאוד.

יש לך אפשרות להתפתח למגוון רחב של מקומות.

בהצלחה.

פורסם

אני לא אסבול, אני די אוהב את הנושא מתמטיקה ופיזיקה (לא מאמין שאני אומר את זה :shock:).

רק מנסה להחליט בין ה4 אופציות האלה לפי מידע על ביקוש ומציאת עבודה בסיום התואר, משכורות ועוד המלצות וטיפים.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

מבחינת עבודה בתור שכיר לאחר התואר, נכון להיום חשמל ותוכנה נמצאות בליגה אחרת מבניין ומכונות.

אך כמו שניר אמר - זו לאו דווקא הדרך הנבונה לבחור קריירה.

שים לב שבכל אחד מהתארים הנ"ל, יש שוני ביחס אליך כבוגר כתלות במוסד הלימודים.

הכי טוב זה לנסות לדבר עם אנשים שאתה מכיר שעובדים בתחומים הנ"ל.

בתור מהנדס מחשבים אני יכול לומר ש:

היתרונות הם גמישות תעסוקתית מבחינת מיקום (בארץ / עולם), שכר, ריבוי מקומות אפשריים, תנאי עבודה נוחים (פיזית)

החסרונות הם שעות עבודה ארוכות, עתיד לא ברור

עניין זה פרמטר סובייקטיבי אז אני לא מתייחס אליו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

גם אני הייתי מבולבל כמוך, עשיתי הנדסאי מכטרוניקה בגלל האהבה שלי לפיזיקה המכנית (ניוטון, תנע, חומרים וכו') אמרתי ננסה, אם יהיה טוב נשלים למהנדס.

הבנתי במהלך הצבא שמסקרן אותי אלקטרוניקה, נחשב יוקרתי וקשה - עשיתי תואר באלקטרוניקה, במהלך הלימודים נחשפתי לתחום חדש שלא היכרתי, התוכנה. לא אהבתי, שיעמם נורא.

בשנה ג' היכרתי את תחום הEmbedded והFPGA, זה תפס אותי מאוד, בגלל השילוב של כמה תחומים והחלטתי שזה התחום שאני רוצה לעסוק בו - השקעתי המון זמן בבית (ועדיין ממשיך) ובלמידה עצמית. בתחום הזה מיציתי את כל הידע שלי -מכניקה (מנועים/דרייברים, אלק' - מתחים/זרמים, הגנות חשמליות, חיווט האלמנטים וכו', ותוכנה - בין אם זה OOP, סקריפט לבדיקות, אפליקציה לשליטה על התוצר וכו').

היה לי נורא קשה למצוא עבודה ספציפית בתחום הנל ללא ניסיון, למרות שהצגתי פרויקטונים שעשיתי לבד בבית. לקראת החודשיים האחרונים התייאשתי ופניתי לכל עבר - פיתוח/QA אלק'/תוכנה, (מחוסר ברירה, למרות שאני לא רואה בזה עניין).

ולבסוף חזרו אליי אחרי כחודשיים והחליטו לתת לי צ'אנס בתפקיד מפתח מערכות embedded, אומנם בשכר זעום למהנדס, אך מבחינתי שווה ללכת ולחזור עם חיוך.

כמו שאמרו לפניי, כסף זה לא הכל. כל פעם יש העלאות משכורות במידה ואתה טוב ומרוצים מהאיכות שלך - יצ'פרו אותך.

נ.ב

תואר בטכניון/אונ' תל אביב, או 8200 בעדיפות בקבלה לעבודה, אלא אם כן יש לך ניסיון משמעותי בתחום.

פורסם

אם הכיוון הוא תוכנה, עדיף תואר תלת-שנתי במדעי המחשב על פני הנדסת תוכנה. לימודים במוסד הנכון עם ציונים גבוהים יבטיחו לך משכורות גבוהות כבר כסטודנט, ואין שום יתרון לתואר הנדסי בתחום הזה אם לא ממשיכים אותו לכיוון מחקרי.

מדבריך לא ברור אם עסקת בתוכנה אי פעם מספיק בשביל להבין אם אתה אוהב את זה, שזה חובה על מנת להצליח בתחום לאורך שנים.

בניגוד למה שנאמר לפניי, אני בתחושה שהשוק הולך ומצטמצם עבור בוגרי הנדסת חשמל, בעיקר עבור כאלה שאין להם גישה, ידע או רצון לעסוק בתוכנה.

כך שאם הכיוון הוא פיזיקלי-מיכני, הנדסת בניין/מכונות יהיו יותר רלוונטיים, ונדמה לי שהנדסת בניין נהנית מביקוש לא רע בשוק העבודה.

אבל שוב, חוץ מזה שכולם "הנדסות", אין קשר בין תחומי הלימוד, וכל אחד הוא נקודת פתיחה למשהו אחר שאתה צריך להחליט עבור עצמך שמעניין אותך.

הלימודים הם 4 שנים, אתה תהיה בשוק העבודה לפחות 40 שנה. תלמד משהו שיהווה נקודת פתיחה טובה לעבודה בתחום שתרצה לעסוק בו בעתיד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הכיוון היה בהתחלה תוכנה, אני כבר הרבה פחות חושב שאתחבר לזה וירדתי מזה, ולא עסקתי בזה בכלל.

עכשיו הכיוון כן יותר פיזיקלי-מכני, הנדסת בניין או מכונות, כשכרגע מכוון לבניין שבשבילו צריך את הממוצע ציונים הכי גבוה, אבל שוב כלום לא סגור.

ד"א אני לומד במכללת סמי שמעון.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

סמי שמעון- רק מחזק את הכיוון של מכונות/בניין, בהם נראה לי שפחות משנה שם המוסד בו סיימת.

לא שסמי שמעון גרוע (לפחות לא שידוע לי), אבל בחשמל השוק מספיק רווי בשביל שלא יעיפו לכיוונך מבט אם אתה לא מהטכניון-אוני' ת"א-בן גוריון.

(זה נאמר מנסיוני עם חברים שסיימו חשמל באריאל ובחולון).

כמובן שאם חשמל ירגיש לך כמו התחום המושלם בשבילך, אז שים על הכל פס ותלמד מה שאתה אוהב ותשקיע ותוציא ציונים מעולים ותעשה הכל בשביל להתברג למקום עבודה בתחום גם אם במשכורת נמוכה בהתחלה.

אבל אם אתה לא סגור, ושוק העבודה הוא גורם מנחה בבחירה, הייתי מבררת לגבי הנדסת בניין שלפי מיטב ידיעתי נהנית מביקוש יפה אח"כ, רק צריך לבדוק אילו משרות מאיישים בד"כ מהנדסי בניין, מה אופי העבודה והאם זה מעניין אותך כעיסוק מקצועי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ד"א אני לומד במכללת סמי שמעון.

לפני שאתה רץ להירשם להנדסת בניין, בדוק היטב את ההתמחויות ואילו הגבלות יהיו לך אם תסיים בסמי שמעון לעומת בוגר טכניון.

תבדוק היטב על מה אתה רשאי לחתום כמהנדס בניין ועל מה לא.

זה קריטי להמשך הקריירה.

פורסם
.

תודה.

בניין/מכונות זאת העדיפות כרגע.

לפני שאתה רץ להירשם להנדסת בניין, בדוק היטב את ההתמחויות ואילו הגבלות יהיו לך אם תסיים בסמי שמעון לעומת בוגר טכניון.

תבדוק היטב על מה אתה רשאי לחתום כמהנדס בניין ועל מה לא.

זה קריטי להמשך הקריירה.

אין הגבלות זה אותו דבר. גם תופס בחו"ל והכל רגיל.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אני די בטוח שעד היום בוגרי סמי שמעון לא יוכלו לקבל רישיון קונסטרוקטור (קשור לתנאי ההקמה של המחלקה).

אלא אם יש לך סימוכין לטעון אחרת.

בכל מקרה, קונסטרוקטור זו רק אחת מיני מספר התמחויות של מהנדסי בניין.

בקצרה:

תכנון (קונסטרוקטור)

ביצוע

בקרת/הבטחת איכות

ניהול (לרבות ניהול פרויקטים)

אחזקת מבנים

ייזום

פורסם

ולבסוף חזרו אליי אחרי כחודשיים והחליטו לתת לי צ'אנס בתפקיד מפתח מערכות embedded, אומנם בשכר זעום למהנדס, אך מבחינתי שווה ללכת ולחזור עם חיוך.

כמו שאמרו לפניי, כסף זה לא הכל. כל פעם יש העלאות משכורות במידה ואתה טוב ומרוצים מהאיכות שלך - יצ'פרו אותך.

נ.ב

תואר בטכניון/אונ' תל אביב, או 8200 בעדיפות בקבלה לעבודה, אלא אם כן יש לך ניסיון משמעותי בתחום.

אם הכיוון הוא תוכנה, עדיף תואר תלת-שנתי במדעי המחשב על פני הנדסת תוכנה. לימודים במוסד הנכון עם ציונים גבוהים יבטיחו לך משכורות גבוהות כבר כסטודנט, ואין שום יתרון לתואר הנדסי בתחום הזה אם לא ממשיכים אותו לכיוון מחקרי.

מדבריך לא ברור אם עסקת בתוכנה אי פעם מספיק בשביל להבין אם אתה אוהב את זה, שזה חובה על מנת להצליח בתחום לאורך שנים.

בניגוד למה שנאמר לפניי, אני בתחושה שהשוק הולך ומצטמצם עבור בוגרי הנדסת חשמל, בעיקר עבור כאלה שאין להם גישה, ידע או רצון לעסוק בתוכנה.

גילוי נאות - הכותב מהנדס חומרה (RF) ...

מרבית מהנדסי החשמל שאני מכיר כותבים קוד כמו זומבים, מעטי מעטים ממלאים את המקומות של שוק החומרה המלא לעייפה .

לך ללמוד מדמ"ח שעדיף היום על פני חשמל אבל רק אם אתה באמת מסוגל להתחבר , אין גרוע מלהתעסק 10 שעות ביום במשהו שאתה לא אוהב , אתה פשוט לא תהנה ויהיה לך מאוד קשה להתפתח ולעלות בשכר .

פפריקה מתוקה - שלחתי לך הודעה פרטית , אשמח אם תענה !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אני די בטוח שעד היום בוגרי סמי שמעון לא יוכלו לקבל רישיון קונסטרוקטור (קשור לתנאי ההקמה של המחלקה).

אלא אם יש לך סימוכין לטעון אחרת.

בכל מקרה, קונסטרוקטור זו רק אחת מיני מספר התמחויות של מהנדסי בניין.

בקצרה:

תכנון (קונסטרוקטור)

ביצוע

בקרת/הבטחת איכות

ניהול (לרבות ניהול פרויקטים)

אחזקת מבנים

ייזום

למה להגיד דברים בלי לבדוק?

חבר שלי רשום במדור מבנים למד בסמי שמעון באשדוד.

פורסם

תעשה קורסים בתוכנה (יש כאלו בחינם דרך הרשת..), אם אהבת , לך לך ללמוד את זה , אם סבלת תעבור למקצוע אחר.

מאוד פשוט, אל תחפש להתעמק יותר מדיי במה מעניין אותך כי אתה צעיר ואתה עוד תשתנה...

שני הקורסים פה למטה זה בדיוק העבודה של אנשי תוכנה ביום יום :

https://www.codecademy.com/learn/learn-java

https://www.codecademy.com/learn/python

פורסם

תודה,

כמו שאמרתי הנדסת תוכנה הייתה הכיוון בהתחלה, כבר ירדתי מזה זה לא מתאים לי.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...