Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רעננתי כל חצי שנה 4 ליטר כי הייתה לי גישה לקבל במתנה נוזל קירור .

יוניט חום מנוע מקורי - 12 דולר .

מנוע מאורר מקורי- 52 דולר.

אפילו צינור שזורק עודפים מהמיכל עיבוי - 3 דולר .

מי שיגיד שזה לא שווה בתור תחזוקה מונעת לרכב בן 13 - פשוט לא בראש שלי .

מבחינת מחיר- לא שווה לי למכור הוא כנראה יעבור לגיסי בירושה כשהסיפור יגמר מבחינתי.

גם החלפות שמן תכופות כל חצי שנה/ 7.5 אלף ק"מ זה בזבוז כסף .

במקרה שזה עולה לי פחות מ200 שקל לטיפול כזה שווה לי אורך חיים של מנוע .

כנ"ל שמן גיר ושאר שמנים .

גם רעננתי שמן בהגה כל חצי שנה, פחות מחצי ליטר דקסרון 3 .

הכל עובד יפה וחלק, אני בטוח שהרכב הזה עם קצת מזל יגיע ל300 בלי שום בעיה .

פילטר דלק שעולה 40 שקל מקורי? לא תחליפו כל שנה?

מערכת הדלק מקורית לחלוטין גם כן ... ולא השתמשתי לא ב k44 ולא ליקווי מולי ולא שום תוסף .

רישוי שנתי?

בכיף, מעולם לא נכשלתי בזיהום אוויר.

פורסם

אם במדינה שלנו היו עובדים 1:1 לפי ספרות יצרן וגם מנקים את מערכת הקירור אחת לכמה שנים וממלאים נוזל קירור איכותי - לא היתה פרנסה לכל מייבאי הרדיאטורים, טרמוסטטים, משאבות מים, מנועי מאוורר וכד'.

מצרף לסטטיסטיקה עוד כמה מכוניות: קסארה 2003 (גיל הרכב: 14) , 245,000 ק"מ רדיאטור מקורי אבל לפי הסימנים נראה שפתחו אותו פעם לניקוי - לא כשהיה אצלי (באוטו הזה החלפתי טרמוסטט יזום ובעבר הוחלף צינור רדיאטור חימום בגלל נזילה מהחיבור פלסטיק שלו). גם ב 306 שנת 2001 (גיל הרכב: 15) יש רדיאטור מקורי (235,000 ק"מ בערך).

סה"כ כל רכב שמטופל טוב (ריענון כל הנוזלים בזמן, לרבות נוזל תיבת הילוכים אוטומטית ושטיפת מערכת קירור + שימוש בנוזל קירור טוב) יפגין אמינות טובה מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שמע, בלי להעליב , אתה בטוח שהרכב שלך לא יפני?כל החלקים שאתה מציין הם מקוריים והחזיקו המון זמן.

זה לא אופייני לרכבים האלו בלי להעליב.

ולדעתי יש תחזוקה מונעת ויש חיפוש הרפתקאות מיותרות.

בהצלחה בכל מקרה יא תותח!

אולי תפסיק לבלבל את השכל, כל שרשור אתה דוחף יפני או את הטיוטה שלך.

למה שלא יחזיק, ברכב שתוחזק כמו שצריך אין שום סיבה שסתם יתבלו חלקים במערכת הקירור,

אז לי יש 3 גרמניות זקנות בנות מעל 20 והמערכות קירור כמעט מקוריות, ויש עוד גרמניות במשפחה ומערכות קירור מחזיקות יפה.

בתור אחד שעבד מעל שנתיים במוסכים אני יכול להצביע לך על מאות מכוניות שטופלו טוב ומערכות הקירור שלהם מקוריות ותקינות, ואני לא מדבר על חדשות או יפניות,

תפסיק לזלזל ברכבים שהם לא הטיוטה המתפרקת שלך

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אני מהמחמירים, החדשה מבין 3 המכוניות המדוברות היא מודל 94, והישנה 90, אני משתמש אך ורק בנוזל קירור g12+, הישנה ביניהם סבלה שנים ממי ברז אצל הבעלים הקודם, עברה שטיפה יסודית של מערכת הקירור ויישוב קו למערכת, ורוב הצנרת ובנדים עדיין מקוריים, ברור שכל מה שלא היה תקין הוחלף במקום.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

גולף מודל 90 ק״מ אמיתי לא ידוע אני מעריך שסביב ה300, גולף 92 עם 204, וגולף 94 עם 207, לכולם הוחלפו משאבות מים בתקופה האחרונה וב94 המשאבה הייתה נקייה לחלוטין אבל כבר נזלה, ב90 וב92 הוחלפו רדיאטורים, ב92 צנרת מים מקורית לחלוטין.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אבי, המשאבות מים הרעישו לפני שקרסו? או פשוט התחיל טפטוף?

שמתי לב שברכבים שמשתמשים ב g12 המשאבת מים לא מרעישה לפני שמתפרקת, ויש רכבים שכן.

פורסם (נערך)

אחת הרעישה עכב שנים של מי ברז והאחרות טיפטפו, יש לי במשפחה בורה 2001 שטופלה בעברה אך ורק במורשה ונסעה כל השנים עם g12 בטיימינג שעשיתי לה החלטתי שאחרי 14 שנים ו230,000 הגיע הזמן להוציא אותה לפנסייה הייתה מקורית ותקינה.

אבל לפי מה שטוען פה מישהו בלי לנקוב בשמות יש לי יותר מידי מזל או שאני משקר.

עריכה אחרונה על ידי Avi Yaakov

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

זהו, שאני מתלבט האם לגעת במשאבת מים עם כל היישור קו הזה או לא .

אצלי משאבת מים זה פרויקט פרויקט ברכב, בקאוואליר הקודמת 410 אלף החזיקה המשאבה- יצאה לפנסיה ביחד עם הרדיאטור ומאורר מנוע.

פורסם

כל עוד היא תקינה לא הייתי מחליף, אני גם די דוגל בתחזוקה מונעת, אני אישית מחליף משאבות מים בתור תחזוקה מונעת רק אם המשאבה נמצאת בתוך הטיימינג אז אני מחליף כחלק מהטיפול. לדעתי החלף רק את מה שמצריך החלפה, ומה שלא מצריך החלפה תשמור בצד ליום שתצטרך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...