Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז קניתי רדיאטור מקורי, צנרת מים מקורית, תרמוסטט מקורי, מיכל עיבוי מקורי, פקק מים וצנורות חימום מקוריים .

יש לציין שהכל מקורי עדיין ברכב ושרד 13 שנה ו210 אלף ק"מ .

האם אני מחויב ליפט? לא אכפת לי לעשות במוסך, אבל מעדיף לבד( לא מסיבות כלכליות כמו מסיפוק) .

אני ממש לא רוצה למתוח את המעבה ואת החיבורים שלו על מנת להוציא את הרדיאטור .

מישהו התנסה אולי בהחלפה באלרו או קאוואליר עם מנוע אקו-טק?

בקאוואליר הקודמת זה היה קל יחסית ויצא למעלה, כאן החשש שלי הוא מחוסר מקום .

מישהו נתקל במקרה שמחויב ליפט? בגדול מנוע מאורר הצלחתי להוציא עם קצת מאמץ.

החשש שלי מלגרום נזק למעבה כי ברמת התאוריה הרדיאטור אמור לצאת מלמטה.

ועוד שאלה קטנה, במהלך החלפת אטם שסתומים בטיפשותי שטפתי את הברגים במים עם סבון כלים והם נראים חלודים כלפי חוץ .

מישהו מכיר דרך להסיר מהם חלודה?

פורסם

תן לי לגלות לך משהו:

כל מה שניתן לעשות על ליפט ניתן גם לעשות על בוקים. ההבדל היחיד הוא חוסר נוחות ולא חוסר יכולת ביצוע אז מה שאתה מתכנן לעשות ניתן לביצוע גם על בוקים.

פורסם

אני לא מבין,אם גובה רדיאטור נניח 45ס "מ.... ואני אחרי בוקים מגיע למרווח 35 ס"מ מהרצפה (בחיים לא) . איך רדיאטור יצא מלמטה?

פורסם

חפש diy ספציפי לרכב הזה.

בבימר לדוגמה, זה נעשה בקלות יחסית, ואפילו ללא צורך בבוקים

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם

מחזק את מאור - גבר אמיתי עובד על בוקים, והכל אפשרי.

תתפלא עד איזה גובה אפשר להרים רכב על בוקים, כשמרימים עם הג'ק מנקודה נכונה בשלדה.

לא מכיר איך זה בנוי אצלך בקאוואליר, אבל אם תוכל לצרף קטע מהספר הטכני או תמונה כלשהי ננסה למצוא דרך.

(בכל מקרה, לדעתי אתה מעט מגזים. אני אוהב פדנטיות ותחזוקה מונעת, אבל אתה קצת נסחף, חבל להחליף סתם חלקים. כנ"ל לגבי אשכול שיפוץ משאבת הבלם)

Stay Dirty

פורסם

בכל מקרה, לדעתי אתה מעט מגזים. אני אוהב פדנטיות ותחזוקה מונעת, אבל אתה קצת נסחף, חבל להחליף סתם חלקים. כנ"ל לגבי אשכול שיפוץ משאבת הבלם)

+ 1

אז מה אם הוא עשה 200 אלף ק"מ?

אם מהיום הראשון היה שימוש בנוזל קירור מקורי והחלפתו בזמן, רדיאטור אחרי 200 אלף קילומטר אמור להיות במצב פחות או יותר כמו חדש.

לא רואה סיבה להחליף אותו.

פורסם (נערך)

13 שנה מספיק למערכת קירור .

אני עושה הכל לבד, לא מציק לאף אחד ... למה לא?

סמוך עליי עשיתי הרבה דברים גם על מדרכה, וגם בשילוב עם כלים מאולתרים .

אני עושה לעצמי, ואוהב שהרכב מוקפד ברמה המכנית .

אגב,זה תחביב לשבתות עם הרבה סיפוק ;)

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם

אבל הבוקים נשארים לך לתמיד ולעבודה הבא , ה300 האלו לא , חוץ מזה תגיד מאיפה אתה ואני מאמין שחברי הפורום ישמחו לעזור /להשאיל בוקים

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם (נערך)

לא עניין של בוקים, חבר .

אפילו יש לי שניים, אם במהלך נסיון להחליף חלקים מעט מוקדם יותר- אעשה נזק, לא עשיתי כלום.

כל הרעיון הוא שייבאתי חלקים מחו"ל - המחיר שווה לי את השקט הנפשי .

לרכב הזה כמעט אין חלקים בארץ, ובטח לא ב UMI.

וכשיש?

סמכו עליי המחירים יותר יקרים משל חלקים לסדרה 3 2008 .

שלא נדבר על כך שכל חלק אין במלאי .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
לא עניין של בוקים, חבר .

אפילו יש לי שניים, אם במהלך נסיון להחליף חלקים מעט מוקדם יותר- אעשה נזק, לא עשיתי כלום.

כל הרעיון הוא שייבאתי חלקים מחו"ל - המחיר שווה לי את השקט הנפשי .

לרכב הזה כמעט אין חלקים בארץ, ובטח לא ב UMI.

וכשיש?

סמכו עליי המחירים יותר יקרים משל חלקים לסדרה 3 2008 .

שלא נדבר על כך שכל חלק אין במלאי .

עם בוקים אתה יכול להרים את הרכב כמעט כחצי מטר מהקרקע , בכל אופן עבודה אפשרית , רק בזהירות .

בדקת אם אפשרי להוציא את ראדיטור מלמעלה ? לא מכיר את הרכב לצערי .

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

לא ניתן להרים לחצי מטר- אין לי ג'ק שמגיע לגבהים כאלה.

אם הרכב היה מולי כבר הייתי עושה את זה, הרכב חונה במקום אחר (בעבודה שלי) ולא בא לי להביא אותו לפה ולגלות שזו בעיה .

בכל אופן תודה על העזרה והצעות הייעול, הרכב כבר 210,00 ק"מ כשהתקלה היחידה הייתה משאבת הגה כח באשמתי המלאה.

פורסם

הייתי ממליץ להחליף מהבנדים האמריקאים, לבנדים רגילים. הבנדים לחיצה על הפנים לאורך זמן. רק לשים לב שבבנד הרגיל יש שתי סוגים ואתה צריך את אלו למערכת מים זה קריטי!!!

פורסם

שמע, בלי להעליב , אתה בטוח שהרכב שלך לא יפני?כל החלקים שאתה מציין הם מקוריים והחזיקו המון זמן.

זה לא אופייני לרכבים האלו בלי להעליב.

ולדעתי יש תחזוקה מונעת ויש חיפוש הרפתקאות מיותרות.

בהצלחה בכל מקרה יא תותח!

פורסם

זה לא רכב שהולך להמכר, life time .

ולכן במחיר שהבאתי את כל החלקים - רמז פחות מ1000 שקל .

אם לחלק 1000 שקל ל13 שנה- ואני בתקווה שיש עוד כמה שנים איכותיות שווה לי.

תהיו בטוחים שאם הייתי קונה ב UMI או עושה את זה במוסך הייתי מחכה לתקלה ככל הנראה .

מיכל עיבוי חדש מקורי 25 דולר .

צינורות מים מקוריים 50 דולר סט .

רדיאטור מקורי - קיבלתי מתנה חדש .

נוזל קירור מקורי- מתנה .

צינורות חימום מקוריים - 40 דולר .

תרמוסטט מקורי -20 דולר .

פקק מים מקורי - 10 דולר .

שווה לשקט נפשי?

פורסם
שמע, בלי להעליב , אתה בטוח שהרכב שלך לא יפני?כל החלקים שאתה מציין הם מקוריים והחזיקו

עוד פעם הסיפור הזה...

קח כל רכב, יפני או לא יפני זה כלל לא משנה.

שים בו נוזל קירור מקורי. לא פרסטון, לא כל מיני תואמים אלא רק הנוזל המקורי של היצרן. תחליף אותו במרווחי זמו שהיצרן דורש, רצוי עם שטיפה. אל תערבב עם נוזלים אחרים.

תראה שאתה גם אחרי 15 שנה ויותר עם אותו רדיאטור והוא נשאר נקי לחלוטין, בלי משקעים ובלי כלום.

• תוכן חדש...