Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 323f שנת 93 ידנית

בהנעת הרכב האחרונה, נורת המצבר נשארה לפעול וכך גם נורת חיווי תקלה באורות (צבע אדום).

בדקתי את רצועת האלטרנטור, לא מרגיש שרופפת, עברתי על הכבלים של האלטרנטור, נראים תקינים (יכול להיות שלא). הדלקתי אורות, איתות - הכל עובד.

אבדוק מאוחר יותר עם רב מודד את טעינת המצבר.

מעבר לכך, מה גורם גם לנורת המצבר וגם לנורת "תקלה באורות" להידלק יחדיו? מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת. על איזה כשל זה מצביע?

הייתי מצרף תמומה, אבל משום מה מגרסאת הסלולאר לא ניתן לבצע זאת.

פורסם

בדיקה עם רב מודד.

12 וולט כשהמנוע כבוי.

14.9 וולט כשהרכב מונע.

קרי, יש טעינה אם כי לטעמי במתח גבוה מידי. אמור להוות סביב ה13.5 וולט, לא? יש מצב שלכן שתי אורות האזהרה של המצבר ושל "תקלה באורות" פועלות?

פורסם

ייתכן שברכבך קיימת מערכת לניטור מנורות שרופות של אור בלימה אחורי. המערכת כנראה זיהתה מנורה שרופה או בעיה במתג ההפעלה או חיווט אשר גורמים לחיווי על תקלה. בהחלט ייתכן שגם מתח טעינה נמוך עלול לגרום להדלקה של מנורת האזהרה.

תתחיל מבדיקה של מנורות אור ברקס אחורי, נעלי כבל של המצבר והאלטרנטור ומתח טעינה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדיקה עם רב מודד.

12 וולט כשהמנוע כבוי.

14.9 וולט כשהרכב מונע.

קרי, יש טעינה אם כי לטעמי במתח גבוה מידי. אמור להוות סביב ה13.5 וולט, לא? יש מצב שלכן שתי אורות האזהרה של המצבר ושל "תקלה באורות" פועלות?

מתח המוצא שמדדת הינו גבולי ועשוי לנוע בין 13.6-14.9 וולט וגם קצת יותר בתנאים מסויימים.

בדוק שוב פעם את מתח המוצא כאשר סל"ד המנוע סביב 2000 סיבובים לדקה ללא הדלקת צרכנים נוספים ולאחר מכן בדוק כאשר האורות ומפשיר אדים אחורי עובדים.

פורסם

תודה חברים:) נתחיל מהסוף: פיוז 30 אמפר בקופסת הפיוזים הראשית (שליד המצבר) נשרף. החלפתי והכל תקין.

לגבי העצות: ברכב אכן קיימת מערכת לניטור תקלות תאורה. במקרה בו אחת מהנורות שרופה, נורת האזהרה המעידה על תקלה באורות תדלק ונורת המצבר תישאר כבויה. ובכל מקרה, נורת האזהרה לגבי כשל באורות תדלק אך ורק כאשר מפעילים אורות, כולל איתות, ברקס, רוורס וכו'. אם למשל מדובר בנורת ברקס אז רק בלחיצה על הברקס, תדלק נורת האזהרה שמציינת שיש בעיה בנורה של הבלם.

אז בדקתי מראש את נעלי הכבל, את כל הנורות של הרכב ועשיתי זאת בחניון תת קרקעי כדי לוודא שהכל עובד.

לגבי העצה השנייה, זה מה שעשיתי (למעט מפשיר האדים) אחרי שפרסמתי את הנתונים כאן ואחרי שביצעתי בדיקה זהה ברכב של חבר כדי להשוות אם מדובר במצב תקין או לא. הכל עבד בלי בעיות...

אבל מעניין אותי, במה תורמת הפעלת מפשיר האדים על מנת לזהות תקלה? ואני מניח שהתכוונת למפשיר האדים האחורי, כן?

בכל מקרה, מה שזה מלמד אותי (בפעם השלישית מזה עשור) זה שאתה יכול לבדוק ולבדוק ולבדוק ולבסוף מדובר בפיוז שנשרף:) אולי בפעם הבאה אזכור שבמקום להתחיל לבדוק כל דבר ודבר, כדאי קודם לבדוק פיוזים.

פורסם

כן, קיוותי שזה משהו חד פעמי... שאולי היה כשל חד פעמי של קפיצת מתח איכשהו.

אני לא יודע לאיזה צרכן הוא שייך כי הכל עובד ברכב. מה שכן, כשמחברים פיוז כשהמנוע דוחק, הטורים יורדים טיפה.

אם זה היה פיוז בקופסת הפיוזים שמתחת להגה, הייתי יודע לגבי כל פיוז למה הוא שייך. אבל זה פיוז מקופסת הפיוזים הראשית.

עכשיו, שמתי אחד אחר ואחרי 5 הנעות עדיין תקין. מה שכן, מידי פעם הקודן יוצא מפעולה ואפשר לבניע את הרכב גם מבלי להקיש את הקוד. את כל ההנעות כעת ביצעתי לאחר הקשת הקוד בקודן.

קיימת אפשרות שמדובר בפלאג לקוי שנדרש להחליפו? התקלה קוראת מיד לאחר ההנעה ולא תוך כדי נסיעה.

פורסם
השאלה הנשאלת מדוע נשרף פיוז של 30A. לאיזה צרכן שייך הפיוז ?

אתה יודע שפיוזים לא נשרפים ללא סיבה.

טוב, אז ככל הנראה שמדובר במזגן. במהלך נסיעה, הרעש של המזגן נחלש, ככל הנראה שהטורים מעט ירדו ואחרי כמה שניות משהו ניסה להידלק במזגן (יכול להיות שהמדחס אבל לווא דווקא) ואז האורות אזהרה הבזיקו לרגע ומיד אח"כ נדלקו קבוע ומשהו במזגן נכנס לפעולה כשניה אחרי שהאורות אזהרה נדלקו (והפיוז נשרף כמובן).

נראה לי שזה יצטרך לחכות למחר, לחשמלאי רכב. אבל יש לך מושג מה יכול לגרום לכך?

פורסם

מבלי לראות סכימה חשמלית של קופסאת הפיוזים ולבצע כמה בדיקות קשה לדעת היכן הבעיה. אני מנחש שהפיוז שנשרף הינו של המפוח הפנימי או של הקלאצ' המגנטי של המדחס.

האם המאוורר של הרדיאטור/מעבה עובד ? אולי הפיוז שייך למאוורר.

תחליף את הפיוז ותניע את הרכב. לאחר מכן תדליק רק את המפוח של מערכת האיוורור ללא מזגן (AC) על מהירות 1 ותעלה לאט את המהירות עד מכסימום למשך כמה דקות.

האם הפיוז נשרף ?

פורסם

אבל מעניין אותי, במה תורמת הפעלת מפשיר האדים על מנת לזהות תקלה? ואני מניח שהתכוונת למפשיר האדים האחורי, כן?

.

הסיבה שכתבתי לך להפעיל את המפשיר האדים האחורי בזמן בדיקת מתח המוצא של האלטרנטור היא בכדי ליצור עומס חשמלי על האלטרנטור בכדי לבדוק אם מתח המוצא יורד בצורה משמעותית בזמן צריכת זרם גבוהה. באותה מידה אפשר להפעיל את המפוח של מערכת האיוורור ברכב במהירות מקסימלית.

מתח המוצא של האלטרנטור תלוי במספר גורמים כגון: סל"ד המנוע, צריכת הזרם, טמפ' חיצונית.

פורסם
מבלי לראות סכימה חשמלית של קופסאת הפיוזים ולבצע כמה בדיקות קשה לדעת היכן הבעיה. אני מנחש שהפיוז שנשרף הינו של המפוח הפנימי או של הקלאצ' המגנטי של המדחס.

האם המאוורר של הרדיאטור/מעבה עובד ? אולי הפיוז שייך למאוורר.

תחליף את הפיוז ותניע את הרכב. לאחר מכן תדליק רק את המפוח של מערכת האיוורור ללא מזגן (AC) על מהירות 1 ותעלה לאט את המהירות עד מכסימום למשך כמה דקות.

האם הפיוז נשרף ?

בעיה למצוא סכמה לרכב משנת 93.

אם הפיוז אחראי על פעולת המפוח הפנימי, המפוח לא היה צריך להפסיק לפעול?

מה שקרה בזמן הנסיעה זה שהרעש מהמפוח אכן נחלש באופן משמעותי ואחרי שהפיוז נשרף חזר לפעול כרגיל. אבל, בזמן הניסיון להפעלה (אחרי שנחלש), זה הרגיש כמו כניסה מחדש של הקלאצ' המגנטי של המדחס.

אז כנראה או זה או זה...

המאוורר של הראדיטור, טרם שמתי לב, צריך שהרכב יתחמם מאד לשם כך כי קר בחוץ כרגע. אבדוק...

אין לי עוד פיוזים כדי לבצע בדיקות שכאלו. ומחר כבר אעדיף ללכת לחשמלאי רכב כי מצפה לי נזיעה ארוכה בצהרים וחבל לנסות בעצמי ולבזבז את הזמן...

פורסם
בעיה למצוא סכמה לרכב משנת 93. - בכלל לא בעיה. ראה בקישור שצירף טום.

אם הפיוז אחראי על פעולת המפוח הפנימי, המפוח לא היה צריך להפסיק לפעול? - כן.

מה שקרה בזמן הנסיעה זה שהרעש מהמפוח אכן נחלש באופן משמעותי ואחרי שהפיוז נשרף חזר לפעול כרגיל. אבל, בזמן הניסיון להפעלה (אחרי שנחלש), זה הרגיש כמו כניסה מחדש של הקלאצ' המגנטי של המדחס. - אז כנראה הבעיה במדחס או במאוורר/מאווררים.

אז כנראה או זה או זה...

המאוורר של הראדיטור, טרם שמתי לב, צריך שהרכב יתחמם מאד לשם כך כי קר בחוץ כרגע. אבדוק... - בצע נסיעה קצרה עד שטמפ' נוזל הקירור תגיע ל-90 מעלות צלזיוס.

אין לי עוד פיוזים כדי לבצע בדיקות שכאלו. ומחר כבר אעדיף ללכת לחשמלאי רכב כי מצפה לי נזיעה ארוכה בצהרים וחבל לנסות בעצמי ולבזבז את הזמן...

בדוק מול חבר הפורום יקיר שעובד במוסך בבאר-שבע אולי הוא מכיר את ההבעיה.

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?59948-ba323f

פורסם

עדכון: יש בעיה עם המאוורר של הראדיטור.

בדקתי אם הוא נכנס לפעולה בשלב מסויים - נכנס וכ-20שניות לאחר מכן האורות אזהרה כבות והטורים יורדים מעט. לאחר עוד כ10 שניות המאוורר יוצא מפעולה ולאחר עוד כמה שניות האורות אזהרה מתחילים להילדק קצת בהבהוב ואז נדלקים קבוע.

צילמתי וידאו ואעלה אותו עוד מעט ואתן קישור.

פורסם

אם אנחנו חושדים במאוורר אז נסה לסובב אותו עם היד בכדי לבדוק האם המאוורר מסתובב חופשי ללא תקיעות. בכול מקרה ייתכן שהבעיה עשוייה להצביע על אלטרנטור אשר לא מסוגל לעמוד בצריכת הזרם הנוספת כאשר המאוורר עובד.

לפני הבדיקה נתק את כבל המינוס של המצבר בכדי שחלילה המאוורר לא ייכנס לעבודה בזמן הבדיקה !

• תוכן חדש...