Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני מחפש לשדרג את המערכת, הסאב שיש לי כרגע הוא PIONEER TS-W304F, מתחבר למגבר Street Sound - ST-502 ch 400W, תמונה:

82725638.jpg

מה שלא טוב בסאב הזה שהוא לא מספיק מדוייק לטעמי ולא שומעים איכותי בכלל, הוא חזק כן, אבל לא איכותי.

אני מחפש סאבוופר שיחליף אותו בדגש על איכות, סאב SQ, וכמה שיותר איכות שישתלב לי טוב עם הקומפוננט של HAT CLARUS, שרק מחכים שאני אתקין אותם. המגבר שיהיה לי הוא 4 ערוצים עם כנראה 150 RMS ככל הנראה, אולי אפילו יותר. כנראה שאת הסאב אני אחבר בגישור.

רדיו דיסק יהיה אחד שמסוגל לעשות תיזמונים בין הרמקולים, כנראה של פיוניר, עדיין לא החלטתי.

בכל מקרה הרעיון שלי הוא שבגלל שהרכב מאוד קטן ואני רוצה שהתא מטען עדיין יהיה פרקטי (פיג'ו 206), הוא לבנות תיבה ייעודית לרכב בצד של התא מטען שגם ייראה טוב.

המידות של התיבה יהיו כאלה:

אורך: 33 ס"מ

רוחב: 8 ס"מ

גובה: 31 ס"מ

התיבה תהיה מין חצי טרפז, ככה שיש עוד מין משולש שייכנס באלכסון למושבים, אבל אם זה לא מובן זה פחות קריטי. המידות האלה הם נטו.

מה שקריטי הוא שהנפח של התיבה יהיה באזור ה11 ליטר (רק), וזה עוד בלי לשים חומר ש"יגדיל" את הנפח של התיבה.

השאלה אם קיים סאב שיוכל בכלל להיכנס לתיבה שהיא מאוד דקה ויתן לי צליל איכותי.

עשיתי חיפוש ומצאתי את הסאב הזה:

http://www.amazon.com/Alpine-Swr-t10-10-Inch-Shallow-Subwoofer/dp/B0056W0DZ4

ALPINE SWR-T10, סאב שהוא מאוד דקה ויכול להיכנס לי ואם תהיה לי בעיה אני אוסיף לו טבעת MDF ואז הוא ייכנס. לפי הביקורות הסאב רמה מאוד גבוהה.

אם עוזבים לרגע את הכאב ראש של להביא סאב כזה לארץ (לא מצאתי בZAP), הסאב הזה בשילוב עם התיבה יתן לי פיתרון מספיק טוב ואיכותי?

פורסם (נערך)

רק לציין כי דגם הסאב שברשותך נועד לעבוד בתצורת Free Air ולא בתוך תיבה.

האם מעבר לתצורה כזו תשפר את המענה שלו? לא יודע להגיד.

גם אפשר לומר כמעט בוודאות שחיבור למגבר העלום המדובר ועוד בגישור, לא מוסיפה להתנהגות שלו.

אגב, ספציפית לדגם הסאב ששאלת לגביו, אם מוכרים בארץ את דגם ה-"12, בהחלט יתכן שניתן להשיג גם את ה-"10.

לא יודע להביע דעה לגבי איכותו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תום לא נראה לי שהבנת אותי. אני לא מחפש לשים את הסאב החדש שלי בתיבה חדשה, אני מתכנן לקנות סאב קטן שיהיה בתוך התיבה המותאמת הקטנה שאני בונה (תיבה אטומה שכחתי לציין), ואליו אני אחבר מגבר אחר, לא את המגבר שיש לי כרגע.

השאלה היא אם המגבר של ALPINE שרשמתי שם בשילוב עם התיבה הקטנה יתן לי צליל מספק.

פורסם

בנוסף, כמו שאמרתי מה שמיוחד בסאב הזה של אלפיין הוא שהעומק שלו מאוד קטן - 82 מ"מ, שיכול להיכנס בתיבה שלי שהרוחב שלה הוא 8 ס"מ, אם אני מוסיף לו טבעת MDF, של ס"מ אחד.

פורסם

אני הבנתי מה אתה רוצה לעשות. נתתי תגובה שאיננה קשורה ישירות לשאלתך ולכן מי שלא הבין זה אתה. :wink:

הסאב הנוכחי שלך הוא פרי-אייר. הוא לא צריך תיבה ובהחלט יתכן שהתיבה הנוכחית מגבילה אותו.

הוא יכול להיות מותקן על המגש (כך שיש הפרדה בין נפח תא המטען לחלל הרכב), כזה שחוזק/נבנה מחדש בהתאם עם MDF או משהו בסגנון.

ראה תמונות לדוגמה כאן: http://206gti.net/am-parceltray.shtml

פורסם

וואלה לא ידעתי את זה, ההתקנה של המערכת אצלי באמת חאפרית אבל לא ידעתי שעד כדי כך (ככה קניתי תרכב), בכל מקרה אתה אומר שכדאי לי פשוט לתקוע את הסאב איפשהו במקום אחר ולראות אם אני מרגיש שינוי?

פורסם

אני לא יודע להגיד לך מה תהיה תוצאת המעבר לתצורה הנכונה "לפי הספר", ובטח לא יודע להגיד אם זה ישתפר מבחינתך (פיוניר לא ממש ידועים כסאבים של SQ).

דרוש מישהו שמתמצא יותר בעניינים האלו.

לא מדובר בסתם לתקוע אותו איפשהו. עדין צריכה להיות הפרדה בין הגל הקדמי לאחורי.

"הבעיה", מצד אחד מדובר באפשרות זולה בהרבה למקום אותו בצורה נכונה, מצד שני התוצאה לא מובטחת להיות לשביעות רצונך ואז ההשקעה יורדת לטמיון.

פורסם

הבנתי. השקעה תהיה אולי טיפה בזמן. לא בעיה להשיג פלטה לחבר את הסאב ולזרוק אותו בתא מטען. אני אעשה את זה. תודה.

בכל מקרה השאלה הראשונה עדיין רלוונטית אז אם מישהו מכיר את הסאב של alpine המדובר או שהתקין סאבים בתיבות קטנות מוזמן לעזור

פורסם

תריץ חיפוש על סיקור שלי על סאב וופר של cdt qes-820

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, קראתי את הסקירה שלך אבל לצערי הוא עבה מדי (עומק של 11 ס"מ) אז הוא לא מתאים.

בכללי אם הסאב שאני אכניס לתיבה יהיה מאוד קרוב לדופן של התיבה זה מסוכן ויכול להרוס את הסאב?

חייב עזרה

פורסם

טום, אולי לא שמתי לב למשהו בסאב הזה, אבל למה אתה אומר שהוא פריי אייר?

לפחוט לפי המלצת יצרן , תיבה סגורה של 0.35 CF. שזה 10 ליטר.

פרי אייר תוצאה טובה במידה ועושים הכל מכון. פלטה צרכה ליות חזקה מספיק. בגודל כזה של פלטה הוא תיהיה עבה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

טעות שלי. לא הבנתי כנראה נכון.

אם כך, זה שווה נסיון. לפרק את המדף הקיים ולבנות משהו חזק. יכולה להיות תוצאה מעניינת.

פורסם

מבחינתי לבנות מדף זה סתם כסף שהולך לפח כי אני בכל מקרה מחליף סאב ומערכת שלמה

עוד תגובות שקשורות לסאב הקטן של אלפיין והאם כדאי להכניס אותו לתיבה דקה? מסוכן או לא?

פורסם

בין מגנט של סאב לדופן אחורי חייב להיות רווח של כמה ס"מ.

לקחת הימור על סאב של 600$ פלוס משלוח ומסים? עדיף ניסוי עם מדף. כמה כבר יעלה? 300 ש"ח למדף?

• תוכן חדש...