Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"לא כולל מע"מ"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למי לא יצא לגשת למוסך או לחנות חלפים,

לקבל שירות, הצעת מחיר ופיתאום ברגע התשלום מודיעים לו שזה "לא כולל מע"מ",

ובום, המחיר קופץ בשנייה.

מרגיז אותי כלכך, כל תחום הרכב בארץ פשוט "לא כולל מע"מ", למדו דרך להוציא מאיתנו עוד כמה שקלים,

שלא רצינו להוציא מלכתחילה,

מי החליט שעל כל עסקה שקשורה לרכב שלי, אני חייב להוסיף מע"מ לא כולל במחיר שהציעו לי בהתחלה, למה לא נותנים לנו מחיר מלא כולל הכל כדי שנוכל להחליט כבר מההתחלה,

כמעט ולא יוצא לי להיתקל בזה בחוץ, רק בדברים שקשורים ברכב שלי,

אני מרגיש מרומה כל פעם מחדש, זה רק אצלי ההרגשה הזאתי?

אני התחלתי לבקש מראש מחיר מלא כולל כל ה"חמוצים", אבל אני נתקל בזה הרבה פעמים בשיחות עם חברים, פשוט לוקחים לנו כסף.

למה זה אמור לעניין אותי כמה המע"מ, ואם זה כלול או לא, אני מקבל הצעת מחיר וזה המחיר שאני אמור לשלם.

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק. מרגיז מאוד. נתקלתי לאחרונה במוסך לא רע.

קבלתי הצעת מחיר לפחחות למכונית ישנה. לאחר משא ומתן נורמטיבי והסכמה על הפרטים הסתבר לי שהכל היה לריק כי המעמ לא נכלל בהצעה.

כשהבעתי תמהתי, נאמר לי - זה לא הולך אלי...

אין חוק בעניין?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מתוך אתר המועצה לצרכנות:

"כאשר מדובר בעסקה בין צרכן לבין עוסק, העוסק חייב להציג את המחיר הכולל: כולל מע"מ, אגרות וכל תשלומי חובה, וכן כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.

הפרת ההוראות הנ"ל היא עבירה פלילית. "

מספיק שהוא יגיד "100+מעמ" או "100 לא כולל" או משהו בסגנון....

אבל להגיד לך "100" וכשאתה מוציא את הויזה לחייב אותך 117, זה לא תקין.

פורסם

פשוט שוק,הרי זה ידוע,קנטוני מלהבין מדוע אך אצל בעלי מקצוע לאו דווקא בתחום הרכב,

טכנאי מזגן,אינסטלטורים,פורצים,שיפוצנקים המחירים אינו כולל מע"מ. לא ברור לי למה דווקא בסקטור הזה המחיר מצויין בצורה שכזאת,

אני מניח מאחר ומדובר בעצמאים קטנים עם יכולת לקחת בשחור ולכן האופציה קיימת בפני הלקוח ומשם כבר התפתחה הנורמה הזאת גם לאלו שעובדים נקי ומסודר.

בכל אופן בארה"ב לדוגמא המחירים אינם כוללים מע"מ אף פעם,גם בחנות בגדים וגם בסופר.

Porsche 944 turbo

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה כדי שיהיה לך יותר קל להבין כמה צריך לשלם בשחור.

בדיוק ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מתוך אתר המועצה לצרכנות:

"כאשר מדובר בעסקה בין צרכן לבין עוסק, העוסק חייב להציג את המחיר הכולל: כולל מע"מ, אגרות וכל תשלומי חובה, וכן כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.

הפרת ההוראות הנ"ל היא עבירה פלילית. "

מספיק שהוא יגיד "100+מעמ" או "100 לא כולל" או משהו בסגנון....

אבל להגיד לך "100" וכשאתה מוציא את הויזה לחייב אותך 117, זה לא תקין.

ברוב הפעמים ההצעת מחיר מלווה ב"לא כולל מע"מ", אבל יצא לי בכמה מיקרים שנודע לי על כך רק במעמד התשלום,

כלומר לאחר ביצוע העבודה, לא העבירו לי פשוט את הויזה, אלא הפקיד דרש ממני סכום גבוה ממנה שנאמר בהצעה,

וטען שזה פלוס המע"מ, והעבודה כבר בוצעה.

אבא שלי במקרה טכנאי מזגנים, ההצעות מחיר שהוא נותן הם כוללים מע"מ,

המע"מ לא אמור לעניין את הלקוח, אלא המחיר הסופי בלבד, יכול להיות שרק הוא ככה - שוב כמעט ולא נתקלתי בזה במקומות אחרים.

והדיון שלי בעיקר מדבר על המוסכים המורשים.

לפי כמה שבועות הזמנתי מהאתר "אוטו טייר" רבעיית צמיגי GoodYear, נאמר לי שכל צמיג עולה 550 [שזה מחיר מצויין עבור אותו צמיג],

הזמנתי ושילמתי 2200, בקבלה אפשר לראות שהמע"מ הוא חלק מהסכום הזה, ובעצם משולם מהרווח של הספק ולא של הלקוח.

בהחלט השאיר רושם טוב...

Seat Ibiza FR

פורסם

"אתה רוצה קבלה?? אין בעיה - תוסיף עוד X אני מדפיס לך פה קבלה..."

:shock:

לדעתי זה ממחיש שמטרת בעל העסק היא לרמות וזה לא רק עניין של האם הצעת המחיר ללקוח הוצגה עם או בלי מע״מ.

כשבעל העסק לא מדפיס חשבונית הוא מעלים את כל הסכום מהספרים, ולא משלם עליו מס חברות.

הוא לא רק חוסך את המע״מ אלא הרבה יותר.

מצבו עדיף כאשר הוא לא מדפיס כלל חשבונית,

מאשר שהלקוח מוסיף לו את המע״מ והוא כן מוציא חשבונית.

אופן ההצגה של המחיר ללא מע״מ ואז לשלוף את העז ברגע התשלום הוא מכוון ומטרתו לגרום ללקוח לוותר על החשבונית.

אם מחליטים לשתף פעולה עם בעל העסק, בעסקה בשחור ללא חשבונית, ההנחה צריכה להיות גבוהה יותר מסכום המע״מ, שעליו נתלה בעל העסק כתנאי להנפקת חשבונית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם קיבלת שירות טוב ומחיר הוגן, מה זה מפריע לך כלקוח שהעסק מחליט לא לשלם מיסים?

זה בינו לבין המדינה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני כבעל עסק מבן אדם זר לא הייתי לוקח תשלום ללא חשבונית.

לך תדע... מחר עוד יתהפך עליי ויחליט לפנות למלשינון או משהו בסגנון.

פורסם (נערך)

כמו שכתבו, זה כדי שתבין איפה נקודת התחלת המיקוח - אם תשלם מזומן ואין לך צורך בקבלה.

זה שזה סיכון מטורף שהעסק לוקח, זה כבר בעיה אחרת.

אם כבר קיבלת הצעת מחיר מודפסת - כמעט תמיד יהיה כתוב בה "לא כולל מע"מ" או משהו כזה ..

מצד שני, במידה ולא אמרו ישירות, תמיד אפשר להכניס באלגנטיות, "אז הבנתי נכון? X ש"ח עם מע"מ וחשבונית נכון?"

משפט אחד, שיחסוך לך את כל הכאב ראש.. זה מה שאני עושה, ולא רק עם מוסכים, אלה כל בעל מקצוע.

ככלל, גם אם יש תקלה משביתה לרכב, כשמגיעים למוסך,

תמיד לבקש הצעת מחיר לתיקון ולהדגיש שלא ירכיבו כלום ברכב עד שאתה לא מאשר טלפונית.

(טיפ נוסף, אישית אני בדר"כ נותן קוד קודנית עם ספרה חסרה או שגויה ב"טעות", כדי שיתקשרו אלי ואני ידע מתי באמת התחילו לטפל ברכב)

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
אם קיבלת שירות טוב ומחיר הוגן, מה זה מפריע לך כלקוח שהעסק מחליט לא לשלם מיסים?

זה בינו לבין המדינה.

המיסים חוזרים חזרה לאזרח הקטן בשרותי בריאות/חינוך ועוד.

אולי גם אני לא אשלם מיסים מהמשכורת שלי?

אם כולם יתחמקו מתשלומי מיסים (מהקטן ועד הגדול), השרות לאזרח ייפגע.

וזה שיש מעלימי מס, בין אם ברמייה ובין אם זה ברשות ובהקלות, זה עדיין לא תרוץ כדי שכולם יעלימו מס.

פורסם

למיטב זכרוני מישהו מהפורום יצא למלחמה כנגד רשת מוסכי לובינסקי בעניין, ומאז בכל הרשת מופיע תמחור כולל מעמ. בכל מקרה, אסור להגיש הצעה שכתוב בה לא כולל מעמ בהתאם לחוק.

פורסם
המיסים חוזרים חזרה לאזרח הקטן בשרותי בריאות/חינוך ועוד.

אולי גם אני לא אשלם מיסים מהמשכורת שלי?

אם כולם יתחמקו מתשלומי מיסים (מהקטן ועד הגדול), השרות לאזרח ייפגע.

וזה שיש מעלימי מס, בין אם ברמייה ובין אם זה ברשות ובהקלות, זה עדיין לא תרוץ כדי שכולם יעלימו מס.

כמו בכביש, כמו בתור לסופר, כמו בכניסה לפאב.. כמו בכמעט כל דבר, אני לא יכול להתחיל לחנך אנשים ..

זה לא יגמר, וזה לא פרוייקט שאני מוכן לקחת על עצמי כל פעם שאני יוצא מהבית..

הוא בחר לעבור על החוק, הוא לקח סיכון, סיבותיו עימו, אם תופסים אותו זב"שלו...

• תוכן חדש...