Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחחח ... אחחח... עד מתי יעלוזו עוללים ? :wink:

תן לחבר שלך אולי לחבק טורבו ... ללטף דאון פייפ ... למה ללכת על זוטות ?

אולי אחרי מפגש רומנטי עם אחד מאלה הוא יבין מה פרוש המילה "חם" .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לא חיברתם את הת החוטים של המצבר לאצבע? (צוחק.. :) )

גבר... לא נראה לי שזה עושה משהו...

מילא ללקק מזלג שנעוץ בשקע חשמל בקיר...

אבל מצבר של רכב?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אם יש לך קצת זיעה בידים\טיפת מים

ראה את עצמך כגוש פחם.

זה קרה כבר כמה פעמים.

"24 V 24 V" כלום ?! הה?

אז המתח הוא לא זה שהורג אותך

הזרם הורג אותך.

פורסם

נו יופי , סופסוף למדת את מה שלמדתי בגיל שנתיים , אם זה חם לא נוגעים כי זה שורף ...

בוא אני אחדש לך עוד כמה דברים , אם זה חם גם על תדחוף את זה לפה , אם מחשמל אל תדחוף לזה את האצבע ואל תיגע ואם זה מדגדג אז תצחק כמו שאני צחקתי מההודעה שלך :-P ועוד כמה לקחים לחיים , אל תשים שקית על הראש , אל תשחק באש ובסכינים ואל תאונן עם דבק מגע (את זה למדתי מאמריקן פאי) ...

חוץ מזה כמה פיסיקה בת'רד אחד ... מה עם V=IR מוכר לכם ? מה לעשות גם עם זרמים לא כדאי להתעסק , מספיק עשירית אמפר ואתם טוסט ...

XJR

פורסם

- Time for a little story

I had the opportunity to be in Colorado with my old BMW M3 in a beautiful week, the weather was as nice as you can possibly get it in Colorado in the beginning of the winter

Anyways, me and dad driving around in the city of Colorado springs and looking for something to do for fun and than I recall that the oldest car race in America is taking place right here in Colorado springs - I'm talking of course about the famous Pike's Peak Hillclimb, also known as the race to the clouds

Considering the following facts - I have an M3, the weather is nothing short of perfect, I have fairly good driving skills and the most important factor - my dad trusts my driving after being with me at the racetrack and even riding with me in the miata for a full 20 minutes session once... everything is perfect to do some hillclimbing and Pkie's Peak is only 10 minutes away, and off we go

Pike's peak is one of the tallest mountains in the US and the road to the top is a little over 30Km long and has over 180 turns in it - the kind of stuff that as a driving enthusiast you're getting a hard-on thinking about... the surface is a mixture of good quality asphalt, completely broken and torn asphalt and than at about the half mark or even before - gravel, a perfect road for a bad ass rally

So we're starting to climb and I show no mercy to the M3... okay, maybe some mercy, more because of my dad than because of the car, he trust the driving but I'm aware of the fact that a bumpy road driven fast can cause motion sickness to passengers... anyways there are also speed limits and minor things like that so I limit myself to corners that are hidden from site, not to worry - there are lots of them

The road is amazing, the M3 is amazing, the LSD in the back does an amazing job, my dad handles my shit in an amazing understanding even when I enter corners completely sideways and hard on the gas

:wink: ... gotta love the old man! was worth it all just to hear him saying at the end that he had fun with my driving

.

After a while we get to the top (see pics) and take the obligatory pictures and stuff, happy the idea of pike's peak came to mind

?At this point you're probably asking yourself how the fuck is this whole story related to this thread

:grin: !Well, since we made it all the way up, we also need to make it all the way down

And off we go again... imagine the scene - 30 Km of downhill driving, mostly on gravel, with some of the craziest corners in the world and where's the best part? there are no guard-rails! sounds lilke fun

Everyone is driving slow, pumping the brakes, lower gears and I'm passing them like they are parking, leaving a trail of dust and flying into corners and then, about half way down the road, you get to a stop sign

.And a little booth

.And the guy comes out of the booth

.And he has an infra-red pyrometer in his hand

.And he measures the tempertures of your brakes

What a great idea! they know that most people that don't know how to drive will drag their brakes all the way down and at some point will lose them because they'll get too hot, so they measure the temps of the brakes for all the cars that are coming down and if they reach a certain temperture that I can't seem to recall at the moment, you're being asked to pull inot the parking lot on the side and let your brakes cool down before you continue the way down

.America

And the personal kink of the story - I obviously drove all the way down to the stop sign it double the speeds that anyone else drove there and obviously had to use the brakes aggressively when getting to the corners but didn't drag them for even a split second - the guy that measured the temps of the brakes actually commented how LOW the temps were and added with a wink that I must have driving like a good boy... yeah, right.. LOL

.Moti

M3-@-Pike's-peak.jpg

M3-@-Pike's-peak2.jpg

M3-@-Pike's-peak3.jpg

פורסם
יותר בכיוון P=U*I
תשמע במקרה הראשון שהבחור נגע בברקסים הוא בסך הכל בדק המרת אנרגיית חיכוך לאנרגיית חום בעקרון הוא "מדען" עם IQ לא הרבה יותר גדול ממידת הג'נט שלי (ו-18 זה לא רע) אבל עדין "מדען" ...

אבל אתה לעומת זאת טועה כבר פעמיים , מה הקשר להספק ? הבעייה פה היא ברגע שבנאדם מתחבר למעגל של זרם הוא יוצר התנגדות אינסופית ולכן הוא גורם לקצר . על חוק אום שמעת ? V=IR שאומרת שהזרם נמצא ביחס ישיר לגודל המתח וביחס הפוך לגודל ההתנגדות במעגל זהו .

מה שמסוכן לחיי אדם זה גודל הזרם במיליאמפר וכמובן זמן המעבר דרך הגוף והדרך עצמה .

המתח שאדם נוגע במקרים רגילים, לא עולה על 230 וולט לאדמה,התנגדות הגוף לעומת זאת היא פונקציה של מספר גורמים ,כגון:עור יבש או רטוב,אדם נעול עם נעלים או יחף ודברים דומים,ריצפה רטובה ועוד.

הנוסחה שהזכרתי נכונה בדך כלל אך יש לזכור אלמנט המטעה אנשים רבים והוא ,שאנשים אלו נוגעים במקור מחת שהוא גבוה יחסית ולא קורא להם כלום,למשל חשמלאי רכב מקבל לעיתים קרובות מתח של 18000 אלף וולט (כאן יש לציין שלחישוב ההתנגדות נכנסת גם ההתנגדות הפנימית של מקור המתח ואמנם המתח גבוה אך הזרם שמסוגל המכשיר לייצר גם בקצר, הוא נמוך מאד ולפיכך מקורות אלו לא גורמים לתאונות חשמול).

בקיצור אין קשר לגודל המתח וחישוב הספק המרת האנרגיה (P=VI) לא מתאים למה שציינת . מה שחשוב זה התנגדות הגוף והזרם במעגל (R ו- I בהתאמה) .

וקצת רקע שתבין מה התגובה לזרמים במיליאמפר כמובן : 3-10 כאב וכיווץ שרירים ,

30-75 בעיות בתפקוד מערכת הנשימה , 100-200 הלב מתחיל לפרפר ומעל 1500 מיליאמפר שריפת רקמות ואיברים .

בקיצור אל תנסה לתקן אותי בפיסיקה ...

ולמוטי , כבר יצא לי לראות את המכשיר הזה למדידת חום ברקסים במסלול ניסו אותו על אמ3 מוגדשת ... לצערי בארץ לא יצא לי לראות את זה ככה שאין לי כאלה סיפורים מרתקים כמו שלך , אבל אני יכול להראות לך משהו נחמד , ראית פעם הרבה עשן בלי אש וכל זה יוצא מהצמיגים האחוריים ? ועכשיו אחרי שענית בראש את התשובה , אני יוסיף כשהמכונית באמצע סיבוב :roll:

טוב ... אני מניח שכן ... אבל אתה תמיד מוזמן לבוא ולראות שוב :-)

XJR

פורסם

מוטייייייייייייייייייייי...

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

אני שונא אותך!

ומי שרוצה לראות איך Ari Vatanen מטפס על הפסגה ב-405 T16 העתיקו את הקישור הבא ל-eMule שלכם:

ed2k://|file|Peugeot.405.T16.-.Ari.Vatanen.-.Pikes.Peak.mpg|69347774|93728DBC01C0C3DF930089843EC10B84|/

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ולמוטי , כבר יצא לי לראות את המכשיר הזה למדידת חום ברקסים במסלול ניסו אותו על אמ3 מוגדשת ... לצערי בארץ לא יצא לי לראות את זה ככה שאין לי כאלה סיפורים מרתקים כמו שלך , אבל אני יכול להראות לך משהו נחמד , ראית פעם הרבה עשן בלי אש וכל זה יוצא מהצמיגים האחוריים ? ועכשיו אחרי שענית בראש את התשובה , אני יוסיף כשהמכונית באמצע סיבוב :roll:

טוב ... אני מניח שכן ... אבל אתה תמיד מוזמן לבוא ולראות שוב :smile:

Lol... I actually have a video from a friend's car that he is following me on the race track and you can clearly see smoke coming out of the rear tires in many of the corners

:smile:

.Moti

פורסם
איזה קטע, בדיוק חיממתי פיצה בתנור (מעדנות - זה באמת כמו פיצה מפיצריה!). הוצאתי את התבנית עם היד, שרף לי במשך חצי שעה אח"כ, אני לא מבין למה :-P

וברצינות - מן הסתם (מין זה לא סתם) שהדיסקים יהיו חמים!! שמעת על חיכוך? מושג פיזיקלי...

עוד לא קרה לי שראיתי להבות יוצאות מהקליפרים, אבל עשן (הרבה עשן) כבר ראיתי...

רוני

מין ופיצה באותה הודעה,יש כאלה שיודעים להנות כמו שצריך:wink: .

ועכשיו לחבר הדביל עם הבלמים,כאשר הוא היה תינוק הוא לא הספיק להבין שיש דברים חמים שהיד סולדת בהם(או נשרפת....),אם לא, תגיד לו שהאש בכיריים היא אש קרה שינסה איזה כיף זה יכול להיות.....

פורסם
אני לא זוכר באיזו מכונית מדובר - אבל זה היה באחד הפרקים הראשונים בעונה הרביעית.

מרצדס SLR.

הלהבות יצאו בגלל שמדובר בדיסקים קרמיים בבלימה אינטנסיבית מאוד.

פורסם

לכל החשמלאים והפיזיקאים לא הבנתי כלום (ולא ממש ניסיתי) אבל חטפתי כבר כמה חישמולים ,מפלג של ווספה דרך 24 (שימות זה שפיתח ת'נגמ"ש)ועד שקע של בית (220) והמסכנה שלי היא -לא נעים לא הורג...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

שלום, ניסיתי לשים תאצבע בזמן שיוצא בק-פייר, כדי לבדוק האם זו "אש קרה", ולאחר שבוע במיון אני בהחלט יכול להגיד , שהאש אינה קרה.

הבדיקה הבאה היא כמובן , האם השמן במנוע לאחר נסיעה מאומצת ב 306 בעלת מנוע 2 ליטר, 16 שסתומים ומגדש טורבו קטן חם, או האם הוא קריר וניתן לשתיה \ טיגון שניצלים.

המשך יבוא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...