Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מודם שמכבה את עצמו ומתנתק בקצב הולך וגובר ואני מעוניין להחליף אותו בחדש.

האינטרנט אצלי בבית בנוי בצורה הבאה:

תשתית ADSL

משקע הטלפון בקיר מחובר כבל למודם הבעייתי: D-Link DSL2500

ממנו יוצא כבל למתאם שיחות של 012 (שם יש את כל הגדרות האינטרנט)

ממנו יוצא כבל לראוטר אלחוטי של TP Link WR841ND

ממנו יוצא כבל רשת למחשב שלי ו2 אנטנות שמשדרות wifi לבית

לדברי התומך בבזק, המודם בעצם עובד רק כגשר וניתן לקנות ולהחליף באחר וזה יעבוד, לא צרכים שום הגדרות.

בבזק לא מוכרים יותר מודמים כאלה אלא רק משאילים תמורת תשלום חודשי (לא מתאים לי).

השאלה שלי היא מה אני צריך לקנות ואיפה בכדי להחליף את המודם המקרטע?

מצאתי את המודם הבא:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15134

האם הוא יכול להתאים לי?

האם מומלץ משהו אחר?

והאם יש דרך להפתר מ"קופסת תקשורת" אחת?

תודה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

חבל להשקיע 200 שקל במודם ADSL פשוט.

חיפוש קצר ביד2:

0fTh6YI.png

ה 600E הוא רק מודם (יציאת LAN אחת בדומה ל dlink שיש לך כרגע)

ה DGN2200 הוא גם ראוטר (4 יציאות LAN) בנוסף להיותו מודם, יכול לחסוך לך את השימוש בראוטר שיש לך כרגע.

עריכה אחרונה על ידי ishayk
פורסם

תודה על ההצעה, אבל לא ארצה מודם משומש, גם ככה אנחנו מתוסכלים מהבית מהניתוקים, לא בא לי על מוצר משומש שאני לא יודע את טיבו וללא אחריות.

אני מאיזור חיפה/קריות

פורסם

כל מודם ADSL יתאים לך.

אתה יכול גם לקנות ב-KSP.

אני מאמין כי אם המודם ADSL הוא גם נתב (=ראוטר) אלחוטי - אז יהיה אפשרי להפטר מהראוטר (או יותר טוב - להשתמש בו בתור מגדיל טווח).

במקרה כזה, המתאם שיחות + מחשב + 2 אנטנות יהיו מחוברים ישירות למודם שישמש גם בתור נתב.

מאחר ואינני מכיר את הנושא של טלפוניית IP - אני מציע כי תבדוק גם מול תמיכת 012 כי אין בעיה עם הנושא.

פורסם

פות"ש, בוא נעשה קצת סדר בדברים.

המודמים ADSL בדרך כלל מאוד אמינים ונדיר שמתקלקלים.

בדרך כלל ניתוקים נגרמים מבעיות בתשתית של בזק.

אם אצלך המצב שהמודם ממש כבה אז פשוט החלף אותו בכל מודם משומש שתוכל למצוא במחיר סמלי או אפילו שחבר פורום ייתן לך בחינם כי היום אין למודמים הללו הרבה שימוש. (אני אבדוק אם אצלי מתגלגל משהו כזה אצלי או בבית של אבא שלי).

אין לך מה לדאוג בנושא של אמינות/אחריות. זה באמת מיותר.

מה שכן כדאי לשים לב אליו זה שכל ציוד התקשורת שיש לך לא מגיע למצב של חימום יתר, כי עושה רושם שיש די הרבה מכשירים שם וצריך לשים לב לנקודה הזו.

אם אתה מחליף את המודם שים לב שיש 3 "דורות" של מודמים ADSL לפי מהירות הגלישה.

המודמים הוותיקים כדוגמת ה- 600E שהוזכר כאן מתאימים מהירות של עד 5 Mbps.

המודמים היותר מודרניים מתאימים למהירות של עד 15.

ויש את המודמים למהירויות של 40 או 100 - שדובר עליהם כאן לא מזמן בשרשור מסויים.

אז אם כבר אתה בוחר לרכוש כדאי שיתאים גם לעתיד ולא רק לעבר.

דבר נוסף - אם יש לך כח להיכנס לזה (וצריך סבלנות כי נציגי התמיכה לא תמיד מקצועיים בלשון המעטה) הייתי מאמץ את הצעתו של ישי K ונפתר מהנתב האלחוטי ע"י החלפת המודם הפשוט במודם משולב ראוטר אלחוטי.

זה ידרוש הגדרות מסויימות שלוקח 10 דקות להגדיר אבל לא בטוח שכל נציג תמיכה אכן ידע איך לסדר את זה.

פורסם

למודם 600E יש כמה גרסאות, הישנות תמכו עד 8MB והחדשות יותר דווקא תומכות ב-15MB. נראה לי זה תלוי בגרסת תוכנה של המודם.

דווקא אם המודם מקולקל יכולים להיות ניתוקים, היה לי 600E שהתקלקל, בהתחלה היו ניתוקים ואחרי תקופה קצרה הוא מת לגמרי. הוחלף בזמנו ב-600E אחר מבזק שהם עוד חילקו מודמים בחינם.

היום יש לי מודם משומש VDSL שנרכש מאיבי בזול ועובד מצויין.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קודם כל תודה על כל התמיכה וההכוונה

לא מבין יותר מידי ברשתות לצערי.

התופעה עם המודם היא לא שנכבה נורית האינטרנט או dsl אלא ממש נורית הpower עצמה נכבית

ולאחר מכן מתחילה ה"התקיעה"

לכן אני יוצא מנקודת הנחה שהמודם מקולקל

אני אנסה לדבר הערב עם התמיכה של 012, נראה אם הם יכולים לעזור לי ב"צימצום" כמות המכשירים מ 2 ל3

אחרת אקנה מודם ADSL כדוגמת הקישור שנתתי

פורסם

צור קשר עך שירות הלקוחות של בזק (או ספק האינטרנט שלך), והכן חיבור של המחשב ישירות למודם. נציג השירות יבצע בדיקה של הקו, וכן ידריך אותך ליצור חייגן (זמני) שיאפשר לך להתקשר רק לשרת של בזק ולבדוק את מצב המודם. אם שתי בדיקות אלה תקינות יהיה עליך לחפש תקלה במקום אחר בשרשרת.

רכבת - ניסיוני הוא שבהחלט יש תקלות במודמים של בזק. עד כה הוחלפו לי מספר פעמים, הבעיה היחידה היתה הצורך להטריח עצמי לבזקסטור שנמצא במקום בלתי נסבל (בחיפה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משיחה שעשיתי הערב עם 012, הם אמרו שאין בעיה לוותר על קופסה אחת

ורק צריך לוודא שאני קונה ראוטר שהוא גם מודם ואותו הם יוכלו לקנפג

ואז כפי שגיא אמר:

"

המתאם שיחות + מחשב + 2 אנטנות יהיו מחוברים ישירות למודם שישמש גם בתור נתב (אלחוטי)"

נראה לי שהנ"ל יעשה את העבודה:

http://ksp.co.il/?uin=14235

תודה, ואם פספסתי משהו אשמח לשמוע

פורסם

ראוטר שעובד גם כמודם וגם כראוטר זהו מתכון לצרות מבחינת יציבות החיבור.

פות"ש, ממליץ לך להשקיע ולרכוש מודם שיעבוד במצב bridge כמו שהיה עד עכשיו.

כשעברתי לשוק הסיטונאי, רכשתי באייבורי מודם kasda kw5212. כראוטר הוא זוועה מבחינת ביצועים בהשוואה ל edimax br6478ac שיש לי, אבל בעבודה במצב bridge הוא סביר מאוד יחסית למחיר. החסרון היחידי שלוקח לו קצת זמן להסתנכרן על האות אחרי הפסקת חשמל, אבל חוץ מזה החיבור יציב.

פורסם

אני הייתי בודק 2 דברים:

1- אולי השנאי כבר גמור והוא עושה תבעיות, קל ליפתור זאת כי איפשהו תמיד מוצאים שנאי דומה/או אפשר ליקנות בגרושים.

2- אולי הוא סובל מחימום יתר?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מתן,

נראה לי מוזר שתהיה בעיה לממש טכנולוגית ראוטר ומודם ביחידה אחת, עובדה שיש לא מעט כאלה לקניה, והרבה יותר מאשר מודמים שהם רק מודמים, בתמיכה גם אמרו לי שאין עם זה בעיה.

וחוץ מזה שאלתי הבוקר בחור רוסי בעבודה והוא אמר שאין בעיה עם זה, אז זה חייב להיות נכון - :-D

במידה וכן יש עם זה בעיה, אז תמיד אוכל ל"שנמך" את הראוטר/מודם שיעבוד רק כמודם bridge כמו שיש לי היום.

אייל,

לא כל כך מבין, זה מה control panel ?cmd? אני צריך להכנס למודם דרך IP מסויים מה browser?

hwgeek

אולי השנאי, יתכן.

לגבי חימום יתר, לא נראה לי, קורה גם בטמפרטורת סביבה של 13 מעלות (חדר עבודה לא מחומם)

תודה!

• תוכן חדש...