Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בהתנעה בגולף TDI.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

היום בבוקר יום שגרתי לחלוטין הרכב מניע הכל נראה בסדר.

לאחר כמה שעות ועוד כמה התנעות, המנוע מסתובב אך אין התנעה.

התקשרתי למוסך דרך שבא פתח את הצינור אוויר, השפריץ קצת "זזקל" והרכב נדלק.

מאז, הרכב קר או חם, אינו מניע בלי שימוש ב "זזקל"

בשימוש בספריי הרכב "מתעורר" לחיים, כשאין רק רעש של סיבוב מנוע.

האם מישהו נתקל בבעיה? יודע מה גורם לכך או מה פתרון?

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

תיקח חבר עם מפתח 17 (למיטב זכרוני) לאינגקטורים ותבדוק האם מגיע סולר בזמן שאתה נותן סטרטר. יכל להיות שיש דליפה קטנה ונכנס אוויר למערכת. תשחרר כל פעם צינורית של מזרק אחר ותראה שמשפריץ סולר. ככה אתה מנקז אוויר. השאלה הבאה היא לגבי צינורות העודפים תראה שאין נזילות. תזכור אם סולר יוצא אוויר יכל לתפוס את מקומו. אם הבעיה עדיין ממשיכה תבדוק עודפים מהאינגקטורים אולי אחד מהם משתין. אצלך יש 3 מזרקים זהים ומזרק אחד עם חוט שזה חיישן needle. אם תצטרך יש לי שני אנגקטורים רגילים חדשים וגם את המזרק מספר 3 עם החוט.

פורסם

להפיך, אם מצתי להט היו תקולים, היה מניע בלי בעיה עד שעה - שעתיים אחרי נסיעה.

וגם במצב קר לגמרי היה מניע בסופו של דבר אחרי כמה סטרטרים ארוכים, כל עוד יש קומפרסיה טובה. לפחות בטמפרטורות שיש לנו בארץ.

אם קיימת בעית התנעה כשמנוע בטמפרטורת עבודה או לא הספיק להתקרר לגמרי - זה לא מצתי להט.

פורסם

תלוי בגרסא אצלי במנוע bkc מצתי חימום תקולים והאוטו מניע בקלות בנגיעה ואני גר במקום קר. הבעיה היא או אויר במערכת או מזרקים/משאבה. עוד דבר זה חיישן טמפ אולי מדווח טמפ לא נכונה אבל קשה לאבחן דרך המחשב. סרקת תקלות עם vcds?

פורסם
תלוי בגרסא אצלי במנוע bkc מצתי חימום תקולים והאוטו מניע בקלות בנגיעה ואני גר במקום קר

נכון ולכן לא הבנתי את ההודעה הקודמת שלך.

פורסם
בדוק מצתי חימום.

מצתי להט נכנסים לפעולה רק מתחת ל7°.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

החלטתי בסוף להגיע למוסך רון.

מסתבר שהפלסטיק (עם הכיתוב TDI) ישב בלי תושבת אחת

וזה גרם לקרע של אחד הצינורות שמעבירים סולר.

הפלסטיק הוסר, הצינור הוחלף, גם הפתח מדיד היה עייף ומסר נשמתו לבוראו הגרמני.

עלות כוללת 740 ש"ח.

אין לי אומדן לקבוע אם זה יקר או לא.

הרכב נוסע נהדר, נקי ולא נרשמו בעיות מיוחדות.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני מכיר את התופעה הזו במנועי דיזל, בעיקר ביותר ישנים.

עקב הויברציות החזקות יחסית של המנוע, כל חוט/צינור שלא מקובע כמו שצריך לקליפסים המקוריים, יאכל ויקרע בשלב כלשהו עקב שיפשוף בחלקים שמסביב.

צריך לוודא אחרי כל פירוק או טיפול שהכל (ובמיוחד צנרת סולר) הוחזר לקליפסים המקוריים, ואם הם שבורים אז להחליף או לעשות קשירה עם אזיקונים.

גם אצלי, מכסה עם כיתוב HDI "אוכל" יפה מאוד את צינורית הסולר שעוברת מתחתיו, למרות שהתושבות של המכסה קיימות. אבל הן ישנות ושקעו באיזה 2 מ"מ עם הזמן, זה מספיק כדי ליצור "אכילה". שמתי לב לזה בזמן ושייפתי את המכסה באיזור הבעייתי כדי שלא יגע בצינור סולר.

בקנגו שהייתה לי, כבל גז כמעט עשה חור בשרוול יניקת אוויר, מאותה סיבה בדיוק: ויברציה חזקה של המנוע שגורמת לחלקים סמוכים שלא מקובעים להשתפשף אחד בשני.

בקיצור, בעלי מכוניות דיזל ישנות - מפעם לפעם תעיפו מבט לתא המנוע וחפשו נקודות שיפשוף כאלה. טפלו בכל דבר שאתם מגלים.

מצתי להט נכנסים לפעולה רק מתחת ל7°.

לא מכיר את המנוע הזה ספציפית, אבל במנועי דיזל מודרניים (שלכם הוא יחסית מודרני...) נורת מצתי להט נדלקת רק בטמפרטורות נמוכות, 7 מעלות או 2-3 מעלות.

אבל מצתי להט עדיין פועלים בכל התנעה (בלי נורה) גם בטמפ' יותר גבוהות כדי להבטיח פעולה יציבה של המנוע בשניות הראשונות ולהוריד את זיהום האוויר (סולר נשרף פחות יעיל בטמפ' נמוכה בתא השריפה).

• תוכן חדש...