Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמני עוד מילא, למרות שלדעתי עדיף הלוואה אם יש משהו חד פעמי ולהחזיר אותה בתשלומים. הבעיה היא כשזה הופך להיות קבוע. יש המון כאלה.

יש לי קולגה שיש לו מינוס 50 אלף באופן קבוע. זה עולה לו קרוב ל-5,000 ש"ח ריבית בשנה.

לא חבל? ברגע שמאפסים את זה, אם היה יכול לשלם 5,000 ש"ח ריבית כל שנה, יכול לחסוך את אותו כסף.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסופו של יום, כל שיטות המזומן, דביט ומיניהם, זה הכל פסיכולוגי, אם הוא רוצה לשלוט בעצמו, הוא יכול לעשות את זה בכרטיסי אשראי ללא בעיה.

כשאני מסתכל על עצמי, אם יגמר לי המזומן, אני אלך להוציא, אז מה עשיתי כאן ?

את החישוב של ההוצאה, מה כן צריך ומה לא צריך אני עושה על בסיס קבוע בכל פעם שאני קונה.

נגמר המזומן, אבל אני רעב, אז לא לאכול ?

מצד שני, יש מזומן, יש אשראי ויש שניצלייה,..אבל, עוד שעה אני בבית, אז אם אני לא עומד להתעלף אני פשוט מתאפק ואוכל בבית, וזה לא משנה איזה צורת תשלום אני מחזיק בכיס.

ובהחלט +1 לנמסיס, אני לא מסתמך על המשכורת כדי להחליט אם אני משלם או לא.

דבר נוסף שאני מחזק ואמרו כבר, לא לשלם בסופר בתשלומים, זה הדבר הכי דבילי שראיתי, מין אשליה שהחודש לא יהיה קשה.

ואם כבר מדברים, אז חוץ מדברים גדולים שקונים פעם ב.. (נגיד מדיח) כמה שפחות בתשלומים, זה גם פסיכולוגי.

פורסם

יש הרבה אנשים שחולים בתשלומיטיס.

בת זוגי היא אחת מהם. צריך להוציא 1,000 ש"ח? תשלומים. וזה לא שאין מספיק כסף בחשבון כדי לכסות את זה ולהשאיר מספיק עודף.

מילא, זו יכולה להיות אסטרטגיה נבונה אם אפשר לשלם בתשלומים, ובינתיים את היתרה במזומן אפשר להשקיע במשהו ולקבל ריבית. אבל אי אפשר לקבל ריבית היום כלל.

מיותר לחלוטין. זה סתם גורם לתחושה שיש לך יותר כסף, ושאתה יכול לקנות עוד.

פורסם

אצלי נכנסת המשכורת ב24 לחודש, עשיתי הוראת קבע שברגע שנכנסת המשכורת 40 אחוז ממנה עוברת לתוכנית חסכון, ואם השאר אני "חי", ככה אני יודע בדיוק כמה יש לי במהלך החודש עד כניסת המשכורת הבאה.

פורסם (נערך)
מצד שני, יש מזומן, יש אשראי ויש שניצלייה,..אבל, עוד שעה אני בבית, אז אם אני לא עומד להתעלף אני פשוט מתאפק ואוכל בבית, וזה לא משנה איזה צורת תשלום אני מחזיק בכיס.

דוגמא טובה לחסכון אפשרי: בבוקר אשתי יורדת למטבח להכין סנדויצ'ים, אני מכין תרמוסים. חוסך את הוצאות הקפה בעבודה\לימודים. חלק מהקולגות מסתכלים עלי כעל קמצן פתולוגי.

יש הרבה אנשים שחולים בתשלומיטיס.

בת זוגי היא אחת מהם. צריך להוציא 1,000 ש"ח? תשלומים. וזה לא שאין מספיק כסף בחשבון כדי לכסות את זה ולהשאיר מספיק עודף.

מילא, זו יכולה להיות אסטרטגיה נבונה אם אפשר לשלם בתשלומים, ובינתיים את היתרה במזומן אפשר להשקיע במשהו ולקבל ריבית. אבל אי אפשר לקבל ריבית היום כלל.

מיותר לחלוטין. זה סתם גורם לתחושה שיש לך יותר כסף, ושאתה יכול לקנות עוד.

אין בכך שום הגין כאשר מדובר בהוצאות שוטפות, אחרי כמה חודשים התשלומים החודשיים מצטברים ומשתווים לקניה בתשלום אחד, אבל על זה יש עלויות של חלוקת התשלומים. יש הגיון לחלק לתשלומים הוצאות חריגות כאשר החשבון השוטף אינו מסוגל לספוג אותן במנה אחת.

אצלי נכנסת המשכורת ב24 לחודש, עשיתי הוראת קבע שברגע שנכנסת המשכורת 40 אחוז ממנה עוברת לתוכנית חסכון, ואם השאר אני "חי", ככה אני יודע בדיוק כמה יש לי במהלך החודש עד כניסת המשכורת הבאה.

בשביל זה אתה צריך לדעת שהמשכורת שלך מאפשרת את ההפרשה. בתנאי השכר של ישראל זה כמעט בלתי אפשרי, בודאי לזוג צעיר מן המניין.

אבל גם אם הדבר אפשרי זה בעייתי, לפני מספר שבועות ניגשתי לפקידת ההשקעות כדי להתיעץ על איזה סכומים שהצטברו בחשבון ואיזה מענק שקיבל אחד הבנים, והתשובה שלה היתה ברורה: השווקים משוגעים ובלתי צפויים, להשאיר הכל בעו"ש עד יעבור זעם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן, אבל את החשבונות החודשיים אנחנו יודעים (לדוגמא: נסיעות, בילויים, חשמל מים, שכר דירה, ביטוח בריאות).

לדוגמא, אני מרשה לעצמי לצאת עם חברים פעם בחודש, ולא בגלל שאני לא יכול להרשות לעצמי, אלא שאני לא מוצא לנכון להוציא כל כך הרבה כסף על בילויים, וגם שאני יוצא אני מגביל את עצמי ל60 פרנק.

כשאתה רווק הכסף מתבזבז הרבה יותר מהר, אתה צריך לשבת עם עצמך, לרשום על דף את השכר החודשי שלך (נטו), ומשם לנכות הוצאות קבועות, ואז לראות על מה הולך הכסף, והיכן אתה יכול לצמצם.

פורסם

להבחין בין הוצאות לבזבוזים. כשאתה בעל משפחה יש לך הרפה פחות שפיל בהוצאות. גידול ילדים זה עניין יקר מאד, גם אם מדובר בהוצאות פחות או יותר קבועות. הרבה יותר קל להגדיר בילויים כבזבוז, למרות שעד גבול מסויים זה צורך, במיוחד אל צעירים. ולא לשכוח שמספר הילדים אצל במשפחה הישראלית גדול משמעותית מזה שבמשפחה האירופית, מה שעושה הבדל עצום בהוצאות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש ילדה אחת בת 4 חודשים, התכנון שלנו עוד ילד או ילדה.

נכון גידול ילדים זה עסק יקר, אישתי היתה עד עכשיו בחופשת לידה (חצי שנה) ובאפריל היא חוזרת לעבוד אבל רק 40 אחוז, בזמן שהיא עובדת הילדה תיהיה בפעוטון, כל יום בפעוטון זה 125 פרנק, יוצא לנו כ 1000 פרנק בחודש, רק פעוטון.

אנחנו רוצים יותר ילדים, אבל צריכים להיות ראלים, במיוחד שהחיים בשוויץ גם לא כל כך זולים.

פורסם

ככל הנראה עדיין היחס בין ההכנסות להוצאות יותר טוב בשוויץ מאשר בארץ. בממוצע. כמובן שכל משפחה והצרות שלה.

הפועוטון שאתה מתאר יקר מאד בתרגום ישיר לשקלים, אבל, כמובן, קשה לתרגם ישירות מפרנקים לשקלים בלי להביא בחשבון את ההכנסות.

פורסם

אני חושבת שבמקרה שלך החיסכון המשמעותי לא יגיע מקניה של ספגטי שופרסל לעומת ברילה, יחסית לכמויות שנצרכות ע"י רווק או זוג החסכון לא שווה את הפשרה באיכות (והיא קיימת בלא מעט מוצרים). יצא לי כבר לקנות אריזות של ברילה ב5 ש"ח (בקניה של 3\4), המבצע הנפוץ יותר הוא 3 ב20.

אני חושבת שכדאי לוותר על כל מיני טריפלים למינהם, תשתית+ספק טובים עם קבל HDMI עושים את העבודה נהדר וחוסכים 200 ש"ח בחודש בכיף.

מבחינת מוצרי ניקיון והגיינה, פשוט תהיה במעקב אחרי הכמויות בבית, אם פתחת בקבוק שמפו אחרון ויש מבצע טוב אז כדאי לקנות שיהיה, אבל לא צריך ליפול לכל מבצע שרואים כל פעם שהולכים לסופר כדי לאגור כמויות. עם הזמן גם תתרגל למחירים ותדע להבחין בין מבצע טוב באמת לאחד שסתם "עושה רעש".

אל תלחץ מהקניה הראשונה, היא תמיד גדולה כי אתה צריך לצבור את הבסיס ואז יש מוצרים שמתחדשים על בסיס שבועי\חודשי\חצי שנתי וכד'.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני באופן אישי לא משתמש באשראי ביומיום.

אשראי זה רק בשביל לשלם לחברות תקשורת או תשלומים קבועים, שמחייבים אותך לקחת כרטיס או שמטרטרים אותך עם טפסים של הוראת קבע.

אין כסף? לא קונים!

הפתרון למזומן הוא כרטיס דביט (דיירקט).

אתה מעביר את הכרטיס ובאותו רגע הכסף יורד מהחשבון שלך.

זה בדיוק כמו מזומן.

אם אין כסף הוא לא יעבור.

כרטיס "אלקטרון" הוא לא דיירקט. הוא יורד בתאריך ספציפי, אז הימנע ממנו בכל מחיר.

פורסם

אם הלכת למסעדה כשיש לך קרוב ל-0 שקלים בחשבון אז יש לך בעיות אחרות לגמרי.

כרטיס דביט מתאים למי שתמיד יש לו פלוס מספיק גדול בחשבון. אם אתה חי באוברדרפט אז הוא לא יעזור לך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך חוסכים כסף?

מבקרים אצל ההורים לפחות פעם בשבוע ומשלימים חוסרים קריטיים. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...