Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ניצלתי את ההזדמנות של טיפול ה 110,000 ק"מ כדי להחליף קלאצ', רצועות מנוע ורענון נוזלי ההגה והגיר. על הדרך ומאחר ופירוק הגיר מאפשר גישה, העדפתי להחליף גם את תושבת המנוע האחורית וזוג בושינגים D למוט המייצב, מה שהשלים למעשה החלפה מלאה של כל הגומיות הקשורות אליו.

בגלל מורכבות הטיפול והעובדה שלא ניתן לפרק גיר לבד בתנאים ביתיים, שריינתי את אסף מהכנופיה מספיק זמן מראש לצורך ביצוע המשימה. הוא כמובן לא אמר לא למרות שהוא ידע כמה עבודה כרוכה בדבר מניסיון ברכב זהה.

העבודה ארכה למעלה מ 12 שעות רצופות (!) עם הפסקת צהריים קצרה מאוד באמצע. הסיבה העיקרית לזה היא בגלל שעבודה על קלאצ' בתנאים ביתיים היא לא עבודה פשוטה ולא נוחה. הסיבות המשניות הן שאני התעקשתי לנקות כל חלק שפורק וגם הייתה עבודה על יתר המכלולים שהחלפנו. הדרך בה עבדנו הצריכה המון גמישות, יצירתיות ולא מעט כוח פיזי. בדיעבד ואחרי שאני יודע מה כרוך בזה אני מציע להשאיר את העבודה הזו למוסך או לפחות לעשותה עם אמצעים מתאימים (ספרות טכנית וליפט), מה שעברנו הייתה מאזוכיסטיות לשמה (למרות שנהנו מזה מאוד. גרררררר... :twisted:)

לצערי ובשל מורכבות הפרוייקט לא צילמנו כל שלב ושלב ולכן זה לא יהיה עוד מדריך מצולם אלא יותר מעין תיעוד שלבי העבודה ודגשים.

קיט הקלאצ' (של Aisin), נוזל הגה הכוח, שמן הגיר ורצועות המנוע נרכשו מאבי חלקי חילוף ברחובות. שמן המנוע הוזמן מארה"ב והחלקים המקוריים נרכשו מטויוטה בארץ. סה"כ משהו כמו חצי שנה של איסוף חלקים, לא ביג דיל :wink:

בשלב הראשוני יש לבצע פירוקים למה שנגיש מכיוון מכסה המנוע:

• מצבר והתושבת שלו
  • פירוק הארקות
  • קופסת פילטר האוויר וכל הסעפת עד לבית המצערת
  • כבל גז
  • סטארטר
  • משאבת קלאצ' (זו שעל הגיר)
  • פירוק שטאנגות מתיבת ההילוכים
  • חיישן גיר
  • שחרור כל מיני תושבות ושאר כבלים וצינורות שמחוברים לגיר

תא מנוע מלמעלה.jpg

השלב הבא כולל את הרמת הרכב ואבטחתו על חמורים. ריקון שמן המנוע (רק אם עושים טיפול, לא צריך לרוקן אם עושים קלאצ'), ריקון נוזל הגה כוח וריקון שמן הגיר (ניתן לשמור אותם אם כי ממש לא יזיק לרענן ולהחליף).

לאחר ריקון הנוזלים אפשר לגשת לתכל'ס:

• פירוק הגלגלים הקדמיים
  • פירוק אום הצירייה (מדובר באום מיוחד עם הרבה שיניים ונעילה. יש להשתמש בבוקסה ייעודית ומפתח אימפקט / ידית כוח)
  • פתיחת תפוחי ההגה
  • פתיחת ברגי הבולמים
  • פתיחת הבול-ג'ויינט
  • הוצאת הציריות עם השאפטים שלהן משני צידי הגיר
  • שחרור מוט ההגה
  • שחרור תושבת המנוע האחורית מהגשר התחתון
  • פתיחת ברגי הגשר והורדתו לקרקע

כאשר הגשר היה על הקרקע ניגשתי להחליף את הבושינגים של המוט המייצב. להפתעתי הבושינגים לא היו קרועים, ולמעט העיוות שרואים בתמונה (שנוצר כתוצאה ממבנה התושבת והמוט) הבושינגים לא היו מחייבים החלפה.

גשר על קרטון 2.jpgגשר על קרטון.jpgמשאבת קלאצ.jpgסטארטר.jpgשליפת הצירייה.jpgבושינג 2.jpgבושינג 3.jpg

השלב הבא כלל את פירוק הגיר מהרכב:

• תמיכה תחתונה במנוע ובגיר עם בוקים וג'ק
  • פתיחת הברגים שמחברים בין הבלוק לגיר (רובם נגישים מלמטה, שניים מלמעלה)
  • נדנוד ושליפת הגיר החוצה

השלב הזה על אף שהוא כביכול הקצר מכולם הוא ה-שלב שבגללו כדאי לעשות את כל העבודה הזו במוסך. לאחר פירוק הגיר הוא עבר שטיפה טובה עם ספריי קרבוראטורים וניקוי יסודי.

צרפתי כאן השוואה בין הקלאצ' החדש לישן. הקלאצ' החדש הוא של חברת AISIN, יצרנית ה OEM של טויוטה. קיט הקלאצ' עלה רבע (!!!) מהמחיר של קיט זהה הממותג תחת טויוטה. ניתן לראות שהקלאצ'ים זהים לחלוטין וזה הישן היה קרוב לסוף חייו, אתם יכולים לראות את עומק חריצי הרפידות והקירבה למסמרות. לאחר הפירוק והבחינה שמנו לב שגם המיסב שלו הרעיש מעט. פלטת הלחץ נראתה לי די בסדר, אך מאחר והיא באה עם הקיט החלפנו גם אותה על הדרך.

גיר על הרצפה.jpgגלגל תנופה מורכ&#1.jpgפלטת לחץ מורכבת.jpg

קלאצ חדש מול ישן 1.jpgקלאצ חדש מול ישן 2.jpgקלאצ חדש מול ישן 3.jpgקלאצ חדש מול ישן 4.jpg

לפני הרכבת הקלאצ' דאגנו לגרז את מה שצריך ועם הגריזים המתאימים:

• את ה input shaft של הגיר גירזנו באמצעות גריז clutch spline ייעודי של חברת Exedy
  • את המזלג ואוזני המיסב גירזנו עם גריז LM47 של Liqui Moly
  • במקרה הנ"ל לא צריך לגרז את הציר שעליו נע המיסב, יש רכבים שכן וצריך לבדוק בספרות היצרן את ההנחיות.

גריש ליקווי מול&#1.jpgהמזלג.jpgגריז אדום על הצי&#.jpg

כמצויין מקודם, הטיפול הזה לא כלל רק את החלפת הקלאצ' אלא גם את החלפת תושבת המנוע האחורית שמלאו לה 10.5 שנים ורצועות המנוע שעברו כ- 5.5 שנים מאז שהוחלפו. תושבת המנוע הוחלפה בתושבת מקורית (פתחתי עליה דיון כאן) ורצועות המנוע הוחלפו ברצועות של חברת Bando, אחת מיצרניות ה- OEM של טויוטה. ניתן לראות את ההשוואה בין הישנה והסדוקה לחדשה.

הרצועות החדשות.jpgהשוואת רצועות.jpgהשוואת תושבות מ&#1.jpg

הדבר האחרון שביצענו היה פתיחת הסטארטר וניקוי שלו אך לצערי את התהליך הזה לא צילמנו. בהתנעות בימים קרים ורק מדי פעם הסטארטר היה משמיע רעשי חיכוך לאחר ההתנעה, כנראה תוצאה של גריז שעשה את שלו ותוקע את הבנדיקס במצב משולב.

פתיחת הסטארטר לוותה בכמות מכובדת של אבק פחמים שיצא החוצה וריסוס כמות נכבדת של ספריי מגעים על העוגן. בגלל שכבר רצינו לסיים את העבודה לא פירקנו את הציר של הסטארטר אלא ביצענו ניקוי וגירוז בסיסיים של הציר והגלגלים הפלנטריים. לאחר ההרכבה הסטרטר טס ומניע את הרכב בחצי שנייה. אפילו לא ידעתי שלמעשה הייתה בו בעייה והוא לא תפקד כראוי.

ההרכבה בוצעה בסדר הפוך ומולאו הנוזלים הבאים:

• שמן מנוע 0W30 של חברת Red line
  • שמן גיר 75W מקורי של טויוטה (מיועד לגירים הרובוטים והידניים החדשים של החברה, מנסיוני לאורך עשרות אלפי קילומטרים הוא עושה עבודה מצויינת גם בגיר של היאריס)
  • נוזל הגה כוח Dexron-VI ATF של Mobil. זה נוזל בתקן ה DEXRON העדכני ביותר, בעל תכונות משופרות, חופף ותואם לתקני DEXRON ישנים יותר. לאחר המילוי יש להשאיר את פתח המילוי פתוח, להניע את הרכב ולשחק עם ההגה מנעילה לנעילה על מנת לנקז אוויר ולהשלים את המפלס באם נדרש.

לאחר ההרכבה ובנסיעת המבחן שמתי לב שההגה נוטה מאוד שמאלה. הסיבה לכך הייתה נעוצה שבעת ההרכבה מוט ההגה המשונן קפץ שן אחת, מה שהביא לסטיית ההגה. ברכב הנ"ל זה לא קריטי, אבל ברכבים מתקדמים יותר עם מערכת ESP וחיישן זווית הגה יש חשיבות לתשומת לב יתרה ווידוא כי מוט ההגה מוחזר בדיוק למקומו. מאחר ולא רצינו לפרק שוב את הגשר התחתון סידרתי את זה ע"י פתיחה של אום ההגה ומירכוזו מחדש, אותה פרוצדורה כפי שמתוארת בשרשור חידוש ההגה.

יומיים לאחר מכן קפצתי למעבדה לרכב בחולון לבדוק שהכל בסדר עם הפרונט ולא השתנה שום דבר. הכל נשאר ירוק כשהיה. זהו.

אחרי ההחלפה הקלאצ' מרגיש נהדר, הדוושה הפכה לרכה מאוד והקלאצ' הרבה יותר נשכני בנקודת החיכוך.

ושוב אני רוצה להודות ל asafasaf, אביה המייסד של כנופיית הטיפולים, על כמות אנרגיה בלתי נדלית שהסכים להגיע אלי, עבד כמו חמור 12 שעות (תוך ידיעה ברורה מה כרוך בתהליך המפרך הזה) ולא הסכים לקחת דבר (!). אני לגמריי מאמין בקארמה, הגלגל תמיד מסתובב ומי שמלא בטוב, נתינה והקרבה יקבל אותה חזרה בדרך זו או אחרת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה מצויין.

כמה טיפים לדורות הבאים:

1. במצב של גלגל תנופה כמו בתמונה, עדיף לבצע חריטה כולל התאמה לסט החדש (החרט מודד את העובי של הסט החדש וחורט את הגלגל באופן כללי ומסביב לברגים מוריד כמה שצריך ע"מ שתהיה לחיצה טובה של הפלטה החדשה על הדיסק כלפי הגלגל תנופה).

2. לעולם אל תחליף חלק מהקלאץ', תמיד את כל הסט.

זו עבודה שהיא לכאורה פשוטה אבל לא נעשית כל יום או שנה, ועדיף להחליף את כל הסט.

עיקר העייפות הוא דווקא של הפלטת לחץ, היא מאבדת מהקפיציות שלה עם הזמן וככה הקלאץ' גם הופך להיות קשה ולעיתים ההצמדה לא טובה. לכן אני חושב שאיתמר שוגה בראיה שלו שהיא לכאורה נראית טוב, חד וחלק להחליף !!!

3. כמו שאיתמר ואסף עשו, להקפיד על ניקיון יסודי של החלקים הנעים וגירוז בגריז איכותי ייעודי למטרות אלו.

איתמר משתמש בחומרים איכותיים ולדעתי ככה צריך להעשות. רצועות של BANDO (מעולות), נוזלים מתאימים איכותיים וסט מקורי\OEM הם מאסט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק,

בדקנו וניקינו היטב את גלגל התנופה. אני מניח שבתמונה הוא נראה גרוע אך במציאות הוא נראה סבבה - חלק ואחיד לגמרי.

כמובן שהוחלף כל הסט, קומפלט.

מעבר לזה היה מעולה לעבוד עם איתמר, נהניתי מכל רגע והעונג כולו שלי. ממתין לפרוייקט הבא !

Stay Dirty

פורסם (נערך)

היי.

נראה ממש פדנתיות לשמה. אהבתי 12 שעות...

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

או, כמה חיכיתי למדריך הזה של החלפת קלאץ' ומיסבים בטויוטה :-D

קודם כל, מגיע שאפו רציני לאסף, מהיכרות אישית. קארמה זה דבר טוב, מצטרף לאיחולים לזכייה בלוטו :)

כמה שאלות:

1. מכיוון שזהו קלאץ' ידני, לא היה צריך לבצע איזושהי מתיחה לכבל הקלאץ' במידה וקיים?

2. נדמה לי שצמיגות שמן הגיר של היאריס היא 75W-90. האם אני טועה? מדוע בחרתם בשמן חד דרגתי אם היצרן דורש אחרת?

3. מה זה ה"בנדיקס" הזה בסטארטר?

4. מדוע שמן 0W-30? כמה עולה להביא אותו לארץ (red line נחשבים לטובים מאוד).

פורסם (נערך)

subaru_loyale אכן 12 שעות כי לצערי מדובר בטויוטה. וטויוטה = אין גישה לתושבות תחתונות בלי לפרק את כל הגשר. במקרה הזה הוא גם מפריע בדרך להוצאת הגיר.

בכל רכב אחר שלא מצריך פירוק גשר להחלפת קלאץ', אפשר לסיים את זה הרבה לפני.

matanfr מדובר במשאבת קלאץ' הידראולית לכן אין צורך לכוון שום דבר.

2. המתן לאיתמר.

3. הבנדיקס זה החלק שקופץ החוצה ומשתלב בגלגל התנופה.

images.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מעבר לזה שלהחליף מצמד ללא ליפט זה עבדות פרך בכל לא נעימה שאני לא ממליץ עליה לאף אחד, איציק צודק, תמיד כדאי לחרוט גלגל תנופה כשמחליפים מצמד, על מנת להאריך את אורך החיים של המצמד וכן זה גם מורגש באיכות ההפרדה של המצמד, בטח גלגל תנופה כמו בתמונה שרואים עליו בבירור את כוויות החום.

פורסם

אני גם מסכים עם איציק.ב 306 שלי זצ"ל. החלפתי סט מצמד. לא היו רעידות לפני ההחלפה לכן לא חרטתי את הגלגל. מה עוד שהוא נראה תקין. אחרי חודשיים נאלצתי להוריד שוב גיר אחרי שהחלו רעידות בלתי נסבלות בשחרור המצמד.

פורסם

כל הכבוד!!!!

אסף אתה שפיץ על!!! אין אנשים כמוך!

איתמר, האם אתה חושב שיש דרך להחליף את הגומיות בושינגים מבלי לפרק את הגשר? אני לא ראיתי דרך..

מעבר לכך, האם אתה מתכנן לעלות מדריך לניקוי/גירוז של הסטרטר?

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...