Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בי תהיות להחליף את הג'ימני, השבוע פורסמו שני הרכבים מהכותרת

הפער באבזור לא משמעותי, בשניהם יש את הדברים החשובים מבחינתי (BT+USB מקורי)

בהפרש של 20K מקבלים למעשה הגבהה של 4ס"מ, חיפויי פלסטיק דמוי ג'יפון ומנוע הרבה יותר חזק וחסכוני

לפי החישובים שלי ההפרש בצריכת דלק בין השניים לאורך 15,000ק"מ שנתיים יעמוד על כ₪1500

לעומת זאת אגרת רישוי של ה1.2 נמוכה בכ₪200 (ואולי עלויות טיפול יותר גבוהות מעט בדיזל?)

אם שני הרכבים יאבדו 50% פאסימיים מאוד מהערך שלהם בשלוש שנים - מדובר על הפרש של 10K במחירון בעוד שנתיים שמתקזז עם חיסכון של ₪3900, כלומר ההפרש עומד על ₪6100 בין הרכבים לאורך 3 שנים.

כל החישובים גסים ומבוססים על השערות, אפשר לשחק עם המתמטיקה לפה ולפה.

TL;DR - מה הייתם עושים?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-1.2 של רנו לא חזק משמעותית מה-1.0 ליטר בפיקנטו שהייתה לך. הייתי בוחר בדיזל ולו בשביל הערך המוסף שלו (שלא לדבר על כך שה-1.5 המדוזל של רנו הוא מנוע עטור פרסים למיטב זכרוני ואפילו מככב ב-A קלאס של מרצדס).

:idea:
פורסם

לפי דעתי סטפוואי נראה הרבה יותר טוב מהסנדרו הרגיל, ויש כאלה שזה עבורם מספיק חשוב כדי לבחור בו ולשלם את האקסטרה. מעבר לזה ,אם השיקול שלך הוא פרקטי בלבד הסנדרו הרגיל היא בחירה נכונה יותר לדעתי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

Fkl0ster לך חיכיתי :)

אין לי בעיה שלא יהיה יותר חזק, רק שלא יגרום לי לבחור בין המזגן לבין נהיגה סבירה

בג'ימני נגיד זה לא שיקול, הוא עגלה מתה ככה או ככה, אבל המזגן? ת-ע-נ-ו-ג

ההתלבטות היא בעצם אם קיים פה ערך מוסף בלוק הג'יפוני הזה ובמנוע החזק ששווה פער של ₪20k בהתחלה (שכאמור מצטמצם עם הזמן, אבל עדיין קיים בהוצאה הראשונית)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תוסיף לעלות שלך את עלות הכסף. אם יש לך במזומן 20K אז תוסיף את מה שיכלת להשיג מריבית בחיסכון. אם אין לך, אז תוסיף את עלות המימון.

פורסם

לא יודע מה איתך, אני את הפיקנטו הראשונה שקינתי (1.0 ידנית), החלפתי אחרי 8 חודשים רק מהבאסה שהיא הייתה חלשה מידי לטעמי.

אני הייתי בוחר במנוע החזק, אם כבר אתה משקיע ברכב חדש שתהנה.

פורסם

מציע לך לראות במציאות את הסנדרו הרגיל קודם כל. לטעמי. רכב בלי חן כלשהו. זה לא אומר שלא כדאי לרכוש- כמובן שבמחיר הזה הוא מאוד אטרקטיבי. הסטפווי לעומתו ובאופן כללי רכב יפה וההבדלים מאוד ניכרים. רק הערה - לא עדיף לחסוך כמה אלפים ולקנות את הסטפווי בנזין? מנוע מוגדש, אני מניח שהרכב די זריז...ונראה אותו דבר...

פורסם

אם ה20 אלף האלו לא מהווים בעיה בעבורך (כמובן שמדובר בהוצאה, השאלה אם כזו שתעמוד בה) הייתי הולך על הדיזל.

יש לי את הטורבו בנזין והוא מעולה לגמרי ועדיף עשרות מונים על פני המנוע האטמוספרי בסובארו שהייתה לי אז אני מאמין שמנוע חלש כמו בסנדרו הרגילה יאכזב.

אם אני הייתי עומד כעת מול רכישה, הייתי הולך על הטורבו דיזל ולא טורבו בנזין (ובאותה נשימה- זה לא שאני לא ממליץ על מנוע הבנזין. אני כן. פשוט אישית, הטורבו דיזל יותר מתאים לי).

פורסם

את הטורבו בנזין אין סיבה לקנות כשהדיזל עולה רק 5K יותר ולגמרי מקזז את ההפרש דרך חיסכון בדלק

(כאמור, יש לנו במשפחה סטפוואי 0.9T, לא בדיוק הרכב הכי חסכוני בעולם - בעוד ה1.5dCi של רנו מצליח להוציא מספרים לגמרי דמיוניים של 1/25 ברכבים כבדים יותר מהסאנדרו ועוד עם גיר אוטומטי, אני מאמין שסטפוואי ידנית תהיה יותר חסכונית מאשר פלואנס דיזל אוטומטית, לצורך העניין)

20K זה לא בעיה, כאילו, זה לא דמי כיס - אבל אין לי בעיה לקנות רכב ב75K ולא ב55K במקרה ויש לזה הצדקה.

llaavvii אני מאוד מתחבר למה שאמרת כי גם לי היה קשה עם ה1.0 בהתחלה, ובכלל רכבים שעושים 0-100 ב15 שניות זה מתכון בטוח לדיכאון, ואת הסאנדרו דיזל הזה אפשר להפוך לצעצוע מאוד מעניין עם צ'יפ שמוסיף 21כ"ס ו4קג"מ מאוד מכובדים, מי אמר GTD? :twisted::lol:

וואלה, קוסם הרעיון, מאוד אפילו.

פורסם
Fkl0ster לך חיכיתי :)

אין לי בעיה שלא יהיה יותר חזק, רק שלא יגרום לי לבחור בין המזגן לבין נהיגה סבירה

בג'ימני נגיד זה לא שיקול, הוא עגלה מתה ככה או ככה, אבל המזגן? ת-ע-נ-ו-ג

ההתלבטות היא בעצם אם קיים פה ערך מוסף בלוק הג'יפוני הזה ובמנוע החזק ששווה פער של ₪20k בהתחלה (שכאמור מצטמצם עם הזמן, אבל עדיין קיים בהוצאה הראשונית)

וואללה? במה זכיתי לכבוד? :)

לענייננו, בזמנו Fitch (ואחרים) דיווח שהמזגן בקליאו דור קודם, שקרסו החלו למכור לראשונה ב-69 אלף ש"ח, השפיע לרעה מאד על הביצועים. וזה בהשוואה לפנדה שהייתה לו.

מאחר ואני מניח שיחידת המיזוג הועתקה משם הישר לתוך הסנדרו, אתה עלול להתאכזב. עוד יתרון לטובת הדיזל. ;)

פורסם

אם בדאצ'יה הצליחו להפוך אותך למאמין זה נותן לגיטימציה לקניה :)

בסאנדרו 0.9T אין שום "בריחת סוסים" ברגע שמדליקים\מכבים את המזגן, אני מאמין שנסיעת מבחן ב1.2 תעזור לי להחליט סופית (אם וכאשר..)

כמובן שאם ב1.2 זה קיים אז אין ברירה ודיזל IT IS.

פורסם

הממ... המזגן משפיע על הביצועים... אין אפס... המנוע קטן וכשהמדחס פועל אז מרגישים את זה, בעיקר בזמן עמידה בפקקים ורמזורים.

פורסם
וואללה? במה זכיתי לכבוד? :)

לענייננו, בזמנו Fitch (ואחרים) דיווח שהמזגן בקליאו דור קודם, שקרסו החלו למכור לראשונה ב-69 אלף ש"ח, השפיע לרעה מאד על הביצועים. וזה בהשוואה לפנדה שהייתה לו.

מאחר ואני מניח שיחידת המיזוג הועתקה משם הישר לתוך הסנדרו, אתה עלול להתאכזב. עוד יתרון לטובת הדיזל. ;)

זה אכן נכון. המזגן מאוד משפיע על הסחיבה של הקליאו III, שמאיצה לפי נתוני היצרן 0-100 ב13.3 שניות בעוד הסאנדרו תעשה את זה בלא פחות מ14.5 שניות.

גם ללא מזגן הקליאו לא הייתה מכונית מהירה מאוד, אבל הסחיבה הייתה סבירה. בעת הדלקת המזגן הרכב היה הופך לעיתים לעגלת סופר. הרכב כמובן היה תקין ועובדה שעבר בדיקה בשלום ויצא תקין לחלוטין, כך שאין סיבה לחשוד בנושא התחזוקה או ההתנהגות שלי כלפי הרכב. המנוע הזה אמין וחסכוני יחסית, אבל הוא מאוד חלש.

אפילו הפיאט שרכשתי, שהיא לא חזקה במיוחד סוחבת הרבה יותר טוב עם מזגן דלוק או עם נהג ושלושה נוסעים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בפיאט קורה דבר מאד מוזר: המזגן לא משפיע על הסחיבה! ואני לא מדבר על האבארט, אלא על הפנדה 1.2, כמו ב-500 שלך. ייתכן שזה קשור לטכנולוגיה כלשהי, כי יחידת המיזוג של פיאט נכנסת ויוצאת מפעולה בתדירות מטורפת (אפשר לשמוע זאת היטב).

על כל פנים, שיהיה ברור: אני עדיין חושב שהפנדה - ולצורך העניין גם ה-i10 - הן מכוניות יותר "שלמות" ואפויות ועל כן יותר טובות מהסנדרו, זולת מרחב פנים.

דגם הדיזל כבר מציע כאמור ערך מוסף בעיקר בגלל המנוע, ועל כן מעמיד עצמו באור אחר.

• תוכן חדש...