Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לבצע אוטם צבע לרכב, מדובר ברכב בן חצי שני מעט מאוד סרוולים עדינים.

חשבתי לבצע זאת בעזרת דיטיילינג מקצועי, אך כרגע בגלל עלויות אני חושב לישם באופן עצמאי.

1) שטיפה יסודית עם שמפו Citrus Wash & Gloss.

2) לבצע פלסטלינה (Farecla G3) לרכב לאזורים מסויימים.

3) ליישם גלייז Chemical Guys White Light באופן ידני עם אפליקטור ספוג מיקרופייבר.

4) ליישם אוטם צבע Jet Seal 109 באופן ידני עם אפליקטור ספוג מיקרופייבר.

מה דעתכם?, כמה זמן האוטם צבע יחזיק לי בהכנה שכזאת?

אף פעם לא ביצעתי אף אחת מהפעולות, אך לפי בדיקה שביצעתי, לא צריך להיות מסובך מדיי אם עובדים כמו צריך.

אשמח להדרכה נוספת מחברי הפורום המנוסים.:lol:

IMG-20151110-WA0017.2.jpgIMG-20151110-WA0018.jpgIMG-20151110-WA0020.jpg

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

קודם כל - תתחדש על הרכב, מאוד נאה.

תבצע לבד, זה לא מסובך.

לא חושב שהגלייז דרוש לפי התיאור שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יישום ידני עם אפליקטור ספוג, יהיה מספיק טוב לעומת מכונה?

הבנתי שהגלייז נותן עומק טוב ושמאוד רצוי לבצע אותו לפני האוטם.

פורסם

לא מורחים שום דבר על הרכב לפני ששמים אוטם, פח הרכב חייב להיות נקי לגמרי ממשקעים ושומנים כדי שהאוטם יעשה BOND כמו שצריך. אתה יכול לעשות לבד את הפעולה, זה ממש לא מסובך, הנה סדר הפעולות:

1. שטיפה עם סבון, עדיפות למינון גבוה כדי להוריד שומנים ושאריות ווקס או אוטם יש אם יש

2. מעבר עם פלסטלינה

3. עדיף לעבור עם IPA כדי לנקות משקעים

4. יישום JETSEAL, שכבה דקה.

5. המתנה של 15 דקות (זה מה שרשום בהוראות) וניגוב

זה כל הסיפור.

פורסם

סליחה שאני נדחף אבל האם חייב פלסטלינה גם ברכב שהוא יחסית חדש? איך ניתן לדעת?

ומה המינון של הסיטרוס להכנה לפני אוטם ומה המינון של שטיפה שבועית לאחר ישום האוטם?

ולפותח השרשור למה דווקא jetseal ולא מנזרנה pl?

בן

פורסם

ומה המינון של הסיטרוס להכנה לפני אוטם ומה המינון של שטיפה שבועית לאחר ישום האוטם?

בן

בן, כן, חייב פלסטלינה.

הרכב עובר לא מעט עד שהוא מגיע ארצה, לא מעט שיט נתפס על הפח גם כשהרכב משונע לארץ.

אדידס, אוטמים מסוגלים לעשות bond גם עם גלייזים, נראה לי שהגדרותייך התבלבלו עם ציפויי.

אוטמים כמו ג'ט סיל ומנזרנה יושבים מעולה על גלייזים, ועובדים בסינגריה מעולה, כמובן שיש צורך בהמתנה בין יישום הגלייז ויישום האוטם.

האוטם ישאר חזק ואיתן במשך כל זמן קיומו, אך משך ההגנה יפגם במעט.

מנסיוני האישי menzerna powerlock + srp, שילוב ארוך ארוך ומנצח מנצח.

לגבי שימוש ב-ipa לפני יישום הגנה/גלייז, זה לא המלצה, זה חובה.

קובי, חבר, יש לך נטיה לדבר במושגים של חו"ל, ההגדרה שלך מאוד כוללת ופשוט לא נכונה.

נתחיל מזה שיש אוטמים שלא נמדדים במשך זמן היכולת שלהם להגן על הפח, אלא ב"עוצמה" נקרא לזה.

כמובן שיש אוטמים שמסוגלים לשבת על הפח תקופות ארוכות מאוד, גם 7-8 חודשים, אבל לא אצלו, לא בליטל איזראל החמה.

בארץ אין אוטם שיחזיק לך חצי שנה, פשוט אין חיה כזו.

האקלים שלנו לא יתן לאוטם, טוב ככל שיהיה, להחזיק מעל ארבעה חודשים (ללא טופיגס למינהם כמו bsd וכו').

יש ללא מעט חברים נטיה לחשוב שההגנה שהם מקבלים מאוד ממושכת, הם שוכחים ששימוש בדיטיילרים כאלו ואחרים משנים את התנהגות המים, ומקנים בידינג מחודש, שבעצם בפועל כל ההגנה המקורית ירדה ומה שנותן זה ההגנה מהדיטיילר.

"יאללה בירי".

פורסם

בן

לפי מה שהבנתי, הרבה יותר קל ליישם את האוטם.

פורסם
בן, כן, חייב פלסטלינה.

הרכב עובר לא מעט עד שהוא מגיע ארצה, לא מעט שיט נתפס על הפח גם כשהרכב משונע לארץ.

אדידס, אוטמים מסוגלים לעשות bond גם עם גלייזים, נראה לי שהגדרותייך התבלבלו עם ציפויי.

אוטמים כמו ג'ט סיל ומנזרנה יושבים מעולה על גלייזים, ועובדים בסינגריה מעולה, כמובן שיש צורך בהמתנה בין יישום הגלייז ויישום האוטם.

האוטם ישאר חזק ואיתן במשך כל זמן קיומו, אך משך ההגנה יפגם במעט.

מנסיוני האישי menzerna powerlock + srp, שילוב ארוך ארוך ומנצח מנצח.

לגבי שימוש ב-ipa לפני יישום הגנה/גלייז, זה לא המלצה, זה חובה.

קובי, חבר, יש לך נטיה לדבר במושגים של חו"ל, ההגדרה שלך מאוד כוללת ופשוט לא נכונה.

נתחיל מזה שיש אוטמים שלא נמדדים במשך זמן היכולת שלהם להגן על הפח, אלא ב"עוצמה" נקרא לזה.

כמובן שיש אוטמים שמסוגלים לשבת על הפח תקופות ארוכות מאוד, גם 7-8 חודשים, אבל לא אצלו, לא בליטל איזראל החמה.

בארץ אין אוטם שיחזיק לך חצי שנה, פשוט אין חיה כזו.

האקלים שלנו לא יתן לאוטם, טוב ככל שיהיה, להחזיק מעל ארבעה חודשים (ללא טופיגס למינהם כמו bsd וכו').

יש ללא מעט חברים נטיה לחשוב שההגנה שהם מקבלים מאוד ממושכת, הם שוכחים ששימוש בדיטיילרים כאלו ואחרים משנים את התנהגות המים, ומקנים בידינג מחודש, שבעצם בפועל כל ההגנה המקורית ירדה ומה שנותן זה ההגנה מהדיטיילר.

אני אשתמש בפלסטלינה עם ONR כחול, מה הדילול המומלץ?

מה זה SRP ו IPA ?

הפלסטלינה וה ONR לא מנקים משקעים?

פורסם
בן, כן, חייב פלסטלינה.

ניראה לי שישנה הגזמה מסוימת בטענה שלך.

הזמנו לזוגתי רכב חדש שיעלה על הכביש בתחילת ינואר, לפני שבוע היינו אצל היבואן והסרנו בעצמנו את מדבקות ההגנה מהגג ומכסה המנוע.

הצבע במשטחים הרגישים מוגן לגמרי ואין ספק שלא נדרשת פלסטלינה.

אגב, הרכב יימסר ללא שטיפה חיצונית.

פורסם (נערך)

אני לא יודע איזה רכב הזמנת, או מהיכן הוא מגיע.

אך אחרי לא מעט רכבים חדשים שעברו תחת ידי (משפחה+קרובים), ותחת ידי החברים שלי, בעיני באופן חד משמעי, רכב חדש מצריך פלסטלינה לפני יישום של פוליש, לרבות יישום של אוטם.

לכל הפחות?iron x.

ההמלצות שלי הן לא אבסולוטיות כמובן וכל אחד יכול להתייחס/לא להתייחס אליהן, זה בסדר גמור ואני נהנה לשמוע דעות שונות, אך הן מגיעות ממקום של נסיון ושל פרפקציוניזם, שבא להגן על הפח ולמקסם את הזמן ש"מבוזבז" על השקעה ביישום הגנה.

מה שגם מספיק חלקיק אחד, בודד, סורר, קטן, פצפון וקשוח - בשביל לייצר סווירלים במקרה הטוב ו-rds במקרה הרע.

better to be safe the sorry.

בן, דילול של 15 מ"ל ONR לליטר מים יתן לך אחלה נוזל סיכוך.

ipa - בז'רגון דיטיילינג, הוא אלכוהול (70% לרוב), שמערבבים ביחס מסויים עם מים, זהו השלב האחרון שמבצעים לפני יישום של הגנה, ובין מעברים של פוליש.

מוזמן לערוך חיפוש קטן לגבי המושג הנ"ל, קצת קשה לי מהאייפון.

onr מנקה לכלוך "פשוט" כמו כל שמפו.

פלסטלינה יכולה להוריד ווקסים ואוטמים, בעיקר את הזולים שבהם, וגם אז לא במאה אחוז.

בשביל להגיע למאה אחוז הזה, וכדי לקבל מקסימום חיבור בין הפח לאוטם, יש לבצע מעברים עם ipa.

זהו שלב שמבחינתי הכרחי ואין לדלג עליו, מה שגם הוא דורש מעט זמן.

אנחנו משקיעים לא מעט זמן בהכנה של הרכב לפני יישום של הגנה, חבל לדלג על שלב כזה שיכול להבטיח הגנה ממושכת עוד יותר.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

תודה רבה לכולם..

האמת שתהיתי לגבי הדילול של הסיטרוס ולא הדילול של onr..

דילול לשטיפה לפני ישום אוטם ודילול לפני שטיפה שבועית/חודשית מבלי לפגוע באוטם הקיים.

בן

פורסם
מה שגם מספיק חלקיק אחד, בודד, סורר, קטן, פצפון וקשוח - בשביל לייצר סווירלים במקרה הטוב ו-rds במקרה הרע.

better to be safe the sorry.

תראה, אני מאוד אוהב את הפדנטיות שלך, אבל מגיע הרגע שזה מתחיל לחרוג מגבולות ההיגיון והסבירות.

פח הרכב הוא לא פאב שמייצרים בו צ'יפים אלקטרונים, הוא משטח חיצוני עמיד יחסית שאמור להתמודד עם מפגעים שונים.

עכשיו תקרא את הקטע שציטטתי, עם יד על הלב הוא לא מוגזם משהו?

אותו גרגיר פלאי עלול להופיע בדמות חלקיק חול שינחת על הרכב בדיוק כשאתה עושה פלסטלינה...

פורסם (נערך)

את המשפט שציטטת ערכתי והוא נכתב כמות שהוא, מהסיבה הפשוטה שהמילים שנכתבו בהתחלה לא היו מספיק "חמורים/מוקצנים".

הוא נכתב בשנית בצורה הנ"ל כדי להעביר ולהסביר לך עד כמה יש צורך בפלסטלינה, ועד כמה חשוב לפרק כל חלקיק קטן שיושב על הפח לגורמים, לפני שמבצעים פוליש או הגנה.

עומד מאחורי המילים שלי, אך מסכים איתך ברמת העיקרון - דיטיילינג זה תחום פדנטי, דפוק וחסר הגיון, לעיתים מוזר, וכשמסתכלים מהצד יש את הרושם של הגזמה.

אך שוב, מספיק גוש אחד קטן שיתפס בפד שלך, בזמן שאתה מבצע "עיסוי" לפח, כדי לקבל את מה שנאמר קודם.

עריכה:

בן, לגבי סיטרוס, אין לי הרבה נסיון עם החומר - תמתין לתגובה של המומחים.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...