Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים וחצי , עמדתי ברמזור של יקנעם המושבה בגראנד ויטארה שלי ,מבלי שום התראה מוקדמת קיבלתי פצצה מאחורה - בחור לא צעיר בטויוטה קורולה פשוט נסע במהירות הרגילה לגביש הזה , בערך 90 קמש, לתוך הויטארה. את תוצאות התאונה וסיקור על הויטארה נליה השלום אפשר לקרוא כאן:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?486380-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%92%D7%A8%D7%90%D7%A0%D7%93-%D7%95%D7%99%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%94-2011-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%9E%D7%A8&highlight=

מאז , כל פעם שאני מבצע עצירה הכי קטנה בכביש , אם זה פקק או רמזור , אני תמיד מסתכל אחורה לראות שלא נכנס בי איזה דביל שלא שם לב לכביש.

אפשר להגיד שזה השתלם לי , לפני חודש , בעודי במיצובישי ספייסטאר שכורה נם חברה שלי בצומת הסרגל בעפולה , עוצרים בפקק קטן לפני הרמזור , מבט למראה , פג'ו 5008 דוהרת לכיווננו , אני מכין את חברה שלי שהוא הולך להכנס בנו , מסובב את ההגה שמאלה ונותן קצת גז, האוטו לא ממש מגיב ואז חטפהו מכה חזקה שסובבה אותנו עד לצד השני של הכביש , תוך פגיעה ברכב נוסף. יוצאים החוצה , הרכב שלי מעוך בצידו השמאלי -אחורי. לנו לא קרה הרבה . אני מניח שהסתיה הקלה הזאת שמאלה גרמה לנו להסתובב הרבה , אבל לא לחטוף פגיעה נשמעותית בהרבה.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדרך בה אני נוקט במהלך 50 השנה האחרונות , מנעה ממני תאונות מאחור לא מעטות כאשר בשניים מהן נגרמו תאונות קשות לרכב מלפני.

הכלל הראשון , כל כלי הרכב מסביבי הם אוייבים בפוטנציה בכל זמן בכל תנאי הדרך. לכן אני עוסק בלנהוג ב 99% מהזמן בעירנות מלאה. לרבות שימוש במראות באופן קבוע.

עשו לכם כלל , תדעו תמיד מי כלי הרכב שאחריכם, בכל הנתיבים, הווה אומר שימוש במראות בתדירות גבוהה של כל כמה שניות

ולמקרה שכאן

ראשית- אני משתדל להיות במסלול שבו אין מאחורי משאית כבדה / אוטובוס / או גורר טנקים , לא עלינו.

שנית- אני שומר מרחק מהרכב שלפני של 2 שניות = ל 20-30 מטר כתלות במהירות.

שלישית - בלם רכב לפני, מסיבה כלשהי, אני בולם כך שהרווח יישמר, ובוודאי שכך הם פני הדברים בפקק או רמזור.

רביעית - מאותו רגע הפוקוס שלי הוא מה קורה מאחורי, כאשר הרכב שמאחורי מגיע לעצירה כמעט מוחלטת אני מצמצם לאט לאט את הרווח שלי מהרווח לפני, הצטברו מאחורי כבר מספר כלי רכב , שמשמשים כחומת מגן מול הרכב הרביעי חמישי שמאחורי , אני ממשיך לצמצם את המרחק עד למרחק בו אני יכול לסטות מהמסלול שלי בנחת, למקרה שהרכב לפני , נתקע מסיבה כלשהי, או למקרה שחומת המגן לא מספקת.

חמישית - כאשר אתה רואה שהרכב שמאחוריך לא מצליח לבלום במרחק שבו אתה נמצא, יש לפניך מרחק של כ 20-30 מטר , אני מצמצם מרחק עם הרכב שלפני ולפתע לזה שמאחורי יש עוד מטרג' לבלימה הנוספת שלו.

לכאן נכנס גורם אחר והוא כלי רכב בנתיב הסמוך שמנצלים את "החנוניות" של הרווח ונכנסים בו , להרוויח עוד 4 מטר. קורה , אבל לא בתדירות גבוהה כל כך כמו שנדמה.

בפעמיים שקרתה תאונה לרכב שלפני , עוד לא סיגלתי את הכללים הללו לגמרי , והצלחתי לסטות מהנתיב לשול והרכב נתקע ברכב שעמד לפני.

לגבי תנוחת הישיבה

ראש חזק למשענת , ידים רגלים חזקות אבל לא מיושרות.

נסיעה טובה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש נקודה משמעותית שלא התייחסתם והיא באיזה נתיב בכלל בחרתם לעצור.

הבעיה העיקרית כפי שאני רואה אינה התעסקות בטלפון אלא בכך שהנהג שמגיע במהירות חושב בטעות שיש לו עוד מרחק עצירה גדול ולמעשה אין לו. דוגמאות:

1. כאשר יש 2 נתיבים, אחד עם טור מכוניות ארוך ונתיב שני עם טור מכוניות קצר או "נקי" לגמרי. זה יוצר הרבה פעמים אשליה של התקדמות / עומק שלא קיימים לטור הארוך.

2. כאשר אחרי פניה יש רמזור ומכוניות עוצרות ומצטברות.

לכן אני משתדל תמיד להשלים את הפקק, כלומר לחנות בטור הקצר.

זה יוצר הרבה פעמים זוג / שלשה של מכוניות בשורה שרואים את אורות הבלימה יותר בבירור.

אם יש פניה, אני אשתדל להיות בטור שהפניה אליו יותר ארוכה, עם יותר זמן תגובה מאשר הטור שבצד הקצר של הפניה.

לגבי הבעיה של פניה ימינה והצורך להפנות מבט שמאלה כאשר יש רכב מלפניך. בעיה אמיתית.

אם אני הראשון שפונה, אז אין בעיה. צריך להיות מודע לרכב מאחוריך ובשום אופן לא לבלום לו בפתאומיות.

אם אני שני. אני נותן הרבה יותר פוקוס לרכב מלפני מאשר למבט שמאלה.

תלוי כמובן במרחק ביניכם ולמהירות, אבל הוא סוג של פותח לך את הזיג (פניה) ולכן מידת התשומת שלך חייבת להיות ממוקדת בו שהוא לא בלם. רק אם אתה בטוח שהוא כבר יצא מהפניה, אז אתה פנוי לבדוק לעצמך שאתה יכול גם להשתלב.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם (נערך)

מנסיון של התאונה שעברתי בשבוע שעבר, הדבר הכי חשוב זה לוודא שאין מאחוריך אוטובוס, משאית או כל רכב כבד אחד.

שמתי לב כבר לפני זמן רב שנהגים רבים הנוהגים ברכבים הנ"ל נוהגים כמו אדיוטים, את ההוכחה קיבלתי השבוע בדמות נהג אוטובוס של נתיב אקספרס, מלא בנוסעים, שפשוט נכנס בי מאחורה, ירד מהאוטובוס עם חיוך מעצבן ותירוץ דבילי על גבול המקומם "לא שמתי לב שבולמים" (או משהו בסגנון, הייתי קצת בהלם ממה שקרה).

הבן אדם נוהג ברכב ששוקל 25 טון עם 50 נוסעים על אחריותו והוא "לא שם לב שבולמים"?

אז הנה התשובה שלי, לדאוג שאין מאחורייך רכב כבד נראה לי הכי חשוב. המסה שלהם גדולה יחסית לרכב פרטי וכתוצאה מכך פוטנציאל הנזק שלהם עצום.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם
שלום לכולם,

אתמול בבוקר הייתי מעורב בתאונת דרכים דיי רצינית בדרך לעבודה.

אני גר באזור הצפון ועובד באזור השרון, מדי בוקר אני וחבר לעבודה שגם גר בצפון נוסעים ביחד כאשר יום אני לוקח רכב ויום למחרת הוא. ביום של התאונה הוא זה שלקח רכב ולכן הרכב שלו הוא הרכב המעורב בתאונה.

יום שני בבוקר, סביבות השעה 9:20 אנחנו נוסעים בכביש 70 בין יוקנעם למחלף עין תות. הכביש עמוס אבל לא פקוק, כלומר, התנועה זורמת כאשר בשני הנתיבים נוסעים כ-80 קמ"ש. אנחנו נוסעים בנתיב השמאלי כאשר קצת לפני מחלף אלייקים התנועה מתחילה להאט בהדרגה, למי שמכיר את האזור יודע שקצת אחרי מחלף אלייקים יש עיקול ולכן בשעות הבוקר במיוחד כאשר הכביש עמוס במשאיות התנועה תמיד מאטה בעיקול ההוא. אנחנו מאטים ביחד עם שאר הרכבים וכאשר מגיעים למהירות מאוד נמוכה (כמעט עצירה) נכנס בנו אוטובוס מאחור.

להערכתי האוטובוס פגע בנו במהירות באזור ה-80 קמ"ש, כלומר המהירות שבה התנועה זרמה לפני ההאטה, כלומר שהנהג אפילו לא ניסה לבלום וזאת ככל הנראה בגלל שלא שם לב למה שקורה מולו על הכביש. ברגע האחרון הוא כנראה ניסה להתחמק מפגיעה ע"י מעבר לנתיב הימני ולכן פגע ברכב בפינה הימנית האחורית.

כתוצאה מהפגיעה הרכב שלנו הסתחרר, פגע עם החלק האחורי על הרכב שהיה מלפנינו ומשם נזרקנו עם הקדימה של הרכב על גדר ההפרדה.

אמבולנס פינה אותנו ואיכשהו כל זה הסתיים בפציעות קלות יחסית, חתכים במקומות שונים, כאבי צוואר, גב וצלעות.

חשוב לציין שנהג האוטובוס (היה מלא בנוסעים) עצר בצד, הביא לנו את הפרטים שלו והמשיך לנסוע. כאשר הגיעה המשטרה (אחרי שהוא כבר נסע) הם אמרו שלא יגיע בוחן תנועה כי אין כרגע בוחן פנוי ושהם יטפלו בתיעוד התאונה מאוחר יותר.

יש לי מספר שאלות בנוגע לתאונה:

1. אני מניח שהתשובה היא "כן" אבל בכל זאת אשאל, האם בוודאות נהג האוטובוס אשם?

2. האם זה שלא הגיע בוחן לזירה למרות שהתאונה הייתה יחסית רצינית זה תקין?

3. פינה אותנו אמבולנס ולא אושפזנו, כעת אני נדרש לשלם 530 ש"ח אגרה, הבנתי שאני אמור לקבל החזר מהביטוח. איך זה מתבצע בפועל?

4. האם ניתן להניח שהמשטרה תפעל כנגד נהג האוטובוס בעקבות התאונה?

5. האם נהג האוטובוס היה צריך להשאר ולא להמשיך בנסיעה לאחר החלפת הפרטים?

מצרף מספר תמונות, המאזדה 3 הלבנה זה הרכב שלנו, המיצובישי זה הרכב שנסע לפנינו ושעליו האוטובוס העיף אותנו ותמונה של האוטובוס עצמו.

תודה

[ATTACH=CONFIG]446557[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]446558[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]446559[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]446560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]446561[/ATTACH]

אילו חברך היה נוהג כפי שהמלצתי בהודעתי 65 כאן כולל אפשרות של סטיה ימינה , לא הייתם נפגשים עם האוטובוס בנסיבות לא נעימות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבעיה העיקרית כפי שאני רואה אינה התעסקות בטלפון אלא בכך שהנהג שמגיע במהירות חושב בטעות שיש לו עוד מרחק עצירה גדול ולמעשה אין לו. דוגמאות:

חבל שאתה לא רואה שההתעסקות בטלפון היא בעיה עיקרית, ההתנגשויות שסיפרתי היו במהירות אפסית מתוך חוסר תשומת לב, הנהגים האטו לכיוון עצירה אבל פשוט הרגל לא לחצה על הברקס מספיק כי הראש היה תקוע בתחת של הטלפון.

לגבי הבעיה של פניה ימינה והצורך להפנות מבט שמאלה כאשר יש רכב מלפניך. בעיה אמיתית.

לא בעיה בכלל, עוד הרבה לפני הפנייה צריך להיות תכנון נסיעה, אתה צריך להסתכל שמאלה עוד כשאתה נוסע ישר, לראות מה קורה כאשר תפנה ימינה.

זה נותן לך כיוון כללי לאם יש או אין מכוניות, אם הם עומדים ברמזור או שהם נוסעים.

אם יש לך נתיב השתלבות, אז אין לך בכלל מה להסתכל שמאלה אלא רק בשביל להשתלב וזה כשאתה כבר באותה מהירות כמו הבחור שלפניך.

מה גם, אין בכלל צורך להסתכל שמאלה, מסתכלים על המראה השמאלית בהנחה שהיא מכוונת נכון ועדיין יש לך שדה ראיה של הרכב מקדימה.

אם אין נתיב השתלבות, אז בכל מקרה תאט לכיוון עצירה מתכוננת, אלא אם מראש ראית שהכביש פנוי עוד לפני שהתחלת את הפנייה.

תכנון נסיעה נכון כמו שישה כתב הוא ה א-ב של נהיגה לדעתי, אתה צריך לדעת תמיד מי מסביבך, כך גם נמנעתי מתאונות כאשר היו רכבים בשטח מת עוד לפני שידעתי איך לכוון מראות.

בימים האחרונים נתקלתי בתופעה של הנדבקים, אלו שלא משנה כמה אתה מנסה הם לא עוזבים לך את הזנב, אתה עובר נתיב והם אחריך, נוסע לאט והם עוד יותר נדבקים, כל עצירה ברמזור הם נצמדים כאילו אתה המאהב שלהם במיטה.

פורסם

אני לא בטוח. לדעתי זה כמו מגן חזירים שהיה פופולרי פעם בחזית של מכוניות כביש. ההקשחה של חרטום הרכב היתה רק מקלקלת את חישובי הקריסה של החזית ופוגעת בבטיחות.

אלא אם כן מה שחשוב לך זה לתת לנהג השני מנה אחת אפיים...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...