Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי גם היתה תופעה כזאת בשדרוגים האחרונים של כרום , הבנתי שיש איזו בעיה (לפחות אצלי) בנגן הפלאש והג'ווה ,

לאחר דין ודברים הוחלט פשוט למנוע את כל הזבל והותקן ADBLOCK, מאז החיים יפים

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
הפרוססים של כרום זה לא רק הטאבים הפתוחים, שימו לב גם ל extensions, יש כאלו העובדות ברקע (בשורת המשימות יש עדיין אייקון של כרום גם כשסוגרים), הייתי מתחיל למחוק מה שלא קריטי לשימוש (וכן הייתי מגדיל זכרון, לא כזה יקר בימנו)

ניתן לבטל בהגדרות של כרום את העבודה ברקע של אפליקציות בזמן הסגירה של הדפדפן.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם
לגבי הזיכרון, חלונות אף פעם לא מנצלת את כולו. אם יש לך 4 גיגה תבדוק כמה המערכת רואה במחשב שלך, לעיתים זה יכול להיות רק 3 גיגה, ולעיתים אפילו פחות מזה. וזה משהו מוטמע וייחודי לחלונות.

בגירסת 32 וגם ב 64, חלונות לא ינצל את כל הזיכרון נניח - 4 גיגה במקרה הזה אלא ישאיר בין חצי גיגה לגיגה בלי שימוש. למה ? צריך להפנות את השאלה למיקרוסופט.

כאן יש מידע מפורט יותר וגם הפיתרון שאני השתמשתי בו בסוף, מסוכן, על אחריותכם בלבד.

ניסיונות לתקן את הבעיה כמו שמוצגים בוידאו הבא לא עזרו במקרה שלי, הדבר היחיד שעזר לי זו התוכנה הקטנה RAMPATCH שמשנה משהו בקרנל של חלונות ומסירה את המגבלה. רק אז הצלחתי לעבוד עם כל ה 4 גיגה. אבל זה תהליך עם סיכונים גדולים למערכת ההפעלה. וגם אז אחרי כל עדכון של חלונות צריך לעשות הכל מחדש.

בסוף פתרתי באופן סופי ומוחלט את הבעייה ועברתי לעבוד עם לינוקס :-)

http://www.youtube.com/watch?v=SudiKa8HipI

לי ה"פתרון" גרם לבעיה, ראה סרטון זה:

פורסם (נערך)

האם כדי לשדר לווינדוס 10? ועל הדרך לעשות גם פרמוט

המחשב מנסה לפתות אותי

שאלה נוספת, כמה אמור לעלות להוסיף 4 ג'יגה זכרון?

עריכה אחרונה על ידי tamirh

תמיר.

פורסם
כל מילה תופסת אותו מקום בזיכרון, רק גודל הכתובת אליה גדלה, ז"א יש אפשרות לגשת להרבה יותר בתים בזיכרון. במערכת של 32ביט גודל כתובת ל BYTE בזיכרון הוא 32 ביט וזה נותן גישה ל 32 בחזקת 2 כתובות = 4 גיגה, ובמערכת של 64 ביט תחשבו בעצמכם :-)

כמובן שאתה צודק, אבל הטענה שתוכנות 64 ביט זוללות כפול זיכרון אינה מופרכת.

במעבד 64 ביט לא רק פס הכתובות הוא 64 ביט, גם פס הנתונים. כלומר בפעולה בודדת מיובאים או נכתבים או מעובדים 64 ביט.

מתכנת חכם יכול לעבוד עם מבני נתונים בעלי 32 ביט גם במערכת של 64 ביט, אבל זה בא על חשבון ביצועים מכיוון שנדרשות יותר גישות לזיכרון (במקרה הזה לרוב לזיכרון קש) והמעבד פחות יעיל בטיפול (מתמטי ולוגי) במשתנים הקטנים מ64.

מתכנת טיפש ימשיך להשתמש במשתנים מסוג integer מבלי להתחשב בכך שפתאום הם תופסים נפח זכרון כפול.

יום טוב גם לך

פורסם
כמובן שאתה צודק, אבל הטענה שתוכנות 64 ביט זוללות כפול זיכרון אינה מופרכת.

במעבד 64 ביט לא רק פס הכתובות הוא 64 ביט, גם פס הנתונים. כלומר בפעולה בודדת מיובאים או נכתבים או מעובדים 64 ביט.

מתכנת חכם יכול לעבוד עם מבני נתונים בעלי 32 ביט גם במערכת של 64 ביט, אבל זה בא על חשבון ביצועים מכיוון שנדרשות יותר גישות לזיכרון (במקרה הזה לרוב לזיכרון קש) והמעבד פחות יעיל בטיפול (מתמטי ולוגי) במשתנים הקטנים מ64.

מתכנת טיפש ימשיך להשתמש במשתנים מסוג integer מבלי להתחשב בכך שפתאום הם תופסים נפח זכרון כפול.

לא כל כך רלוונטי, כל עוד המתכנת עובד בשפת תכנות עליונה ולא אסמבלי (תוכנית real time).

גם אם המתכנת עובד רק ב-32 סיביות, עדיין מבוצעת אופטימיזציה מסויימת כאשר התוכנית עוברת הידור (קומפילציה).

מעבר לכך, כאשר מריצים תוכנית שנכתבה במקור ל-32 סיביות במערכת הפעלה של 64 סיביות - יש "תרגום" מ-32 ל-64 (יש שוני מסויים בפקודות מכונה).

גם לא קשור למתכנת חכם/ טיפש - השאלה היא לאיזו מערכת הפעלה התוכנית מיועדת (32 או 64) ומה האפשרויות ששפת התכנות מציעה (רלוונטי בעיקר לשפות תכנות ישנות שלא ביצעו התאמה למעבדי 64 ביט).

בגישה לזכרון - למיטב ידיעתי, כאשר משתמשים ב-32 ביט, אז יש למעשה חלוקה ל-2 כתובות עוקבות ( 32 + 32 -> אז קוראים ו/או כותבים מחדש נתון שלא בוצע בו שינוי + נתון מעודכן), כך שלמעשה אין בזבוז בזכרון (מה שכן יש - חוסר יעילות של קריאת/ כתיבת 2 בתים צמודים לצורך עבודה רק עם בית 1).

פורסם

ובדיוק עכשיו קיבלתי קריאת חירום מאשתי - המחשב שלה איטי להחריד לא זז. ומדובר על מחשב מודרני עם מעבד i7 דור רביעי ו 8 גיגה זיכרון. כל מה שהיה פתוח זה כרום ו INKSCAPE (תוכנה לשירטוט וקטורי).

כרום פתוח עם 8 טאבים פתוחים לאתרים שונים. הראיתי לה שאני פותח TASK MANAGER ויש שם בערך 15 פרוססים של כרום, והוא מחזיק כל הזמן 35% של ה CPU.

סגרתי את כל הטאבים, חוץ מאחד בודד, הסתכלנו על ה TASK MANAGER ו"להפתעתי" עדיין רצים 10 פרוססים של כרום. על אתר בודד. לך תבין.

אחרי שסגרתי ידנית אחד אחד את כל הפרוססים של כרום המחשב חזר לעבוד כמו שהוא אמור (כמובן בהתחשב בזה שהוא מריץ חלונות 8)

תעברו לפיירפוקס או אופרה או משהו אחר רק לא כרום.

פורסם

החלטתי לנסות את עצתכם ולהוריד את הפיירפוקס.

"להפתעתי" הוא תופס "רק" 350-400MB זכרון כאשר פתוח רק הדף של קארספורום. בקיצור אותו זבל. ולא נוח בכלל.

אנסה את האופרה...

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

היתרון המשמעותי (מבחינתי) של כרום לעומת האחרים הוא ADBLOCK.

האם יש תוסף דומה קל "ולוחמני" כ"כ כמוהו בדפדפנים אחרים?

פורסם

adblock הגיע בכלל מפיירפוקס הרבה לפני הכרום, והוא תוסף לא מוצלח לדעתי, הוא כבד מידי ומעמיס על הדפדפן, ובמקביל המפתחים שלו מודים שהם כן מאפשרים לו להציג פירסומות של חברות שמשלמות להם כסף.

יש אותו גם לפיירפוקס, אני עברתי להשתמש ב UBLOCK ORIGIN שהוא הרבה יותר קל ויעיל.

• תוכן חדש...