Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אבי אומנם מבוגר אך על אהבתו לנהיגה הוא לא יוותר כנראה אף פעם.

שאלתו היא האם לקנות רכב, לתחזק אותו לפי הספר, לשמור עליו ולטפל בו ללא רבב, יהיה מספיק אמין לשנים רבות?

הוא חושב על לקנות ניסאן מיקרה חדשה בהמלצתי.

קניית רכב כזה ושמירתו תחזיק למ'ס גבוה של שנים בלי בעיית אמינות?

כמובן שאני לא מדברת על טיפולים שוטפים וכו', אלא רק על אמינות ושרידות.

ואם לא הניסאן, איזה רכב יגלה אמינות מופלגת?

תודה מראש.

פורסם

אני כנראה אקבל התראה על זה, אבל

לא חושב שיש היום רכב כזה.

עם כל הצער שבדבר, רובם מהונדסים להתחיל להתפרק תוך 4-5 שנים, בדיוק אחרי שתיגמר האחריות, מה שיגרום לך לרוץ לסוכנות ולקנות אוטו חדש, וזה כולל רכבי יוקרה ומשפחתיות יפניות, שבעבר נחשבו למאוד אמינים, והיום בפחות מ100 אלף ק"מ כבר קורה ששופכים מנוע/גיר/שניהם.

איפשהו בסוף שנות ה90, היצרנים הבינו שאם תייצר מוצר אמין שמחזיר לאורך זמן, הלקוח לא יחזור אליך בקרוב לקנות חדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסכים איתך.

יש לי ברחוב אופל אסטרה משנות ה90 שעמדה בשמש 20 שנה עם פנסים קדמיים שקופים, ובאותו רחוב גם אופל קורסה 2010 עם פנסים עכורים. מישהו הרי תכנן את הכשל הזה ככה. ואני רואה אותו בהרבה רכבים.

פורסם

לפי סקרים בעולם, ובעיקר של קונסומר ריפורטס, רכב של טויוטה כמו קורולה . הוא גם זול לאחזקה, שומר ערך ואוטו טוב למדיי.

ובניגוד למה שאחרים אומרים, ומנסיון של עשרות שנים, המכוניות החדשות אמינות הרבה יותר מהישנות, אבל התיקונים יקרים הרבה יותר כשיש תקלה.

פורסם

הכותרת זה שאלה רטורית?

את לא באמת מצפה לתשובה?

או שאת לא מכירה במשמעות של "?!"...?

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, אני חולק עליך,

זו הבעת תמיהה לגיטימית ושימוש ראוי בסימני פיסוק -

"האם קיים רכב אמין ?!"

אולי היה לה עד עכשיו פולקסוואגן [?]

סימן שאלה מחובר לסימן קריאה מדגיש את השאלה,

זה נקרא סימן תמיהה -

ואם כבר -

את לא באמת מצפה לתשובה?

מה זה, שאלה, קביעה, משפט עם סימן שאלה ?

אתה רציני ?!

[סתם דוגמא לסימן תמיהה]

חסר "האם" בהתחלת המשפט וזה היה חוסך לך את "לא באמת".

The first one to get angry loses

פורסם

רכב שיחזיק יותר שנים זה רכב מטופל ושיש לו אחריות כמה שיותר ארוכה. זה במינימום מוכיח שהיצרן מאמין במוצר שלו.

לסובארו 5 שנים, לדאצ'יה אופצייה ל5, קיה 7 (חלקי. לבדוק) ועוד יצרנים נוספים נותנים אחריות ארוכה מאוד. אבל מסכים עם הממזר השמן. אין יצרנים שהרכבים שלהם יחזיקו עשור ללא תקלות או כמעט ללא תקלות.

פורסם

שכחתי להוסיף:

אני חיפשתי רכב אמין להרבה שנים ב2010.

הפרמטרים היו:

בלי טורבו - יותר אמין.

אוטומט פלנטרי רגיל (מעל 4 הילוכים) או תיבה רציפה.

מנוע אמין וידוע.

בסופו של דבר קניתי פאביה 1600 אוטומט, לאחר 5 שנים:

מאוורר התקלקל, לא בטוח שזה בגלל הרכב.

רק טיפולים, החלפת צמיגים וזהו....טפו,טפו,טפו.

מרוצה מאד.

כיום הייתי הולך על הונדה גאז או טויוטה יאריס.

Kia Niro 2017

פורסם
אני כנראה אקבל התראה על זה, אבל

לא חושב שיש היום רכב כזה.

עם כל הצער שבדבר, רובם מהונדסים להתחיל להתפרק תוך 4-5 שנים, בדיוק אחרי שתיגמר האחריות, מה שיגרום לך לרוץ לסוכנות ולקנות אוטו חדש, וזה כולל רכבי יוקרה ומשפחתיות יפניות, שבעבר נחשבו למאוד אמינים, והיום בפחות מ100 אלף ק"מ כבר קורה ששופכים מנוע/גיר/שניהם.

איפשהו בסוף שנות ה90, היצרנים הבינו שאם תייצר מוצר אמין שמחזיר לאורך זמן, הלקוח לא יחזור אליך בקרוב לקנות חדש.

ישנה דרך נוספת להסתכל על המוצרים כיום.

ב10 שנים האחרונות עולם הפיתוח והייצור הגיע למסקנה שאנשים היום מחליפים מוצרים כי הם רוצים "חדש יותר" או "מתקדם יותר" למרות שאין להם כלל צורך במשהו טוב יותר או מתקדם יותר,ולמרות שאת המוצר הקודם שעדיין חי וקיים- הם לא ניצלו כלל ואפילו לא הפיקו ממנו את המיטב. כמובן שתוצאה ישירה של עובדה זו היא התאספות של מוצרים ישנים שכעת חסרי ערך מכיוון שאף אחד כבר לא רוצה לקנות אותם (כי כולם רוצים חדש יותר. וכמות האנשים שכן רוצה לקנות את אותם מוצרים "ישנים" היא זניחה).

מסקנה זו הביאה את התעשיה להשקיע פחות משאבים (כסף..) לטובת ייצור מוצרים בעלי עמידות לאורך שנים ולהשקיע בצדדים אחרים של המוצר או לחלופין- להוריד את מחיר המוצר.

פורסם

אין שום סיבה שהמיקרה הזו לא תחזיק מעמד במשך עשור בלי תקלות מיותרות. אין מצב שלא יהיו בה תקלות בכלל.

על מנת למזער עלויות תיקונים אפשר לרכוש רכב עם גיר אוטומטי רגיל (לא רובוטי), ללא טורבו. ככה יש פחות סיכוי לבלגאנים.

מיקרה, פיקנטו, I10 - יכולות להתאים למשימה.

פורסם

אני באופן אישי א הייתי הולך על המיקרה בגלל שהיא לא נוחה, ספרטנית וחלשה. קל וחומר שמדובר ברכב שאתה מתכוון להחזיק לאורך זמן.

לגבי אמינות ארוכת שנים, באופן אישי היה לי נסיון טוב עם המותג של מאזדה. הראשונה MX5 ששרדה 200 אלף ק"מ בלי אף תקלה משמעותית והגיע רק פעם אחת בחייה למוסך על גרר (צינור מים) והשניה מאזדה 5 בת 9 עם 140 אלף ק"מ שלא "נתקעה" מעולם ולפחות בשמונה השנים הראשונות האמינות היתה אולטימטיבית. ככה שמסתבר שיש רכבים אמינים גם היום.

אומנם לא באותה רמת מחיר אבל מאזדה 2 היתה הבחירה שלי אם אני הייתי אתה...

ברמת מחיר יותר נמוכה יונדאי או קאיה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יש לאביך את האפשרות להוסיף עוד כמה שקלים? אם כן מצטרף להמלצה מעלי שדרג אותו לג'אז החדשה,

לאורך שנים ההפרש בקניה נהיה זניח והרכב יותר מרווח נוח וכו'.

פורסם

רוב הסיכויים שהרכב כן יהיה אמין לאורך הזמן.

אבל אם מדובר בתקופה כל כך ארוכה (10 שנים) אז בסכום הזה יש מגוון די רכב של רכבי הסופר מיני עם 00 ק"מ. חבל להינעל דווקא על הרכב הזה.

• תוכן חדש...