Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 שנת 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני לפני רכישה של רכב משומש. ראיתי סיטרואן C4 שנת 2007, 88,000 ק"מ, גיר טיפטרוניק, מנוע בנזין.

כל בן אדם ששמע שאני עומד לרכוש את האוטו הזה והוא כביכול מבין ברכבים אמר לי לברוח ממנו כמו מאש, בטענה שהגיר חרא ויכול להיהרס לי בכל יום ולעלות אלפי שקלים. מצד שני, על פניו, נראה שהרכב במצב מצוין; הרכב נוסע חלק, הבדיקה הייתה מוצלחת (ויש לי שלושה חודשים אחריות על הבדיקה הזאת - ועל הדרך אם מישהו יכול להגיד לי אם האחריות הזאת שווה משהו במידה של תקלה זה יהיה מצוין).

אני אשמח לשמוע תובנות כלשהן בנוגע לרכב, ולכמה הוא באמת מועד לפורענות (כמובן בהנחה שהרכב במצב טוב והתנהגו איתו בעדינות).

תודה לכולם!!

פורסם

א. איפה ראית את הרכב? מי נותן את האחריות?

ב. האם נהגת עליו?

ג. תוכל להעלות את טופס הבדיקה? אתה אומר שהבדיקה הייתה מוצלחת, תן לנו לחוות חוות דעת שניה.

ד. יש היסטוריית טיפולים מסודרת?

בעקרון הנתונים נשמעים טובים, אפילו טובים מאוד, רכב שלא נסע הרבה אבל גם לא עמד. לגביי הגיר - הכול תלוי ביחס שהוא קיבל. בסך הכול צריך לקחת בחשבון שאתה רוכש את הרכב הזה במחיר נמוך יחסית ליפניות מקבילות מאותן שנים והוא הרבה יותר מפנק מבחינת אבזור, נוחות ובטיחות, וגם אם שיפוץ הגיר יפול במשמרת שלך, עדיין זה יוצא יחסית לא יקר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

א. מצאתי את הרכב ביד 2, לקחתי אותו למכון בדיקה שאת שמו אני לא זוכר. האחריות היא מטעמם, למשך שלושה חודשים או 3000 ק"מ.

ב. נהגתי עליו והוא הרגיש חלק, ללא רעשים או בעיות. עם זאת, נהגתי עליו למשך דקות בודדות ולא עברתי את ה-50-60 קמ"ש.

ג. לצערי טופס הבדיקה לא נמצא אצלי עכשיו. אעלה בשעה הקרובה.

ד. אין לי היסטוריית טיפולים. ייתכן שזה דבר שאוכל להשיג אבל כרגע זה לא קיים אצלי.

במידה ואני אמצא את עצמי צריך להחליף גיר, כמה להערכתך סיפור כזה אמור לעלות? (כמובן שאני מחפש סדר גודל.. כדי להבין מה גודל הקנס שאני מסכן).

שאלה נוספת, מה לגבי תקלות של חיישנים/התנעה וכד' שאומרים שנובעות מהמערכת הממוחשבת של סיטרואן? האם אלה בעיות שגם מותנות בטיפול הרכב עד כה? והאם יש הערכה לגבי העלויות של תקלות מסוג זה?

תודה רבה על התגובה!

פורסם

אני לא מבין גדול ברכבים או מתיימר להיות, אבל לפי הסתכלות שלי בדף תוצאות הבדיקה אני הבנתי שרשום שיש נזילת שמן גיר וגם נקישות בהעברת הילוכים - שתי אלו הם לא דברים מעודדים במיוחד לשמוע על מצבו של הגיר.

בנוגע לאחריות - רשום לך בטופס שאין אחריות לגירים אוטומטים.

המכונים האלו בדרך כלל מכניסים כל פיפס כאן לבדיקה כדי שיהיה להם אליבי לטעון כאשר תגיע אליהם עם גיר הרוס חס וחלילה, החלטה שלך לגבי האוטו צריכה להגיע לאחר התחשבות בזה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

קראתי את טופס הבדיקה - נראה רכב מוזנח שנסע בתחזוקת שבר - עד שלא נתקע לא מתקנים.

ממליץ לא לקנות ולעבור הלאה. התחיבות לאחריות שלא בכתב - שכח מזה.

אחריות מכון היא למה שרשום בבדיקה - רשום שם "סדום ועמורה - אוטו מוזנח".

Kia Niro 2017

פורסם

בגדול כל הפרטים הקטנים האלו שחסרים אכן מראים שהאוטו לא קיבל הרבה אהבה.

התקלקל? אז שיחכה למכירה.

בדיקה סבירה - אבל אם הרכב לא סופר מבוקש אז ״נקסט״.

הגיר אגב בגירסאות האלו הוא לא טיפטרוניק - זה הAL4 הרגיל של פיזו/סיטרואן מהשנים האלו - שסה״כ בשלב הזה כבר נהייה דיי סטנדרטי ובא בהמון רכבים.

הוא לא איזה גיר רובוטי מתחוכם או משהו כזה.

מכיוון שזה לא רכב נדיר ולא עף בלוחות ולא נראה ששמרו יותר מדי על הבפנים והבחוץ (מצת , חלון , פנס , אנטנה...) הייתי אומר נקסט.

גם הייתי מחפש ספציפית את הגירסאות pk המאובזרות. ה1.6 המאובזרת ממש סבבה מבפנים (היתה לנו אחת כזו במשפחה במשך כ5-6 שנים בלי שום בעיות מיוחדות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...