Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אז ככה: אני עובד בישוב הסמוך למקום מגוריי כ 5 ק"מ לכל כיוון ואני עושה את הדרך על בסיס יומי. תחבורה מסודרת אין ולכן החלטתי לקנות רכב קטן וזול שיקח אותי מ A ל B.

מה שחשוב לי ברכב זה האמינות והראש השקט של "לשים דלק ולסוע" זה הדבר היחיד בעצם שמהווה שיקול בבחירת הרכב. התקציב יחסית נמוך ועומד על אזור ה 8K שצריכים לכלול בתוכם גם ישור קו ראשוני.

משיטוטים ברשת והמלצות של חברים והמוסכניק שמתי עין על דיייהטסו שרייד ( 0 בטיחות ונוחות) ואפילו מצאתי כמה אקזמפלרים שעל הנייר נראים מתוחזקים היטב.

שאלותיי:

1. האם שרייד (ידני) עם נתוני פתיחה טובים היא הבחירה הנכונה? (הפרמטר העיקרי הוא אמינות) (מראש לא חיפשתי דוקא שרייד אלא אקזמפלר שמור עם מוניטין של אמינות)

2. האם יש דברים ספציפיים שצריך לשים אליהם לב לפני הקנייה?

3. מכירים מוסך אמין וטוב באזור רמת גן שיעשה לי בדיקה טובה לפני קניה?

4. בתחזוקה ובטיפולים אני מתכוון להשקיע וחשבתי אפילו להתחיל לטפל ולעשות את הדברים הקטנים בעצמי, מישהו בקהל גר באזור ירושלים ויוכל לעזור לי להכנס לעולם הזה?

פורסם

אני לא בטוח שמונית ספיישל מדי יום לא תצא לך יותר זול.

ביטוח חובה + צד ג' + טסט + אישור רכב מיושן + רכישת הרכב = סביבות 11K במינימום.

אם אתה מוסיף לזה את עלות הדלק + עלות התיקונים שיהיו לך (ויהיו לך, גם עם 5 ק"מ ביום) - אתה לדעתי עולה על עלות המוניות.

פורסם

כנראה שאתה צודק אבל אין כאן כל כך מוניות.....אני עובד חלק מהימים משמרות לילה ולהסתמך על תחבורה שהיא לא הרכב שלי זה לא אפשרי לצערי...

פורסם

ככל שהרכב ישן יותר האמינות שלו הופכת יותר להימור.

הרכב 'הכי אמין בעולם' יכול להזדקק למנוע חדש אחרי חודשיים

והרכב 'הכי פחות אמין' יכול לתת לך שנתיים עבודה בלי אף תקלה :

כמובן שעדיף מראש לקנות דגם שנחשב 'הכי אמין' [אולי השרייד כזה לא יודע]

אבל זכור זאת אם הפרמטר המרכזי שהגדרת הוא אמינות,

כי ב-8 אתה רוכש גרוטאה בסוף חייה.

לאור המרחק הקטן והנתיב הקבוע אולי באמת שווה לחשוב על

פתרונות אחרים פרט לרכישת רכב : העלות שאתה צופה עליה בשרייד הזה

היא סביב - כ - בערך - 2,000 ש"ח לחודש - +, אולי כדאי לך לשכור או

שמישהו יסיע בתשלום וכו'.

רכב ישן יכול לעמוד תקוע מחדש אחרי כל גשם, למשל,

והוא הרבה פחות בטוח מהסטנדרט כיום.

The first one to get angry loses

פורסם

אתה הולך להוציא 10k+ למשהו שעלול לשרת אותך שנה שנתיים. לא משתלם לדעתי. אני במקומך מחפש שכן או בן משפחה עם איזה מאזדה או סובארו ישנים בסביבות 4000 אלף. ככה שאם האוטו הולך אתה כמעט לא מרגיש את המכה בכיס

פורסם

5 קילומטר?

עבור המרחק הזה שווה לך לשקול אופניים חשמליים חברה שלי הייתה עושה את המרחק הזה בתוך העיר כול יום לעבודה וחזרה עם זוג של אופניים כאלו במסתבר חסכנו הרבה כסף על מוניות ואוטובוסים והנסיעה באופניים במזג אוויר טוב מהנה יותר מנסיעה ברכב גם כן זוג אופניים חדש יעלה לך 3000 בלי הוצאות נלוות (אולי מנעול טוב וזהו).

אם הנסיעה היא בכביש בין עירוני והאופניים מהוות סכנה תעבורתית אז יש לי עוד אלטרנטיבה להציע לך קטנוע חשמלי זה בדיוק כמו האופניים רק גדול ומהיר יותר שנוסע יחד עם המכוניות בכביש ולא מפחד מגשם ומים... קטנוע יד שנייה יעלה לך בסביבות ה10 אלך שקל וביטוח 2500 שקל. הקטע הטוב זה שאין לך תקלות טיפולים ודלק והם שומרים על המחירון שלהם מצויין ככה שבסופו של דבר אחזקת הקטנוע תעלה לך פחות מהדלק שתבזבז ברכב.

• תוכן חדש...