Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר הרמקולים לא חשוב, אלא התפוקה שלהם.

האוזן מתיחסת לעוצמה באופן יחסי, ולכן, אם מדובר בשעת לילה עם סביבה שקטה גם עוצמה יחסית לא גבוהה תשמע מוגזמת ועשויה להפריע לסביבה.

אני גר סמוך לכביש ראשי, בשעות היום רעש המכוניות ממש לא מפריע, אבל בלילה אני צריך לאטום את חדר השינה ולפעמים רכב רועש במיוחד מצליח להעיר אותי למרות בידוד אקוסטי טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוקים במדינה הזו הופכים פאשיסטים מרגע לרגע.

כמה כח ניתן לשוטר שיכול לקבוע דו"ח כזה על פי רושם אישי...?!?!

הרי אין משהו יותר סובייקטיבי מעניין רעש, לשוטר א' לא יפריע מה שישגע שוטר ב' כל זאת בלי להתיחס לעניין רצון לדפוק אזרח ג'.

חייבים לעשות סטופ לכל החוקים הללו, זה הולך ונעשה בלתי נסבל.

אז הבנאדם נסע עם קצת מוזיקה, חושבים שזה בעייתי, שימדדו את העוצמה בכלי אובייקטיבי, אם אין לכם תקציב לכך, אל תהפכו את נהגי ישראל להפקר בידי שוטרים. אם זו מכה קשה תתקצבו מד דציבלים בניידות.

פורסם

מצד אחד אתה צודק, בגלל שלשוטר "לא באת טוב בעין", הוא בהחלט יכול לתת לך דו"ח ולך תתמודד במשפט מול המילה שלו. והגיוני שיהיה למשטרה כלי מקצועי לבדיקת עוצמת הרעש.

מצד שני, נמאס לי מכל מיני ילדים מתלהבים ששומעים מוזיקה בפול ווליום ברחוב באמצע הלילה/בין 2 ל4 ומפריעים לי לישון או ללמוד (כן, אני לומד גם בלילה). מי שרוצה לשמוע מוזיקה שיאטום את הרכב כמו שאני עשיתי ולא יפריע לאף אחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מצד אחד אתה צודק, בגלל שלשוטר "לא באת טוב בעין", הוא בהחלט יכול לתת לך דו"ח ולך תתמודד במשפט מול המילה שלו. והגיוני שיהיה למשטרה כלי מקצועי לבדיקת עוצמת הרעש.

מצד שני, נמאס לי מכל מיני ילדים מתלהבים ששומעים מוזיקה בפול ווליום ברחוב באמצע הלילה/בין 2 ל4 ומפריעים לי לישון או ללמוד (כן, אני לומד גם בלילה). מי שרוצה לשמוע מוזיקה שיאטום את הרכב כמו שאני עשיתי ולא יפריע לאף אחד.

אני גם לומד בלילה, אני גם סטודנט, אשמח לדעת איך הסקת את המסקנה שאני "ילד מתלהב ששומע מוזיקה בפול ווליום" .

Audi A3 8L

פורסם
יעלה כבודו את הדו"ח לכאן , הסתר פרטים אישיים.

נמשיך אחרי זה.

הדו"ח התקבל בשעה 11 ומשהו בלילה .

בכ"מ אסרוק את הדו"ח ואעלה

ממתין בנשימה עצורה לדו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שאלת תם.

אחרי שעצרת וביקשו ממך מסמכים הנמכת את המוזיקה או פשוט המשכת בשלך עם הווליום הגבוה תוך כדי הבדיקות?

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
אני גם לומד בלילה, אני גם סטודנט, אשמח לדעת איך הסקת את המסקנה שאני "ילד מתלהב ששומע מוזיקה בפול ווליום" .

והנה, מישהו ענה במקומי:

הוא לא דבר ביחודיות עליך אלא בכלליות על התופעה המאוסה הזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה בדיוק העניין, זה שנמאס, ואני מסכים איתך בקביעה הזו, זה לא סיבה להפוך אזרחים להפקר עם חוקים משתלחים ומתלהמים כאלה.

אסור לתת ללובש מדים יותר מידי סמכויות, זה מסוכן. אם נמאס, תציידו את כל הניידות במד דציבלים.

מעבר לכך, אני מתאר לעצמי שאותו מר בחור שנפל בפור להיות אחד שנעצר לביקורת רשיונות, ברגע שפתח את החלון\דלת למר שוטר, הרעש כבר בקע בקולי קולות, משמע גם לו היה אוטם את הרכב באיטונג זה היה מפריע לאותו שוטר, שלטעמי האישי, יותר סלד ממאור מאשר מהמוזיקה שנתנגנה (בלי לפגוע במאור).

פורסם

ברגע שהשוטר סימן לי לעצור עצרתי בצד וכשפתחתי את החלון המוזיקה עדיין התנגנה ותוך כדי שהוא ניגש לכיווני כיביתי .

לא הספקתי לסרוק היום את הדו"ח מפאת חוסר זמן, אעלה ככל הנראה מחר

Audi A3 8L

פורסם
תופעות כמו אלו מפריעות לאנשים.

לא צריך איזשהו מכשיר כדי לבדוק אם זה מציק למישהו.

אם החלונות היו פתוחים אין תירוץ לזה.

מצד שני אם הם היו סגורים זה עניין אחר.

גם לי מפריעה מאד תופעה של שוטרים שיכולים להפליל דו"ח על פי ראות עיניהם בלבד ללא כל הוכחה או מדד אוביקטיבי. זה מסוכן.

מספיקה דוגמה אחת של ניצול לרעה של הכח שניתן מכח החוק כדי לשרש חוקים מעין אלה.

כפי שציינתי, לכל אחד רמת רגישות אחרת לרעש, גם למנוע מאנשים לשמוע מוזיקה באופן גורף זו כפיה שמפריע לאנשים. לכן צריך להיות כללים ברורים לגבי מהי עצמה סבירה, ואין אוזן "גריניץ'" שעל פיה תקבע העוצמה הסבירה, הדרך היחידה לקבוע זאת זה מד דציבלים. ואם אין תקציב לכך, הרי המדינה מפקירה אותך לרעשים.

פורסם

גם דציבלים זה לא רלוונטי.

רעש שביום לא תשים לב אליו ייתפס אצלך כמטרד נוראי בשעות הלילה, כשאין כמעט רעש.

בגלל שזה עניין של חושים, זה יהיה אידיוטי להחליט על רמת דציבלים מסוימת לרכב.

זה יותר סובייקטיבי מאשר אובייקטיבי, אז אני אסמוך יותר על שיקול דעת של בן אדם מאשר על מכונה שפועלת על אוטומט.

פורסם

אתה רציני איתי?

הרי ברור שכשיקבע המחוקק רף עוצמה, הוא יתייחס לעניין השעות ביום.

זה שאתה סומך על רף סובייקטיבי לעומת אובייקטיבי מאד מעניין, האם באותה מידה לא צריך לקבוע שאכיפת מהירות תהה סובייקטיבית, כגון: 'הנ"ל נצפה נוסע מהר מידי לטעמי...', הרי מה שמהר עבור א' איטי מידי עבור ב'

זה שאחד רגיש יתר ל"רעש" לא צריך להפוך את האחרים לשבוים בידי התסביך שלו, דווקא מאחר והנושא כלכך סובייקטיבי, צריך לקבוע רף ברור אובייקטיבי.

אותי למשל, משגע לשמוע אנשים נוגסים תפוח, אולי אתחיל לחלק דו"ח לכל מי שנותן ביס סביבי?

• תוכן חדש...