Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שגם אני מעדיף לקנות אחד חדש אבל זה הוצאה כספית דיי גדולה מבחינתי. וגם אם אני כן יחליט לקנות חדש ,פשוט להזמין מהם ואתה תעזור לי עם ההרכבה והכל?

פורסם
אהלן ,אז כמו שאמרתי אשכול קודם שהחום מנוע גבוהה מדי בנסיעה רגילה ,הלכתי למוסך בחנו את האוטו ושמו לב שהמאווררים לא מפסיקים להסתובב ,מכאן נבע הבעיה שהרדיאטור סתום ,עכשיו מכיוון שזה מוסך מורשה הם רצו להחליף אותו לגמרי ולחדש וזה עולה הרבה כסף ,בכל מקרה אני יכול ללכת למוסך שינקה לי את הרדיאטור וזהו?

הם אמרו שצריך ניקוי שהוא סתום אבל הם לא מתעסקים בזה.

ואם יש מישהו מהפורום שיודע להתעסק בזה ,אני מאזור השפלה ,תודה לעוזרים.

למה קפצו ישר על הרדיאטור במוסך הזה ? האם עשו עוד בדיקות חוץ מלהסכל על המאוררים?

המאוררים עובדים בלי הפסקה כי המערכת לא מצליחה לפזר את החום, זה לא בהכרך בגלל הרדיאטור.

אולי זה הטרמוסטט תקוע במצב חצי פתוח? , אולי המשאבה לא מתפקדת טוב?

האם רק בנסיעה עולה חום המנוע?

מה קורה כשאתה עומד ברמזור ?

פורסם

היום האוטו היה מונע למשך זמן ממושך ועמד במקום (בבדיקה שלהם) והחום מנוע היה תקין ,רק בנסיעה רגועה על 2 סלד אבל ממושכת חום מנוע עולה ,הם רצו להחליף לי את הטרמוסטט והרדיאטור.. זה המוסך ראשי של סובארו אני לא יודע למה הם קפצו על זה ,אולי הבעיה באמת בטרמוסטט. בגלל זה פניתי לפורום לברר מה הבעיה אולי מישהו נתקל בה ,ואולי מישהו יכול לבוא להציץ לפני שאני מוציא 2000 שקל

פורסם

היה לי אותו הדבר בפיאט 500 משנת 2010, רדיאטור היה מקרר בסדר בעיר ובמהירות גבוהה מעל 80+ למשך זמן של חצי שעה שעה ויותר הרדיאטור היה קורס ומתחמם.

לבסוף הוחלף לרדיאטור חדש ( הוחלף תרמוסטט שלא הועיל והרכב המשיך להתחמם).

Opel Adam S 2017

פורסם
היה לי אותו הדבר בפיאט 500 משנת 2010, רדיאטור היה מקרר בסדר בעיר ובמהירות גבוהה מעל 80+ למשך זמן של חצי שעה שעה ויותר הרדיאטור היה קורס ומתחמם.

לבסוף הוחלף לרדיאטור חדש ( הוחלף תרמוסטט שלא הועיל והרכב המשיך להתחמם).

הבעיה אצלי גם במהירויות נמוכות ,גם כשאני נוסע בתוך העיר 50 - 40 אחרי 10 דק מתחמם ממש.

פורסם

אז הרדיאטור שלך או סתום לחלוטין או גמור, ממש לא תקין לנסוע ככה אם אתה מגיע למקסימום חום (אפילו לפני) אתה פשוט תהרוס את המנוע, או את הראש מנוע במקרה הזול

Opel Adam S 2017

פורסם

עדיף לקנות רדיאטור לא מקורי ולהחליף לבד או בלא מורשה מאשר לעשות ניקוי במורשה.

לא בטוח אגב שזה יקר משמעותית...

פורסם
כמובן שגם אני מעדיף לקנות אחד חדש אבל זה הוצאה כספית דיי גדולה מבחינתי. וגם אם אני כן יחליט לקנות חדש ,פשוט להזמין מהם ואתה תעזור לי עם ההרכבה והכל?

כן חבר,

דבר עם אבי מ"אבי חלקי חילוף" ובקש ממנו הצעת מחיר, אלה החלקים שתצטרך:

רדיאטור

תרמוסטט

2 גלונים של נוזל קירור אדום VALVOLINE ZEREX ASIAN

שלומי

פורסם

לפני שהולכים להחליף רדיאטור, עצרו רגע.

האם רואים משקעים ברדיאטור או במיכל עיבוי?

האם נוזל קירור נראה מלוכלך?

מה ההסטוריה של הרכב, באיזה נוזל השתמשו, כמה זמן הוא ברשותך ואיפה טופל? כמה ק"מ עשה?

האם התקלה התפתחה בהדרגה?

איזה בדיקות עשו במוסך?

פורסם

בוקי, כמובן שקודם ההחלפה נבדוק את מצב המים, משקעים, סוג נוזל, מיכל עיבוי, היסטורית טיפולים, טמפ' כניסת מאוורר לפעולה, ומתי הרכב מתחמם (אולי בכלל הבעיה במשאבת מים ולא ברדיאטור עצמו),

ורק לאחר מכן נמשיך לניקוי יסודי יותר של המנוע, פירוק תרמוסטט, בדיקת לחץ ברדיאטור וניקוי המעברים.

רק אם נגיע למסקנה שאכן הבעיה ברדיאטור סתום, נחליף אותו,תרמוסטט ואת נוזל הקירור.

שלומי

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר המנוע מתחמם הפעל חימום בתא הנוסעים, אם יוצא אוויר חם מאוד, משאבת המים תקינה, במידה ויוצא אוויר פושר, החלף משאבה(סיכוי קלוש).

לרוב מדובר בטרמוסטט שלא נפתח מספיק ואז יש בעיה של ספיקה, בסרק ובשיוט עומס החום אינו גדול והמערכת מצליחה לפנות את החום למרות הספיקה הנמוכה, אך כאשר מתחילים לאמץ קצת את המנוע הטמפרטורה עולה

אני הייתי מפרק טרמוסטט לבדיקה חיצונית, ובמידה ולא תקין מרכיב חדש לאחר קדיחה של 2 חורים של 1 מ"מ.

בהצלחה

פורסם

לאחר בדיקה של מוסכניק ,הרדיאטור תקין ,הצינורות חמים והמים בפנים בסדר לגמרי ,אבל הבעיה היא בתרמוסטט ,הוא קר לגמרי ולא מביא פעולה לרדיאטור להתחיל לקרר ,צריך להחליפו.

מחר נוסע להחליף תרמוסטט ואחכ אדבר עם שלומי להמשך בדיקה וטיפול כללי באוטו.

• תוכן חדש...